Şimdi Ara

edit-TAXİ faşizmi vs BEN. (Taksicilerle yaşadıklarım) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
11.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
237 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dohanmirza

    Hocam çok haklısınız. Sonu başından belli cümleler yazmaktan hiç haz ederim evet yanlış okumadınız :) İnan ben de bu durumdan muzdaribim.benim bu eksiğimden; dilerdim ki başkası muzdarip olsun.Ben değil ben olmayayım.



    Yani anlaşılmayı beklerken kaybettiğim zaman dilimlerinin arasında yaşamımı sürdürmenin vermiş olduğu; hayat kısa ve çok vaktim yok şurdan bir simit verirmisin vabura yetişmem lazım modunun verdiği süratle giderken; kaşığımdaki yağı dökmemek ile geçtiğim güzellikleri görmek arasındaki ince çizgide bir hayat yaşıyorum.

    Uyarınız için teşekkürler

    Bir doktoru kim suçlayabilir ki reçete yazdığı için....



    Açıklamamın dahi açıklanmaya ihtiyacı var. Ben bir su içip geleyim :(((

    Paçandan akıyor paçandan . Güzel kardeşim kasma bu kadar. Bir iki nokta bir kaç virgüle bakar, biz acizlerin seni anlaması.




  • Izmirde genellikle taksi kullanıyorum çok iyi insanlar var aralarımda muhabbet ede ede gittiğim çok oldu. Ama mesela istanbdaki öğrencilik yıllarımdan örnek vereyim. Bilen bilir bakirkoy sahil tarafında taksiler bekler .O zamanlar 4.50 tl tutardı yesilyurt yuvarlak hesap 5 liraya giderdik. Ama diyelim ki yağmur yağıyor inanin hiç biri almazdi. Yada aceleniz var yetişmemiz gereken işimiz var diyelim; taksici sizin acelenizden faydalanıp trafik var girersem bi sürü benzin yakar dur kalkla deyip 10 lira 8 lira verirseniz gotureyim derdi. Bunu dediği kisiler oğrenci üstelik. Hele bazıları vardı ki ettigi küfürler ve taksiye binen kadınlar hakkındaki yorumlarını buraya yazmaktan cekiniyorum. Milletin tepkisi buna aslinda.

    Malesef uber denen elin gavuru bunu biliyor ve sistemi kurup legal yollardan şirket halinde piyasaya giriyor. Katili şoför yapmıyor mesela. Her ne kadar kader mahkumlarının ikinci bi şansı hakettiğini düşünsemde, hic bir güvenlik önlemi olmayan taksiye gecenin bir yarisinda bir kadın bir genç kız binmek istemez . Çünkü şoförlerin ne olduğunu, ne yapacağını kestiremez.

    Bence Uber kullanmamak lazim. 3 5 kuruş ekmek parası kazanma peşinde koşan taksi şoförlerini desteklemek lazim ama öncesinde taksi odalarının standart getirmeleri ve ihlallere ağır yaptırım uygulamaları lazim.

    1. Güvenlik kamerası ve gps ile takip

    2. Şoför için güvenlik sistemi

    3. Nezaket ve davranış eğitimi ve bu konuda gelen şikayetlerin de anında incelenerek şikayet edene geri besleme

    4. Trafik yüzünden bozulan psikoloji için şoförlere destek verilmesi

    5. Teknoloji çağı malum. Uber gibi sistemini kur müşteriye kolaylık sağla.

    6. Taksilerde ücretlendirmeyi ve gidilen arka tarafta bulunan müşteriye gösteren ekran koy tahmini ücret bilgisi yaz (mesela 10 km 20 tl tutar cok yogun trafikte 5 lira fark olabilir gibi) tabi yabancı dilde de yazmakta gerekir . Bunları hakkiyla yapsaniz emin olum Uber filan tutunamaz . Herkesin fikrine ve tercihine saygı duyarım. Uber destekliyor diye vatan haini yaftası vurmak büyük bir saygısızlık bence. Yazim hatası oldu ise affola

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.