Şimdi Ara

E11 Kasaya karşı antipati var neden se!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
0
Favori
29.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşalar dikkatimi aşırı derecede çekti bu forumda dahil olmak üzere neredeyse her forumda e11 kasa yani 2000 2001 model corollaya karşı bir antipati var. Bu araçların bir kısmında motorda yağ eksiltme problemi ortaya çıktı ve bazılarının motor blokları garantiden değişti. Bu araçlardan birisi de bizim aracımızdı. Kurunun yanında yaşta yanar hesabı yapılarak bu kasa corollalar yağ eksiltiyo motor sarıyor gibi ifadeler sıklaştı. Problemli olduğu için tutmadı görüntüsü çok kötü ondan tutmadı gibi bir çok laf var ortada. Ama herkesin göz ardı ettiği birşey var o yıllarda Renault Ve Fiat piyasanın yaklaşık olarak %65 gibi bi paydasını elinde bulunduruyordu Toyota ise bunların arasında kandine yer açmaya çalışıyordu. Diğer firmalara göre daha iyi satış rakamları sundu ama ağırlık Renault ve Fiat gurbunundu. Bunlara ek olarak ekonomik kriz dönemiydi ve bu yüzden genel olarak her firmanın satışları düşüktü. Bundan toyota da etkilendi ve düşük rakamlarda satş yaptı ama yinede azımsanacak rakamlar değildi. Bu kasa corollalar donanım ve teknoloji olarak gerçekten jenerasyon atladılar ilk ebd bu kasada kullanıldı corolla serisinde ve yine ilk değişken sübab zamanlaması yani VVT-İ. Görüntüsünün çok kötü olduğu söyleniyor bence öyle değil kendi dönemine göre modern bir yapısı vardı. Ve 2002 yılında piyasaya sürülen sedanlardan daha japon ve tarz sahibi duruyor. Bence bu kasalara bu kadar antipati duyulmamalı. Bana hakkı yeniyor bu araçların gibi geliyor. Bu kadar kötülenecek araçlar değiller.......... Eleştiriler bunlar göz önünde bulundurularak yapılmalı bence. Herkesin düşüncelerini paylaşmasını isterim bu konuda.







  • Hakikaten ya bakıyorum şöyle konulara yok o modeller tutulmadı yok sorun var deniyor...Yok efsane kasa gibi değil falan.Ya bu modellerde sonuçta TOYOTA ve arkadaşımın dediği gibi neden bu kadar yadırganıyo ve kötüleniyor...Ne diyeyim sanki üvey evlat ...Ama ben dahil diğer bu model TOYOTA kullanıcıları fazla öyle sorun çıkaracak bir şeyle karşılaştıklarını zannetmiyorum...Yapmayın beyler bu modellerin hakkını verelim.
  • bir konuda çogumuz yanılıyoruz! ben daha önce corolla 2001 vvti kullandım! şu anda avensis 1.6 kullanıyorum ama inanırmısınız ilk arabamı özlüyorum! 2001 corollaların donanımsal yada konfor açısından hiç bir eksiği yoktu! o yıllarda çıkan focus ve astra özelikle dış görüntü yönünden corolladan daha çekici olmasından dolayı aşırı tutuldu! ister istemez kötü satış rakamları yakalayan toyota kasa değişikliğine gitti!olay bundan ibaret!
  • arkadaslar ama dogruya dogru :

    efsane kasa corollanın yerini hiç biri toyota tutamaz gibime geliyor
  • toyota hayatının röveşatasını efsane corollalarda yaptı! yeni nesil corollalarda efsaneyi yaşatabilirmi ? zaman gösterecek!
    quote:

    Orjinalden alıntı: biddy_074

    arkadaslar ama dogruya dogru :

    efsane kasa corollanın yerini hiç biri toyota tutamaz gibime geliyor
  • birkere o kasalar tutulmadı, bu bir talep meselesidir, yanlış satış politikası ve antipatik kasa nedeniyle maalesef o kasalar tutulmadı. bizim halkımız sevmiyorsa bir nedeni vardır, neden efsane kasa gibi satış rakamlarını tutturamadılar, sorarım size... yalnız bir gerçeği unutmamak lazım TOYOTA' nın ölüsü bile diğer markalar beş basar....
  • Ya bu efsane kasa dediğiniz ae101 olsa gerek. Ae101 kasa colorllalar 93yılından 99 yılına kadar satıldı. zze112ler ise 2000 ve 2001 yıllarında satışa sunuldu. Doğal olarak ae101 kasa corolla daha çok var piyasada. Lütfen bunu unutmayalım. Ae101 corollalar da iyiydi zze112lerde ae111 de ae92 de. Onlar kötüydü gibi bişiy demedim ama zze111 ve zze112 yani e11 serisi corollalarında hakkı yeniyor. AE101 kasdan hiç bir eksiği yok fazlası var. Her kasanın belli başlı problemi olurdu ae101lerin de vardı. Zamanında bizimde vardı çükü oradan biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdemmani -- 16 Mart 2007; 20:09:37 >
  • ne desek boş! 2000-2002 arası corollalar ile 96-98 arası corollalar ikinci elde aynı fiyata gidiyo! 2000-2002 arası sıfır corolla alanların prim kaybı malesef çok fazla! bu prim kaybına hem aracın tutulmaması hemde toyotasanın yaptığı radikal kasa değişikliği neden oldu!
  • Sorunlu olduklarini sanmiyorum, sadece tipten kaybettiler. Bu tipten kaybetme Turkiye'ye ozgu bir durum degildi. Amerika'da yapilan anketler sonucunda oldukca kotu bir tasarim olarak gorulmus ve piyasaya hic surulmemisti bile. Avrupa'da da sirf dis gorunusunden dolayi begenilmeyen bir modeldi. Toyota icin iki yol vardi birisi o haliyle uretime devam edip Corolla'yi oldurmek veya yenilemek. Tabi ki ikincisini tercih etti.
    Ben bu yeni kasayi da begenmiyorum, yani 2001 model kadar cirkin bulmasam da (bu arada 2001 ve yeni kasayi begenenler kusura bakmasinlar, onlara saygi duyuyorum ama bu da benim gorusum). Yeni kasayi begenmeme sebebim ise bekledigim kadar etkileyici degil. Tasarim olarak daha hos seyler yapilmasi gerektigini dusunuyorum. Ama tabi ki, bunlar firmalarin parcalarin cesitli modeller ve yillar arasi uyumu, fiyat ve satis tahminlerinin kombinasyonlarina gore yaptiklari bir tercihin sonucu.




  • e11 kasa denilen ae111 zze111ve zze112 kasa dır yani 1999 2000 ve 20001 modellerdir. Amerikada ae101 kasadn sonra hiçbir zaman avrupayla aynı kasa satışa sunulmamıştır. İç mekan aynı faka dış görüntü farklıdır. Orada satılan corollalar amerikada üretilir ve ameirka piayasasında ve belli başlı amerika sömürgesi olan ülkelerde satılır. Daha önceki modellerde de değişiklikler vardır yine avrupa kasalarından. Toyota her zamanki gib bir pollitika izleyip 2 yılda araca facelift yapı ön görünüm değiştirdi ve donanımı zenginleştirdi ve öyle satışa sundu. Yeni kasalarda da aynısını yaptı 2002 de satışa sundu 20004 te facelift yapıtı. bu kasa corollalar daha fazla satışta kaldı sadece. Beğenmeye bilirsiniz saygı duyarım ama yapılan bu türlü karalayıcı eleştirlerden de rahatsız oluyorum. bİr kaç örnek;
    Amerikan Kasa AE111
     E11 Kasaya karşı antipati var neden se!


     E11 Kasaya karşı antipati var neden se!


    Amerikan Kasa 2003 Corolla

     E11 Kasaya karşı antipati var neden se!


     E11 Kasaya karşı antipati var neden se!




  • Abi bence hakkı yenen corolanın tek eksiği kilometre sayacının dijital olmaması başka hiçbir sorunu yok ama ilk vtec hondadan gelmiştir benim bildiğim zaten hep öle olmuştur önce honda kasa ve motor değiştiri ardındanda toyota
  • Ben ilk değişken subap zamanlasmasını toyota buldu demedim zaten demek istediğim corollada ilk vvt-i bu kasada kullanıldı demek istedim.
  • toyota ve honda vvti yada vtec'i BMW'den esinlenerek araçlarında kullanmaya başladı!
  • Abicim benim de başta hoşuma gitmiyordu ama hiç fena değil. Tutulmama sebebini tam bilemiyorum ama piyasadan kaynaklanıyor.

     E11 Kasaya karşı antipati var neden se!


     E11 Kasaya karşı antipati var neden se!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeync -- 18 Mart 2007; 19:09:32 >
  • İlla ki piyasa... baksana şu arabanın yılan gibi bakışına arkadaşlar...
  • 10 numara araçlar bunlar. Kim ne derse desin....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zeync


     E11 Kasaya karşı antipati var neden se!




    ah uLan ah.. arabamı özLedim.. mok mu vardı kaza yapacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsemre -- 18 Mart 2007; 21:05:18 >
  • Bu pLakayı yoLLarda görürseniz bi seLam verin benim yerime.. (sanırım pert ediLince adana da bi sürücü kursu aLdı aracı)


     E11 Kasaya karşı antipati var neden se!
  • arkadalar size başımdageç bir olyı anlatayım kısaca
    ankara toyan, 96 xei model arabamıza 13milyar verdiği zaman, oraya arabasını satmaya gelen adamın aracını almadılar. kadın aynen " bu araclar hiç tutulmuyor,..." gibi nedenlerden dolayı adamı geri yolladılar.
    yahu efsane nereeee yeni kasalar ve bu kasalar nereeee
    üzgünüm arkadaşlar ama gerçekler ortada ne yazık ki :(
  • Yukarıdaki resimlerde görülen araç ilk vvti motor kullanılan ZZE112 model kodlu araçtır....Belli bir şasi aralığında motor yağ yakma problemi oluşmuştur daha sonra blok iyileştirerek sorun giderilmiştir...
    aşağıdaki resimdeki araç tutulmayan tabir edilen AE111 koduyla bilinen çay süzgecini andıran panjur ve iki basit yuvarlaktan oluşmuş çirkin farlarıyla 99-2000 model corolla..Tarihinin en çabuk makyaj görmüş modelidir.

     E11 Kasaya karşı antipati var neden se!
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.