Şimdi Ara

Eczacılıkta Uzmanlaşma Eğitimi Giriş Sınavı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba..Eczacılıkla ilgili devrim gibi bir yenilik olan eczacılıkta uzmanlaşma eğitimi sınavı kanunu bu sene yasalaşarak yürürlüğe girmiştir.14/111/2014 tarihli resmi gazeteden veya googleden 6197 sayılı kanunun son haline bakarak uzmanlık sınavunının son haline bakabilirsiniz.Eczacılıkla ilgili son dönemle olan kötü imajın arttığı aşikar ve bir çoğunuz da eminim eczacılığı serbest eczacılıktan ibaret sanıyor ancak bu doğru değil çünkü;
    1.Kamu Eczacılığı: Eczacılar hastanelere atanmak istedğinidne kpss şartı aranmaz.Kura ile atanırlar ki bilinenin aksine atama oranları diş hekimlerine göre oldukça yüksektir(mezun sayısı/alınan kadro) ve aldıkları maaş da 4bin-4800 tl arasında değişmektedir.bunun dışında eczacılar il sağlık müdürlüklerinde denetmen görevlerinde de istihdam edilirler ve yeni yapılan yönetmelikle il sağlık müdürlüğünde eczacı bulunma zorunlu olması hasebiyle alımların daha da artacağı aşikardır.
    2.Endüstri eczacılığı:Bilirsiniz ki ilacı üreten eczacılardır.Özellikle farmasotik tekno doktoralı eczacılara ihtiyaç var.Eczacılar bu şekilde istihdam edilip ilaç fabrikalarında dolgun maaşla çalışıp rahatlıkla yükselebilirler.
    3.Özel hastane eczacılığı:Özel hastane yönetmeliğinde yapılan değişiklikle eskiden 50 yataktan az olan yerde isteğe bağlı olan eczacı istihdamı, 2014 yılı sonu itibariyle artık zorunlu hale gelmiştir.
    4.Mesül müdür eczacı:3 milyon üstü ciro yapan eczacı sayısı nedeniyle yaklaşık 500-600 civarı 2.eczacı çalıştırma zorunluluğu bulunan eczane vardır ve rotasyon sağlamak adına iyi bir gelişmedir.
    5.Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı ile uzmanlık:Biliyorsunuz ki bu uzmanlıkta 2 dal var klinik eczacılık ve fito-farmasi(bitkisel ilaç uzmanlığı)..Yanlış bilinen şey ise 2023'ten önce uzman eczacının sanki alınmayacağıdır.Arkadaşlar bi aksilik olmazsa ilk eczacılıkta uzmanlık sınavı 2015 ekim itibariyle yapılacak olup uzmanlar da hemen göreve başlayacaktır.Maaşlar da yüksek olacaktır.Ve görevleri ilaç tedavisini yapmak şeklinde olacağından mesleki tatmin üst noktadır.Bu uzmanlık dalları daha sonradan enfeksiyon eczacılığı, radyofarmasi ve onkoloji eczacılığı şeklinde artması planlanıyor.
    Ve serbest eczacılık..Evet zorlaştı ama hala boş yer olarak açılmayı bekleyen yer çok.doğuda eczane açmak isteyen ve para kazanmak isteyen kişiler için benim için yer önemli demeyenler için bir fırsat bu.6-7 binden aşağı kazanacağınızı da sanmıyorum.Bu ülkede sağlıkta ölmeyen iki meslek hekimlik ve eczacılıktır.Ve en popüler olan, tarihi kökleri bulunan iki meslektir.Bu meslekler bitmez arkadaşlar.saygılarımla..

    Sorularınız için beklerim..;)







  • Hocam ben tip yada dis dusunuyordum ama ygs de yikildim eczacilik dusunuyorum su zamanlar bu uzmanlik sinavi nedir dus,tus gibi mi? Devlette hemen ise girebilirmiyiz? Maaslari ne kadardir devlette?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eczacılığı bende düşünüyorum. Ama korkuyorum bi yandan.
  • Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı(Eus), Tus paralelinde olan bir sınavdır. Dustan farkı senede iki kez yapılacak olmasıdır. Ayrıca dusa yeni uzmanlık eklenmesi kanun ile olurken eczacılıkta uzmanlıkta ise eczacılıkta uzmanlık kurulu ile olmaktadır.(yani daha rahattır) Bir başka önemi ise bitkisel ilaç uzmanlığının sadece eczacıya ait bir hak olduğunun artık kanunlaşmasıdır. Ayrıca 5 yıl lisans+ 3 yıl uzmanlıktan sonra sağlık bakanlığına bağlı kuruluşlarda uzman eczacı olarak atanmak istemeyip de akademik kariyer yapmak isteyen eczacılara bu kanunda yer alan bir hüküm gereği yrd. doç kadrosu verilebiliyor. Bu Dus için geçerli değil mesela. Uzman eczacı maaşları 7 civarı olur. Uzman olmayan eczacılar ise ortalama olarak hastanede 4500 filan alırken sgkda 5500-7000 arasında alır.
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ben de eczacılık 4. Sınıfa geçtim ben de mesleğimin gerçekten galettiği yerde olmasını ve edindiğim bilgileri kullanmayı istiyorum. Bir sorum var. Klinik eczacılığı bir çok yerden okudum fakat şuan çalıştıkları yer var mı ve tam olarak nadıl bir çalışma şekli olucak? Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp kazanadiniz herhalde. Nick ten öyle anlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.