Şimdi Ara

Ea'da hukuk tekelinin sona erip iibf ve ybs'nin tavan yapması hk. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
5
Favori
4.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt

    Hocam bilkent akademi açıdan yorucu bi okul sırf burs yurt alcam diye giden katlanamaz zaten felsefeye kafayı tırlatır bırakır muhtemelen  

    ama bi yandan da iyi kendi akademisyenini yetiştiriyor bilkent, koça bu kafayla gidenin nadir oldfunu düşünüyom çoğu endüstri ceng econ ba çapına gidiyor soc phile


    Bu arada bilkent turizmde 3k olmuş felsefe de 7k yani tüm tm bölimleri ilk 10k da kapsamlı burs alcak artık acaba zorlar mı okulun 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 21 Ağustos 2023; 22:48:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben üst sıralardaki devlet ybslerin önümüzdeki sene ilerleyişinin yavaşlayacağını veya sabit kalacağını düşünüyorum. Doyma noktalarına geldiler sayılır. Özellikle bu sene net bir şekilde bölüm yerine üni seçildiğini gördük. Önümüzdeki sene TAÜ ve YTÜ man ve econların rahatça top tier alternatifi olarak yazılacağını düşünüyorum. Ea'da bundan sonra hukuk harici bölüm yerine üni seçilmeye devam eder.

    Hukuk içinse top 3 hukukun yanına artık boun hukuku da dahil edebiliriz eğitim kalitesinden ziyade sırf boun olduğu için yazılacaktır . Sıralama olarak ileriki senelerde yükselmeye devam eder. İü/ankara/hacettepe vs. yerini korur hafif artma veya azalma eğilimi gösterebilirler. Buraların her türlü alıcısı var 5k dışına yakın zamanda çıkmazlar.

    İibf pakettir muhabbeti iyice anlaşıldığı için soc ve psyde düşüş gözleniyor. Özellikle bu alanlardan kurumsal hayata kayıp çok kısıtlı alanlarda (ik, müşteri ilişkilileri vs.) çalışılabiliyor. Yine de top okullarda yüksek sıralamalardan almaya devam eder. Tier 2 ünilere olan talepte çok belirleyici olacak tabiiki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nullpointer13 -- 21 Ağustos 2023; 22:58:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • nullpointer13 N kullanıcısına yanıt

    hocam taü baya uçmuş zaten işletmesi 3.3k econu 5k tabi daha önleri açık hala boşluk var 2k'dan sonra muhtemelen 2k dolaylarında kilitlenirler. YTÜ ise hala alım fırsatı mevcut sıralamalarda seneye 4k yapan biri direkt YTÜ'ye yönelir man ve econ için o yüzden o da 2-3 seneye 3k dolaylarında kitlenir gibi.


    YBS için yavaşlayacağına katılıyorum ama bence sabit kalmaz ben bu sene açıkcası marmara ybs'nin odtu ui ve sbky'yi geçeceğini düşünüyordum bölüm 'title' ı ve ybs ceng teknoloji furyalarından ötürü bir de kontenjanının baya az oldugu için ama odtü sbky bi tık daha üstte kapatmış bu da yine hala okulun ve İİBF'nin YBS'den daha gözde olduğunu gösteriyor bence. Turizm'de aynı şekilde geçen sene odtu ui'nin önünde kapamasına rağmen bu sene gerisine düştü yani İİBF top1 şuan. ama mesela arkadaki ybslere bakarsan felaket yükselişler var gazi 67'den 24k'ya çekmiş. gazi deu sakarya vb. ybsler yine marmara'dan sonra başka yer olmadığı için çekmeye devam edecekler diye düşünüyom.


    Hukuka katılıyorum hala tm'nin en çok yazılan bölümü tıp gibi hafif artma azalma eğilimi ile sabit devam ederler, ama 1-2k arasındaki vakıf hukuklarda bu sene düşüşler var çünkü yerlerine odtu itü gsü iibf yazılmış bu olay devam edeceği için vakıf hukuklar bence gerilemeye devam eder.


    Boun soc phil bunlar çok düşmez zaten baktığında phil 8k'dan 5k'ya çekmiş ama soc 2k'dan 3k'ya düşmüş tamamen ön taraftaki iibf gücünden kaynaklanıyor yine odtü soc ve gsü soc baya yükselmiş mesela bunlar muhtemelen 3-7k arasında top okulda okumak isteyenlerin alternatifleri olarak ileri geri takılırlar gibi. Psy de bence bu sene kontenjan düşüşü kurtardı yoksa büyük düşüşler olabilirdi mesela bounda kontenjana rağmen sıralamada düşüş var çünkü ön taraftaki iibf tercih eğiliminden kaynaklanıyor, yine 1-3k arasındaki vakıf psyler de aynı şekilde etkilenmiş ama odtü mesela ileri çekmiş hacettepe de öyle bunlar da muhtemelen 1.8-2.5k arasında ufak oynamalarla hareket ederler ilerleyen yıllarda.


    YTÜ Econ-işletme TAÜ işletme, Marmara ybs, Odtü sbky ui, boun turizm, bilkent sbky 1.8k sonrası can simidi olan yerler bu saydıgım yerleri teker teker geçecek bence. itü econ gsü econ işletme ve odtü econ işletme ise 2-3 sene içinde 900-1100 arasında kilitlenecekler diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 21 Ağustos 2023; 23:2:44 >




  • _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt
    Gazi ve deü ybsler okulların marka değeri olduğu için yükselmeye devam eder önümüzdeki senelerde ilk 10k içinde görebiliriz. Marmara/iü arkasına dizilirler.

    Önümüzdeki senelerde devlet ünileri bu aralıkta sabitlerler

    İlk 2k => top iibf ve top hukuklar

    3k-5k => YTÜ Econ-işletme, TAÜ Econ-işletme, Marmara/iü ybs, iü/ankara/hacettepe hukuk

    6k-15k => tier 2 iibf, tier 2 ybsler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nullpointer13 -- 21 Ağustos 2023; 23:23:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nullpointer13 N kullanıcısına yanıt

    Ben de böyle düşünüyorum hocam aklın yolu bir, önden yaptık tahminimizi bakalım nolucak  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hydr0766 H kullanıcısına yanıt

    Odtü için soruyosan akademik isteyene öneririm ama özel sektör için ytü işletme econ ve marmara ybs gibi daha iyi alternatifler var sen de marmara ybs'desin zaten bence değmez emin ol. 5 sene çok daha güzel bi üni hayatı geçirirsin ama sonrasını da hesap etmek lazım, IK, kurumsal ilişkiler vb. dışında sosyolojinin özel sektörde pek ederi yok eğer bu alanlarda çalışırım diyorsan geçebilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt
    Şaka maka ea'da işler çok karıştı. 2k ve 3k bandında çok ciddi kalite farkı oluşacağı için üst sıralarda 1 net bile belki sayısaldan daha belirleyici olacak. Bu şartlarda sınava girecek olsam muhtemelen mf seçerdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nullpointer13 -- 21 Ağustos 2023; 23:43:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bütün ea bölümlerini anladım şu felsefeyi anlamadım, çok gereksiz bir bölüm gibi geliyor bana (okuyanlar kızmasın pek bir bilgim yok)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nullpointer13 N kullanıcısına yanıt

    Haklısın mesela şuan bile var 1.5k ya odtü işletme econ itü econ gelirken 3k ya taü işletmeye giriliyor 3 4 soruyla nerden nereye her geçen sene daha da sıkıntı olacak bu durum.

    Sayısalda da farksız değil ki tüm niş bölümler keşfedildi seneye tm de 1k yapsan hala odtu itu econ boun pols gelir sayısal 20k'ya ne kaldki hacettepe ie 14k oldu.

    Ea 400 yapıp bilkent boun işletme econ girebiliyorsun say 5k da seneye bi şey kalmaz ytü endüstri bile zor geliyor itü işletme müh mat müh vs hepsi keşfedildi.

    Ea 2k ve sayısal 20k dışı olup hukuk,tıp,diş düşünmeyenin işi çok zor artık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

    Hocam iyi okullarda akademi düşünüyorlarsa okunur da diğerlerinde genelde formasyon alıp öğr. oluyorlar. Yine de ben lisans bölümünden ziyade yüksek lisans programı olması gerektiğini düşünüyorum felsefenin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt
    Hocam mfde kesinlikle baya çekti en basitinden odtü stat ve ytü mat müh alım fırsatı diyoduk fena fırladılar. Endüstri falan da hak getire zaten. Yine de mf 20k dışında top ünilerde olmasa da Ytü, iyte, gtüde hala sağlam müh bölümleri okunabiliyor. Bana göre bu teknik okullarda müh okumak tier 2 iibf-ybs okumaktan çok daha mantıklı bir tercih. Mühlerde okul yine çok önemli olsa da iibfdeki kadar önemli değildir bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

    Bizde felsefe zor cidden, son yılda bitirme tezi bile var, gerçekten sevmek gerekiyor.


    Ne zorlayacak ya koskoca holding var arkasında  Bir felsefeyle arkeoloji 10k dışındaydı, ikisi de girmiş içeri. Güzel güzel bursla yurtla okusunlar :).

  • hydr0766 H kullanıcısına yanıt

    Keşke ilk başta yazsaydın be hocam neyse öyle bi isteğin varsa ve görüyorum ki odtu'yu çok istiyorsun bence geçebilirsin. Ybs direkt ösel sektör çünkğ. Odtü sosyoloji başta cb ik ofisi, kültğr ve turizm bak. olmak üzere kamuda çalışabiliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nullpointer13 N kullanıcısına yanıt

    Ytü de bi makine ve che kaldı hocam gerisi 20k sınırında ha belki mete stat olabilir de onlar da çok çok iyi değil top okul olmadıkça (bence)

    İytede de ehm 20k sınırında ama makine ve che alım fırsatı hala gtü'yü bilmiyorum bence overrated biraz kocaeliden pek farkı olduğunu düşünmüyorum.

    Ama dediğin gibi mihendislikte tier2 de bölümün ismi daha ön planda yani daha mantıklı ama ea 2k sayısal 20k dan kolaydır bence  25-30k arası desek pek bi seçenek kalmıyor yani sözün özü tm 2k ve sayısal 20k sonrası artık top üni top bölüm kombinasyonu kalmadı diyebiliriz birinden biri kırık olacak mecbur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt

    Hocam tez işi sıkıntı baya baya vakit alıyor bir de teferruatı çok (referanstur, konu bulmak, araştırması, apa, word yazı stilleri vs.) ama hocalar ve bağlantılar çok iyiymiş ilgili olanı ditekt yurtdışına gönderir gibi.


    Arkeoloji de vardı aynen o da 9k olmuş  nası bi bölüm acaba dışardan ilgimi çekiyor da lisansta okumaya şeyim yemezdi  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 22 Ağustos 2023; 1:6:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hydr0766 H kullanıcısına yanıt

    Abicim ybs sana uzak bölümmüş bide ankara istiyormuşsun keşke tercihten önce de belirtseydin neyse olan oldu.

    göç ve kültür turizm de çalışabiliyorlar benim bildiğim onun harıci stk'lar ve uluslararası örgütler (undp, unchr) buralara giriyorlar. Yani sosyoloji okusam direkt göç üzerine kasardım muhtemelen avrupada güzel kurumlar var göç üzerine çalışılabilecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.