Şimdi Ara

E3 2011 Microsoft Basın Konferansını İzledik ve Sizler için Yazdık.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft E3 seminerinde bir çok yenilikten bahsedildi.

    Sırasıyla gitmek gerekirse;

    Call of Duty Modern Warfare 3 ve ardından Tomb Raider demoları oynandı ve görsel olarak müthiş idi. Sunumun en komik anı ki bu tarz konferansların olmazsa olması hata yine oldu ve Xbox Controllerı sorun çıkardı. Reconnect Controller yazısı bir kaç saniye ekranda belirdi ama çabuk toparlandılar. Fakat gülüşmelere engel olamadılar.

    Hemen ardından Fifayı ilerde Kinect ile oynayacağımızı söyleyip bir çok yeni oyunda kinectin ses algılayıcısını kullanmaya başlayacağımız belirtildi ki kinect ile ne yazıkki ingilizce konuşmak gerekiyor.

    Bundan sonra çıkacak olan bütün Tom Clancy oyunları Kinect destekli olacak. Yeni çıkacak olan Ghost Recon‘da sesle ve ellerimizle yönetebileceğimiz bir silah düzenleme menüsü var ki müthiş görünüyor. Oyunda aynı zamanda elimizde silah varmış gibi ateş edebiliyoruz. Tabi bu kısım sadece training kısmı olabilir.

    Yepyeni bir Xbox dashboard bizlerle birlikte olacak. Kinect için hazırlanan bu yeni menüde sesimizle videoları, müzikleri çalabilirken bing sayesinde aramalar yapabileceğiz. Örnek vermek gerekirse Xbox X-men dediğimizde Xbox üzerinde X-men ile ilgili bulabileceğimiz bütün oyunlar, filmeler ve müzikler ekrana gelecek. Bir süper yenilikte Youtube artık Xbox Livedan erişilebilir olacak (yasaklanmadığı sürece).

    Crytek‘in geliştirdiği oyun RYSE – Kingdoms söylenildiği gibi Kinect destekli olacak. Oyun hardcore bir oyun olacak. Bakalım bizi neler bekliyor.

    Forza 4 kaldığı yerden devam ediyor. Headtracking ( kafa hareketlerinin takibi ) ve sesle yönlendirme oyunda mevcut.

    2012 yılında Fable Journey diye bir oyun gelecek ki çok eğlenceli göründü. Oyun tamamiyle Kinect destekli bir FPS. Ellerimizle çeşitli hareketler yaparak ( Kimse yanlış anlamasın! :) ) büyüler yapıyoruz ve bunları düşmanlarımıza gönderiyoruz.

    Bir diğer başlık Disneyland Adventures ki Kinect Adventures’a çok benziyor ki adını buradan almış olmalı. Oyunda dikkatimi çeken en büyük özellik Disneyland’ın tamamının oyuna eklenmiş olması. Yani kendinize özel bir Disneyland turu atabilirsiniz.

    Star Wars’ı sonunda izledik. Bu sefer gerçekten birisi oyunu oynadı ( zira ‘Güç’ü kullanarak bir objeyi atmaya çalışırken baya bi zorlandı ). Sesle ışın kılıcımızı açtığımız oyunda ışın kılıcı ile bize atılan lazerleri savuştururken bazı zıplayarak düşmanların arkasına geçiyoruz ve yine kılıcımızla onları dövüyoruz. Oyunda birde Pod yarışları eklenmiş görünüyor.

    En gereksiz oyun Sasame Street bişi bişi idi ( bildiğiniz susam sokağı ). Yaşça çok küçüklere hitap edeceğini düşündüğüm oyunda Bir baba oğul tiplemesi ile oyunu oynattılar ki yapılan hareketler çok gereksizdi ( en çok bu oyunu merak ettiniz değil mi? )

    Fun Labs denilen bir şey Gold üyeler için Live a geliyor ki akıllara zarar birşey gibi duruyor. İçerisinde yer alan bazı bölümleri anlatalım,

    Kinect Me: Bence olay burada iyice kopmuş. Ablanın biri Kinectin karşısına geçip önce yüzünün resmini, sonrasında tüm vücudunun kıyafetleri ile bir fotosunu çekti. Bir kaç saniye bekledikten sonra karşımızda bire bire kendisinin avatarı çıktı. Artık avatarla uğraşmaya gerek kalmamasını bırakın kendi kıyafetlerinizi aynen aktarmanız mümkün ( annemizin ördüğü kazaklar çıksın ).

    Kinect Finger Tracking : Bununla kendi görüntüsünü iki kez çektikten sonra 3 boyutlu olarak bu resimleri biraz çevirebilirken önüne arkasına elleriyle resim çizdi ki çok aman aman gerekli görmedim ben bunu yine.

    Adını hatrlayamadığım ( sürekli not aldığım için ) başka bir özellik ile yine bir ablamız elindeki peluş oyuncağının önlü arkalı resmini Kinect ile çekerek oyuncağı Xbox a aktardı ki detaylar inanılmazdı. Bu teknolojiyi kendi kaykayımızı oyuna dahil etmek gibi farklı alanlarda kullanabileceğimiz söylendi.

    Kinect Sports Season 2 de 2 oyunu oynadılar. İçinde birçok yeni ( dart, amerikan futbolu, golf .. ) oyun barındıran oyunun ilki için zaten söylenecek bir şey yok. En iyi kinect oyunlarından biridir kendisi. Bu yeni oyunda Golf ve Amerikan futbolunu oynadılar ki; Golf oyununda sopayı sesimizle değiştirirken, Amerikan futbolunuda 2 kişi beraber ilerlemeli oynamaları gözden kaçmadı.

    En son olarak Dance Central 2 yi oynadılar ki oyunda çok fazla şarkı olduğunun altı çizildi ( sanki sonradan eklenemiyormuş, bize satmıyorlarmış gibi ). Asıl keyif verici olan sonunda 2 kişi aynı anda dans edilebiliyor olmasıydı.

    Gözümüze çarpanlar bunlar. Heyecanlı bir yıl olacağa benziyor değil mi?

    Kaynak bizim site yani kinecttr.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DehaCaman -- 6 Haziran 2011; 22:33:28 >







  • Tesekkurler
  • Aktardığın bu mükemmel bilgiler için çok sağol
  • İngilizce bilmeyen olur, hattının hız yetişmeyen olur diye aynı anda çalıştık sizler için. Yarım saat oldu biteli konferans :D . Web sitesindeki haberide fotoğraflarla zenginleştircez en kısa zamanda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DehaCaman -- 6 Haziran 2011; 22:03:27 >
  • izleyemeyenler için güzel bir özet olmuş , eline sağlık
  • En güzel yerden hızlıca yetiştirmek istedim.. Teşekkürler.
  • quote:

    E3 2011 Microsoft Basın Konferansını İzledik ve Sizler için Yazdık.


    Dostum güzel yazı, tebrikler. Fakat Halo 4 ü görmediniz mi?
  • Gördüm ama çok sallamadım. Belki de ayıp ettim sevenlere ama bir onu yazmadım sanırım. O sırada not alıyordum. Haloyu oldum olası beceremedim. Belki nedeni odur.
    Videolarını ekledim siteye gerekli yerlere.

    Abi sen yazıver neler demişlerdi :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DehaCaman -- 6 Haziran 2011; 22:59:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DehaCaman

    Gördüm ama çok sallamadım. Belki de ayıp ettim sevenlere ama bir onu yazmadım sanırım. O sırada not alıyordum. Haloyu oldum olası beceremedim. Belki nedeni odur.
    Videolarını ekledim siteye gerekli yerlere.

    Abi sen yazıver neler demişlerdi :D




    Dışarı alalım arkadaşı


    Şaka tabii ki hocam,emeğinize sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluelabel


    quote:

    Orijinalden alıntı: DehaCaman

    Gördüm ama çok sallamadım. Belki de ayıp ettim sevenlere ama bir onu yazmadım sanırım. O sırada not alıyordum. Haloyu oldum olası beceremedim. Belki nedeni odur.
    Videolarını ekledim siteye gerekli yerlere.

    Abi sen yazıver neler demişlerdi :D




    Dışarı alalım arkadaşı


    Şaka tabii ki hocam,emeğinize sağlık







    Halocuları karşıma alamam.. Aman diyim..




  • bence bomba halo 4 ve halo hd
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.