Şimdi Ara

EF81 mi SXG75 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir yardımcı olun lütfen hangi telefonu seçmeliyim ? Telefonda aradığım güzel bir ses sistemi ve foto çekimi ! Ama SXG75 in fiyatı GPS modulü ve büyük ekran olması bana daha cazip geliyor ama duyduğuma göre EF81 daha iyi foto çekiyormuş ve brz daha şık !

    Şu an ki kullandığım tel W800i ! Onu aratmıyacak bir tel arıyorum ama bu iki model arasında kararsız kaldım bir yardım ederseniz mutlu olurum ?

    Şimdiden teşekkürler !



  • Fotoğraf ve ses olarak şu an kullandığın telefon ikisinden de iyi, bence değiştirme, illa değiştireceksen EF81 al bence, SXG75'te GPS, radyo falan var ama o daha şık bir cihaz.
  • Bence EF81 al.Çok şık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HuNTeR_1907

    Fotoğraf ve ses olarak şu an kullandığın telefon ikisinden de iyi, bence değiştirme, illa değiştireceksen EF81 al bence, SXG75'te GPS, radyo falan var ama o daha şık bir cihaz.


    Walla dostum sana şöle sölim w800 de kullandım k750 de w810 vs vs ve bunlardan w810 un sesi çok çok az daha sxg75 ten iyi geri kalan (w800 ve k750) maalesef sxg75 ten ses olarak iyi değil ama foto olarak iyi özellikle gece çekimleri çok iyi ama gündüz çekimlerinde aralarında fazla bir fark yok.Hee bende sxg75 in yanısıra 7-8 tane daha tel var sxg75 fanı değilim ama yiğidi öldür hakkını yeme atasözü söylenmesi gerekiyor burada.Ayrıca tasarım olarak hiçte hoş ve boş bir cihaz değil sxg75 benim oldukça hoşuma gidiyor hatta şöle sölim bir arkadaşa sattım cihazı sonrasında başka bir arkadaşta sıfını buldum ve aldım sonuçta çok iyi bir fiyat/performans cihazı sxg75.

    Ben kesinlikle tercini sxg75 ten yana kullan derim ef81 e nazaran eksisi yok yok ama artısı çok bir cihaz...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: paradiss_tr

    Arkadaşlar bir yardımcı olun lütfen hangi telefonu seçmeliyim ? Telefonda aradığım güzel bir ses sistemi ve foto çekimi ! Ama SXG75 in fiyatı GPS modulü ve büyük ekran olması bana daha cazip geliyor ama duyduğuma göre EF81 daha iyi foto çekiyormuş ve brz daha şık !

    Şu an ki kullandığım tel W800i ! Onu aratmıyacak bir tel arıyorum ama bu iki model arasında kararsız kaldım bir yardım ederseniz mutlu olurum ?

    Şimdiden teşekkürler !

    Bence uzun sure kullanmayi dusunuyorsan (en az 1.5-2 sene falan) kesinlikle SXG75 al derim arkadasim..EF81 ufak boyutlari, inceligi, s1k dizayni, iscilik ve malzeme kalitesi disinda, teknik olarak pek bir ustunlugu yok zaten..Ekran ikisinde de 2.2 inc, belki EF81 in ekrani biraz daha parlak ve canli olabilir, kamera da biraz daha iyi foto cekebilir, kulaklik sesi daha yuksek ve kaliteli olabilir, ancak hoparlorde pek fark oldugunu sanmiyorum, bunun disinda EF81 in bluetooth versiyonu ve veri transfer hizi daha yuksek sanirim..alimunyum ve magnezyum kaplamasi da hem daha saglam, dayanikli, hem de estetik acidan dikkat cekici, s1k bir goruntu veriyor..bunlar disinda iki telin ozellik ve yazilimlari yuzde 80 ayni..yine de SXG75 ekstra olarak cift kamera, ucus modu, bas-konus, rds destekli fm radyo, kizilotesi, gps modulu ve yazilimi, daha yuksek batarya omru, 128 mb dahili hafiza (64 mb i kullaniciya ait) gibi guzel ozellikler sunuyor..ekran, ses, foto, iscilik ve malzeme kalitesi de fazlasiyla tatminkar..ustelik bu kadar ozellige ragmen fiyati EF81 den 50-60 ytl kadar daha ucuz, beraberinde de 1 gb kart hediye ediliyor..son sozum; estetik ve karizmaya bosverip, f/p oranina onem ver ve SXG75 al..




  • ef81 ile sxg nin yazılımları %95 aynı. sxg de dahili gps alıcısı var. ef81 de yok. yani sadece ef81 ile gps i kullanamazsın, ayrıca 200-300 ytl lik alet alman gerekir. ef81 de çift kamera yok. tek kamera var ama iki yone dönebiliyor. ef81 in kasası aluminyum geri kalan kısımları magnezyum kaplama. ama sana şunu söyleyeyim. ef81 in magnezyum kaplamalarında soyulmalar olabiliyor. kapak sürekli açılıp kapandığından kapak mekanizmasında sorunlar olabiliyor. malum bir elektronik cihazın ne kadar hareketli parçası varsa, o kadar çabuk arızalanma riski vardır. yani ef81 de az da olsa parçalarında arızalar oluşabiliyor. fakat sxg nin şu ana kadar parçalarında çok çok çok az arıza oldu. servise giren telefonların sadece %10 unda parça değişiklikleri yapılıyor. geri kalanlar yazılım yüklenerek geri gönderiliyor. sxg nin forumunda 22. servis sürümü var. bu sürümü bilgisayara yükleyip herhangi bir sorunda telefona yüklersen telefonun sorunun %80 olasılıkla gidermiş olursun. bu avantajın tabi ef81 de de var. ama yazılımı tekrar yüklemek ef81 için her zaman çözüm olamayabiliyor.

    piyasada görünüşüne önem verilen telefonlarda genelde sorunlar fazla oluyor. çünkü bu tip telefonlarda dayanıklılık ve özellikler genelde ikinci plana atılıyor. ef81de de durum bu şekilde. sxg nin tipi zaten fazla kibar değil. ama parçaları bakımından piyasanın en dayanıklı telefonu. ekranı çizilmez ekran, dış kasası sağlam metalden yapılma. tuşları naylon da değil.tek tek ve sağlam plastikten yapılma.ef81 in tuş takımı dokunmatik ama bazen tüm tuş takımınında bombeleşme olabiliyor.

    ben sxg kullanıyorum 7 aydır ve memnunum. şu ana kadar hiç bir sorun olmadı. bir kez servise götürdüm o da kendim yazılım güncellemesi yaptırmak istedim. başarıda da tanıdıklar vardı. hemen yaptılar. onun dışında paşa paşa kullanıyorum.

    uzun ömürlü, pek sorun çıkarmadan ama pek karizmatik olmayan bir telefon istiyorsan SXG75
    (sxg ye göre) kısa ömürlü, biraz daha narin ama şık bir telefon istiyorsan EF81 al derim.




  • http://www.stuffdergi.com/haber.asp?menu_item=specs_4&i=18&id=475

    Ef81 bugüne kadar gördüğüm en iyi tasarıma sahip ancak gps programı var ama dahili chip yok! Kamera biraz daha iyi. yazılım daha sorunsuz. Malzeme kalitesi süper ötesi, ancak radyo ve hediye hafıza kartı yok (sxg de data kablosu dahil değil), fiyat ef81 in daha yüksek.
  • bana sorarsan ef81 al gerçektende şık ve performansı iyi bir cihaz
  • şekil önemli değilse kesinlikle sxg75 al derim. aslında bana göre çok da kötü bi dizaynı yok sxg 75 in.. nerde çıkarsam hemen dikkat çekiyo bu da bana keyif veriyo.. hele otobüsyte gps kullanmaının ve sana bakan insanları keyfine dicek yok:)
  • acaba ef81 de gps var mı bilen var mı?
  • GPS yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ra1der
    acaba ef81 de gps var mı bilen var mı?

    gps yazılımı var. ama gps anteni yani alıcısı yok. ama buradaki gibi bir gps alıcını bluetooth ile telefona tanıtınca gps i sxg75 teki gibi kullanabilirsin.
  • sxg75 modelini öneririm.
  • Arkadaşlar biraz geç haber verdim ama bayağı bir süredir Sxg75 kullanıyorum ! yani önerilerinize uydum ve şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım ! Gerçekten fiyatına göre muhteşem bir telefon Tek sorunu data kablosunun çıkmaması içinden ! Şarjı da çok uzun süre gidiyor ! Belki batarya yeni olduğundan olabilir ama şu an için kurcalamama rağmen rahat 2 gün hatta 3 gün gidiyor ! Ama kurcalamama rağmen yani dokunmasam herhalde 5 gün gidecek onu da denemeyi düşünüyorum ! Biraz kaba ama f/p oranı yüksek bir telefon istiyorsanız kesinlikle SXG Ama almayı düşünüyorsanız data kablosunu da aramaya başlayın bence biraz küçük bir şehirdeyseniz ! Sx1 in data kablosuda uyumlu !
  • merhaba arkadaşlar.bende telefon almayı düşünüyorum.abimde sxg75 var bende EF81 ile sony ericson W810İ arasında kaldım sizce hangisini alıyım kararsızım,hemen cevap verirseniz sevnirim.bu arada fiyatlarını da söyleyim.EF81 360 ytl,sony ericson W810İ de 470 ytl.cevaplarınızı bekliyorum....
  • w810
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.