Şimdi Ara

e2160 ı overclock edemedim yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar. bugun e2160 işlemci ve asus p5ld2-x anakartlı bi sistem aldim. fakat işlemciyi hizlandiramadim. pek tecrubeli degilim ama biostan saat hizini basta 200 den 250 ye cikardim fakat olmadi voltajla ilgili hata verdi. sonra 225 e cektim. oldu sanirim ama bir kac sorun var.
    1- cpu-z da carpan sayisi 9 yerine alti gorunuyor dogal olarakta 6 * 225 = 1350 mhz gibi cok dusuk bi hızda kaliyor. bunun sebebi nedir biosta carpan yerini bulamadim. vista starter yuklu onunla bi ilgisi olabilirmi ayrıca calistira dxdiag yazinca hız hala 1,8 ghz olarak gorunuyor.
    2- bu islemciyi eger carpan sayisini 9 yapabilirsem en stabil hangi hızda kullanabilirim kendi standart sogutucusu ile ?
    3- bu overclok ile ilgili degil ama vistada ayni anda sadece 3 prog. mi acilabiliyor. bunun hatasini verdi sadece 3 prog. acabilirsiniz seklinde ?
    yardimci olabilirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rooney026 -- 28 Eylül 2007; 20:10:36 >



  • yardimci olabilecek yok mu??
  • Merhaba,

    E2160'da çarpanın sabit kalması için anakartın BIOS'unda EIST özelliğini devre dışı bırakmanız gerekiyor. Böylece çarpan her zaman BIOS'ta girdiğiniz değer olarak sabit kalır.

    İşlemci çekirdek voltajını 1.4v seviyesine çekmeyi deneyin. Ben kendi sistemimde, aynı işlemciyi 333x9= 3 GHz frekansında kullanıyorum.

    Windows Vista Starter Edition ile aynı anda 3 programdan fazlasını çalıştıramazsınız. Vista'nın bu sürümünde böyle bir kısıtlamaya gidilmiş.

    Saygılar
  • cevaplar icin tesekkur ederim. aksam deneyecegim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.