Şimdi Ara

** ECA PROTEUS PREMİX **Kullanıcıları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.374
Cevap
59
Favori
210.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teşekkür ederim çok saolun bilgi psylaşımınız için..24 kW yerine 28 kW aldığım için faturada çok mu yansıyacak diye tereddüt etmiştim.teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisi

    ben hiç bu sorunu yaşamadım. sizin cihazda problem olabilir.

    Alıntıları Göster
    Sıcak su sorunu duş başlığının suyu yavaşlatmasından kaynaklanıyormuş, geniş delikli duş başlığı ile tazdik azalsada sıcak su sorunu olmuyor artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    2-3 gündür kombileri araştırıyorum. yeni bir ev aldık ve bitince yakında taşınmayı düşünüyoruz. ev güney cephe, gün boyu güneş eksik olmuyor, en son kat ancak dubleks, yaklaşık düz hesap 120 m2 ve 6 metre DD radyatör döşemiş müteahhit. yalıtımı iyi olduğunu söyledi müteahhit (zaten yeni evlerde bildiğim kadarıyla zorunluymuş) 5 cm taş yünü artı kalekim mineral var dedi.
    ben de buderus ve ECA arasında kaldım.
    evde alt katta ve üst katta olmak üzere 2 banyo var ve aynı anda banyo yaparız diye düşünüyorum.bu nedenle sıcak su kullanımı kapasitesinin yüksek olması tercihimdir.
    yalnız geçen gün bir ölçüm yapayım dedim ve her zaman yıkandığımız su debisini bir su bidonuna doldurarak ölçtüm. biz dakika da 4-5 lt/dk suyla rahat rahat yıkanıyormuşuz. tabii ki güç (Watt) hesabında tek kriter su debisi değil, gelen suyun ve ısıtılan suyun sıcaklıkları da önemli. kışın dışardan gelen suyun 10 C ve yıkanma suyunu 45 C düşünürsek, basit bir hesapla ;
    Q = 2 (banyo) x 5 (lt/dak) x (60 dak/1h) x (45-10 C) = 21.000 k. Cal/h ediyor.

    bu da yaklaşık 21,000 / 0.8624 =24,418 W yani k24vw lik bir kombi yeterli görünüyor.
    ama ben yine de bir üst seviye olan 28 kW lik ECA Proteus Premix kombiyi almayı düşünüyorum. hem bu kombinin sıcak su kapasitesi de 12 lt /dak yazıyor. 2 banyoya aynı anda yeter sanıyorum.

    Peki Buderus gb 062 mi (ama bunun sıcak su kapasitesi 10 lt/dak) yoksa ECA Proteus premix 28 kW mi (sıcak su 12 lt)?




  • bu arada tabi gönlüm turk markası ECA dan yana.
    ama Buderus un basınç göstergesinin analog manometre tarzında oluşu çok hoşuma gidiyor. Her daim su basıncını rahatça görebiliyorsunuz ve her ara değeri rahatlıkla okuyabiliyorsunuz. Zaten niye herşeyi dijitale dönüştürürler ki, bazı şeyler şeyler her zaman analog olmalı ve öyle kalmalıdır (kol saatleri. basınç manometreleri vb gibi...:)). (ECA da ise bu digital ve sadece 1, 1.5, 2 , 2.5 gibi ana değerleri görebiliyorsunuz.

    bir de Ankara Çankaya ilçesi Maltepe mahallesinde oturuyorum. servislere baktığımda Buderus un Çankaya da 3 servisi var ve hatta bize çok yakın Maltepe de bile servisi var. Fakat ECA nın çankaya ilçesine ait 1 servisi olduğunu görüyorum.

    Bir de bu forumdaki ECA ustalarının dediği gibi (Disinstegration hocam), ECA nın artı olarak devirdaim pompasının konvektörlü olması ve bunun da elektrik verimi sağlayacak olması vb. ancak bu çok büyük bir artı mı bilmiyorum.

    Sincan organize den bir arkadaşım ise hem ECA ya hem de Bosch_buderus a uzun yıllardır komponent ürettiğini ekiplerin de çoğunu yakından tanıdığını ve komponent, üretim ve kontrol kalitesinin ECA da, bosch-buderus a göre çok düşük olduğunu belirtti.




  • Maasai Mara M kullanıcısına yanıt
    buderus gb62 nin pompası da değişti yeni nesil konvektörlü oldu

    iki kombide yerli üretimdir manisa da üretiliyor

    iki kombiyi de öneririm 28kw olarak baymak duo tec'te öneririm

    modülasyon aralığı geniş ve 28kw sıcak su gücündedir pompası klasiktir tabi erp yönetmeliğine göre yenilik yapmadılarsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hımm gb62 nin pompası hakkındaki bu yeni bilgi için çok teşekkürler.

    Peki oda termostatları konusu bakımından hangi markanın daha güçlü ve çok çeşidi var?
    mesela buderus un kablosuz, modülasyonlu ve günlük 2 değişik sıcaklık ayarlanabilir termostatı var mı?
    eca nın tüm bu özellikte yok bildiğim kadarıyla
  • Maasai Mara M kullanıcısına yanıt
    gb62, modülasyonlu o.t konusunda fazla seçeneğe sahip kablolu programsız,kablolu programlı,kablosuz programlı
    eca ya modülsyonlu o.t sadece eca lago bağlanıyor

    on/off o.t konusunda eca, honeywell ürünlerine kendi logosunu basıp satıyor 5 6 çeşit on off var

    sonuçta on/off o.t kullanacaksan her iki kombide olur ama modülasyonlu kullanacaksan gb62 daha önde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 14 Eylül 2018; 22:12:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ** ECA PROTEUS PREMİX **Kullanıcıları
  • evet asıl soru gelsin o zaman.

    modülasyonlu ve modülasyonsuz farkı nedir?

    gerçi yukarda resmi yapıltırdım.
  • ama hala tam olarak farkı anlamış değilim.

    şu mu peki olay, bir örnek üzerinden gidersek eğer;

    Mod suz O.T.yi 20 C ye ayarlayalım. odamız 15 C olsun. Kombi başaldı ısıtmaya ve odayı getirdi 20 ye. 20 olunca Mod.suz O.T. miz sinyali gönderdi ve kombiyi kapattı mı?

    kombi hiç gaz yakmıyor mu? sıfır yani, alev yok, gaz tüketimi yok. oyle mi?
  • Diyelim 10 dakika sonra odanın sıcaklığı düştü 19 'a. Mod.suz O.T. miz yine sinyal gönderdi ve kombi çalışmaya başladı ve yukardaki olay döngüsü tekrarlandı.

    Eeeee.

    OT modlu olsaydı nasıl olacaktı?
  • Ohooo yeni yaptığım incelemelere göre Vailant daha iyimiş yaw.

    Vailant Eco Tec Pro VUW 286/5-3

    24 kw Isıtma, 28 kw sıcak su imkanı, ve Comfort moduyla anında sıcak su diyor (önceden eşanjöründe bir miktar suyu demek ki sıcak tutabiliyor, eski ECA Confeo Plus daki özellik yani, tuhaf ECA, bu özelliği yeni modeli proteus premix e neden koymadı ki?)

    ve 13.4 lt/dak sıcak su kapasitesi. ve alev modülasyonu kademesizmiş. daha ne olsun. tüm özellikler fıstık.
    ayrıca bir özelliğini daha keşfettim.

    Modülasyonlu, kablosuz, programlanabilir O.T si 750 tl civarı Buderus un ki 1000 tl civarı. yani O.T si de daha ucuz.

    daha ne olsun.

    bunu almayı düşünüyorum. ne dersiniz?

    yedek parçası Buderus a göre çok mu pahalıdır? oradan mı geçirecekler?
  • 4 gözle cevaplarinizi beliyorum....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buderus u62 mi eca pretix premier mi yoksa yukarıda belirtilen vaillant mı, konuyu takip ediyorum cevapları bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında cevaplanmasi zor bir soru.

    Vailant in parcalari biraz daha pahali sanirim. Buderusa gore Modulasyonlu, kablosuz, programlanabilir O.T si daha ucuz ama mod.lu kablolu, prog.lu O.T si daha pahali. Sicak su lt/dak kapaditesi daha fazla ama bu cok ta onemli diil gibi. ECA nin O.T. leri en ucuz, dolayisiyla parcalari da ucuzdur. Ama eca kalitesinin buderus un oldukça altında oldugu soyleniyor. Vailant taki aninda sicak su (comfort) özelliği iyi gozukuyor. Ama bunu nadil yapiyor? Irdelemek laxim. Kombi den banyodaki sıcak su çeşme sine kadar olan borudaki soğuk suya hicbir şey yapamaz. O soğuk su akmak zorunda yani baska kombi ye göre sureyi biraz daha kısaltıyor demek ki. Sicak su , atiyorum, 45 sn de geleceğine 30 sn de gelecek. Aman cok ta büyük bir özellik mi?



    Eca ve buderus un burada fabrikalari var.bu olay, yedek parca bulma ve fiyatinda buyuk fark yaratacak gibi. Vailant bildigim kadariyla Almanya da uretiliyor ve parcakari da oradan gekecek. Dolar ve eurounu 6, 7 lira gibi olduğu bir dönemde bunun etkisi iyice hissedikecektir diye düşünüyorum.

    GB 072 benim gonlumdeki. Biraz daha pahali ama ilerde gunes enerjili sisteme de uyumlu diye duydum. Benim ev çatı dubleks, ilerde güneş te düşünüyorum.

    Budetus gb 072 diyorum.



    Haa birsey daha ekleyeyim, bunu buderus un servis ustasından öğrendim. Gb72 nin gb 62 den bir ustunlugu de elektronik kartindaki alev ateşleme sayisiymus. Biri 20 000 oteki (gb72) 40 000 omurluymis. Ve kartın su andaki fiyatı 700 800 civarı imiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Simdiye kadar kullandigim DD kombi de bir de sunu anladım. Su basıncını her zaman ayri bir şekilde görmek büyük rahatlık saglıyor. Eski kombilere basinc ve sıcaklık göstergeleri vardı ayri ayri analog .ne rahatti okumasi. Simdi hepsini dijitale ceviriyorlar ve su basıncıni okumak guclesiyor.

    Hele eca nin ki rezalet. Daha once dedigim gibi sadece 1.5 / 2 / 2.5 değerlerini yapmislar. Dubleks evlerde basınç biraz yüksek olmalıymış. Yae arkadas ben su basıncı ni belki 1.8 barda tutacagim di mi.

    Buderus un basıncının analog manometreyle göstermelerinin guzel ve ince detay bir mühendislik zakası diyorum ve kutluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bu arada kombi uzmanlarimizin görüşlerini bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vailant 2007 de cinde kurmus olduğu fabrikasiyla Asya pazarına girmiştir yani Almanya kuruluşu olan şirketin bize gelen kombileri aslinda cinde uretilmektedir.



    Vailant ta bahsi gecen basınçlı sistem güneş enerjisi desteği yerli üretim olan proteus premix te de opsiyonel olarak mevcuttur.



    Dijital yada analog basınç göstergesi ne bu kadar takılacak bir detay görmüyorum sonuçta 2 ye kadar basıncı arttirmakta sorun yoktur madem yüksek basinc istiyorsanız 2 ye getirirsiniz olur biter.



    Aç kapa o.t kapandığında gaz kullanımı kesiliyor mu demissiniz evet aç kapa oda termostatı kapan emrini verdiğinde kombinin pompası dahil bütün yanma dolaşım sistemi durur buda size hem yakıt avantajı hemde sirkulasyon pompasını dinlendirerek ömrünün kış almasını onlemektedir.



    Modulasyonlu oda termostatinda ise surkulasyon pompası neredeyse hiç kapanmaz termostatin verdiği komutlara göre kombi alev boyutunu odanın sıcaklığına göre düşürür yada yükselterek sıcaklığı sabit tutar evinizde isi yalıtımı yoksa pimapenleriniz yeteri kadar isi konforu saglayamiyorsa modulasyonlu termostat tercih ediniz.



    Ben sahsen proteus premix kombimde cosa akıllı termostat kullanıyorum aç kapa o.t

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tyfnktk T kullanıcısına yanıt
    Üniversite sınıf arkadaşımin sincan org. Sanayii de orta ölçekli bir fabrikasi var. Daha once soyledigim gibi, bu arkadaşım buderus (ve bosch yani) ile eca hakkinda sunlari söyledi;

    " Her iki firmaya da uzun yıllardır komponent üretiyoruz, ekiplerin de çoğunu yakından tanıyorum. Komponent, üretim ve kontrol kalitesi eca da bosch a göre çok düşük.

    Ben de geçen sene buderus aldım. Çok memnunum. "



    Yani eca nin, buderus a olan kalite düşüklüğü beni düşünduruyor hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eca nın basınç göstergesini kafaya takmayın demişsiniz ama takılmayacak gibi de diil bu arada. 0.5 bar aralığıyla su basıncını gösteren bir dijital göstergeyi uygun bulmuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.