Şimdi Ara

E-Ticarette yaşanan karışıklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Yakın zamanda yaptığım bir alışverişte başıma gelen durum hakkında bilgisi olanlardan yorum almak istiyorum. Büyük bir e-ticaret sitesinden, tedarikçisi farklı bir firma olan bir ürün aldım. Daha sonra, aynı gün içerisinde siparişimin iptalini talep ettim ve bu sırada siparişim temin aşamasında bile gözükmüyordu (iptal etmeden önce e-ticaret firmasını arayıp teyit ettim). İptal talebim alındı. Bugün ürün kargo ile elime ulaştı. Ben de iade talebimin reddedildiğini düşünerek ürünü açtım ve kullanmaya başladım. Ürünle birlikte fatura da geldi. Daha sonra, kart bilgilerimi incelediğimde, iadenin provizyonda gözüktüğünü farkettim. Alımı yaptığım e-ticaret sitesini aradım. Durumu açıkladım. Yaşanan problemden dolayı özür dilediler ancak ürünü açtığım için tedarikçinin benden ücret talep edeceğini söylediler. Ürünü iade etsem de kabul edilmez dediler. (Not: Elektronik bir ürün, tüketeceğim bir ürün değil.) Ayrıca, nakit olarak alınacağını belirttiler.


    Bu durum bana çok saçma geldi çünkü ürünü iptal ettiğim halde gönderdiler. Ve iademin kabul edilemeyeceğini söylediler.. Gerçekten böyle bir yasal dayanakları var mı? Anlaşamazsak icra yoluyla mı ücret isteyecekler?


    Benzer bir deneyimi yada hukuki bilgisi olup yorumlayabilecek kişilere ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dapoetyakarrrr -- 20 Nisan 2021; 23:3:13 >







  • 14 gün içerisinde koşulsuz iade hakkınız var. iade edebilirsiniz.

  • Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir.


    ----------------------

    Tüketici, cayma hakkı süresi içinde malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.

    ----------------------

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.