Şimdi Ara

e6420 hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yenı topladıgım sıstemde sunu fark ettım arkadaslar uzun zamandırda bılgısayar ıle ugrasmıyorum yardım ve yorumlarınıza ıhtıyac var ..

    1-CPUz de ve tat adlı programların 2 sındede bakdım işlemcı sıcaklıgı 80c lerı goruyo normal mı yoksa yoksa programlardan mı kaynaklanıyo bu testlerı yapmadan once 3dmark2006 testı yapdım gayet normal bıtırdı testlerı..(sonra bıosdan bakdım ordada 80c lerde sıcaklık)

    2-Bu testlerı yaparken default hız olan 2,13 hızının dusdugunu gordum 1,5 e fılan dusuyo buda ısınmadan mı kaynaklanıyo anladıgım kadarı ıle ıslemcı hızı dusermı?



  • 2. problem için o bir özellik adı speed step yüksüz durumda daha az enerji harcaması için hızı düşürülüyor...

    1. için ise bios update yapın, eğer gene bir değişiklik olmaz ise fanın oturup oturmadığını kontrol etmek lazım, bu arada forumun anakart bölümünde bu sabıkalı p5b hakkındaki konuya mutlaka bakın...
  • eyvallah buldum konuyu okudum herhalde bızım derdımız p5d den yarın 1 ara bios guncellıyeyım bakalım sonra ne olcak
  • rica ederim sorun büyük ihtimalle p5b yüzündendir...
  • Yok arkadasım sorun orda degılmıs bugun oturdum bıos update yapdım bakdım gene aynı sonra dayanamadım gene acdım kasanın agzını cpunun ustundekı fanı ve metalı elledım cok soguk ordan huyladım,bakdım stok sogutu yerınde hafıf oynuyo sokdum komple bende 2,5 sene oncesınden kalma thermaltek 112 tower vardı dedım sunu takayım,cıkardım savas baltalarımı uzunca bır aradan sonra sokdum butun parcaları sonra basladım bızım towerı monte etmeye bayagı kasdı benı ama cok super oldu sımdık sıcaklık yukdeyken 60c boşda 40c (tabıı gumus macun fılanda varmıs allahdan yowerın ıcınde) neyse herkeze yardımları ıcın tesekkurler (o/c yapsammı dıye bır ara dusundum ama bosver sımdık ıslemcı zaten cok kararsız 2 gun gecırdı elımde kalmasın dıye vazgecdım)
  • pekı ılk konudakı 2 soru ıcın yanı yuksuz hız 1600 u devamlı 2.13 de tutmak gıbı bır ımkanımız varmı yanı hıc 1.6 ya ınmesın ısterım benım ıslemcı huy kapdım sımdık
  • Biostan EIST'yi kapatırsan düzelir, yani istediğin gibi olur.
  • hocam bosta 40 dercemi bende bu işlemciyi aldım 5 gün önce ama bosta 2.8ghz ye clocklu iken standart fanı ile 36 derce yükte 56 derece sizinki fazla gibi geldi gerci kasa havalandırması ve anakarta göre degişir... bu işlemcilerde max. sıcaklık kac yani kactan sonra 3.5 atmalıyız
  • kemal oyun oynuyorsan özellikle online oyun oynuyorsan sisteminin oyun performansı nasıl öğrenmek isterim. bende yeni pc toplamaya niyetliyim su meşhur 22 temmuz indiriminden sonra ama asıl hedef orta üstü iyi denecek ama mükemmel olmayacak oyun performansı.. sevdiğim oyunda cod 2 online belki bilen biri fikir verir..
  • @iNGiLiZKEMAL
    bana kalırsa hala biraz sıcak, tam olarak düzgün bir termal macun yenilemesi yapmalısın...
  • %99 demiyorum, %100 olarak fan montajında hata var, bugün 2 kez fanı yanlış taktım yani tam oturtamadım, sıcaklığa bakar bakmaz, 80 den başladı 90 a kadar çıktı, doğru takar takmaz, 40 dan başladı, 45 e kadar gitti.

    Fanı sök tekrar tak, fan tam olarak monte olduğunda herhangi bi yeri oynamaz, havaya kaldıramazsın, sağa solada oynamaz, son derece sabit durur.



    quote:

    Orjinalden alıntı: iNGiLiZKEMAL

    Yenı topladıgım sıstemde sunu fark ettım arkadaslar uzun zamandırda bılgısayar ıle ugrasmıyorum yardım ve yorumlarınıza ıhtıyac var ..

    1-CPUz de ve tat adlı programların 2 sındede bakdım işlemcı sıcaklıgı 80c lerı goruyo normal mı yoksa yoksa programlardan mı kaynaklanıyo bu testlerı yapmadan once 3dmark2006 testı yapdım gayet normal bıtırdı testlerı..(sonra bıosdan bakdım ordada 80c lerde sıcaklık)

    2-Bu testlerı yaparken default hız olan 2,13 hızının dusdugunu gordum 1,5 e fılan dusuyo buda ısınmadan mı kaynaklanıyo anladıgım kadarı ıle ıslemcı hızı dusermı?




  • @oyuncu71
    eet haklısın sımdık bendekı degerlerde sendekının aynısı TAT da bakınca bosda 35 yukde 55 cok kasarsam 60 en fazla ama o/c yok makınede...

    @zy77
    Oyun performansı onlıne oyunlardan eve-online oynuyorum 3 acc acıyorum banamısın demıyo ama ekran kartının ısımalum yukselıyo ve fan daha hızlı calısmaya baslıyo baska negatıf bır olay yok sımdılık

    @OErdem
    Hocam ılk degerlerı hangı programda alıp yazdım hatırlamıyorum ama sımdık tat dan bakınca 35-55-60 arası hıc daha ellemek ıstemıyorum belkıde kararsız 2 gunden sonra ılk degerler normaldı bılemıyorum ıslemcının ustundekı towerı 1 daha sokmekde ısıme gelmıyo cunku montajı kolay bır sey degıl asagıya lınklıyorum benım sogutcuyu zamanında ıyı para vermısdım ...
    http://www.iskenderiye.com/bilgisayar/ayrinti.asp?sirano=10906


    sımdık bakdım sıcaklık 31c



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iNGiLiZKEMAL -- 13 Temmuz 2007; 22:48:31 >




  • @iNGiLiZKEMAL
    30 civarı ise normal ama 50 gibi bir değer görüyor ise o zaman termal macun yenilemek lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.