Şimdi Ara

Easytronic Corsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir tanıdıkta 2004 model cdtı1.3 dizel easytronic corsa var..araba 30binde tanıdığımız sıfır almıştı ilk elden yani..metalik gri..sadece sağ dikiz aynası değişti ve belaltı 1parça lokal boyası var..araç hakikaten temiz..
    Yalnız easytronicler çok sorunlu diye duydum..vites atarken çok sarsıyormuş..yokuşta geri kaçıyormuş..bunlar biraz canımı sıkıyor..tanıdığada böyle böyle problemliymiş senin araban doğru mu diyemedim..henüz fiyatda konuşmadım..ben şimdi sizlere hem fiyat sormak hemde easytronic corsa kullanmış olanlara yada bilenlere easytronic i açıkça - ve + larıyla anlatmanızı istiyorum..mesela A ya alınca vitesi gaza basmadan araba yürüyo mu..bi genelce tanımlarsa bilenler tecrübeliler çok memnun olurum...tavsiye eder misiniz bunu merak ediyorum..şimdiden teşekkürler..

    birde yakıtı nasıl olur..ekonomik olur mu en azından şehir içi 15krş falan yakar heralde di mi?



  • corsa c easytronic dizel kullanıyorum ve aracımdan oldukça memnunum ben.. tarafsız gözle sana aracı anlatmaya çalışayım..

    1- ilk başlarda araç bana çok sarsıntılı gelmişti, fakat zamanla alışılıyor.. 1den 2ye geçerken biraz sarsıntı yapıyor fakat diğer vites geçişlerinde ayağını gazdan hafifçe kaldırırsan vites değişimi neredeyse hissedilmiyor bile.. tamamen araca alışkanlıkla orantılı..

    2-aracı A konumuna aldığın zaman frene basmıyorsan yürümeye başlar, frene basıp durursan debriyaja tam basar ve aracı yürütmeye çalışmaz.

    3- easytronicler hassas şanzımanlardır, kimisi beyin arızası yaşıyor, kimisi sorun yaşamadan 100bin deviriyor, eğer araç temizse ve sert kullanılmamışsa ben sorun yaşayacağını sanmam. benim aracım 100bine yaklaşıyo ve debriyaj balatası hala orjinal.. beyin arızalarında tamir yoluna gidilebiliyor ve 300-400 ytl civarına sorun çözülüyor(servisimin söylediği)

    4-vites bazen kararsız kalabiliyor, 3. vitesle gaza basmadan indiğim hafif eğimli yolda 2ye atıp aracı bağırtabiliyor, ben aracın huyunu bildiğim için bu gibi durumlarda manuele alıyorum ve aracın vitese benim yerime karar vermesine izin vermiyorum.. aynı şekilde hafif eğimli yolu 4. viteste çıkarken 60-65i geçince 5e atıyor vitesi ve araba çekmeyebiliyor bazen.. bunuda bildiğim için ben genelde manuel kullanıyorum, hem aracımı zorlamıyorum hemde yakıt tüketimini arttırmıyorum..

    5- yokuşta malesef geri kaçırıyor bu araçlar, ama araca alışınca geri kaçırmadan kalkmanız mümkün.. ben sol ayağmla frenden destek alıyorum dik yokuşlarda..böylece aracın kavrama boşluğunda geri kaymadan sabit durmasını sağlıyorum.. böylece devriyaj balatasına gereksiz yük bindirmiyorum.. dilerseniz el freniylede kalkmanız mümkün..

    6-aracın hoşlanmadığım tek özelliği park halinde aracı bir tek el freninin tutması.. şanzımanın sağlığı için aracın boş viteste park edilmesi tavsiye ediliyor, bu durumdada aracı bir tek el freni tutuyor.. düz zeminlerde problem yok ama ben açıkçası yokuşa park etmeye çekiniyorum el frenine birşey olurda araç kayarsa diye..

    7-yakıt tüketimi içinde birşeyler yazayım.. easytronic şanzıman yakıtı arttırmaz, sakin kullanımda bir miktar azaltabilir bile, ben ankara şehir içinde 5 litre yakıyorum lastik ebatlarım 185/55/15 olduğu için.. alıcağınız araç essentia donanım ise lastiklerden dolayı bir miktar daha az yakıcaktır.. forumda uzun yol testi yapan arkadaşlarda var ve yakıt 3.5L/100km ye kadar düşebilmekte..

    aklıma gelenleri yazmaya çalıştım ben, hem otomatik hem bu kadar ekonomik bir başka araç sanırım yoktur, tavsiye ederim corsa easytronic dizeli..




  • çok teşekkür ediyorum zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için...

    pazartesi günü görüşeceğiz..inşallah fiyattada anlaşırsak almayı düşünüyoruz kısmetse...

    16.5milyara kadar çıkacağız fiyatta ki problemde olmayacaktır diye düşünüyorum..hayırlısı olsun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.