Şimdi Ara

Efsana Kasa W126 Balinacılar (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.364
Cevap
23
Favori
352.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 92-93 modeller balina değilmi?
  • Hayır. İlk ve tek olarak bu kasalar Balina Kasa olarak nitelendirildi... Sizin dediğiniz kasanın bildiğim kadarıyla böyle bir takma adı yok...
  • herkese iyi haftalar...
    balina, manda ve martı kasa dışında hayvanlar aleminden bir kasa ismi var mı? düşündüm bulamadım...

    kolay gelsin...
  • fotolar manyak ya bu isimleri falan ilk defa duyuyorumm
  • W126 Mercedes Benz'in ürettiği en başarılı kasalardan biri kabul edilir.. Günümüzdeki Mercedes imajının mimarı olarak tanımlanır.. Halen pek çok fan club'u, yüzbinlere varan meraklıları vardır ve teknolojik olarak döneminin en gelişmiş araçlarındandır..
    Dizaynı 80li yıllarda Benz'in Design Ceo'su Bruno Sacco ve ekibi tarafından yapılmış ve tam 12 sene boyunca major hiçbir müdahale görmeksizin üretilerek Mercedes Benz'in km taşı olmuştur.. Airbag, aktif gergili emniyet kemeri, çekiş kontrolü, darbe absorbe edici gövde tasarımı gibi pek çok ileri teknoloji ürünü yenilik bu kasayla Benz standartlarına katılmış ve sınıfında bir öncü olmasını sağlamıştır..
    Müşteri memnuniyeti konusunda yapılan araştırmalarda üretimde kaldığı 12 yılın 6 yılında Avrupa'nın en iyi aracı seçilen, otomobil dünyasının seçkin dergileri tarafından tam 7 defa kapak olan Amerika Birleşik Devletleri Motorlu Taşıtlar Güvenlik Komisyonu tarafından iki defa üstüste yılın en güvenli binek aracı seçilen tek Mercedes Benz'dir..

    Tüm üretimi boyunca sadece iki modelinde kronik sorun tespit edilmiştir;

    1) 3500cc dizel motorlu 350 SD/SDL modellerinde piston yataklarındaki dengesiz çalışma nedeniyle yataklar oval bir şekil alarak aşınmış ve kısa zamanda yağ yakma diye tabir edilen sorun başgöstermiştir.. Özellikle şehir trafiğinde ve çok sıcak bölgelerde rastlanan bu sorun silindir kapağı değişimine kadar uzanan bir tamir süreci gerektirdiğinden bu araçlar malesef uzak durulması gereken yegane Mercedes'lerdendir..

    2) 3800cc benzinli 380 SE/SEL modellerde ise zamanın yakıt ekonomisi ve emisyon kuralları gereği daha hafif bir araç üretmek zorunda kalan Benz, iki tane yerine tek sıra zamanlayıcı zincir kullanma yoluna gitmiştir.. Bu nedenle yüksek km'li ve sürekli devirli kullanılan modellerde zincir ve kasnağında aşınmalar, sıyrılmalar görülmüştür.. Mercedes Benz tüm yetkili distribütör eliyle satılan modellerini garanti kapsamında geri çağırmış ve zincir sistemini komple ücretsiz olarak yenilemiştir ( Türkiye'de ki durum hakkında malesef bilgim yok ) 1985 ve sonrasında ise tekrar çift kasnak zamanlayıcı zincir sistemine geri dönülerek bu problem halledilmiştir..

    1981 ve 1989 model iki ayrı Mercedes Benz 500 SEC kullanmış biri olarak hala en güzel Benz modellerinden biri olarak gördüğüm, gerçekten çok rahat ve kullanması keyifli bir araçtır.. Pas problemi baş göstermemiş, orijinal döşeme ve torpidosu hasarsız ve otomatik şanzumanı arızasız bir W126 bence rahatlıkla tercih edilebilecek bir araçtır..

    Şehir içi kullanımı 3000cc modellerinde ortalama 15lt/100km civarındadır.. Benim kullandığım 500 SEC'lerin yakıt sarfiyatı ise 20lt/100km'nin üzerindeydi..

    Herhangi bir sorunuz olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım..




  • dostum öncelikle hoş geldin...
    sen ve mert gibi bu arabalara binen insanlarla benim gibi binmeyi planlayanları aynı platformda yüksek katılımla toplayabilirsek ne mutlu...

    verdiğin bilgiler için teşekkürler.



    quote:

    Orjinalden alıntı: mec
    Herhangi bir sorunuz olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım..
  • Bizde yeşili vardı. Markla almıştık ozamanlar.Otomatik vitesin değişirken kendi kendine oynuyo sandığım yıllardı Ama otomobil değil bu yanlışınnız var. Tank bu Yağ gibi kayıp giderdi. Yok artık böyle arabalar doğrusu
  • Arkadaşlar ben 123 kasa 200 D kullanıcısı olarak sizler gibi gözüm ve gönlüm hep W126 larda bazı satış sitelerine takaslı satış ilanı verdim eğer satabilirsem ilk işim bir 300 SE veya 300 SEL almak 500 SEL lerde hoşuma gidiyor ama masraflı olur diye düşünemiyorum .Bu formda geniş geniş bu konu tartışıldığı bilenler güzel bilgiler verdiği için tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.Sizler daha gençsiniz ben öyle yorumluyorum ben emekli bir memurum gençliğimizde göremediğimiz, alamadığımız için bu yaşdan sonra merak sardı işte nefis yaşlanmıyor ne yaparsın.Hepinize saygılar sunarım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: halil48
    Arkadaşlar ben 123 kasa 200 D kullanıcısı olarak sizler gibi gözüm ve gönlüm hep W126 larda bazı satış sitelerine takaslı satış ilanı verdim eğer satabilirsem ilk işim bir 300 SE veya 300 SEL almak 500 SEL lerde hoşuma gidiyor ama masraflı olur diye düşünemiyorum .Bu formda geniş geniş bu konu tartışıldığı bilenler güzel bilgiler verdiği için tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.Sizler daha gençsiniz ben öyle yorumluyorum ben emekli bir memurum gençliğimizde göremediğimiz, alamadığımız için bu yaşdan sonra merak sardı işte nefis yaşlanmıyor ne yaparsın.Hepinize saygılar sunarım.


    halil abi forumumuza hoşgeldin;
    bu arabanın genci yaşlısı yok bence de... ben de aynı senin gibi 300 se ve sel düşünüyorum.. keşke benzin ucuz olsaydı da 500'e binebilsek...

    selamlar, saygılar




  • dorukocuk kardeş hoşbulduk ben bu forma uzun zamandır üyeyim ama daha çok bilgisaray-TV bölümleri ile ilgilenirdim MOTOR bölümünü bakmıyordum ama güzel paylaşım bilgilerini var.Tabii dediğiniz gibi MERCEDES in eskisi güzeli-çirkini olmaz.Biliyorsunuz MERCEDES bir bayan adıdır.Ben öyle derim bayanların nasıl güzeli çirkini olmazsa BAKIMSIZı varsa MERCEDESin de bakımsızı olabilir.Güzeli çirkini olmaz.İnşallah bir gün gönlümüze göre bir 300 alırız.İyi günler dilerim.
  • farkındamsınız arabadaki ibre 140 mil.....

    yani buda 140*1.6 =220km/s ki bu araba kaç model ki kaç motordur kim bilir su gibi içer bunlar
    benimde ilgim var gerçi


    quote:

    Orjinalden alıntı: demir_mert

     Efsana Kasa W126 Balinacılar


     Efsana Kasa W126 Balinacılar


     Efsana Kasa W126 Balinacılar


     Efsana Kasa W126 Balinacılar


    Arkadaşlar araç bunun benzeriydi. Fikir vermesi açısından resim koydum. Hayırlı akşamlar...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: halil48
    dorukocuk kardeş hoşbulduk ben bu forma uzun zamandır üyeyim ama daha çok bilgisaray-TV bölümleri ile ilgilenirdim MOTOR bölümünü bakmıyordum ama güzel paylaşım bilgilerini var.Tabii dediğiniz gibi MERCEDES in eskisi güzeli-çirkini olmaz.Biliyorsunuz MERCEDES bir bayan adıdır.Ben öyle derim bayanların nasıl güzeli çirkini olmazsa BAKIMSIZı varsa MERCEDESin de bakımsızı olabilir.Güzeli çirkini olmaz.İnşallah bir gün gönlümüze göre bir 300 alırız.İyi günler dilerim.


    saptama süper ama A ve B kasa mercedesler gerçekten de çirkin bence.
    istisnalar kaideyi bozmaz




  • Arkadaşlar bir W126 hastasıyız ya size 500SEL ler hakkında bilgi soracağım.Yakıtı-yedek parcası gibi yani kısaca ARTISI-EKSİSİ benim hiç bilgim yok bu konuda kulakdan duyma çok yakar diyorlar o kadar biliyorum.Mesela şu arac bu fiat edermi?http://www.sahibinden.com/500sel_1986_modelWQQaXQQ5584345WQQpXQQdisplayitem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: halil48
    Arkadaşlar bir W126 hastasıyız ya size 500SEL ler hakkında bilgi soracağım.Yakıtı-yedek parcası gibi yani kısaca ARTISI-EKSİSİ benim hiç bilgim yok bu konuda kulakdan duyma çok yakar diyorlar o kadar biliyorum.Mesela şu arac bu fiat edermi?http://www.sahibinden.com/500sel_1986_modelWQQaXQQ5584345WQQpXQQdisplayitem


    günaydın;
    abi bence normal ama sadece internetten araştırdığım kadarıyla... dıştan göründüğü kadarıyla vuruğu çarığı pek görünmüyor... torpidoda da çatlak yok...
  • Öncelikle hoşgeldin abi. Bu araba düzgün ama fiyatı çok yüksek. Zaten öyle ahım şahım bir arabaya da benzemiyor. 500 yerine 300 bakın. Ayrıca bu paraya çok çok iyi arabalar bulunabilir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: halil48

    Arkadaşlar bir W126 hastasıyız ya size 500SEL ler hakkında bilgi soracağım.Yakıtı-yedek parcası gibi yani kısaca ARTISI-EKSİSİ benim hiç bilgim yok bu konuda kulakdan duyma çok yakar diyorlar o kadar biliyorum.Mesela şu arac bu fiat edermi?http://www.sahibinden.com/500sel_1986_modelWQQaXQQ5584345WQQpXQQdisplayitem
  • demir_mert kardeşim doğru ,sorduğum çoğu kişi aynı söylüyor zaten bilhassa fiat yönünden çok yüksek buldum ilgili şahıslada konuştum bir şey yaparım dedi ama pek içim ısınmadı donanım yönünden dolu bir araç .Birde 500 lerin motorları Alimünyum diyorlar hareret yaparsa motor yapılmaz diyorlar ondanda korktum biraz.İyi günler dilerim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: halil48

    demir_mert kardeşim doğru ,sorduğum çoğu kişi aynı söylüyor zaten bilhassa fiat yönünden çok yüksek buldum ilgili şahıslada konuştum bir şey yaparım dedi ama pek içim ısınmadı donanım yönünden dolu bir araç .Birde 500 lerin motorları Alimünyum diyorlar hareret yaparsa motor yapılmaz diyorlar ondanda korktum biraz.İyi günler dilerim.



    Hararet problemi bir Mercedes'te genelde en fazla kapak contası yanmasıyla sonuçlanır ki bu arıza için komple motor yapılması gerekmez.. Silindir kapak contası, sübap takımı, iticiler ve gerekirse egzantrik millerinin yenilenmesiyle sorun çözülür ki genelde bu parçaların tümünün değişmesine de gerek kalmaz.. Mercedes motorundan bahsediyoruz arkadaşlar.. 106 GTI değil bu..

    Komple motor yapma işine gelince; eğer motor bloğu, krank mili ve silindir kapağı üzerinde rektifiye gerekirse sorun olabilir.. Sorunun kaynağı parçaların alümünyumdan mamul olması değil rektifiye yapacak ustanın kabiliyetsizliğidir.. Eğer /1000 değerinde rektifiye işlemi iyi kalibre edilmiş cihazlar kullanılarak yapılmaz ise piston yatakları, krank yatağı gibi bölümlerde farklı aşınma değerleri oluşur ve motor vuruntulu çalışır.. Alüminyum döküm demir kadar fazla genleşemeyeceği için bu problem motor optimum ısıya ulaştığında da devam eder ve sorun artarak büyüyen yağ yakma problemine döner.. Sonra da tekrar motor yapılma işlemi gerekir..

    Aynı sorun BMW M52 kodlu motorlarla ilgili başlıklarda da konu olmuştu ve ben yine bunu yazmıştım.. Beceriksiz, bırakın Mercedes motoruna rektifiye yapmayı bakır tepsi kalaylamaktan aciz, cahil ve işgüzar usta milletinin uydurduğu Oto Sanayi Efsaneleri dinlemekten bıktım artık.. İşini iyi yapana gidin, arabanın da ustanın da hakkını verin, otomobilinize keyifle ve güvenle binin.. Bu kadar..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: halil48

    Arkadaşlar bir W126 hastasıyız ya size 500SEL ler hakkında bilgi soracağım.Yakıtı-yedek parcası gibi yani kısaca ARTISI-EKSİSİ benim hiç bilgim yok bu konuda kulakdan duyma çok yakar diyorlar o kadar biliyorum.Mesela şu arac bu fiat edermi?http://www.sahibinden.com/500sel_1986_modelWQQaXQQ5584345WQQpXQQdisplayitem



    Bu arada bahsi geçen ilanla ilgili olarak; Satılık ilanı verirken otomobilinin leş gibi fotoğraflarını koyan, paspaslarında üstüne tohum atsan ağaç bitecek kadar toz toprakla dolaşmayı içine sindiren, çin malı tel maşa jant kullanan, hakiki el dikişi deri direksyonu üzerine 5 liralık kılıf takan bir şahsın arabasına para vermeden önce biraz daha düşünün derim.. Bu saydığım opsiyonlarla gerçekten özel yapım(!) bir araç olmuş..




  • Mec kardeş zaten fiatı çok yüksek geldiği için satıcıya alamıyacağımı söyledim.Fikirlerin için ayrıca teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: halil48

    Mec kardeş zaten fiatı çok yüksek geldiği için satıcıya alamıyacağımı söyledim.Fikirlerin için ayrıca teşekkürler.


    Rica ederim.. Bir sorunuz olursa elimden geldiği kadarıyla yardım etmekten memnuniyet duyarım..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.