Şimdi Ara

eczane (şirket) üzerine araba alımı bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar

    eczane üzerine sıfır araç almayı düşünüyoruz ama bu vergi muafiyeti , işleyiş hakkında hiç bir bilgim yok, acaba şirket üzerine araba alım prosedürleri nasıldır? ne önerirsiniz, gerek araba gerekse bu işler hakkında hiçbir bilgim yoktur. düşündüğüm araba fiat egea sedan( tabi sıfır bulabilirsek bayilerde orası ayrı bir mevzu). Ne kadar vergi muafiyeti indirimi mevcut




  • konuyu turbolinea açtı sandım bi an

    vergi muafiyeti yok hocam. vergilerini tam ödeyip daha sonra gelirinizden mahsup edebilirsiniz. muhasebecinize sorarsanız daha detaylı bilgi verir.

  • Net cevap muhasebecide.
    Karsiniza birkac seceneck cikacak. Gelirinize gore en dogru secenegi secmeye calisin.
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    muhasebeciyle konuştuğumda oda değişiyor abi aracına görede değişir , bayii ile görüşün diyordu hocam ondan sorim dedim.

  • Evet. Kamyonet panelvan gibi ticari oldugunda farkli. Otomobilde farkli. Misal benim aracim otomobil ve masraflarinin yarisini masrsf yazabiliyorum.
  • önceden mantıklıydı şimdi değil çünkü siz bugun aracı 1 milyona aldınız 1.5 milyona bir sene sonra sattığınız aradaki 500 binin %25 ini gelir vergisi olarak ödüyorsunuz. şirket üstüne alırsanız mtv kasko akaryakıtı gider olarak gösterip daha az vergi veriyorsunuz ancak bu piyasa koşullarında şirket üstüne araç almak zararlı. eğer eskiden olduğu gibi araç fiyatları sabit olsaydı o zaman mantıklıydı

  • 5 sene bekleyeceksen mantıklı fakat barem çok düşük kalıyor eskiden passat alınıyordu şimdi egea bile gelmiyor
  • Güncel durum;


    (Binek otomobil sorulduğu için oradan devam) (KKEG ler hariç tutulmuştur) (İşletmenin diğer ticari kazançları gözardı edilmiştir) (Yenileme fonu kullanımı gözardı edilmiştir)


    Alım esnasında ÖTV + KDV 440.000 tl doğrudan gider yazılabilir, Ana para 500.000 tl ye kadar olan kısmı aktifleştirilerek amortismana tabi tutulur ve her sene 1/5 oranında amortisman tutarını gider olarak gösterirsiniz. İsterseniz KDV + ÖTV yi de aktifleştirerek toplam 950.000 TL ye kadar olan kısımdan amortisman ayırmayı seçebilirsiniz.


    Kullanım süresince otomobile ait giderlerin (MTV hariç, MTV gider olarak yazılamaz) %70 ini gelirlerinizden düşebilirsiniz. (KDV de aynı şekilde)


    5. seneden sonra sattığınızda (Aracın bir maliyeti kalmamış olacağından) satış bedelinin tamamı üzerinden vergisini ödersiniz. 5 Seneden önce satarsanız, kalan amortisman (Ayıramadığınız amortisman) satış bedelinden düşülür, aradaki fark vergiye tabi olur.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.