Şimdi Ara

Effortless English İle Geçen 36 Hafta / Seti Bitirdim / Tecrübelerim / Önerilerim (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
54
Favori
73.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Melankolik Paranoyak

    gitar hocanın tavsiyesi üzerine

    sete ben de başladım dün

    bakalım neler olacak

    sistematik bir şekilde bu seti de bitireceğiz İNŞALLAH

    lingusta ile birbirini tamamlıyor bence biri listening diğeri speaking

    bende senin gibi düşündüğümden ikisinide aldım ramazandan sonra başlıyorum inşallah :)
  • Dostum bence bu set daha iyi değerlendirilebilir. Demişsin, konuşmam da çok iyileşme olmadı diye, bence bu setin yetersizliği değil bu durum. Söylediğimi yanlış anlama lütfen fakat A.J. hocanın 7 kuralını iyi biliyorsundur. Bu kurallar gerçekten ve gerçekten, hakkı verilerek uygulandığında, şahsen inanıyorum ki native speakers'ları rahatça anlamanı ve onlarla düşünmeden, otomatik olarak konuşmanı sağlar. Ben de şuan sete çalışıyorum. Daha yeni buldum bu seti. Ama o gün bir derse yoğunlaşırsam dersten sonra farkı hissedebiliyorum. A.J. hoca oldukça güçlü bir sistem hazırlamış ve ortaya attığı tez de hayatın gerçeği dil öğrenmekle alakalı. Ve bence native'leri anlamak ve şakıyarak konuşmak için en önemli kuralı RULE 4: Slow, Deep Learning is the Best. Learn every word & phrase DEEPLY. Gerçekten önemli bir kural bu. Önemli bir uyarı : LEARN DEEPLY. DEEPLY öğrenmek ve phrases'ları beynimin derinliklerine ulaştırmak için ben bu setle beraber voscreen'deki film parçalarını izliyorum.

    Benim tavsiyem bu sete tam konsantre ve emek vererek devam edin. Bunun yanındahttp://www.voscreen.com adresinde her gün 30 dakika geçerin ve buradaki konuşmaları doğru tahmin etseniz de bir sonraki videoya geçmeden hemen önce aynı videoyu tekrar tekrar dinleyin ve konuştukları her sesi, altyazıdaki cümleyi tamamen anlayana kadar tekrar tekrar çalıştırın. Beyninizin derinliklerine gönderin söz öbeklerini. Kısacası DEEPLY dediğimiz durumu yaratın. İnanın bana, bundan sonra daha basit seviyede ingilizce konuşan birini gördüğünüz de tıpkı Türkçe imiş gibi anlayacaksınız. Tabi ki devam eden bir emek süreciyle native speakerları da.

    Yeri gelmişken sevgili A.J. RULE 4 :) -https://www.youtube.com/watch?v=IkoZAL_p-SI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zyrobod -- 4 Temmuz 2015; 17:38:27 >




  • Çalışmalaranına devam eden arkadaşlar durum nedir nasıl gidiyor.?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barthobel

    Çalışmalaranına devam eden arkadaşlar durum nedir nasıl gidiyor.?

    Aynı tempoda büyük bir keyifle devam ediyorum. Yukarılarda dönüşümlü olarak 2 hafta power english 2 hafta real english dinlediğimi yazmıştım, her ikisinde de yarısına geldim. Tek bir dosyaya 2 hafta ayırınca biraz yavaş gidiyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 20 Ağustos 2015; 14:23:24 >
  • Amazonia, son durumunuz ile ilgili uzun süredir yazmamışsınız, bende orjinal set ile 10 gündür çalışıyorum ve çok zevkli, ingilizceyi ilk defa ders olarak değil, eğlence olarak görmeye başladım.Sizin yorumlarınız motive olmamda yardımcı oldu teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metincan1912 -- 10 Temmuz 2016; 19:27:54 >
  • Üstlerde mesajım var görürsünüz o mesajı attığım zaman ingilizce bilgim sıfır gibi birşeydi yani toplasan ingilizce adına 200-300 kelime haznem bile yoktu.
    Çalıştığım zaman PDF dosyalarında kalın yazılmış ve vocabulary dosyasında anlatılanların haricinde normal basit kelimeleri bile sözlükten kontrol ediyordum.
    Evde otobüste kursta bulduğum boşluklarda sete çalışmaya devam ettim benim için bu set ingilizceyi sevmeme sebep oldu. Kendime güvenim gelmişti.
    Bu set ile yol kat ederken hocalarım arkadaşlarım bile bendeki değişimi gördüklerinde yorumlarıyla beni daha çok motive ediyorlardı.
    Yaklaşık 3-4 ay bu set ile çalışmaya devam ettim bu sayede amerikan ingilizcesine olan hayranlığım sevgim arttı.
    daha sonra bu seti unuttum çünkü başka yöntemlerle natural yöntemlerle ingilizce geliştirmeye devam ettim.
    Daha sonra ingilizce seviyeli kitaplar okumaya başladım daha sonra dizilere geçtim 300-400 bölüm dizi ingilizce altyazılı izledim belki daha fazla.
    Binlerce youtube üzerinden ingilizce videolar izledim. Şimdilerde anlamam güzel konuşmam güzel okumam güzel writing hakkında en ufak bir fikrim yok
    ama yabancı kızlarla çok chat yaptım facebook üzerinden falan filan kankalar yaptım skype üzerinden bol bol konuştum dünyanın heryerinden arkadaşlarım var.
    Brezilya ukrayna hindistan tunus mısır ingiltere isveç vs.....
    Şimdilerde kendimi daha çok geliştirmek adına kelime hazneme yeni kelimeler katmak adına power englishe bakıyorum çok basit geliyor herşeyi odaklanmadan anlıyorum.
    1-2 kelime kapıyorum listeningi daha geliştirmiş oluyorum....
    Eğer ingilizceyi sevmek istiyorsanız bu set ile başlayın kendinize güveniniz gelicektir.
    Erasmus sınavınıda kazandım hibeli bir şekilde yurtdışına gidiyorum 6 Ay yurtdışında hollandada kalıcam speaking adına katkısı büyük olacak.
    Üniversiteden seneye mezun olduğum gibi TOEFL alıp iş hayatıma kariyerime devam edicem.

    Size söylebileceğim tek söz : herşey olabiliyormuş ben inanamıyordum bu hallere gelebileceğime ama olabiliyormuş




  • corpixx kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirici mesajınız için teşekkür ederim.Ben gramer çalışmayı bıraktım, 3 tane seviye testi yaptım hepsinde pre-int çıktı seviyem.Bu seti sürekli dinliyorum hocanın her söylediğini yapmaya çalışıyorum, müthiş keyifli oluyor dinlemeler.Bu set haricinde ingilizce seviyeli hikaye kitaplarını okuyorum level 2 pek zorlamadı %90 anlıyorum. level 3 kitaplarına geçeceğim kısa zaman sonra. Ben sizin yazdığınız diğer mesajlarıda okudum, tebrik ediyorum.Çok büyük bir gelişme sağlamışsınız. Ve voscreeni de önermiştiniz bir mesajınızda, oradanda seviyeyi elemantry yapıp dinlemeye çalışıyorum gün içinde kısa süreler arası.Başka önerebileceğiniz bir şey var mı?, Siz ingilizce öğrenme sürecinizde kursa gittiniz mi, gittiyseniz hangisine gittiniz . Teşekkür ederim.
  • corpixx kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtillaHan1 -- 11 Temmuz 2016; 21:13:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metincan1912

    Bilgilendirici mesajınız için teşekkür ederim.Ben gramer çalışmayı bıraktım, 3 tane seviye testi yaptım hepsinde pre-int çıktı seviyem.Bu seti sürekli dinliyorum hocanın her söylediğini yapmaya çalışıyorum, müthiş keyifli oluyor dinlemeler.Bu set haricinde ingilizce seviyeli hikaye kitaplarını okuyorum level 2 pek zorlamadı %90 anlıyorum. level 3 kitaplarına geçeceğim kısa zaman sonra. Ben sizin yazdığınız diğer mesajlarıda okudum, tebrik ediyorum.Çok büyük bir gelişme sağlamışsınız. Ve voscreeni de önermiştiniz bir mesajınızda, oradanda seviyeyi elemantry yapıp dinlemeye çalışıyorum gün içinde kısa süreler arası.Başka önerebileceğiniz bir şey var mı?, Siz ingilizce öğrenme sürecinizde kursa gittiniz mi, gittiyseniz hangisine gittiniz . Teşekkür ederim.


    Evet kursa gittim çünkü kursa bu setten önce yazılmıştım bir süre gittim sonra kursumu dondurdum bundaki amacım evde
    kendi başıma daha çok çalışıp kurstaki seviyeme gerçek olarak yaklaşmak ve kelime dinleme yazma yönünden kendimi geliştirmekti.
    Bu süre içerisinde evdeyken sürekli dizi izledim hergün 10-15-20-30 sayfa kitap okudum seviyeli kitaplardı bunlar.
    Hergün haber sitelerinde haber okuyordum daha sonra kelime haznemde artıştan sonra (bu süre 6-7 ay oldu) kursa devam ettim
    konuşma pratikleri filan yaptım bizim kurs AKD'ydi ama ismi önemli değil. Hergün konuşma clubları var 1 saat sürüyor.
    Bazen tek kişi olarak katıldım bazen 5 kişi oluyorduk bazen 2 kişi yarım saat konuştuğum günlerde oluyordu 5 dakika konuştuğum
    günlerde oluyordu özel ders gibi ücretsiz yabancı hocalarla her konudan konuşuyordum hala katılıyorum
    clublara daha sonra bizim başka kursa 1 kur yazıldım onlarında
    ücretsiz club aktivitesinden yararlanmak adına yani fazla fazla speaking demekti bu benim için bir kurstan çıkıp diğer kursa gidiyordum :D
    Bütün günümü ingilizceyle haşır neşir olarak geçirdiğim dönemler oldu takıntı haline dönüşmüştü bir ara bunun katkısı çok oldu bana.
    Kurs yanlız başına çözüm değil çünkü kursa giden Advanced seviyesindeki adamların aslında gerçekte pre-intermediate - intermediate
    öteye geçemediğini belirtmek isterim.Gerçek anlamda çalışan adamlar var ama istisna benim gibi yada buradaki arkadaşlar gibi istisnalar olabiliyor.

    Her yöntemi kullan herşeyi dene herşeyi dene ama ....

    voscreen dene dizi izle muzik dinle altyazısına bak diğer setlere göz at effortless devam et setteki diğer klasörlerede eş zamanlı göz at.
    Hergün yap ama bunları.Konuşma clublarına hergün katıl eğer kursa yazılırsan kurs sonrasınada devam edebiliyormusun öğren.
    İnternetten insanlarla konuşmak için acele etme biraz piş ondan sonra denersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corpixx -- 11 Temmuz 2016; 14:22:33 >




  • corpixx kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, bende kursa ileriki bir zamanda konuşma ağırlıklı olarak yazılacağım, şimdilik sete devam onun yanında okuma ve izleme alıştırmalarını da her gün aksatmadan yapacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metincan1912

    Amazonia, son durumunuz ile ilgili uzun süredir yazmamışsınız, bende orjinal set ile 10 gündür çalışıyorum ve çok zevkli, ingilizceyi ilk defa ders olarak değil, eğlence olarak görmeye başladım.Sizin yorumlarınız motive olmamda yardımcı oldu teşekkürler.

    Merhaba, yardımcı olabildiğime sevindim. Geçenlerde başka bir arkadaş da pm atıp son durumumu sordu.

    2 hafta power english diğer 2 hafta real english şeklinde hala devam ediyorum. Her iki sette 3'er dosya kaldı. Dürüst olmak gerekirse power english bana çok kolay geliyor ve Aj'nin konuşması itici gelmeye başladı. Konuşma şekli, cümle yapıları bana çok kolay geliyor. Mesela original effortless kullanırken böyle bir sorun yoktu ben o zamanlar düşük seviyedeydim ve bilmediğim kelimeler çıkıyordu ve bir de o zamanlar aksanlar arasındaki farklara kulağım çok yatkın olmadığı için Aj'nin konuşması itici gelmiyordu :) Yanlış anlaşılma olmasın Amerikan aksanı en beğendiğim aksan benim beğenmediğim Aj'nin konuşması sadece yoksa benim İngilizce'de Amerikan aksanında çıkıyor :)) Power'a hala devam etmemin nedeni başladığım şeyin sonunu getirmek istemem. Sanırım Aj'nin neden bu seti intermediate seviyeye önerdiğini anlayabiliyorum. Bunlar sadece benim görüşüm yoksa bugünlere gelmemde bu setin hakkını inkar edemem.

    Real english tam tersi çok büyük keyif alıyorum. Ajnin arkadaşları Kristin ve Joe tarafından hazırlanmış bir set (30 dosyadan sadece ikisinde ve son 4 dosyanın mini str ve voc kısımlarında Aj var). Çoğu zaman Kristin ve Joe arasındaki konuşmalar var ama bunun yanında Joe ve arkadaşları arasında da olabiliyor yeni sesler duymak güzel oluyor. Argo ve deyim öğrenmek keyifli oluyor. Set içinde bildiğim argo ve deyimler de karşıma çıkıyor elbette. Güzel ve ilginç olan tarafı, mesela yeni bir dosyaya başlıyorum yeni argo ve deyimsel tabirler öğreniyorum ve o dosyada bulunduğum 2 hafta içinde yeni öğrendiklerim izlediğim veya okuduğum şeylerde karşıma çıkıyor :) Kalan son 3 dosya bitince setin en başına dönüp tekrar başlayacağım.


    Her günüm İngilizce ile geçiyor. Filmleri, dizileri, talk showları ve belgeselleri bile tamamen İngilizce olarak izleyip kolayca otomatik bir şekilde anlıyorum. Hergün kindledan İngilizce kitap okuyorum (sesli haliyle birlikte). Okuduğum fantastik bir seri var bunu bitirince klasiklere geçiş yapmayı planlıyorum (To Kill A Mockingbird gibi). Şuan ayrıca Breaking the habit of being yourself adında kişisel gelişim kitabı okuyorum (sesli hali olmadan normal bir şekilde). Bilimsel dil kullandığı yerler olmasına rağmen zorlamıyor.

    Türkçe konuşurken kullanacağım kelimenin İngilizcesi aklıma geliyor Türkçesi'ni hatırlamakla uğraşıyorum :)

    Konuşma konusunda geçen ay başıma gelen durumu anlatıp yazımı bitireyim.

    New Jersey'den Stephanie adlı biriyle konuştum şimdiye kadar en çok keyif aldığım konuşmalarımdan biriydi. Merak edip sordum bazıları konuşmamın büyük çoğunlukla amerikan aksanı olduğunu düşünüyor sen düşünüyorsun dedim, evet öyle dedi ve sonra düşündü orta batı aksanı (midwest) gibi dedi. Bende daha önce başkası midwest-california karışımı bir aksan gibi demişti dedim. Sanırım onun neden öyle düşündüğünü anlayabiliyorum dedi, Californialılar konuşurken hiç acele etmezler zamanlarını kullanırlar bu sende de var dedi (New York'lular tam tersi). Ayrıca konuşmanda gülen bir enerji var bu da Californialılarda var dedi.

    Kusura bakmayın yazıyı çok uzattım, herkesle bu konu hakkında konuşamıyorum siz sorunca yazmaya dalıp gittim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 14 Temmuz 2016; 16:04:06 >




  • Amazonia A kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir ilerleme sağlamışsınız tekrardan tebrikler.Ben bu sete keyifle devam ediyorum. Hocanın youtubede ki videolarını da izliyorum. Açıkladığı 7 kural var bunlarda kesinlikle gramer çalışmayın diyor sizde biliyorsunuz. Sorum şu ben bu sete devam ederken aynı zamanda English town dan çalışma yapsam gramer çalışmış olacağım için hocanın söylediklerine ters bir şey yapmış olurmuyum. Yoksa hocanın dediği gibi sadece bu sete devam edip seviyeli hikaye kitapları mı okusam 5-6 ay, daha sonra ENglish towna devam etsem. Siz ne önerirsiniz. Bu yollardan geçmiş olarak.Teşekkürler.
  • metincan1912 M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. English Live'da kendi kendine çalışma yaptığınız videolu, ses kaydı yaptığınız yerler sizi gramerle boğmuyor bu açıdan sorun olacağını düşünmüyorum. Benim tavsiyem dinlemenizi geliştirip (6 ay - 1 yıl veya daha fazla süresi size kalmış) öyle konuşmaya başlamanız. Böyle olunca karşıdakini anlarsınız daha az strese girip hızlıca ilerlersiniz. Bir dili ana dili olarak konuşan herkes sessiz dönemden geçip sadece dinleyip ondan sonra konuşmaya başlamıştır, burda da aynı mantık geçerli. Ayrıca Aj'de bunu öneriyor. Siz hangi şekilde rahat ediyorsanız size kalmış bir durum elbette.
  • Amazonia A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, ben dediğiniz gibi bir süre dinleme ve seviyeli okumalar yapıp , sonra konuşmaya yönelik seçenekleri değerlendireceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: corpixx

    26 Ağustos 2014 tarihinde bir gece buradaki yorumları görünce gaza gelip effortless english dosyalarını buldum.
    27 Ağustos 2014 tarihinde dinlemeye başladım. Bundan 5-6 ay sonra burada tekrar buluşmak dileğiyle :)
    Sonuç ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Specialist -- 19 Temmuz 2016; 2:05:58 >
  • hayatinizda sadece effortless olmamalı, eğlenerek yapmalısın her çiçekten bal almalısınız. vo screen de güzel onu tanıtan güzel videolar

    effortless dinliyorum
    yeni buluşum VOSCREEN ile bol bol çalışıyorum.
    AJ Hoca yı okadar cok dinledik ki artık onun herşeyini net anlıyoruz, ama başka diziye filme geçince tıkanıyoruz, ancak basit cümleleri anlıyoruz. işte bunun için de yeni buluş VOSCREEN kesinlikle denemelisiniz. şarkıdan-filden-diziden-sunumdan-çizgi filmlerden hep 1-2 cümlelik sahneler alıp bize anladığımızı A ve B şıkkı olarak soruyor, sonrasında tekrar dinlenip cümle yüksek sesle (AJ HOCAnın hep bize söylediği tavsiyesidir) tekrar edilir, güzel kalıplar deftere not alınır. bence faydalı

    bunun dısında
    dizi izliyorum,
    extra english - basit
    lost ilk 5 sezon izleme hayalim var
    friends i izleyeceğim.

    cümle çözümlemesi analizleri yapıyorum effortless ve VOSCREEN ile beyin biraz yanıyor ama arka plana attığım doğrular

    vayyyyy beeeeee
    böyleeemişşşş demek
    taamaaaaammmm dercesine oturuyor ve gelişiyor.

    dil emek ve sabır ister arkadaşlar ve ömür boyu sürer, effortless bize temelin üstünü çok güzel öğretti ve özgüvenimiz arttı
    gerisi ve daha ilerisi bize kalmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: corpixx

    26 Ağustos 2014 tarihinde bir gece buradaki yorumları görünce gaza gelip effortless english dosyalarını buldum.
    27 Ağustos 2014 tarihinde dinlemeye başladım. Bundan 5-6 ay sonra burada tekrar buluşmak dileğiyle :)




    Sonuç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Requizm


    quote:

    Orijinalden alıntı: corpixx

    26 Ağustos 2014 tarihinde bir gece buradaki yorumları görünce gaza gelip effortless english dosyalarını buldum.
    27 Ağustos 2014 tarihinde dinlemeye başladım. Bundan 5-6 ay sonra burada tekrar buluşmak dileğiyle :)




    Sonuç


    6 ay hollandada kaldım şimdi amerikaya gidiyorum çalışmaya :D
  • corpixx kullanıcısına yanıt
    Effortless english'i açıklasan biraz
  • Bende orjinal effortless ile başladım. Bir hafta dinledim. İkinci konuyu da bakınca bana çok kolay geldi. Bugün artık power ile başlamayı düşünüyorum. Genelde arabada işe gidiş ve gelişlerde en çok dinleme yaptım. Bakalım benim ingilizcemi nasıl bir yere getirecek. Benim sorunum konuşulanları çok rahat anlayamıyorum ve tabikide rahat konuşamıyorum. Bu durumda iş hayatımda sıkıntı oluşturuyor. Hele belli bir mevkiye gelince yabancı ziyaretçilerinizle anlaşmak için arada kişilerin olması çok hoş olmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.