Şimdi Ara

E4300 işlemciye overclock nasıl yapacağım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar

    Gigabyte P965 DS3 ana kart
    E4300 C2D 1.8 Ghz İşlemci
    nvidia GTS 250 ekran kartı
    OCZ 550 Watt Ppsu var.


    Yıllardır kullanıyorum ve yıllardır oc yapmak isteyipte problem olur diye yapamıyorum.

    Biostan birşeyleri (sanırım fsb) değiştirip yapılabiliyormuş.
    Adım adım bana yol gösterecek olan varsa çok memnun kalırım.

    Amacım maksimum oc yapmak değil. 3.2 ghz e çıkarmışlar birçok yerde gördüm. Benim işlemci 1.8 ghz. Yani en azından 2.4 yapabilirsem çok iyi olurdu.
    İşlemci fanım işlemciyle beraber gelen standart fan var.

    Yanıtlarınızı bekliyorum. şöyle gerçekten basit bir yolu yok mudur acaba bu işin ?



  • öncelikle bu sistemde overclock yapmanın sana hiçbir getirisi olmayacak çünkü herhangi bir parçada darboğaz durumu söz konusu değil sadece işlemciyi yormuş olacaksın bunun dışında yinede ben oc yapmak istiyorum diyorsan öncelikle ramlerinle ilgili bilgileri paylaşman gerek bunun dışında core temp ve prime 95 programını yükleyip benimle tekrar iletişim kur anakart biraz kötü ama 2.4ghz de sıkıntı çıkarmayacaktır muhtemelen bu arada stock soğutucumu kullanıyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chosniel_TR -- 27 Kasım 2013; 19:15:33 >
  • @Chosniel_TR çok teşekkürler. Evet stock soğutucu kullanıyorum ama 1.8 ghz den 2.4 ghz e geçirmenin faydası olmayacaksa yapmayayım o halde. Özellikle oyunlarda istenen minimum system lere artık yetmediği için yapıyorum. 4GB ram var , markası ; Kingston 1GB 667MHz DDR2 Ram.

    Hocam bir örnek vermek istiyorum. Assasins Creed 4 var muhtemelen biliyorsundur. Forumlardan okuduğum kadarıyla benimkinden daha iyi sistemlere çalışmaz demişler birçok yerde. Dün denedim. Ve orta ayarlarda takılmadan oynayabiliyorum. Hakikaten çok şaşırdım. Şunu söylemek istiyorum ki 2.4 ghz e işlemciyi çıkarırsam daha iyi olur diye düşündüm. Herhangi bir getirisi olmayacak sözünüz çok ilgimi çekti. Bu işlemciye sahip birçok insan 3.2 ghz e çıkarmış. 1.8 ghz nerede 3.2 ghz nerede. Yanlış mı düşünüyorum acaba ?
  • işlemciyi isterseniz 5 ghz ye çıkarın o ekran kartı ve ramlerle size performans olarak geri dönmeyecek ama yinede yapmak istiyorum diyorsanız işlemcinizi prime 95 programında 20 dakika teste sokun ve ulaştığı max sıcaklık değerini bana bildirin ona göre işlemcinin giderine bakalım işlemcinin sıcaklığını core temp uygulamasını kullanarak görebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chosniel_TR -- 28 Kasım 2013; 16:08:43 >
  • hocam teşekkürler. söylediklerinize göre oc yapmamın hiçbir anlamı yok. Bende vazgeçtim söylediklerinizi okuyunca. kalın sağlıcakla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.