Şimdi Ara

Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
8
Favori
27.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Geçen hafta 10 yıldır kullandığımız Lago Fb Ot termostatın çalışmadığını fark ettim. Ekranda hiç bir şey yok. İnşallah termostad kartın ömrü bitmiştir deyip ecasanalmarket.com dan stoklarında kalan son 1 Lago'yu aldım. Bugün geldi ve monte ettim. Sonuç aynı. Ekran sıfır tepki yok. Kombim Confeo premix. Demek kombinin kartında var sorun herhalde. Kombi çalışıyor ekranında hiç bir arıza kodu yok her şey normal görünüyor. Yalnız kalorifer modunu manuel olarak açmayı denedim çalışmadı. Kalaorifer modu manuel çalıştırmak için su sıcaklığı artırmak mı gerekiyordu ? 80 dereceye kadar çıkardım hiç devreye girmedi. Acaba termostad kablo takılı ondan mı ? Musluk modu çalışıyor ama sıcak suyu açınca.

    Lago kullanıcıları arasında hiç böyle problem yaşayan oldu mu?

  • Graindor kullanıcısına yanıt

    termostat takılıyken manuel çalışmaz, termostatdan iki kabloyu çıkarıp uçlarını birbirine bağlayın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 1 Ekim 2021; 19:43:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dndd D kullanıcısına yanıt

    Termostat kutusundan kablo uçları çıkarıp birleştirmiştim manuel çalışmadı kombi.

    Şimdi benim termostat antrede takılı ilk kurulumdan beri .kablo hattı önce banyodan oradan yatak odasını boylayıp dışarı kombiye gidiyor. Denemekten zarar gelmez diyip kombiye yakın yerden yatak odasında kabloyu kestim ve oradan bağladım termostadı. Ve bingooo : ) bozuk sandığım eski termostad da yeni almış olduğum da ikisi çalıştı. Termostad söküp yeni yerden uçları birleştirip kombi bu sefer manuel çalıştı. Problem kablonun bir yerinde zarar görmüş olmali. Bu da banyoda bir yerinde büyük ihtimal. Bir kaç sene evvel banyo tadilatı yaptırdık.Tadilatta eski fayanslar söküldü yenisi döşendi. Dösenmeden önce dedim kablo fayans altında kalsın gözükmesin yatak odasına kadar duvar içinde kaldı kablo. Rutubet mı sıva harcı mı böcek mi artık neyse zarar vermiş olmalı kabloya diye düşünüyorum.

    Ama lagomuz geri geldiği için çok mutluyum. Evin bir ferdi sayılır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eca lago ot Daikn ndj kombilerde calisir mi?.Aynı termostat daikin da daikin markasi ile satiliyor ve fiyati dört kati


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgilenenler için Lago Pf'nin kullanma kılavuzunun olduğu linki paylaşıyorum:


    https://boldringroup.it/files/allegati/Comando-remoto-Lago-operating-instructions.pdf


    Adamlar 14. ve 15. sayfada sıcaklık eğrisi ile ilgili basitçe bilgi vermişler, bir de örnek yapmışlar. Buna göre önce denemeler yaparak doğru P01 değerini seçip sonra ince ayar için P02 değerini seçip kombiyi kullanmak gerekiyor.


    Kılavuzun demeye çalıştığından benim anladığım kadarıyla bir kere öncelikle 5K NTC bir dış hava sensörü ile bu ayarları kurcalayın diyor. Yoksa P01'in bir anlamı olmaz. Dolayısıyla P02'nin de etkisi azalmış olur.


    Yerden ısıtma ve radyatör için en çok kullanılan aralığı belirtmiş. Yine de bol bol deneme yapmak lazım. Ama en azından varsayılan değerleri yazmış.


    Benim anlamadığım bu mesele bu kadar önemliyken nasıl oluyor da bu kombi satılırken bu oda termostatı ve dış hava sensörü ile birlikte satılmaz? En azından dış hava sensörünü birlikte satın yahu.


    Bir de ECA logolu olan ve olmayan diye iki çeşit ürün var piyasada. Biri 17 parametreli diğeri 13 parametreli. Aslında ikisi de aynı şey fakat parametre isimleri farklı. Fotoğraflarını eke koyuyorum. Mesela birinde ısıtma eğrisinin parametre adı P01'ken diğerinde P10. Aynı şey.


    TSP (Transparent Slave Parameter)'yi anlayamadım. Benim o.t. eski tip olduğu için değerleri değiştirebiliyorum; ama kılavuza baktığımda bir şey anlamadım.


    Kılavuzda uzman moda girmek için gerekli olan parolayı bile yazmış adamlar:)


    Varsa eksiğim belirtin lütfen.


     Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım
     Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım
     Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım
     Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım




  • Arkadaşlar son 1 2 aydır evimin olduğu bölgede elektrikler çok gidip geliyor. Uzun süreli kesilmelerde olmakta. İşten eve geldiğimde lago fb nin saat ve haftanın gün seçiminin bozulduğunu görüyorum. Sebep ne olabilir? Bilgisayar anakartlarındaki gibi eca scot kombi yada eca lago fb termostat ta bu ayarlar için bios pili var sanırım. Böyle birşey yaşayan oldumu. Kombi 2017 montajlı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • M.U.Y. kullanıcısına yanıt

    bende de aynı problem var sık sık ptesi saat 10 a resetliyor söktüm baktım pil falan göremedim, acaba kombinin kartındamı pil var diye düşünüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombimin kartı yetkili servisi tarafından farklı sorundan dolayı değişti. (takılan kart onarım görmüş olabilir) lago fb nin elektrik kesildiğinde sıfırlanması devam ediyor. Dün lago fb yi söktüm lago fb kartında kondansitör kurumuş olabilir yada diyot kaçırıyor olabilir diye düşünüyorum  Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • M.U.Y. kullanıcısına yanıt

    Benzer şeyi yazmak için gelmiştim mesajınızı gördüm. Bende de saat ve günlerde geri kalmalar oluyor, acaba sorun nedir ki? (arada elektrik kesintisi yaşanıyor)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portamann -- 7 Aralık 2022; 8:57:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • portamann P kullanıcısına yanıt

    Geçtiğimiz günlerde Lago yu söktüm. Kartta pil yok. Sökmeden önce dikkatimi çeken oda termostatını duvardaki bağlantısından ayırdığım da arkasında bulunan beyaz renk devre elemanlarının ve kartın arkasını izole etmekte kullanılan ince plastik parçada bir parçadan kaynaklı erime olduğunu gördüm. Diyot yada mosfet arızalı diye düşünüyorum.

    Elektronik bilgisi olan birisi belki de kartı oturup incelese sorunu çözebilir. Elektrik kesildiğin de haftanın günü ve saat ayarının sıfırlanması dışında bir sorunum yok.




     Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım


     Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.U.Y. -- 8 Aralık 2022; 14:58:26 >




  • M.U.Y. kullanıcısına yanıt

    İşaretlediğiniz bölgede oda ısısını algılayan termistör bulunuyor. Herhangi bir problem söz konusu değil.

  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.