Şimdi Ara

2022 YKS EA 110. SABANCI [Soru-Cevap] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
32
Favori
19.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KemalettinKamu kullanıcısına yanıt

    hocam merhabalar kırık obp ile yerleştirmede ea 2-5k arası hedefliyorum tyt 80 civarı geliyor(mat 25-30 arası geliyor geçen sene 30+ rahat görüyordum , o yüzden zamanla artacağını düşünüyorum ama fen düşük baya) ayt mat lti+ trigo kaldı sadece tr-sos1 hiç başlamadım. hem tyt hem ayt adına kaynak ve youtube tavsiyelerinizi alabilir miyim. ayrıca kırık obp ile bu sıralama çok mu hayal sizce yoksa yapılabilir mi

  • onlyerencracked1 kullanıcısına yanıt

    hamda kaç lazım hocam

  • KemalettinKamu kullanıcısına yanıt

    1-2k arası hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onlyerencracked1 kullanıcısına yanıt

    hocam olabilir tabiki ama kırık obp oldugundan ne olcagı belli olmaz tabi kolay sınav gelir obpnın etkisi cok artar. ayt tarihe acilen baslamanızı önerırım edebıyatı hıc kafaya takmayın. ayt coğrafyada calısmayın detaylı son 20 yılın sorularını cozun özellikle ayt coğrafyadaki konuları analiz edip cok cıkan konulardan özet cıkarın haritalara iyi calısın . ayt matı bitirip düzenli deneme çözün yandada ayt tarihi eritin. ayt matta denemeye ve tarihte ilerlediginizde , fen+ edeb baslayın aynı anda

  • Hocam tyt 70 civari geliyor matta 25.sorudan sonrasını göremiyorum zamani yönetebilsem 80 üstü olur. Branşlarda tr 30 35 mat 22 28 fen 8 12 sosyal 12 15 arasi geliyor. Günlük 8 10 saat genelde çalışıyorum fakat bunun 6 saati ayt mata gidiyor. 3 kitaptan konu çözüyorum + Eyüp b vdddeki sorular ve konu dinleme ile cok uzuyor. Mezuna kalma sebebim olduğu için bu yıl üstüne fazla düşüyorum. Haftaya ltiye başlayacağım martta da edebiyat tarihe geçeceğim için o da bir yük olacak ve aytye önem vermekten tyt netlerim sadece sabit kalabilecek. Bununla ilgili bir öneriniz var mıdır? %70 ayt çalışıyorum %30luk tyt kısmı ise netlerimi arttırmadığı için sadece sabit kalmasını sağlıyor diye düşüyorum. Hedefim ankara, olmazsa ahbvü hukuk. En kötü 5kya girmeliyim yani. Tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim. Aytyi biraz bırakmalı mıyım bilemiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eastai kullanıcısına yanıt

    hocam kesinlikle ayt mat için gereksiz süre. bi ton dersiniz var ve ben eminim siz 6 saatte aldıgınız o verimle baska dersler calısıp içiniz rahat olsa 3 saat calıssanız ayt mat daha cok verim alırsınız. belli bir saatten sonra her dersin verimi çook düşüyor. ayt kesinlikle daha cok önem vermelisiniz ama tytyi bitirdiğinizde. zaman sıkıntısı cekme konusu acıkcası ben anlayamıyorum 165dk gereginden fazla bir süre bence. ders calısırken oyalanarak çözmeye alısmayın süre tutun kendınızı zorlayın her seyden onemlisi. tarih için mart çok ama çok geç konular oturmaz özellikle osmanlı. tarihe hemen baslayın edebiyat çok sorun olmaz altyapı varsa ama tarih kesinlikle yarım yamalak olur. coğrafyanız ne durumda bılmıyorum ama bence coğrafyayıda önemseyın düzenli harita calısın, temel tyt konularında iyi olun enazından ( nüfus, iklim, doğal afetler, iç dış kuvvetlerin önemli yerleri her detayı değil )





  • KemalettinKamu kullanıcısına yanıt
    Hocam edebiyatta iyiyim limit el kitabından arada okumalar yapiyorum tarih 0 neredeyse. Limite başlıyorum ayt matı daha yayarak calismayi deneyecegim tarih icin subattan sonrasi yeterli midir sizce? Tarihte ogm ve cikmislari cozmeyi düşünüyordum fakat sb olarak bi tane çözebilirim bilgi sarmal paraf vb oneriniz var midir? Tyt turkce 35 dk civari bitiyor fen sosyal bazinda 35 40 dakika sürüyor fakat geri kalan zamanda bile matematigin yetişmesi zor oluyor. Geçen çözdüğüm genel denemede 82 yapabildim ancak bu oluyor. Tyt mat branş denemelerine yüklenirsem hizlanirim diye dusunuyorum dogru mudur?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam tytde turkcede 30+ yapiyorum, birkac dil bilgisi konusu eksik, tyt mat 25-30 arasi sadece pkob eksik, sosyalde cografyada sifirim digerleri gayet iyi. Fene yeni basladim, biyolojiden 2 konu bitirdim. Su an tyt netlerim 75 80 civari. Aytde matematik icin 5 kaynaktan gidiyorum, biraz yavaslatiyor ancak logaritma,diziler ve lti kaldi. Edebiyati kadir gumusten basladim, ilk iki konu bitti. Onun sbsi ve limitten cozuyorum. Tarih icin Ramazan Yetgin'den ilerliyorum ilk iki konu bitti. Onda da kendi sbsi ve limitten ilerliyorum. Geometride ise cember, analitik ve kati cisimler kaldi. 4 kaynaktan ilerliyorum. Aytde konularim eksik oldugu icin henuz bir ayt denemesine girmedim. Ayt mat bitirip, edebiyat ve tarihi de en azindan yariladiktan sonra girmeyi planliyorum.

    Hedefim ilk bine bir sekilde girmek sizce kalan surecte nasil bir yol haritasi izlemeliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColonelHansLanda77 -- 19 Ocak 2024; 15:5:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam geçen sene sayısaldan mezuna bıraktım haliyle sayısal konularimin büyük kısmı bitmis durumda bu sene sayisalin yanında tm ile de girmeyi düşünüyorum siz nasıl bir çalışma yapardınız merak ediyorum(ayt mat bitmis durumda ağırlığı biraz fene verdim.Tyt(90-105) için denemelerdeki eksikler üzerine çalışma yapıyorum bu tarafı 110 üzerine çekme düşüncem de var tyt için de düşüncelerinizi merak ediyorum)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eastai kullanıcısına yanıt

    tyt mat sb den soru bankası çözdünüz mü hocam? 100dkda mat yetişmemesinin nedeni belki soru pratigi eksigidir. brans denemelerine çok büyük önem atfediliyor fakat ben abartıldıgını dusunuyorum. sıfır tarihi icin ogm materyal yetmez sb çözmelisiniz prf güzel hem yorum soruları fazla hem bilgi kalın bi kitap tek kitap için en uygun kitap.

  • aezi A kullanıcısına yanıt

    hocam tyt net dagılımınız nasıl biraz daha detaylı bilgi verirsenız yardımcı olurum. mfciyken tm girmeyi düşünüyorsanız. tarih için: osmanlı kültür,kurulus,yükselme dısındaki osmanlıya calısmayın. coğ: saglam tyt coğrafyanız olsun haritalara iyi calsıın, ayt için uluslarası örgütler, ekosistem,bölgeler ülkelere calısın. edeb için cumhuriyet topuna çok girmeyin en klasikleri ezberleyin, çıkmışlardaki yazarlara bakın ama cumhuriyete kadar calısmanızı önerırım özellikle divana çok önem verin. genel olarak edebsos1 kısmını fen dersleri arasında hobi olarak görün tyt netleriniz ve mat netiniz zaten çok öne çeker.

  • KemalettinKamu kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam tarihten paraf alacagim. Tyt mat icinse 3dnin bir kismini ve birkac yil once 345i cozdum fakat problemlerden 5 6 sbden ayri ayri cozmusumdur yine de sizce sb taramali miyim? Ne onerirsiniz ayt mat netlerin 15 20de duruyorken mantikli bulmamistim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • up

  • KemalettinKamu kullanıcısına yanıt
    Kamu Hocam geçen sene zaman zaman bu başlığı görüyordum, sayısaldan hazırlandığım için pek içeriğe bakmamıştım.

    Bu sene EA hazırlanıyorum, yolum buraya düştü

    Hocam TYT netim 80-90 bandında, TYT Fenden 5-10 net kaçıyor. Türkçe de ise 6 yanlışım varsa 4'ü dil bilgisi oluyor. Dönüp dilbilgisi çalışmam lazım ama mezuna yük çok.

    AYT mat 27-32 bandı diyebilirim, konu eksiğinden ziyade farklı yayınevleri çözünce netim düşüyor.

    Örneğin Bilgi Sarmal branş 32 gelirken Bes Ulti 27.75 gelebiliyor.

    Edb kısmında Cumhuriyet yok, sizce branş atarak halledilebilir mi yoksa oturup bir kaç video izlesem mi? 16-20 arası netler

    Tarihte soru çözerek ilerliyorum 6 geldiği de oluyor 9-10 geldiği de. Altyapım var.

    Genel olarak şunu sormak istiyorum hocam, ben soru çözerek ilerlemeyi daha çok seviyorum ancak sınavdan sonra kafamı duvarlara da vurmak istemiyorum.

    Yorumlarınızı dört gözle beklemekteyim hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • chbalezn kullanıcısına yanıt

    Hocam herkesin çalışma stili farklı. Benim çalışma stilimde konu anlatımına saglam bi yer vardır her zaman. Benim önerim biraz da olsa konu anlatımı eklemek iyi olabilir. Kısa kanalları tercih edebilsiniz. Türkçe için rüşüt hoca edebiyat için tonguç izleyebilirsin. Cumhuriyette soru çözümü üzerinden ilerlemek bence hata olur onun yerine yazar eserleri bi not çıkarıp çıkmışları 1-2 defa çözmek çok daha mantıklı. Tarihte ise konu anlatım kısmında çok şanslısın videosuz halledebilceğin çok mükemmel bir kaynak var o da meb kitabı. Ek olarak net dalgalanmasının ana sebebi konu anlatım eksikliğidir hocam.

  • sizi yakalamışken sorayım hocam


    branş denemelerinde türkçem ciddi iyi geliyor, çoğu zaman 35 ve üstü hatta. genel denemelerde acayip düşüş yaşıyorum 29-32 arası gidip geliyor. sizce bunun sebebi ne olabilir ve ne yapsam düzelir bu. başıma bela oldu, benim musam bu türkçe. türkçeyi 35 üstüne sabitlesem 105'i geçeceğim

  • KemalettinKamu kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkür ederim hocam, konu-soru dengesini çözeceğim

    saygılar sevgiler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.