Şimdi Ara

Efsane Feel Hurricane II - 16. Senesinde 2023 edition gelsin mi ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
2
Favori
37.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bence kasada logonuz dursun.Corsair kasalardaki mat BEYAZ yada MAT SİYAH yapabilirsiniz.Kasanın tepesine 12-14-18-20 cm hangisi uygunsa o şekilde bir egsoz fan yapılabilir. m-ATX yada ATX anakartta alsanız slotları kapatmayacak şekilde kasanın altından 2 tane hava sirkilasyonu için fan konumlandırabilirsiniz. 5.25 lik slot'un tekini kullanıyorsanız 3 tane 5.25ik slota akasa viper 14cm tam oturuyor. Aşağı taraftaki hdd leri soğutan fanıda değiştirmenizi öneririm.Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyeyim şeffaf fanlar çok daha çabuk ses yapmaya başlıyor. Akasadan yana tercih kullanırsanız fanları boyamamanızı önerim. Birçok kaliteli fanda olduğu gibi f/p ürünü olan akasalarında yaprakları IP-54 askeri standartlarına uygun olarak toza ve neme karşı da dayanıklı diye biliyorum.(Yanlışım var ise affola) Yapılan boya uygulaması fanın yarattığı statik ile tozların kanatlara yapışmasını sağlıyor.(Benim denediğim boyadan da kaynaklanmış olabilir.) Yapraklara yapışan toz belli bir yaprakta ağırlıklı koplanırsa fan göbekten 8 çizdiriyor (Çook uzun dönemde) ve fan göbeğide bilyalı ise ses yapıyor. Hidro dinamik yapı (Hydro Dynamic Bearing) fanları öneririm. Alt taraftaki fanıda thermalright ty-143 öneririm mühtiş bir hava akımı var.2 tane aldım 1ini 2gün önce akasaya göre elimle hissedebileceğim fark varmı diye parmaklarken serbest hale duren pozisyonundan düşürüp 2 yaprağını kırdım maalesef :( İşlemci soğutucumu değiştirdiğim vakit duruma göre 1tane daha edineceğim.
    Önerilerime döneyim :) Kasayı MAT SİYAH ve FOSFORLU SARI yapabilirsiniz.Aydınlatmayıda beyaz led öneririm. Diğer ledler ışıksız ortamda dikkat dağıtıcı ve bakıldığında beyaza göre daha göz yorucu bir yapısı var.
    Kasayı deneyimleme şansım oldu sleeve kablosuz bir psu ile bile geniş hacminden kasa içinde sıkıntı çıkmadı.Sadece anakartın arka tarafına denk gelen kısımın kapağını kapayamadım açık kullandım :D Kablo saklamak için yan kapağın tırnaklı yerlerinden dışında metal kısmından kesip cooler master haf942'de ki gibi dışarı doğrı çıkacak şekilde ek parça yaparak arkada kalon kablolaları gizlemeye yer yapılabilir.
    feel hurricane 1'de ön usb'ler usb 1.1 sizin kasanız fell hurricane 2.Kasanın ince detaylarını kullanmadığı yada karşılaşıp görmediğim için bir öneride bulunamayacağım ön usb iptal etmeniz konusunda.
    disket okuyucu yuvasına yani 3.5" lik yuvaya uygun bir fan kontrolcü ile kasa yeniden doğar ömürlük olur.Çok temiz işçiliğiniz var çünkü :)

    Önerilerimin umarım bir faydası dokunur.




  • Kasanın dışı MAT BEYAZ içi MAT SİYAH beyaz led aydınlatma 3.5 e 5.25 lik yuvaların tırnaklarıda fosforlu sarı akasanın viper serisifanlarıyla çok gösterişli olur.

    msi power serisi anakart , lighting ekran kartı , geil yada avexir sarı ramlerden çokta gösterişli olur.Çok hayalperest görünmek istememde bütçeye bakıyor bunlar neticede custom sıvı soğutma ile hiç ilgilenmedim ama 240lık bir radyatörü kasanın altına ve/veya kasanın üstüne 240'lık yine kasanın üstünde psu dan itibaren ön tarafa doğru yerleştirirseniz dvd yine en üstte değil en alt 5.25'lik yuvaya yerleştirirseniz 3 slotluk boş kalan yere 14lük köşeli bir fanı cuk diye oturtursunuz.
  • Akasa fanların içerisinden kauçuk olduğunu tahmin ettiğin plastik titreşim önleyicide özelliği olan vida görevinide gören uzun (parça diyeceğim artık ) parçalar çıktı.Fandan radyatöre yetende bir uzunluğu var. thermalright ty-143'ten herhangi bir parça çıkmadı
  • ilk yaptığın zamanlar takip etme imkanım olmadı malesef o sıralar forumda bile yoktum aslında ama şimdi yeni modunu merak ve heyecanla takipteyim. Başarılar kolay gelsin
  • ya TAG eskiden de mod yapıp duruyordun gene aynı
    20 yıl geçince 20. yılda bilmem kaçıncı mod falan olacak bu gidişle :)
    ama meraklı gençlere de örnek oluyorsun ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

    ya TAG eskiden de mod yapıp duruyordun gene aynı
    20 yıl geçince 20. yılda bilmem kaçıncı mod falan olacak bu gidişle :)
    ama meraklı gençlere de örnek oluyorsun ..

    kasayı biçe biçe demir kalmıyacak :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bura_Ahmet

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

    ya TAG eskiden de mod yapıp duruyordun gene aynı
    20 yıl geçince 20. yılda bilmem kaçıncı mod falan olacak bu gidişle :)
    ama meraklı gençlere de örnek oluyorsun ..

    kasayı biçe biçe demir kalmıyacak :D

    Gençlerin önünü açmaya çalışıyoruz :D ama bu son olacak inşallah zaman sorunu var artık uğraşamıyorum eskisi gibi
  • Kolay gelsin.

    Su soğutma için ikinci kasa gerekirse bendekini yollayabilirim, durumu kötü ama iş görür.
  • efsane bu kasalar ya. kalite olarak pek iyi değil gerçi. bende daha önceki versiyonu vardı. önde kocaman bir fanı vardı o zamanlar yeni birşeydi bu yanlış hatırlamıyorsam. uçak türbünü gibi birşeydi.
  • Adam inanmış beyler Hocam şaka bir yana harika iş çıkarmışsın. Tebrik etmek düşer (:
  • TAG Heuer kullanıcısına yanıt
    6-7 ay olmuş.
    sistem dizilcek ardından su soğutma ve kasa prof işçilik falan yapılcaktı buraya kadar okudum yarıda kaldı noldu allah aşkına ya :(
  • Konuyu canlandıralım arkadaşlar!!! Kasa modunu hala bekliyoruz, mümkünse adım adım yapılanların resimleriyle belki bizde senden sebep yaparız belli mi olur.
  • Arkadaşlar Ultra anormal yoğunum işlerim o kadar çok ki daha dokunamadım bile kasaya ama bu mesajları gördüğümde gaza geliyorum hafta sonu bir şeyler yapıp resimlerini paylaşırıım canavar uyanmalı artık..
  • aaaa Aradan 9 yıl geçmiş 2023 edition yapalım mı :D

  • yap birşeyler hareket olsun . benim birader de 18 sene önce modifye ettigim kasaya ryzen sistem topladı.Efsane Feel Hurricane II - 16. Senesinde  2023 edition gelsin mi ? 

  • gelmicekmi 23 edition ? he he cevep ver usta !

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.