Şimdi Ara

EA Sports WRC

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba oyunu Epic games'ten yılbaşı indirimi ve kupon indirimi ile birlikte 341,69 tl'ye aldım. Şu an kampanya bitti maalesef ve bu fiyata bir daha bulmak şu an için imkansız gibi. Bunun yanında oyunu Epic games'ten yükle diyince EA Games'e link oluşturuyorsunuz ve artık oradan yüklüyorsunuz.


    Not : Oyunu Epic Games'ten alanlar oynarken Epic Games ve EA Games arayüzleri birlikte çalışıyor fakat oyunu Epic Games üzerinden başlatırsanız oyun sağlıklı çalışıyor ve multiplayer oynayabiliyorsunuz yoksa EA üzerinden açarsanız EA app bir müddet sonra crash veriyor ve oyun içinde multiplayer girmeyi deneyince Reconnect olmanızı isteyen bir hata veriyor. Bunlarla karşılaşmamak için Epic ve EA launcher'ları yönetici olarak çalıştırın ve oyunu direk Epic üzerinden açın.


    Oyunla İlgili Görüşlerim : Arayüzü EA'e adapte edilmiş ama Dirt Rally 2.0 ile çok benzer bir oyun. Açıkçası oynarken kontrol vs bir fark göremedim. Yeni pistler hoşuma gitti ama tabi keşke iyi bir makinam olsa da yüksek grafiklerde oynayabilsem. Ama oyun genel olarak Dirt Rally 2.0'ın aynı diyebilirim. Far Cry 3 ve Far Cry 4 arası fark kadar farkı var. Çok güzel oyun Dirt Rally 2.0'dan bir tık daha güzel. Oyununen güzel yanı da aslında Dirt Rally 2.0'ı tamamlaması. Bu oyundaki pistlerin çoğu Dirt Rally 2.0'da yok. Dirt Rally 2.0'daki çoğu pist de bu oyunda yok. Benim gibi ikisine de sahipseniz mükemmel olur. Umarım Türkiye Rallisi de koyarlar.


    Oyunla ilgili siteler :

    https://wrcsetups.com/ea-sports-wrc/setups Bu sitede her pist için araçlara özel ayarları bulabilirsiniz. İlgili sitede Dirt Rally 2.0, WRC serisi gibi oyunlara ait setupları da bulabilirsiniz.

    https://racenet.com Bu site EA Sports'un official özel yarış sayfası. Burada oynadığınız oyunlarla ilgili detaylı istatistik ve verilere ulaşabilirsiniz.

    https://www.google.com/maps/d/viewer?hl=tr&mid=181DEWtcwe8mqeKrZdU9zQWKcVybMwoQ&ll=17.76494199124471%2C17.57105846664993&z=3 Oyundaki pistlerin hangi ülkelere ait olduğunu Google Maps üzerinden görebilirsiniz.



    Low-End PC Ayarlar : Bilgisayarım düşük ve minimum sistem gereksinimlerini karşılamıyor ama buna rağmen ortalama 60 FPS'i yakalayabildim ve oldukça akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Game Mode'u açarak Yüksek Performans modunda oynuyorum. Yine .exe dosyasına sağ tıklayıp Uyumluluk kısmında Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakı seçip Yüksek DPI değerlerini değiştir kısmında en altta Yüksek DPI ölçeklendirmesini geçersiz kılma kısmını seçip Uygulamada bırakıyorum. Bunun yanında Advanced ayarlarda Car Reflection'u kapatırsanız yaklaşık %80 FPS kazanırsınız. O ayar hem gereksiz hem de FPS'i sömürüyor. Unreal Engine 4 ile ilgili bir sıkıntı sanırım. Yine resimde göreceğiniz gibi Upscaler'ı Temporal yaptım. Temporal (TSR) Unreal Engine'ın kendi upscale modu ve bu oyunda FSR'dan bence görüntü olarak daha temiz görüntü sağlıyor (AMD kartlar için). Upsacaler Quality modunu ise Quality yaparsam ortalama 43-44 FPS, Balanced yaparsam ortalama 50 FPS alıyorum. Performence yaparsam da 60 FPS'i yakalıyorum ki Performence'da görüntü olarak çok bir şey değişmediği için onu seçiyorum. Advanced Grafik Ayarlarında Textures'u en az High seçmezseniz görüntü çok kötü oluyor ağaçlar vs görünmüyor bilginize. Aşağıda ısı değerlerimi, sistem özelliklerimi ve grafik ayarlarımı görebilirsiniz.


    İşlemci : Intel Core i5 8400

    Ram : 16GB (2x8GB) DDR4 Dual Ram

    Ekran kartı : Asus ROG Strix Radeon RX560 4G V2 Gaming 4GB GDDR5


    EA Sports WRC


    Grafik Ayarlarım :


    EA Sports WRC
    EA Sports WRC


    Kullandığım Donanım ve Asistler :


    Donanım olarak kendi yaptığım direksiyon, vites ve pedal setini kullanıyorum. Resimlerini atarım zamanla. Ben genelde bu tarz direksiyon pedal setini yaparken internetteki gibi gamepad'in içindeki kartları kullanıyorum tek bir farkla o tür custom işlerde çoğu kişi vites, pedal ve direksiyonu 3D yazıcı, ağaç yada karton vs ile yapıyorlar. Ben ise hurdacılardan 15-20 liraya aldığım bozuk direksiyon ve pedalları kullanıyorum. Bu sayede işin büyük kısmını ucuza hazır elde etmiş oluyorum. Özellikle hurdacıdan aldığım kablosu kopmuş pedalların içinde potansiyometre vs hazır kurulu oluyor ben sadece gamepad'deki potansiyometreye entegre ediyorum. Vites kutusunu da gerçek araba direksiyonu ile yaptığım bir manuel H-Vites ile yaptım. Oyunda ise bütün asistleri kapatıyorum. Bir pistte rekorumu baya geliştirip genel sıralama da 614. sıraya kadar çıktım ki kendi yaptığım direksiyon, pedal ve vites takımıyla bence gayet iyi şimdilik. Asistleri kapattıkça gerçekten daha da hızlanıyorsunuz. Araba sizi değil siz arabayı kontrol etmeye başlıyorsunuz. Asistler sizi çok yavaşlatıyor ve yolda durmanız için istediğinizi yapmanıza engel oluyor. İlk başlarda gerekli oyuna alışmak için ama iyi zamanlar yapmak için yavaş yavaş azalta azalta (en son stability'yi kapatmanızı tavsiye ederim) tamamen kapatmanız gerekiyor. Aşağıda ayarlarımı görebilirsiniz. Hızlanmak için asitlerden ilk olarak Off-Throtle Braking'i, sonra Throtle Limiter'ı, sonra ABS'yi, sonra Traction Control'ü ve en sona da Stability Control'ü kapatın. Time Control Braking'i hiç açmayın zaten. Diğerleri On olarak kalabilir keyfinize göre. Vites zaten manuel olmalı.




    EA Sports WRC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thrashead -- 22 Ocak 2024; 17:33:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • sağol hocam

  • asker1695 kullanıcısına yanıt

    Ben teşekkür ederim. Bu arada oynarken Epic Games ve EA Games arayüzleri birlikte çalışıyor o yüzden ikisini de açmanız lazım fakat oyunu EA Games üzerinden başlatırsanız oyun başlıyor yoksa başlamıyor.


    Bunun yanında bilgisayarım minimum sistemi karşılamadığı halde akıcı şekilde oynadım tam FPS vs ölçmedim ama duraksama olmadı. FSR, DLSS destekliyor. Grafikler en düşükte tabi. Zamanla yükselte yükselte en iyi ayarları paylaşırım. Bilgisayarım aşağıdaki gibi;


    Intel Core i5 8400 İşlemci

    16GB (2x8GB) DDR4 Dual Ram

    Asus ROG Strix Radeon RX560 4G V2 Gaming 4GB GDDR5 Ekran kartı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thrashead -- 22 Aralık 2023; 22:21:32 >
  • asker1695 kullanıcısına yanıt

    Hocam ilk mesajımı tekrar düzenledim. Sana son mesajımda yanlış bilgi vermişim onu da düzeltiyim. İlgili mesajda da düzelteceğim. Oynarken Epic Games ve EA Games arayüzleri birlikte çalışıyor o yüzden ikisini de açmanız lazım fakat oyunu EA Games üzerinden başlatırsanız oyun başlıyor yoksa başlamıyor.

  • Bir kaç ayar değişikliğiyle low end pc'de ortalama 50 FPS'leri yakalamayı başardım. İlk mesajımda ayarlara bakabilirsiniz. Güncelledikçe buraya eklemeler yapacağım.

  • oyun genel olarak güzel sistemi biraz daha yükseltip grafikleri low dan kurtarınca daha da güzel olacak ayarlar ve verdiğiniz bilgiler içinde teşekkürler

    EA Sports WRC
  • Sistemim 4060 ti, i5 13400f ve 16 gb ram. Oyunu hangi ayarlara çekersem çekeyim kekemelikten geçilmiyor. Takılmalar mevcut. Zaten herkes optimizasyondan çok şikayetçi. Ön siparişten zamanında steamde 750 tlye almıştım. Oyun çıkalıdan beridir 2 kere patch attılar hatta 2. si geçen haftalarda idi oyunu dahada bozdu. Konsol tarafında ise kekemeliğin yanında ekran yırtılmaları da varmış. Yani geleneksel olarak olmamış oyunu piyasaya sürmeye bu oyunda eklenmiş oldu.

    Uzun lafın kısası alacak olanlar için epicteki fiyat çok iyi. Yalnız şunu düşünerek alın derim ben. Bu oyun en erken 5-6 ay sonra adam ederler optimizasyon konusunda (öyle umut ediyorum, belkide hiç düzeltmeyecekler). Gelecekte oynayacaksanız alın derim. Oyunun oynanışı ise bugüne kadar oynadığım en güzel rally oyunu olmuş diyebilirim. Keşke optimizasyonunu da bir an evvel çözebilseler.

  • Ir0n MaideN kullanıcısına yanıt

    Hocam benim uyduruk makinayla 60 fps takılmadan oynuyorum. Siz nasıl oynayamıyorsunuz garip geliyor. İlk mesajda bilgisayar özelliklerim yazıyor. TSR kullanmanızı tavsiye ederim. Belki faydası olur. Oyun çok iyi dediğiniz gibi bu fiyata kaçmaz. Dirt Rally 2.0 ile birbirlerini tamamlasalar da ben DR2'yi bu oyundan sonra hiç açmadım :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thrashead -- 27 Aralık 2023; 23:44:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu Epic Games'ten alanlar oynarken Epic Games ve EA Games arayüzleri birlikte çalışıyor fakat oyunu Epic Games üzerinden başlatırsanız oyun sağlıklı çalışıyor ve multiplayer oynayabiliyorsunuz yoksa EA üzerinden açarsanız EA app bir müddet sonra crash veriyor ve oyun içinde multiplayer girmeyi deneyince Reconnect olmanızı isteyen bir hata veriyor. Bunlarla karşılaşmamak için Epic ve EA launcher'ları yönetici olarak çalıştırın ve oyunu direk Epic üzerinden açın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thrashead -- 22 Ocak 2024; 17:33:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.