Şimdi Ara

Ecotech ve fiat bravo sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 4 ay önce 2001 fiat bravo aracıma lpg takdırmak için yer ararken bir bayiii ile tanıştım. konuşurken ben atiker istememe rağmen o ecotech takdırmamı söyledi rahat edersin ayar yaptırısın bir defa tamam diyerek ecotech takdırdım. araç motor suyu 40 derece olduktan sonra lpg ye geçiyor. ben aracımla işe gidip gelirken hafta da 60 ytl lik benzin işimi görüyordu. tüp takıldıktan sonra simit tüp ü full leyip işe gidip gelmeye başladım. haftada 30 ytl benzin 40 ytl tüp beni anca götürüp getirir oldu bir de üstüne üstlük 1500 ytl de hava parası vermiş oldum. takdırdığım yere gittim 1 ay sonra biraz zaman geçsin bir kaç depo bitir dedi bundan sonra düzelir dedi. devam ettim araç lpg de 140 kuruşyakıyor ama her haftada benzin bitiyor. ve araç bir gün çalışmadı şehirden 100 km uzak olunca bir gün tesadüfen geçen bir tamirci araca baktı ve tüpü iptal edip aracı çalıştırdı. sorun olarakta aracın benzinle aynı anda tüpü yaktığını söyledi tabi anlamadığımız için doğrudur diyip lpg takdırdığım yere gitmek için yola çıktım arac 100 km lik yolda tam 60 ytl benzin yaktı. motor yağına baktık yağ cıvık ve benzin kokuyor. bayiye gittim lpg bayii bunu kabul etmedi. benzinle yanmasın da sorun var sen onu hallet biz tüpü düzeltiriz dediler. başka birisine gönderdi. oda aracı bilgisayara bağladı ve aracın beyni yanmış 250 ytl ye olur dedi. bu arada verdiği cevap içinde 30 ytl aldı. tekrar lpg bayiine gittim bu sefer başka yere gönderdi oda bilgisyara baktı yakıt karışımında sorun var yazısı çıktı ekrandan bunu delete tuşuyla sildi ve 100 ytl borcun dedi. bizi keriz yerine koyup gönderdiler şu an araç bekliyor servise götürücem. sormak istediğim aracın aynı anda hem tüp yakması mümkün mü. eğer yakıyor ise bu neyden kaynaklıdır. arabanın sorunu ne? teşekkürler.







  • Sn onbaşıseyit
    Aracınızın benzin enjektörleri eskimiş ise , araç gazda çalışırken bir miktar benzin karıştırabilir (işeyebilir) aynı şey lpg enjektörü içinde geçerlidir. Benzin enjektörlerinide, Gaz enjektörlerinide bir kontrol ettirin. Yakıt karışımında sorun var yazısı ondan çıktı. Tabii bu arada beynin yanmış muhabbeti o esnaftan uzak durmanızı gerektirir :) Geçmiş olsun
  • teşekkür ederim. bu arada bir şey eklemeyi unutmuşum. forumları okurken sıralı sistemlerde benzinin aracta 1/ 3 oranda olsa dolu olması gerektiği yoksa pompanın yanabileceği yazılmış. ben nasılolsa lpg li diye neredeyse ışık yanana kadar kullanıyordum ve fazla benzin almıyordum. bu neden pompaya zarar ver miş olabilirmi
  • Sayın onbası seyıt;
    kontak kurmam için numara verırsenız hemen arayabılırım.Keza yarın uzun yola cıkmak durumundayım.Yardımınız ve ılgınız ıcın tesekkur ederım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPOOKY35 -- 22 Şubat 2008; 18:12:51 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onbaşıseyit

    teşekkür ederim. bu arada bir şey eklemeyi unutmuşum. forumları okurken sıralı sistemlerde benzinin aracta 1/ 3 oranda olsa dolu olması gerektiği yoksa pompanın yanabileceği yazılmış. ben nasılolsa lpg li diye neredeyse ışık yanana kadar kullanıyordum ve fazla benzin almıyordum. bu neden pompaya zarar ver miş olabilirmi

    DOSTUM BENZİN IŞIĞINIZ RAMPADAYKEN BİLE SÖNÜK OLMALI HEP BUNA DİKKAT EDİN LÜTFEN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 22 Şubat 2008; 20:24:19 >
  • teşekkürler. bir de şey sormak istiyorum araba da tüp iptal edildikten sonra yolda giderken en az 10 defa stop etti ve sonra düzeldi. bu sorun neyle ilgili olabilir.
  • Benzin pompası yansa araba hiç çalışmaz.Bende 99 model 1.6 palio var birçok zımbırtısı senin bravoyla aynı.Kontağı çevirdiğinde marşa basmadan arka taraflardan bir vızıltı geliyor mu?Eğer geliyorsa benzin pompası çalışıyor demektir.Lpgcisi,tamircisi seni fena kazıklamış bilgisayara bağlatmak hiç 100 lira olur mu?Arabanın beyni falan yanmamış yansaydı bilgisayardan beyne ulaşamazlardı.Güzelim arabayı yazık etmişsin bence adam gibi bir tamirciye götürüp arabanın düzgün çalışmasını sağla sonra iş bilen bir lpgcide sistemi kontrol ettir.
  • @onbasiseyit

    geçmiş olsun, umarım kısa sürede probleminiz hallolur...

    aracı pc ye bağlayıp 100 lira ücret almak ne kadar adilane ? Bu esnafta hiç mi ALLAH korkusu yok. Benzer bi sıkıntı başına gelmiş olsa ve basit bişey için 100 lira verse, acaba o ne düşünürdü ?

    bir emek varsa karşılığı, ücreti olmalı ama 100 lira ????/
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onbaşıseyit

    Yaklaşık 4 ay önce 2001 fiat bravo aracıma lpg takdırmak için yer ararken bir bayiii ile tanıştım. konuşurken ben atiker istememe rağmen o ecotech takdırmamı söyledi rahat edersin ayar yaptırısın bir defa tamam diyerek ecotech takdırdım. araç motor suyu 40 derece olduktan sonra lpg ye geçiyor. ben aracımla işe gidip gelirken hafta da 60 ytl lik benzin işimi görüyordu. tüp takıldıktan sonra simit tüp ü full leyip işe gidip gelmeye başladım. haftada 30 ytl benzin 40 ytl tüp beni anca götürüp getirir oldu bir de üstüne üstlük 1500 ytl de hava parası vermiş oldum. takdırdığım yere gittim 1 ay sonra biraz zaman geçsin bir kaç depo bitir dedi bundan sonra düzelir dedi. devam ettim araç lpg de 140 kuruşyakıyor ama her haftada benzin bitiyor. ve araç bir gün çalışmadı şehirden 100 km uzak olunca bir gün tesadüfen geçen bir tamirci araca baktı ve tüpü iptal edip aracı çalıştırdı. sorun olarakta aracın benzinle aynı anda tüpü yaktığını söyledi tabi anlamadığımız için doğrudur diyip lpg takdırdığım yere gitmek için yola çıktım arac 100 km lik yolda tam 60 ytl benzin yaktı. motor yağına baktık yağ cıvık ve benzin kokuyor. bayiye gittim lpg bayii bunu kabul etmedi. benzinle yanmasın da sorun var sen onu hallet biz tüpü düzeltiriz dediler. başka birisine gönderdi. oda aracı bilgisayara bağladı ve aracın beyni yanmış 250 ytl ye olur dedi. bu arada verdiği cevap içinde 30 ytl aldı. tekrar lpg bayiine gittim bu sefer başka yere gönderdi oda bilgisyara baktı yakıt karışımında sorun var yazısı çıktı ekrandan bunu delete tuşuyla sildi ve 100 ytl borcun dedi. bizi keriz yerine koyup gönderdiler şu an araç bekliyor servise götürücem. sormak istediğim aracın aynı anda hem tüp yakması mümkün mü. eğer yakıyor ise bu neyden kaynaklıdır. arabanın sorunu ne? teşekkürler.

    sayın onbaşı seyit hangi bölgede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama ikitelli organize bölgesindeyseniz ecotech için sefaköy sanayi sitesinde afa servis e uğrarsanız sorununuz halledilir.




  • sayın Calpi84, evet araba çalışmadan önce o vızıltı geliyor. dün servise götürdüm. carbon clear mi ne yaptılar yağ komple değişti filtre değişti, akü değişti, dinamo yapıldı şu an benzinde bir sorun yok gayet iyi gidiyor. beyin de ve pompada herhangi bir sorun yokmuş işeme yapmış dediler ama tüp mü benzin mi anlayamadım. tüp konusundada kararsızım ben şehir olarak malatyaya 100 km uzaklıktayım, adıyaman da ki servis brc tüp takmış mareaya vatandaş var dı serviste bayağı iyiymiş. orayla irtibata geçicem pazartesi.
  • Carbon clean'ı arkadaşımın palio weekendine yaptırdık.1-2 gün araba süper seriydi sonra eski cansız haline döndü.Bakım yaptırmışken bujiler ve kablolarını da değiştirseydin.Belki biliyorsundur palio,marea,siena,brava hepsinde aynı 1.6 motor var.Bu motordan her tamirci anlamaz arabanı her tamirciye elletme özel fiat servisleri yada bosch araba servislerine götür senin için daha iyi olur.
  • Benzin pompasına röle taktır işeme varsa keser. 10 lira tutar bu iş. Benzin boruları kurur deme sakın kurumaz korkma. Araç benzinde çalışıyo ya ilk sonra tüpe geçince benzin pompası durduğunda benzin borulardan geri depoya gelemiyor. şamandırada geri akışı önleyen çek valf var. geri dönüş borusundan da gelemiyor çünkü orda da basınç düzenleyici valf var. yani yakıt basıncı 3 barı geçmezsse geri dönüşe izin vermez. ayrıca bu aracın benzin boruları eski tiplerden değil. kuruyan cinsten değil. polükarbonmu üretan mı öle bişy mavi olanlar.

    Benzin pompasını röle ile lpg ye geçtiği anda durdurmak ne işe yarayacak dersen rail deki yakıt basıncını düşürüp enjektörlerin işemesini engellemiş olacaksın. benzine geçtiği anda pompa çalışacak ve sistemde yakıt hazır olduğu için teklemeden çalışacak. ben yaptım gayet memnunum. benimkinde işeme yoktu ama pompa çok ses yapmaya başlamıştı ondan susturdum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.