Şimdi Ara

E ticaret ürün çekimi için fotoğraf makinesi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, trendyol gibi e ticaret sitelerinde şapka bere eldiven gibi tekstil ürünleri akseuarları satıyoruz. Şu ana kadar Çekimleri telefonla yaptık ve istediğimiz kadar olmasada fotoğraflar fena olmadı. Şimdi bi fotoğraf makinesi almak isriyoruz. E ticaret siteleri 2 - 3 mb tan büyük fotoğrafları kanul etmiyor. Çektiğimiz fotoğrafların büyük çoğunluğu arka fonu beyaz olmakta. Bize bu şartlarda 2.el yada 0 işimizi görecek 5000 ₺ ye kadar marka model tavsiyesi verebiliecek varmıdır? Bu işlerin uzmanları umarım demek istediğimi anlamıştır. Fotoğraf makinesi konusunda amatörüm ancak teknolojiyle aram iyidir, alacağım makineyi kullandıkça araştırarak bi çok ayarı çabuk öğrenebilirim.Benim için önemli olan yanlış bi makine almamak. Yani demek istediğim bütçe 5000 ₺ civarı ancak belkide bizim kullanım amacımıza uygun 2. El 1000 2000 ₺ arasıda işimizi görecek. Bana marka model tavsiyelerinde bulunacak arkadaşlar varsa çok memnun olurum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi must@fa -- 5 Ocak 2022; 9:13:34 >







  • Bence "şimdi telefonla raw formatında çekim yapmayı deneyin. Zaten her çektiğiniz fotoğrafı telefonun pro modunda ışığı ayarlayarak çekiyorsunuz. Ve pc attığınızda tekrardan renk ayarı yapıyorsunuz. Bunun için raw formatında çekim yapmayı deneyen. Çok profesyonel bi iş yapmıyorsunuz zaten trendyola yüklediğimiz fotoğraflar 3 mb civarı üstünü trendyol kabul etmiyor. Birde telefonunuzun ekranı sizi çok yanıltıyor amoled olduğundan dolayı.eğer raw formatı işimi çözerse ıps lcd ekranlı canon grundig gibi ucuz bi dijital makine alıp devam edebilirsiniz. Yardımcı olduğumu düşünüyorum"

  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt

    Hocam aradığım cevap tam olarak buydu, farklı yerlerdede sordum ancak hep 5 - 10 binlik makinaları önerdiler, siz demek istediğimi anladınız. Kullanım amacıma göre canon gibi 2.el 1000 ₺ civarı bi digital makine alsam benim işimi rahatlıkla görecek demekki. Dediğiniz gibi telefon ekranı çok yanıltıyor.Çok teşekkür ederim ben şimdi makine araştırmaya başlayayım

  • must@fa M kullanıcısına yanıt

    Diğer arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Para harcamak isterseniz çekim çadırları, ışıklar, tripod gibi ürünlere para harcayın. İyi günler dilerim.

  • turkeroztrk kullanıcısına yanıt

    Hocam onları çok araştırdım. Şu anda 2 adet led projektörün önüne ışığı yumuşatması için yağlı kağt koyarak aydınlatma ile çekim yapıyorum. Söylenildiği gibi raw formatındada çektim ancak yine renkler doğru olmuyor. Sanırım sorunun kaynağı ışık. Uydurduğumuz. ışık olmuyor. 2 adet softbox almayı düşünüyorum. Ve digital yada 2.el biraz daha üst model 1000 ₺ civarı fotoğraf makinesi alarak bu işi çözeceğimi düşünüyorum (:

  • must@fa M kullanıcısına yanıt

    Hocam o kadar ışığınız varsa sorun başka yerde olmalı. Raw formatında çektikten sonra fotoğrafı işlemelisiniz. Sorun beyaz dengesinde de olabilir. Beyaz dengesi konusunu biraz araştırmanızı öneririm. 1000 tl bandında işinizi görecek bir cihaz bilemiyorum.

  • turkeroztrk kullanıcısına yanıt

    Tahmin ediyorumki ışık çok sert. O nedenle softbox deniycem. Fotoğraf makinasınıda sadece telefonun ekranı amoled olduğu için renklerde çok yanıltıyor bu nedenle alıcam. Profesyonel bi iş yapmıyorum tek derdim renklerin olabildiğince doğru çıkması.Bu nedenle pahalı bi makine benim içim gereksiz. Bilgiler için teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.