Şimdi Ara

E3'de bir Türk şirketi Monster dizüstü standındayız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İki şeyi hala anlayamadık ve anlamakta istemiyoruz bir firmanın yerli olması için içindeki tüm parçaların Türkiye'de üretilmesi gerekmiyor.

  • Bu "Yerli" kavramı çok yanlış anlaşılıyor ve abartılıyor. İlla %100 yerli üretmemiz gerekmiyor zaten yapamazsınız da. Bu tarz ürünlerde önemli olan tasarımdır. Samsung, Apple, Lg, Asus veya herhangi bir başka marka laptop yaptığında kimse %100 o markaya ait mi diye bakmıyor. İçindeki parçalar dünyanın farklı bölgelerinden getirilerek birleştiriliyor. Üretici bunu dert etmediği gibi son kullanıcı da dert etmiyor. alırken markaya güvenip alıyorlar. Ama iş Türk markasına gelinde "Yerli" olayına çok takılıyor kafa. Anlamak mümkün değil. Bence Monster çok iyi bir yolda ilerliyor. Eğer oyun bilgisayarına ihtiyacım olsa idi kesinlikle ilk tercihim olurdu.

  • Monster ın türk markası olduğunu şimdi öğrendim.çok hoşuma gitti açıkçası.oyuncu dizüstü almayı planladığım bu dönemde bunu öğrenmem iyi oldu. tercihimi bu yönde kullanacağım.
    markanın yerli olup,donanımın ya da tasarım ve üretimin başkaları tarafından yapıldığı hakkında konuşanlar kendileri daha iyisini yapar umarım. firmanın bunu yapması bile büyük başarı. artık neredeyse tüm sektörlerde bu iş böyle yürüyor.ilk başta marka olursun,sonra tasarım yaparsın,sonra üretirsin ve en ötesi parçalarını üretirsin. ki parça üreten firma sayısı çok azdır.
    içinde bulunduğum yaş sebze meyve ihracatı sektöründe de işler buna benzer yürüyor. çalıştığım firma,kendisi üretir,kendi fabrikasında paketler,kara vegemi nakliyesini kendi yapar,yurt dışında kendi pazarı vardır vs. herşeyi kendi yapar. ama bu 20yıl önce böyle değildi. şimdi bu sektörde çalışan arkadaşım kendine bir ofis açtı ve ihracata başladı.her şeyi fason olarak yapıyor ama para kazanıyor. işi doğru düzgün yapmaya devam ederse çalıştığım firma gibi büyük olmasının önünde bişey kalmaz..
    kısacası bilgi ve tecrübe eksikliği ile yorum yapmamak lazım.
    ayrıca varsın monster çok iyi servis vermesin,varsın tasarımı kopyalasın,türk olup olmaması da çok önemli değil. adamlar tüm samimiyeti ile bir işe girişmiş,bu ben de olabilirdim. bu yüzden benim naçisene desteğime sahip olacaklardır.





  • Şaka gibi insanımız var hiç bir şeyi araştırmaz en ufak bir bilgisi yoktur ama konuşur .

    Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden birisi olan APPLE ;

    Üreteceği ürünün parçalarını oradan buradan alıyor gidiyor Çin'de ürettiriyor . Tasarımı kendisi yapıyor , AR-GE çalışmalarını yapıyor ve dünyaya satıyor .

    %100 yerli olacak diye diretirseniz o işin içinden çıkamazsınız . Bugün yediğiniz sebzelerin büyük bir bölümünü israilden aldığımız tohumla yiyoruz . Yediğimiz ekmeğin buğdayı ABD den geliyor . ( Tarım ve Hayvancılık ülkesiydik ya biz yersen ) Bunun gibi binlerce örnek verebilirim .

    Herkesin bildiği HACI ŞAKİR sabunları israile ait Bak adını ne güzel koymuş kimse yadırgamadan alıyor . Millete sorsan bu bizim der ...

    En son bildiğim ve yerinden aldığım dünyaca ünlü Levi's kotlarının kumaşı İzmir'de dikiliyor buradan ABD ye gidiyor Levi's etiketi takılıp satılıyor yüzlerce dolara . Alan adam %100 yerli mi diye soruyor mu sizce ?

    Yine ALTINYILDIZ ın kumaşları yurtdışına gidiyor orada takım elbise yapılıp satılıyor ...

    Kısacası %100 yerli mi değilse puhahaha yaklaşımından süratle uzaklaşın . Dünya artık o şekilde dönmüyor .

    Kısa bir örnek daha vereyim bugün ABD den F-16 almasaydık savaş uçağımız olmazdı . Niye üretecek teknolojimiz yok gidip başkasından alacaktık el mahküm . Kim olabilir Rusya mesela Akıllı mühimmatlar alıp ASELSAN'da , ROKETSAN'da , TAİ'de teknolojilerini araştırıp yapmaya çalışmasaydık SOM füzemiz olmazdı , Cirit füzemiz olmazdı , Korkut olmazdı vs vs vs .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoid -- 20 Haziran 2016; 14:37:41 >




  • Ana Monster Türküymüs
  • Bir Türk şirketi olarak başarılı olmalarını diliyorum. Monsterlar kaliteli bilgisayarlar. Sıkıntı çıkarırsa gidersiniz Kadiköye, dükkana. Alt katta bakarlar. Servis olayı bu kadar basit. Tüm diger Türk şirketlerinin uluslar arası başarı kazanması demek, ürünlerinin kaliteli oldugunu gösterir. Kötü bir firma zaten piyasadan silinir. Köstek değil destek olmak gerek. Bu milliyetciliktir. İhracattir.

  • Yerli markalara için ön yargılı onlara gelsin.

  • yerli yerli diye yırtınıp sonra "ya tüm malzemeleri başka yerden geliyor ama zaten bizim üretmemiz şart değil" demek de bana komik geliyor :)
    ona yerli firma denilebilir ama yerli üretim diyemezsiniz
    şu egodan bir kurtulun artık ,firma yerli olsun yeter çünkü artık hemen hiçbir firma tüm parçaları kendisi üretmiyor
  • Monster'ın müşteri memnuniyeti ve satış sonrası servis desteği tartışılamaz. Gerçekten bu işi hakkıyla yapan nadir firmalardan birisi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.