Şimdi Ara

Ebebek yanlış ürün gönderimi (Hepsiburada Aracılığı İle)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
2
Favori
4.440
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba DH Ailesi;

    Öncelikle neden bu kadar ağır itham içeren bir cümle kullandığımı aşağıda açıklayacağım.

    23.11.2017 Tarihinde HepsiBurada Ebebek mağazasından “Baby Max Prato Jogger Bebek Arabası / Mavi - Mavi” İsimli ürünü sipariş ettim. Ürünün fiyatı 87,92 TL. Ocakta bebeğim olacağı için ve ihtiyaç olduğundan böyle fiyata böyle kaliteli bir araba sipariş ettiğim için baya mutlu oldum.
    Blackfriday olduğundan fiyatın bu kadar ucuz olma sebebini kurcalamadım. Gerçi beni orası ilgilendirmez.

    Sipariş detayı.Ebebek yanlış ürün gönderimi (Hepsiburada Aracılığı İle)

    Dün kargo takibi yaparken kargonun 5KG olduğunu görünce biraz kıllandım, ama koca firma hıyar gönderecek değil ya diye düşündüm. (Hıyar göndermedi)

    Bugün sabah işyerime gelen kargoyu görünce bi şok geçirdim, küçücük bir kutu geldi. ( Eski tip uydu alıcısı ebatlarında) 1 kaç saniye kendi kendime “ulan koca arabayı nasıl soktular buna” diye düşündüm, demonte falandır dedim o anki şokla kutuyu bir açtım;

    tatatatam:) kanguru (Hıyar değil en azından)Ebebek yanlış ürün gönderimi (Hepsiburada Aracılığı İle)Ebebek yanlış ürün gönderimi (Hepsiburada Aracılığı İle)


    Biraz kızsam da hala iyi niyetli olarak, blackfriday haftası ürünler karışmıştır, insanoğlu sonuçta bunları gönderenler, o kadar olur, falan dedim.

    Önce Hepsiburada ile iletişime geçtim iade edin dediler, kabul etmedim, değişimini istiyorum aldığım ürün gelecek dediğimde, firmayla görüşeceklerini, değişim talep edeceklerini belirttiler ve bendeki ürünü iade göndermem için kargo takip numarası verdiler. (Ayrıca görüştüğüm kişi direk ebebek ile de görüşebileceğimi, daha hızlı olacağını söyledi.)

    Ebebek müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım, kargo numarası verdi onlarda, siz ürünü gönderin biz size bilgi vereceğiz dedi. Ama kıllandım.

    Bu arada ürününde faturası ne fiziki ne dijital olarak gönderilmedi.

    Sonra yaptığım araştırmalar neticesinde, 2 gün önce sikayetvar.com da aynı arabayı alan birine, aynı kanguruyu gönderdiklerini belirten şikâyeti gördüm.

    https://www.sikayetvar.com/ebebek-faturasiz-urun-yanlis-urun

    Bu noktadan sonra bu yapılanın bir hata veya yanlışlık değil, kasti hareket olduğu belli oldu.

    Ayrıca forumda alan arkadaşlarla görüştüm ve onlara da araba yerine aynı kanguru gönderilmiş.

    Ek olarak daha vahim olan, bundan 10 ay önce, ocak ayında, yine hepsiburada ebebek mağazası aracılığı ile alınan, aynı marka aynı model aynı renk bebek arabası yerine, yine bu kanguru gönderilmiş.

    https://www.sikayetvar.com/e-bebekcom-yanlis-urun-gonderimi-ve-magduriyet

    Ürün iadesini kesinlikle kabul etmiyorum, o arabayı alma konusunda direteceğim.

    Şuan benim yapmam gereken nedir, ürünü gönderip mi beklemeliyim, ürünü hepsiburadaya mı yoksa ebebek firmasına mı göndermeliyim.

    Hakem heyetine ne zaman başvur malıyım, sonuç sizce ne olur.

    Şimdiden Teşekkürler.

    Ayrıca konuyu takip için aynı arabayı alan arkadaşları da etiketliyorum konuya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukyolcu -- 29 Kasım 2017; 17:23:33 >







  • hocam ne alakası var? Allaha şükür durumu iyi olan biriyim. Blackfriday gününde böyle bir indirim görünce kimin akıla gelir ucuz fiyat vs. Ayrıca bebek arabasının normal satış fiyatı 250 civarlarında, yüzde 60-70 indirim çok mu abes blackfriday de. 16 liradan sebamed şampuan aldım odamı dolandırma düşüncesi. Yapamayın gözünüzü sevim.Bilip bilmeden insanlara suç atmayın. Kralcı olmayın. 10 tane alsam satmaya çalışsam bi nebze haklısınız derim. 90 liraya bebek arabası alan ben suçluyumda, bebek arabası satıp kanguru gönderen bi firma suçlu değil öyle mi.
    Bu fiyat rastgele bir günde verilmiş bir fiyat değildir. 24 Kasımda yani hepsiburadanın black friday adı altında %80e varan indirim dedikleri gün yapılmıştır. Bizde alışveriş yaptık. Hadi diyelim fiyat hatası oldu bizde hemen aldık. Mail atsınlar yanlışlık olmuş diye. Bebek arabası alıpta kanguru yollamak doğru mu yani.
    Sabırrr şunun şurasında Temmuz 2018'e ne kaldı? Amazon geldiğinde inşallah bunlara uymaz. Türk e-ticaret piyasasının kanayan yarası müşteri memnuniyeti. Yabancı çoğu firmada zararı göze alarak müşteri memnuniyeti öncelikli oluyor. Bizimkiler ise hem pastam dursun istiyorsun hem karnım doysun istiyorsun tribinde.

    E-Bebek 2 yıl kadar önce zararı göze alarak (sanırım 20bin tl civarındaydı) 1tl'den koca foruma Mustela bebe şampuanı gönderdi. Şampuanın piyasası 50tl civarı idi. O yüzden hiç olumsuz bir intibası yok bende ama bu arabayı alan bir arkadaşıma da kanguru geldi. Umarım etiketleme hatasıdır, o arabayı gönderirler ve o kanguruyu da hediye ederler.
    Durumun dolandırıcılık gibi birşey olduğunu düşünmüyorum, bir yanlışlık/hata/ihmal vs olduğu aşikar ancak sonuçta burada firma lehine bir durum yok gibi.

    Sonuçta araba yerine kanguru gelince sineye çekip alacak değilsiniz, değişim/iade isteyeceğiniz açık. İade olur ise paranız geri yatacak, siz sinirlendiğiniz ile firma da haybeye lojistik, ambar girdi-çıktı, muhasebe iadesi ile uğraştığı ile kalacak (iade kargo parası da cabası).

    Değişim olur ise zaten maduriyetiniz giderilmiş olur.

    Ben konuya objektif yaklaşmaya çalıştım, yanlış anlaşılmasın, firmayı korumak vs gibi bir amacım yok
  • Aynı olay benım basımada geldı
    e-bebek fırmasını aradıgımda etıketleme yanlışlığı yapıldığını belırttıler
    bu resmen insnlarla oynama
    ya yutarsalar taktiği bu kadar rezillik olmaz ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freedom058

    Aynı olay benım basımada geldı
    e-bebek fırmasını aradıgımda etıketleme yanlışlığı yapıldığını belırttıler
    bu resmen insnlarla oynama
    ya yutarsalar taktiği bu kadar rezillik olmaz ya


    1 2 gün geçsin bakalım sonuç ne olacak. Güzellikle olmazsa hakem heyetine kalıcaz işte.
  • e-bebek firması bu sanal alemdeki en kral firmalardandır.
    Sizleri magdur etmeyecegine inanıyorum. 2 yıl önceki şampuandan bilen bilir
    binlerce lira zararı sinesine cekmiş koli koli şampunları 1 tl den göndermişlerdi.
  • mavi olmasa bende almayı düşünmüştüm bugün sana yarın bize
    hocam heryere şikayet bildirin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnt-2

    e-bebek firması bu sanal alemdeki en kral firmalardandır.
    Sizleri magdur etmeyecegine inanıyorum. 2 yıl önceki şampuandan bilen bilir
    binlerce lira zararı sinesine cekmiş koli koli şampunları 1 tl den göndermişlerdi.

    Hocam bugüne kadar bende öyle düşünüyordum, bulunduğum şehre ebebek gelince koşa koşa gittim alışverişe. fakat yukarda gördüğünüz gibi 10 ayda aynı hata 2 kere olmaz, 10 larca kişi salak yerine konmaz, hemde aynı ürünlerde, ben parasında pulunda değilim, ama enayide değilim, bugün ebebek resmen beni eşşek yerine koydu, bu adam kandırmadir başka bı adı yok. Avrupa'da Amerika'da adamdan kan alırlar böyle bı durumda, ama bizim firmalar bizi s..mek için fırsat kolluyolar. Umarım çözerler ve böyle bir yanlışı bidaha kimseye yapmazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukyolcu -- 29 Kasım 2017; 17:24:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrah-e

    mavi olmasa bende almayı düşünmüştüm bugün sana yarın bize
    hocam heryere şikayet bildirin

    Eyvallah hocam, zaten konu bu firmanın bizi kandırması enayi yerine koyması, insanlar sustukca yine yapicaklar, örnekte olduğu gibi 10 ay önce olan yine yapıldı. Belkide bunu yapan HB dir bunu ben bilemiyorum, elime fatura gelmedi, göndermedi ebebek. Bı açıklamada yapmadı, bugün yarın belli olur bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun bende de oldu arkadaşlar iade edeceğim ürünü ve asıl ürün talebinde bulunacağım
  • Ürünü nereye iade ediceksiniz hocam. hepsiburadaya mi yoksa ebebek mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hafta içi pek musait olamıyorum ama net üzerinden bir yerlere başvurulacak ise iade etmiyim bende. Gerçi hala hb dan cevap gelmedi bana ama klasik cevap yazarlar bana da sanırım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın ben durumu yazarım buraya, güzellikle olması taraftariyim şuan, yok derlerse hakem heyeti başvurusuni yaparım Çarşamba bgünü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukyolcu -- 27 Kasım 2017; 21:24:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabırrr şunun şurasında Temmuz 2018'e ne kaldı? Amazon geldiğinde inşallah bunlara uymaz. Türk e-ticaret piyasasının kanayan yarası müşteri memnuniyeti. Yabancı çoğu firmada zararı göze alarak müşteri memnuniyeti öncelikli oluyor. Bizimkiler ise hem pastam dursun istiyorsun hem karnım doysun istiyorsun tribinde.

    E-Bebek 2 yıl kadar önce zararı göze alarak (sanırım 20bin tl civarındaydı) 1tl'den koca foruma Mustela bebe şampuanı gönderdi. Şampuanın piyasası 50tl civarı idi. O yüzden hiç olumsuz bir intibası yok bende ama bu arabayı alan bir arkadaşıma da kanguru geldi. Umarım etiketleme hatasıdır, o arabayı gönderirler ve o kanguruyu da hediye ederler.
  • 4 gözle bekliyoruz hocam, umarım ebay GittiGidiyor gibi olmaz. Ayrıca ebebek markasının bende yeri ayrıdır, ilk mağazalarini kurduklarinda iş görüşmesi yapmistik 10 sene önce falan, çok pozitiftim firmaya karşı, ama alttaki linkte görüldüğü üzere aynı şeyi Ocak ayındada yapmış, üstelik alınan ve gönderilen ürünlerde renklerine kadar birebir aynı,

    https://www.sikayetvar.com/e-bebekcom-yanlis-urun-gonderimi-ve-magduriyet



    Ayrıca webarcive kayıtlarına göre ebebek en son bu ürünü 2016 Kasım civarları satmış. 1 senedir satmadıklari bı ürünü satışa koyup, farklı ürün göndermeleri ve bunu 10 ayda içinde 2 kere yapmalarınin ( sadece benim öğrendiğim bu, belki daha fazla) mantikli bı açıklaması olabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Durumun dolandırıcılık gibi birşey olduğunu düşünmüyorum, bir yanlışlık/hata/ihmal vs olduğu aşikar ancak sonuçta burada firma lehine bir durum yok gibi.

    Sonuçta araba yerine kanguru gelince sineye çekip alacak değilsiniz, değişim/iade isteyeceğiniz açık. İade olur ise paranız geri yatacak, siz sinirlendiğiniz ile firma da haybeye lojistik, ambar girdi-çıktı, muhasebe iadesi ile uğraştığı ile kalacak (iade kargo parası da cabası).

    Değişim olur ise zaten maduriyetiniz giderilmiş olur.

    Ben konuya objektif yaklaşmaya çalıştım, yanlış anlaşılmasın, firmayı korumak vs gibi bir amacım yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 27 Kasım 2017; 22:3:55 >
  • malum konuda 79tllik fiyatıyla görmüştüm. kız bebek için renk seçeneği olsaydı bende alabilirdim(hediye amaçlı). bence de thh peşini bırakmayın ama tek hepsiburada sorumlu değil, ekşideki son yoruma göre ebebek baya level atlamış bu işlerde. mağazada bile durum kötü. geçmiş olsun, iade isterseniz hepsiburada kod veriyor o kodu yurtiçi kargoya verince direk 3.firmaya gidiyor ürün.
  • HepsiBurada'dan satıcı hepsiburada olmadığı müddetçe alış-veriş yapılmaz. Bana da kasa fanı yerine bÇin malı CPU Fanı göndermişlerdi. Hepsi buradadan iade kodu alana kadar göbeğim çıktı. İade kodunu aras kargoya söyleyerek ürünü geri gönderdim. Tüketici mahkemesine başvurabilirsiniz.
  • İade taraftarı değilim kesinlikle, enayi yerine konmak kaldıracağım bişey değil, en son karar thh den çıkar, ordanda firma lehine birşey çıkacağını hiç sanmıyorum, mantıken düşününce koskoca firma neden böyle ufak rakam için dolandırıcılık yapsın diye düşünülüyor evet bu konuda hem fikirim, lakin



    Sadece benim gördüğüm ve bildiğim 10 15 kişi var bu durumda olan, 1 kişiye yanlış ürün gider fakat bukadar kişiye yapılan kasittir, yanlış ürün yanlış fiyat olur anlarım, fakat çay bardağı alan birine tuvalet pompası gönderilmez, satıştan sonra telefon açar durumu izah edersin, kafasina göre ürün gönderilmesi kasıttir.



    Herşeyi geçtim tekrar aynı şeyi söylüyorum, kafamın almadığı şu, elde olmayan bı ürünü 2017 başında satıyorsun, yerine başka ürün gönderiyorsun, sene sonunda aradan 10 ay geçmiş, yine aynı hatalı ürünü satıyorsun, yine kafana göre aynı ürünü gönderiyorsun, bu nokta kafama takıldı, hata olmadığı belli ama firmanın burdan çıkarı ne, niye aynı ürünler problem olan.



    Ayrıca satışın üzerinden 4 gün geçti hala fatura ibraz edilmedi tarafıma buda başka konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hangi sektörde çalışıyorsunuz bilmiyorum ancak büyük organizasyonlarda, kendim de yaşadığım için biliyorum, bazı en basit ve küçük sorunları çözmek inanılmaz zor olabiliyor.
    Senin durumuna çok basit bir senaryo yazmam gerekir ise söz konusu ürün ambara girerken bir şekilde yanlış etiketlenmiştir, bir sevkiyatta araba yerine kanguru etiketi basılmıştır. Ambarda ürünler barkot sistemi ile takip edilir, kimse içinde ne varmışdiye bakmaz, o barkodda hangi ürün var ise görevli onu alıp kargoya verir. Mevcut durumda kullanıcıdan gelen geri dönüş belli ki bir şekilde amabara ansımamış, aynı hata defalarca tekrarlanmış. Müşteri temsilcisi iletmemiş olabilir, personel atlamış olabilir, sallamamış olabilir vs vs. Burası Türkiye işini iyi yapan insan bulmak zor.

    Sözün özü dolandırıcılık ithamı ağır bir itham, ama senin serzenişine sonuna kadar katılıyorum, sen müşterisin ve doğru ürünü istemek sonuna kadar hakkın, bu taerz detaylar seni ilgilendirmemeli, büyük firma olmak oyüzden kolay değil zaten

    Bunları neden anlattım, Türkiye'de maalesef işler böyle yürüyor çünkü çok fazla insan işini hakkı ile yapmıyor ve maalesef yeri gelince basit bir hata koca firmaları gülünç duruma düşürebiliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 27 Kasım 2017; 22:38:23 >




  • fezalii kullanıcısına yanıt
    Yıllarca mağazacılık sektöründe çalıştım, şuan memurum . Haklı olduğunuz noktalar var fakat, siparis edilen 8.5 kg bebek arabası gelen, 300 Gr bi kanguru. koli boyutu olarak da belki 20 de biri, hadi onu geçtim kargoda görülen de 5 kg.



    Hadi bu kadar şey farkedilmedi, etikletme sistemi kaynakli diyelim. Ebebegin 1 senedir satmadıgı (bunu sonradan öğrendim) bı ürün, hb sitesinde, özellikler ve görsel girilerek dip fiyattan satılması, ve bunu Blackfriday de yapmaları, benim aklıma direk artniyet getiriyor.



    1 saat içinde bu dip fiyattan satılan arabanın stoğu bitiyor ve link üzerinden farklı mağazaya yönlendirildi.



    Satış yapılan ürün hb sitesinde sipariş özetimde görüldüğü üzere, bebek arabası olarak geçiyor, marka model belli, mağaza bunu görüyor, demiyorlarmi bizim böyle bı araba satışımız yok. Müşteriyi arayıp bildirelim.



    Ayrıca dediğim gibi faturada gönderilmedi (fiziki olarakta, dijital olarakta). Nerden tutsam elimde kalan bı durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fezalii

    Hangi sektörde çalışıyorsunuz bilmiyorum ancak büyük organizasyonlarda, kendim de yaşadığım için biliyorum, bazı en basit ve küçük sorunları çözmek inanılmaz zor olabiliyor.
    Senin durumuna çok basit bir senaryo yazmam gerekir ise söz konusu ürün ambara girerken bir şekilde yanlış etiketlenmiştir, bir sevkiyatta araba yerine kanguru etiketi basılmıştır. Ambarda ürünler barkot sistemi ile takip edilir, kimse içinde ne varmışdiye bakmaz, o barkodda hangi ürün var ise görevli onu alıp kargoya verir. Mevcut durumda kullanıcıdan gelen geri dönüş belli ki bir şekilde amabara ansımamış, aynı hata defalarca tekrarlanmış. Müşteri temsilcisi iletmemiş olabilir, personel atlamış olabilir, sallamamış olabilir vs vs. Burası Türkiye işini iyi yapan insan bulmak zor.

    Sözün özü dolandırıcılık ithamı ağır bir itham, ama senin serzenişine sonuna kadar katılıyorum, sen müşterisin ve doğru ürünü istemek sonuna kadar hakkın, bu taerz detaylar seni ilgilendirmemeli, büyük firma olmak oyüzden kolay değil zaten

    Bunları neden anlattım, Türkiye'de maalesef işler böyle yürüyor çünkü çok fazla insan işini hakkı ile yapmıyor ve maalesef yeri gelince basit bir hata koca firmaları gülünç duruma düşürebiliyor



    Sorun ne olursa olsun, sizinde belirttiğiniz gibi bu çok büyük birşey, Türkiye'ye basit kaçar gerçi böyle şeyler. Amazon da böyle bişey olacağını düşünebilirmiyiz, ben artık genel anlamda bu kan emicilerden bıktım, enayi yerine konmaktan bıktım, ben para veriyorum emek veriyorum, bunun karşılığında adam gibi hizmet bekliyorum. Umarım bir gün bizimde Apple gibi Amazon gibi şirketlerimiz olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukyolcu -- 4 Aralık 2017; 14:58:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.