Şimdi Ara

E-Ticaret Girişimciliği İçin Altın İpuçları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
3.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  •  E-Ticaret Girişimciliği İçin Altın İpuçları


    Online Alışverişte Kişiselleştirmenin Önemi
    Markalar, kullanıcıya özel olarak sunduğu içeriklerle onların alışveriş deneyimlerini zenginleştirir ve daha ilişkili arama sonuçları, ürün önerileri ve hatta kişiye özel ürün tanıtım içerikleri sunarak müşterilerin satın alma süreçlerini kolaylaştırır.

    Veri’den Bilgi’ye Yolculuk – 1
    Geleneksel perakendecilikte, müşteriniz olmayanı izlemeniz neredeyse imkansızken, dijital dünyada müşteriniz olmayanları bile izleyebilir, doğru zamanda doğru teklifleri yapabilirsiniz. Böylece onları kazanma şansınız olur.

    Veri’den Bilgi’ye Yolculuk – 2
    İlk önce ne istediğinizi bilmelisiniz. Örneğin, “Müşterilerin eğilimlerini öğrenmek ve anlamsız teklifleri yapmamak” gibi bir amacınız olmalı. Bu durumda “eğilim” bilgisini nasıl elde edeceğinizi sorgulayarak başlarsınız.

    Veri’den Bilgi’ye Yolculuk – 3
    Verinin bilgi haline getirilmesi için işlenmesi gerekiyor. Nasıl ki ham pamuk veya yün yığını olduğu yerde dururken elbiseye dönüşmüyorsa, veri de aynı şekilde bazı süreçlerden geçmezse, yığın olarak durmaya devam eder. Üstelik, pamuk veya yünden çok daha önce eskir, çürür, işe yaramaz oluverir.

    Süreç Tasarımı ve CEM
    Elinizde sadece yazılı metinler olmayacak. Bir de algoritma benzeri iş akış şemaları hazırlayacaksınız. Bu şemalardaki her bir adım, zaten metinlerde yazılmıştı. Yazılı metinler, aslında hedef kitlelerinizin CEM (müşteri tecrübesi yönetimi) senaryosudur.

    Süreç Tasarım Matrisi
    Bir çok e-ticaret sitesinin, müşterinin ilk kaydının alınması ile başlayan, ürünlerin gösterilmesi, kıyaslanması, sepete koyulması, tedarik, ambar yönetimi, ambalaj, sevkiyat, teslimat, faturalama, muhasebe süreçlerini kapsayan bu çalışmayı yapmadığını düşünüyorum.

    Büyük Veri – “Big Data” Nedir, Ne Değildir?
    Dijital mecralarda gerçekleştirdiğimiz eylemler neticesinde kendimiz ile ilgili birçok veriyi farkında olmadan ardımızda bırakıyoruz. Birçok firma da bu verileri bir havuzda biriktirip, müşterilerine daha hedefli ve etkili kampanyalar sunmak amacıyla stratejiler oluşturuyor.




  •  E-Ticaret Girişimciliği İçin Altın İpuçları


    E-Ticaret Şirketleri İçin Satın Alma, Yatırım ve Ortaklık Rehberi
    E-ticaret sektörünün büyümesiyle birlikte şirketler arasındaki rekabette de bir artış gözlemlenmekte. Hal böyle olunca büyümek isteyen, yeni girişim yapmak isteyen ya da zor durumda olan şirketlerin göz önünde bulundurması gereken bazı seçenekler ortaya çıktı.

    Yatırım Sürecindeki Girişimcilerin Bilmesi Gereken Terimler
    İmtiyazlı hisse anlamına gelen “preferred stock”, ortaklık sözleşmesinde yer alan bir hüküm ile, ilgili yatırımcı veya girişimciye temettü ödemesi, rüchan hakkı kullanımı, oy hakkı gibi konularda ayrıcalık sağlayan bir takım senet ve haklardır.

    Melek Yatırımcılar vs Risk Sermayedarları: Aralarındaki Farklar Neler?
    İsterseniz anlatmaya temelden başlayalım; yatırımcı, sermayesini riske ederek bir girişime destek veren kişiye denir. Bu desteği, aileniz ve arkadaşlarınızdan oluşan yakın çevrenizden bulabileceğiniz gibi profesyoneller aracılığıyla da edinebilirsiniz.




  • Türk kadınının online alışveriş tercihleri 20 Mart 2013


    Özel alışveriş sitesi Markafoni'ye ait verilerden yola çıkılarak hazırlanan infografikte aylara veya coğrafi bölgelere göre giyim tercihleri, lüks markalara olan ilgi, en beğenilen ünlüler gibi dikkat çekici bilgiler paylaşılıyor.markafoni'nin Türk Kadınının Online Stil Haritası isimli infografiğine göre Türk kadınları en çok 38 numara ayakkabıya ilgi gösterirken topluklu tercihlerini 8-11 cm arasında yapıyorlar.

    İnfografikten çıkan belki de en dikkat çekici sonuç Türk kadınlarının renk tercihleri. %3.85 ile birinci sırada yer alan siyahı sırasıyla mavi, bej ve bordo/kırmızı takip ediyor. Pembe rengi ise sanılanın aksine listenin en alt sırasında yer alıyor.

    Türk kadınları lüks markalar arasından en çok İtalyan Versace, Armani ve GF Ferré'yi tercih ediyor. Konu ünlülere geldiğinde ise Victoria Beckham, Kate Moss ve Gisele Bündchen en beğenilen isimler.

    İnfografikte ayrıca aylara göre en çok tercih edilen ürün çeşitleri ve moda trendlerine de yer veriliyor. Ancak bu kategoride pek şaşırtıcı bilgiler bulunmuyor, zira Ocak ayında en çok ilgi gören ürünler mantolar olurken, havalar ısındıkça trend ürünlerin kalınlığı azalıyor ve boyutları küçülüyor.

    Zengin bir içerik ile e-ticaret meraklılarının karşısına çıkan infografikte ayrıca bölgelere göre desen tercihleri, alışveriş yapmak için en çok kullanılan bahaneler, kadınların erkeklerde tercih ettiği kıyafetler gibi bilgilere yer verilmiş.

     E-Ticaret Girişimciliği İçin Altın İpuçları




  • Yeni bir start-up olan Dogus grubu şirktlerinden Dogus Planet'in açık pazar sitesiwww.n11.com denenmeli görülmeli.

    Örneğin %111 kampanyasıyla fark yaratacak bir yapıya sahip. Müşteriler 100 TL üzeri harcadığınızda alışverişiniz %111 oranında kupon kazanıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgisayarji



    @bilgisayarji
    baya faydalı oldu bu yazı elinize saglık
    peki bu e-ticaret'te stok nasıl yapılıyor yada yapılıyormu gidip A markası ile anlaşıp ben şu ürünlerinizi sitemde satıcam sipariş geldikce sizden alıcammı diyecez yoksa depomuzda stokmu tutucaz
    ünlü markaların bu e ticaret siteleri ile anlaşmaları nasıl yapılıyor büyük bir giyim markasının ürünlerini sitemde satmak istediğimde bu
    büyük marka ilemi iletişime gecmem gerekir yoksa bunların ürünlerini satan toptancılarlarmı
    yada sitemdeki görselleri nerden temin edicem bu markalar kendi ürünlerinin tüm görsellerini bize veriyormu yoksa biz sitemizde satacagımız ürünün fotograflarını cekip kendimiz mi koyucaz
    şuan e ticaret in lider siteleri bu saydıklarımı stok tutma görsel ekleme vs.. işleri kendileri yapıyor ama biz sıfırdan küçük ölçekli bir site açmaya kalksak bu işlemleri nasıl yapmamız lazım

    aklımda bir proje var eğer şu sorularıma yanıt alabilirsem devlette teşfik (hibe) veriyormuş bu konuda başvurumu yapmayı düşünüyorum özellikle giyim sektöründeki e ticaret kuruluşlarına

    sorularım hakkında bilgisi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_MuKa -- 2 Mayıs 2013; 16:46:18 >




  • Ülkemizde hız cok onemli arkadaşlar. Her işi son ana kadar beklettiğimiz için hızlı olmalısınız. Şukadarını soleyim arayip 15 dakka sonra gelirmi ürünüm diyenlerin sayısı azınmayacak kadar cok. Kargo şirketleri cok müşteri kaybettirir size. İstanbul içine kendi elemanlarınız gotururse cok faydasini görürsünüz. Türkiyede hız herşeydir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imperium

    ben de bu özelliklerin çoğu kendimce var ama çok düşük bir sermaye dışında sermaye yok tabi buna sermaye denebilirse

    arkadaşlar sizlere burada bir sorum olacak e-ticareti nasıl yapıyorsunuz şirketsiz yapabiliyormusunuz. e ticarete yeni atılan bir kişi için şirket kurmak ve yönetmek zor gibi geliyor

    Şirketsiz e-ticaret yapmak mümkünwww.onlinemagaza.com şirket kurmaya gerek kalmadan e-ticaret sitenizi kuruyor tedarikçilerle kendi anlaşıyor, bankalarla anlaşıyor, kargo firmaları ile anlaşıyor, ürünleri kendi kutulayıp gönderiyor fatura ve kutularda mağazanızın logosunu kullanıyor tüm ürünler toptan fiyatına panelinizde oluyor istediğiniz fiyata ürünlerin kar oranını değiştirebiliyorsunuz, farklı temalar kullanabiliyorsunuz isteyen mağaza sahipleri özel tasarım yaptırabiliyor, sattığınız ürünün karına hiç bir şekilde ortak olunmuyor, yani e-ticaret için bütün alt yapı hazır şekilde size sunuluyor, aynı gün mağazanızı binlerce ürünle birlikte teslim ediyor ve aynı gün satışa başlayabiliyorsunuz, e-ticaret yapmak için en kestirme yol. Siteye girerek demo mağaza ve paneli inceleyebilirsiniz.




  • by_MuKa kullanıcısına yanıt
    hocam bu durum çoğunlukla çalışmak istediğin marka ve firma ile ilişkine bağlı olarak değişmektedir.
    stok tutmak belli bir paranın olmasını gerektirmektedir stok yönetmek kolay gözükse bile gerçekten çok zordur bunu kesinlikle unutmayın ...
    stok tutmanın en güzel yanı toptan aldığınızda hem satarken rakiplerinizden daha iyi bir fiyata satabilirsiniz fakat yönetebilmek gerçekten önemlidir.

    ürün resmine gelince stok tutmayacaksan ilk olarak ürünlerin nette resmini bula bilirsin bir çok firmada zaten katoloğundan sana verecektir
    ama ürünler eline geçtikçe sen kendince resimlerini çekersin bu daha iyi olur zamanla zaten oturmuş olacaktır
  • arduzenli A kullanıcısına yanıt
    hız tabi ki önemlidir fakat bu acele edilen ürünler genelde elektronik ürünlerdir ve elemanınız olmasına gerek yok eğer sata biliyorsanız özel kuryeler anında götürüyor ürününüzü fakat 100-150 tl civarında değişiyor :)

    hızdan ziyade eğer canlı destek veriyorsanız muhakkak anında cevap verin
    eğer müşteri ürünü değiştirmek istiyorsa saçma sapan nedenlerle reddetmeyin
    güvenilir bir site olun
    ilk dönemler kesinlikle kapıda ödeme seçeneğini kullanın müşterileriniz size güvene kadar kredi kartını vermek istemeye bilir buda en doğal hakkıdır.
  • Haklısın arkadaşım. Özellikle kapıda ödeme olayında. Güven ülkemizde neyazikki büyük bir sorun. Ortalık dolandırıcı kaynıyor. Biz iş güvenliği ekipmanları satıyoruz. İnananırmısın yangın söndürme tüpü siparişini bile 20 dakkada istioyor müşteri. Ne diyeceğimizi şaşırıyoruz.

    iyi forumlar..
  • Arkadaşlar demişsiniz ki t-softta hep olumlu yorumlar var. Bir bakın o olumlu yorumları yazan kullanıların daha önce yazdıklarına.
    Nedense kullanıcılar sadece e-ticaret ile ilgili konularda sadece t-soft u övmüş, oysaki t-soft şikayetleri çok fazla. Şikayetvar v.s. gibi sitelerde şikayetleri çıkmış ancak bir şekilde sildirilmiş.
    Anlicanız tüm yorumları kendileri yazıyorlar, işte bu kadar aciz bir şirket. Yazan zaten 3 tane toplamda kullanıcı var o kullanıcılarada bakarsanız hepsi kendileri. Yorumları yazanların profillerine bakın kendileri yazmış çok belli sadece iyi yazılar yazmışlar ve bir çoğunun tarzı aynı...
    Kimse övmediği için bu şekilde kendilerini avutuyorlar gereksiz pahalı, yaptığı basit şeyleri yok zor, kimsede olmayan özellikler gibi gösterip yüksek ücretler alıp e-ticaret yapacakları kandıran, kendi kendilerini yükseklerde gören, en rahatsız olduğum nokta ise Ideasoft, bilginet ve diğer e-ticaret şirketlerini aynı sektörden, işten ekmek yedikleri şirketleri forumlarda v.s. yerlerde başkasının ağzından devamlı kötüleyen rant sağlamaya çalışan bir şirket. Bu şirketleri o kadar kötülediklerinde, kendi yazdıkları yorumlara inanıp onlara site yaptırdım ancak pişman oldum. Daha sitemde satışlara başlayamadan trafiğimin bittiğini ve para ödemem gerektiğini söylediler, tasarımımı geç teslim ettiler, her gün yeni bir sorun çıkarttılar teknik desteklerindeki adamlar ukela.
    Farklı sitelerde de bu şekilde yorumları mevcut daha çok kendilerini sanki gerçekten o yazılımı kullanan biriymiş gibi tanıtıp , onların bazılarında bu anlaşılmış ve afişe edilmiştir. Aman kanmayın, para için yapmayacakları şey yok, destek sıfır. Rekabet edemeyecekleri anda rakiplerini kötüleyerek aciz bir pazarlama şekli içerisindedir. Ben kazıklanarak ödediğim parayı içerde bırakarak farklı bir firmaya geçiş yaptım. Adamlar işlerimi çözüler, trafik raporlarıma bakıyorum sitem daha aktif olmadığı için trafik falan yapmıyor, henüz bir ücret v.s. de ödemedim bunlar gibi. Kullanıcılarıda söylimde bakarsınız.... Bunlar benim okuyupta inandığım yazıları yazanlar. Aaah aah bir araştırsaydım kullanıcılara tıklayıp baksaydım ne yapmışlar diye.. duygucoskun, SelimSoydan, eticaretseo

     E-Ticaret Girişimciliği İçin Altın İpuçları

     E-Ticaret Girişimciliği İçin Altın İpuçları

     E-Ticaret Girişimciliği İçin Altın İpuçları




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogrubey

    Arkadaşlar demişsiniz ki t-softta hep olumlu yorumlar var. Bir bakın o olumlu yorumları yazan kullanıların daha önce yazdıklarına.
    Nedense kullanıcılar sadece e-ticaret ile ilgili konularda sadece t-soft u övmüş, oysaki t-soft şikayetleri çok fazla. Şikayetvar v.s. gibi sitelerde şikayetleri çıkmış ancak bir şekilde sildirilmiş.
    Anlicanız tüm yorumları kendileri yazıyorlar, işte bu kadar aciz bir şirket. Yazan zaten 3 tane toplamda kullanıcı var o kullanıcılarada bakarsanız hepsi kendileri. Yorumları yazanların profillerine bakın kendileri yazmış çok belli sadece iyi yazılar yazmışlar ve bir çoğunun tarzı aynı...
    Kimse övmediği için bu şekilde kendilerini avutuyorlar gereksiz pahalı, yaptığı basit şeyleri yok zor, kimsede olmayan özellikler gibi gösterip yüksek ücretler alıp e-ticaret yapacakları kandıran, kendi kendilerini yükseklerde gören, en rahatsız olduğum nokta ise Ideasoft, bilginet ve diğer e-ticaret şirketlerini aynı sektörden, işten ekmek yedikleri şirketleri forumlarda v.s. yerlerde başkasının ağzından devamlı kötüleyen rant sağlamaya çalışan bir şirket. Bu şirketleri o kadar kötülediklerinde, kendi yazdıkları yorumlara inanıp onlara site yaptırdım ancak pişman oldum. Daha sitemde satışlara başlayamadan trafiğimin bittiğini ve para ödemem gerektiğini söylediler, tasarımımı geç teslim ettiler, her gün yeni bir sorun çıkarttılar teknik desteklerindeki adamlar ukela.
    Farklı sitelerde de bu şekilde yorumları mevcut daha çok kendilerini sanki gerçekten o yazılımı kullanan biriymiş gibi tanıtıp , onların bazılarında bu anlaşılmış ve afişe edilmiştir. Aman kanmayın, para için yapmayacakları şey yok, destek sıfır. Rekabet edemeyecekleri anda rakiplerini kötüleyerek aciz bir pazarlama şekli içerisindedir. Ben kazıklanarak ödediğim parayı içerde bırakarak farklı bir firmaya geçiş yaptım. Adamlar işlerimi çözüler, trafik raporlarıma bakıyorum sitem daha aktif olmadığı için trafik falan yapmıyor, henüz bir ücret v.s. de ödemedim bunlar gibi. Kullanıcılarıda söylimde bakarsınız.... Bunlar benim okuyupta inandığım yazıları yazanlar. Aaah aah bir araştırsaydım kullanıcılara tıklayıp baksaydım ne yapmışlar diye.. duygucoskun, SelimSoydan, eticaretseo

     E-Ticaret Girişimciliği İçin Altın İpuçları

     E-Ticaret Girişimciliği İçin Altın İpuçları

     E-Ticaret Girişimciliği İçin Altın İpuçları


    falla bende farkındayım uzun zamandır bulup yazıyım dıyordum ama üşengeçliğime geliyordu bunlarda yırtıyordu iyi yapmışın işva etmekle hocam




  • Arkadaşlar çok güzel blgiler paylaşmış hepsini okudum, hepsindede haklılık payı var. işin içine girince işlerin hicde kolay olmadığını görüyorsunuz, 1 2 kişinin üstesinden gelebileceği iş değil. tek başınıza biyere kadar gidersiniz, sonrası için ekip çalışmasına gerek var.

    Şunuda eklemek isterimki bu işe başlayanların yaptığı en büyük hatalardan biri büyük eticaret şirketlerinin tasarımını kopyalamak, unutmayınki sizin müşterileriniz ile büyük sitelerin müşterileri aynı şeylere dikkat etmiyor. Benimde bir dönem çalışmış olduğum linkdeki site başlangıc için iy ibir örnek olabilir.
    https://www.ekipmandeposu.com/




  • Arkadaşlar burdan bütün herkesin dikkatini çekmek istiyorum.

    E-TİCARET Fikriniz var ise, siz fakir olacaksınız. Batacaksınız. Kim Kazanacak ?

    sayıyorum

    1 - Pazaryeri sitesi n11.com gittigidiyor.com amazon.com.tr hepsiburada.com.
    2 - Kargo firması
    3 - Bankalar
    4 - Ürün aldığınız Tedarikçiler.
    5 - Vergi Daireleri.
    6 - Size entegrasyon kilitleyen firmalar.
    7 - Web sitesi yaptırdığınız firma.
    8 - Matbaa
    9 - Ambalajcı
    10 - Toptancı


    Gelelim konuya.

    2012 den beri bu sektördeyim. dolar alırım n11 de TL ile satarım. n11 den paranın gelmesi ise 14 gün sürer. bu sürece kazanç olarak 3 tl den üzeri ürün satarsanız günlük kargonuz nerdeyse çıkmaz. Yorum felan hikaye her şey ucuzluk. neyse bu gün sattınız dolar ile ürün aldınız 2 hafta sonra tekrar alacaksınız o gelen TL ile o ürünü tekrar alamıyorsunuz. Borçlanıyorsunuz. Fakirleşiyorsunuz.

    Kargo ya para kazandıracaksınız, çünkü müşteri alır ürünü 14 gün kullanır anasını ağlatır. birde iade eder git gel 10 tl kargo parası girer. Aya vurduğunuzda 6 bin tl zarar ordan. oda orta düzeyde satış yapıyorsanız. kargo parasını alır siz borçlanırsınız yine.

    n11 de ürün satarsınız % 15 komisyon.. n11 kazanır para vermeden para kazanır. yalanda reklam verir ara sıra. sizden ucuza ürün ister ordan da kaybedersiniz. kol gibi girer.
    hepsiburada da tam yükselirsiniz hepsiburada siz çakmadan bir sürü komisyon para keser ruhunuz duymaz.
    gittigidiyor insaflı ama müşteri gelmez. amazon da zarara ürün almak ister sizden. vermezseniz ürün sizde patlar satamazsınız.

    Tedarikçi den ürün alırsınız peşin para verirsiniz, müşteri iade eder sizden ürünü geri iade almaz kullanılmış diye o ürün geri satamazsınız.

    Vergi verirsiniz vergi den kaçma şasınız sıfır. stopaj elemanı aylığı vs

    Entegrasyoncular size mail atmaya başlar kandırır fatura için mecbur alırsınız hayırlı olsun 500 dolar girer adamın gideri yok.

    web siteciler arar sizi kurumsal olmak için web sitesi ile gözünüzü boyar geçmiş olsun 3000 gitti.

    Fatura basacaksınız geçmiş olsun her ay 2000 tl

    ambalaj alacaksınız her hafta zam gelir kargo sarmaya her hafta 300 - 500 gider.


    Aylık 15000 tl masrafınız var. hiç bir şey yapmasanız. 3 tl den günde 100 ürün satsanız masraf bile çıkmıyor.


    Boş hayallerle bu işe girmeyin batarsınız. Çinden getireyim kar eder zengin olurum bunlar boş hayaller kapılmayın. Kimse kazanmıyor herkes batıyor.

    Müşteri telefonları susmaz. sorular bitmez. sanal diye önüne gelen aynalı tahir oluyor istediği gibi yazıyor. ürünleri bozup kullanıp gönderiyor aylık da öyle bir zarar gidiyor.

    İnternette gezip yalan hikayeler okuyorsunuz bu işi dürüst yapsanız da zarar dasınız. dürüst olmadan yapsanız da önce kazanıyor sanırsınız sonra yine batarsınız. E ticaret boş iş herkese tavsiyem üretin. Çiftliğe gidin, teknolojiye gidin, hayvancılığa gidin.

    Bu kadar olumsuz şeyi yaşamaya dayanamazsınız. 2005 kökenli biri olarak size bunu yazıyorum. BEN BIRAKIYORUM SİZDE BULAŞMAYIN. KİMSE HAK ETTİĞİNİ ALMIYOR HERKESE ZARAR.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.