Şimdi Ara

Edifier S880DB İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk İzlenim ve Kurulum


    Kutusundan bağlantı için tüm kablolar çıkıyor. Optik, USB, RCA-RCA, RAC to 3.5 mm) Kargoda hasar almaması için köpükler ile her tarafı sarılmış durumda. Ayrıca tweeter’ları korumak için şeffaf plastik koruma ile geliyor. Hoparlörleri elinize aldığınızda ağırlığı hissediliyor. Cihaz kutudan çıkan 18V 3A güç kaynağı ile besleniyor. Tweeter hoparlör başına 12W iken, woofer 32W gücü ile karşımıza çıkıyor.


    Kumanda ve Tasarım


    Kumanda üzerinde 4 adet ayar mevcut. Bunlar monitör, klasik, dinamik ve vokal olmak üzere 4 adet. Bana dinamik mod daha iyi geldi. Sese biraz daha ışıltı ve detay kattı. O yüzden hep öyle devam ettim. Açmak ve kapatmak için kumandayı kullanıyorsunuz. Ayrıca kaynak aramak ve değiştirmek için buradan ayarlamanız gerekiyor.


    İlk göze çarpanlardan biri tasarımı oluyor. Çok şık bir tasarım kullanılmış ve malzeme kalitesi üst düzey. Ahşap dış yüzeyi, pürüzsüz kaplamasından dolayı masaya koyulduğunda direkt dikkat çekiyorlar. Hoparlörlerin kaymaması için kullanılan kauçuklar ise temas ettiği yüzeye yapışıyor ve kaydırmak için kuvvet uygulamanız gerekiyor. Bu benim için önemli bir detay.


    Kurulum yaparken duvar ile arasına biraz mesafe koymak gerekiyor. Hava portu için bu gerekli bir durum. PC’ye HI-RES müzik dosyalarının kullanılmasını sağlayan USB ile bağlamanız gerekiyor. Ayrıca Edifier’ın sistesinden Xmos Usb Audio sürücülerini kurmanız gerekiyor.



    Edifier S880DB İnceleme




    Kulağa nasıl geliyor?


    Açıkçası dinlemeye başlamadan önce yüksek beklentilerim vardı. Bu beklentim yüzünden biraz endişeliydim. Ancak denemek için ilk müziği açtığımda bütün endişelerim gitti. Endişelerim yerini memnuniyete bıraktı. ¾” tweeter ve 3.75” woofer görevini başarıyla yerine getiriyor. 16 m2 odayı dolduruyor. Genel ses dengeli, tweeter’lar tatlı, yumuşak ve ayrıntılı bir sese sahip. Woofer ise işini iyi yapıyor. Burada bir ayrıntıya girmek gerekiyor. Yaptığım frekans testlerinde 55 Hz’in altına inildiğinde herhangi bir performans sergilemedi. Bu da katalog değeri ile örtüşüyor. Basslı müzik dinlemeyi seviyorsanız, kesinlikle subwoofer almanız gerekecek. Özellikle daha önce Logitech Z5500, Z533, Z623 modellerinden birini kullanmış ve yeni bir sistem arıyorsanız subwoofer bunun gibi sistemlere alışmış bünyeler için kesinlikle şart olacaktır.


    Film performansı ile müzik performansından daha çok hoşuma gitti. Diyalogların netliği, diyalog ve müzik aynı anda olduğunda birbirine karışmaması önemli bir detay.



    Test Müzikleri


    Beethoven - Moonlight Sonata

    Rodrigo - Guitar Concerto

    Coolio - Gangsta's Paradise

    50 Cent - In Da Club

    Eminem - Not Afraid



    Test Filmleri


    Yüzüklerin Efendisi - İki Kule

    Avengers: Infinity War


    Karar


    Özellikleri ve performansı düşünüldüğünde makul bir fiyata sahip üst düzey bir hoparlör setidir. Bağlantı seçenekleri, uyarlanabilir ses alternatifleri dışında güzel görünüm ve sağlam yapısı ile kolaylıkla tercih edilebilir. Küçük boyutlarına rağmen mükemmel bir ses kalitesi var. Hi-Fi’ye giriş yapmak istiyorsanız, paranızın hakkını sonuna kadar veriyor. (Fiyat: 11999 TL)


    Tasarım: 9.5/10

    İşlevsellik: 9/10

    Performans: 9.6/10




    Artıları:


    ·       Modern ve çekici tasarım

    ·       Bağlantı seçenekleri

    ·       Canlı ses performansı

    ·       Son seste bozulma yapmaması

    ·       Tweeter ve woofer kalitesi

    ·       Tiz ve bas seviyesi ayarlayabilme

    ·       Hi-Fi sertifikası

    ·       Fiyat/Performans oranı


    Eksileri:


    ·       Bas performansının herkese hitap etmemesi (Bass severler için)

    ·       Bluetooth 4.1

    ·       Büyük odalar için yetersiz

    ·       Sub Out çıkışının olmaması


    Teknik detaylar için; https://www.edifier.com/global/p/bookshelf-speakers/s880db



    Satın almak için; https://www.edifierturkiye.com/edifier-s880db-2.0-hi-res-audio-hoparlor








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.