Şimdi Ara

e-sata sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    birkaç gün önce seagate 320 gb, sata 2 hardisk ve thermaltake hdd kutusu satın aldım. Hardiski usb bağladığımda görüp işlem yapmama rağmen e-sata bağladığımda bilgisayar hdd yi görmüyor.
    Anakartım giga p35c-ds3r, e-sata yuvası da anakarta takılı, iletişim sistemi de vista 64, bios dan birşeyler denedim ama beceremedim,
    yardım ederseniz sevinirim



  • quote:

    Orjinalden alıntı: as74

    Merhabalar
    birkaç gün önce seagate 320 gb, sata 2 hardisk ve thermaltake hdd kutusu satın aldım. Hardiski usb bağladığımda görüp işlem yapmama rağmen e-sata bağladığımda bilgisayar hdd yi görmüyor.
    Anakartım giga p35c-ds3r, e-sata yuvası da anakarta takılı, iletişim sistemi de vista 64, bios dan birşeyler denedim ama beceremedim,
    yardım ederseniz sevinirim


    e-sata dan bağladığında ek güç girişinide taktınmı
  • hdd kutusunun gücü takılı sadece (adaptörlü)
    e-sata kartının ortasında bir güç girişi var ama boş, herhangi bir şey bağlamadım, buraya nasıl birşey bağlanır onu da bilmiyorum.
    Kutunun elektrik bağlantısı yeterli değil mi?
    teşekkürler
  • Hdd nin çalıştığına dair bir ses duyuyormusun ve hdd kutun altaki resimlerden hangisi. İkinci resimdeki kutunun güç girişinin olduğu resim nette vardı fakat bulamadım :(

     e-sata sorunu


     e-sata sorunu




  • evet hdd sesini duyuyor, titreşimi algılıyorum,
    resimlerden birincisi benim hdd kutusu
  • Kutunun içini bilmiyorum ama mantık olarak harici bir harddisk aynı anda hem USB hem de eSATA kullanamaz.
    Yani bir switch ya da benzeri bir kontrol mekanizması olmalı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TuVNeRa

    Kutunun içini bilmiyorum ama mantık olarak harici bir harddisk aynı anda hem USB hem de eSATA kullanamaz.
    Yani bir switch ya da benzeri bir kontrol mekanizması olmalı.


    Siz bunu söyledikten sonra kutunun içini tekrar açıp baktım ama herhangi bir kontrol mekanizmasına rastlamadım,
    Anakartım sata2 destekli, kasada e-sata portu takılı, hdd sata2, kutunun bir e-sata çıkışı var ve güç kaynağı da var... sorun nerede olabilir??

    1- Bios ayarı (achi, sata, raid ...)
    2- Vista 64
    3- Kutunun e-sata girişi bozukluğu
    4- Aklıma gelmeyen, bilmediğim sorun :)
    5- Tekrar vista kurulumu

    1- Değişik ayarlar yaptım, bilgisayar birkaçında kendi resetleyip durdu, yalnız bir seçeneği achi yaptığımda bilgisayar hdd yi e-sata gördü, fakat sistemin bir parçası gibi algıladı sanırım ( external değil de ikinci hdd gibi), e-sata bağlantısını çıkarıp tekrar taktığımda hdd yi görmedi, bilgisayarı tekrar başlattığımda gördü. Bu seçenekte bir ışık var sanırım :)

    2- Hiçbir bilgim yok ama driver yüklerken çok sorun çıkarmıştı vista 64

    3- Bir kez e-sata görebildiğim için bu seçenek imkansız

    4- Yorum yok :)

    5- Tekrar vista kurumu, Xp de kurulum sırasında sata driverları gibi bir seçenek vardı(??), kurarken pek anımsamıyorum ama böyle bir driver yüklemesi de olabilir mi?




  • Evet, sorunu çözdüm, benim gibi bilgisayarı pek bilmeyen ya da bu konuyu araştırmamış arkadaşlar için nasıl çözdüğümü açıklayayım;
    netten raid sata2 driverleri indirdim, sanırım kurulum aşamasında bunları kurmamışım, neyse, biostan ilgili 2 butonu sata raid diye değiştirdim ve bilgisayar bir usb aygıt mantığında e-sata hdd yi görmeye başaldı, daha önce achi denemelerinde sistemi açarken external hdd yi de açıp, bilgisayarı öyle başlatırsam hdd görülüyordu, şimdi ise tak çıkar usb aygıt gibi e-satayı kullanabiliyorum.
    Yanıt veren

    krm-iks
    ve
    TuVNeRa

    ya teşekkür ederim
    saygılar
  • Çözdüm sandım ama çözememişim, şimdi de bilgisayar raid yaptığımda e-satayı gördü ama dvd yazıcı e-sata hdd yi porttan çektiğim anda devreye giriyor ve sürekli çalışıp, eject komutuna yanıt vermiyor, sanki raid kasadaki hdd ve sata olan dvd yazıcı arasında gibi ? ( bu konuda bilgili olmadığım ortada :) )
    Sorun nerede olabilir?
  • Sisteminizde raid var mı?

    Olmazsa DVD yazıcınızın sata girişini başka bir sata girişine takmayı deneyiniz.
  • Raid var, yani biostan raid işaretliyorum, netten driver da indirdim (sata2), dediğiniz gibi dvd yazıcının sata girişini değiştirdim ama nafile.
    Aynı sorun devam ediyor
  • Kutuyu değiştir.
  • Ya buna benzer bir sorun bende var. Bendede hdd hiç görünmüyor pc tarafından(esata ile) . Ama ben raid modunu ide de kullanıyorum.AHCI ile hiç denemedim. Ha bide vista ultimate 64 bit var bendede.

    Şimdi yedek alıyorum birazdan ahci modunda ve diğer modlarda deneyeceğim.Ve farklı jmicron driverlarına bakcam. Olmazsa xp kurup deneyeceğim.XP de jmicron driveri düzgün işliyordu açılışta çıkıyorda sap altta görüyordum.vista çalışıp çalışmadığını bilmiyorum windowsla birlikte.

    USB dende amma yavaş atıyor dosyaları.. WD 1TB Mybook var usb hızı 26-27 küsür mb sürekli olarak. 450 gb veri kopyalıyorum bi 4 saatlik zamanım var
  • arkadaşım bendede sendeki anakarttan var bende aynı sorunu yaşıyorum pc açılırken hdd gözüküyor ama bir türlü hddi tanımıyor aşağıda incelemesi var büyük ihtimal yonga setinden kaynaklı ICH9R yonga seti var bizim kartlarda ama yinede çözersen açıklarsın

    http://www.pclabs.com.tr/2007/09/26/esata-mercek-altinda-problem-mi-nimet-mi/3/
  • WD My Book e-SATA 1 TB harici HDD ile ASUS P5WD2 Premium anakartımı e-SATA kablo ile bağlamakta sorun yaşıyorum. Anakartımda e-SATA girişi var.
    USB ve FireWire (IEEE 1394a) bağlantıda sorun yok. Sistem görüyor ve veri aktarımı yapabiliyorum. Ancak e-SATA kablo ile bağladığımda sistem WD My Book Harici HDD'ı görmüyor.
    Anakartımın kullanım kılavuzunda belirttiği gibi Silicon Image Sil3132 SATA sürücülerini yükledim. BIOS da Silicon Image için SATA2 modu seçtim.
    e-SATA kablo ile bağladığımda WD My Book harici HDD'ı sistem görmüyor.
    Sorun kabloda mı, yoksa başka bişeyler mi yapmam gerekiyor anlamadım.

    Meret ;)
  • kusura bakmayın da. laptop lara e-sata diye baglanir mi bu aletler, hic anlamadigimdan soruyorum.affola
  • Forumdaki diğer başlıklarda araştırma yaptığımda ve verilen linkleri okuduğumda vardığım sonuç problemin Türkiye'de satılan e-SATA kablolarından kaynaklandığı oldu.
    Şimdi Yurtdışında yaşayan bir yakınımdan e-SATA kablosu sipariş ettim. Temmuz başında elimde olur. Sorun devam ederse burda iletirim.
    Laptopa bağlama işine gelince, genellikler Laptop bilgisayarlarda e-SATA girişi olmaz. Ama sizde gelişmiş bir laptop varsa ve sizinkinde e-SATA girişi varsa ve uygun kablo bulursanız e-SATA ile bağlanabilirsiniz. Yoksa USB veya Firewire (IEEE 1394) kablo ile bağlanabilirsiniz. Onlarla bağlanınca sorun çıkmıyor.
    Meret ;)

    NOT: Türkiye'den aldığım başka bir e-sata kablosuyla mükemmel çalıştı. Epeydir keyifle kullanıyorum.

    Sorun yaşıyorsanız 2 noktaya dikkat edin.
    1)- e-sata kablosu
    2)-Motherboardunuzun e-sata sürücüsü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 8 Aralık 2009; 2:35:44 >
  • WD My Book 1 TB harici HDD sahip olupda e-SATA bağlantısını çalıştırabilen var mı?
    WD My Book e-SATA 1 TB harici HDD ile ASUS P5WD2 Premium anakartımı e-SATA kablo ile bağlamakta sorun yaşıyorum, henüz çözemedim.
    Becerebilenlerden yardım rica ediyorum.
    Meret ;)

    NOT: Sorun çözüldü, dert kablodaymış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 8 Aralık 2009; 2:36:56 >
  • raid bende de problem olmuştu. bi raid hatası yapmıştım. tüm verilerim gitmişti. sonra geri getirdim ama zor oldu.

    herneyse bende de thermaltake max4 harici disk kutusu var. bende usb ve esata hiç problemsiz çalışıyor. bilgissayrındaki briket çevirici çok önemli . usb çalışıyorsa esata çalışmıyorsa. büyük ihtimal o satayı e sataya çeviren brikettendir. çünkü bende de çalışmayan bir briket var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gunerozcan

    raid bende de problem olmuştu. bi raid hatası yapmıştım. tüm verilerim gitmişti. sonra geri getirdim ama zor oldu.

    herneyse bende de thermaltake max4 harici disk kutusu var. bende usb ve esata hiç problemsiz çalışıyor. bilgissayrındaki briket çevirici çok önemli . usb çalışıyorsa esata çalışmıyorsa. büyük ihtimal o satayı e sataya çeviren brikettendir. çünkü bende de çalışmayan bir briket var.


    Ben de aynı kasadan kullanıyorum ve içinde WD caviar Black var ama e-sata ile dosya attığımda 4-5 mb/s ile atıyor anlamadım sorun nedir. Bilgisayar ilk açıldığında çok güzel 90 mB/s ile başlıyor sonra 4 mb kadar iniyor. 200 mb lık dosya dakikalar sürüyor.
    Anakart: Asus p4p800s-x



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rosenrot -- 7 Temmuz 2009; 18:09:21 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.