Şimdi Ara

EFT ve FAST'lerde yüzde 50 fazla azami ücret uygulaması kalktı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
6.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Anlama zorun mu var abicim senin ? Trolluk yapacaksan başka şeylerde yap ben sana yazdım bak orda okursan görürsün ben bi tek Türkiye’de gördüm bu sacmaligi imei kaydı olayıda öyle dünyanın hiç bi yerinde imei kaydı diye sacmalik yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt
    Ladyboy ülkelerinde bedavaysa o ülkeleri kullan diyorum ben de. Adamlar milyar dolar yatırım yapacak hem de senin 300-500 liranı bedavaya mı transfer edecek?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt
    Terbiyesizlik yapma haddini bil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Terbiyesizlik yapan sensin abicim kalk git kumda oyna hadi aslanım yorma beni

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

    https://www.kasikornbank.com/en/personal/services/payment/pages/transfer-k-cyber.aspx



    Pekte öyle ücretsiz görünmüyor.


    Hiç bir banka amme hizmeti yapmaz, bankalar ticari kurumlardır, dünyanın neresinde olursa olsun regülasyona tabidir ve alacakları ücret komisyonlar sınırlanmıştır. Sen bugün yaptığın EFT işleminde, bankan o işlem için merkez bankasına bir ücret öder. Merkez bankası bu ücreti bankadan tahsil eder. Banka bunu sana yansıtması ise yine merkez bankasınca belirlenmiştir, azami alınabilecek ücretler bellidir, bankalar bu ücretin üzerine çıkamaz, altında alması banka inisiyatifindedir. Ortada yasal olmayan, hukuksuz bir durum yok.





  • Cem kullanıcısına yanıt
    Ben en az 20-25 kere işlem yaptım 1 kere para kesmedi eşimde kullanıyor scb bankta aynı para kesme durumu yok orda alışveriş yaparken parayı yollayıp teslim alıyorsun ürünü suana dek ne gönderdiysem o gitti satıcıya bendende kesilmedi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

    Yeni müşteriler ücretsiz olabiliyor, misal geçenlerde vakıfbanktan uzaktan müşteri ol ile hesap açtım hiç bir kaydım vs. olmaması rağmen 1 yıl ücretsiz eft-havale verdi. beş kuruş olmamasına rağmen hiç bir masraf almadılar, bir süre daha almayacaklarda, müşteri verirmim sıfır neredeyse.


    Yada maaşınızı bankadan alınca otomatik masrafsızlık tanımlanıyor, verimin olmasa bile masrafsız işlem yapılıyor. Çeşitli bankaların farklı uygulamaları var ama şu gerçek değişmez. Bankalar ticari kurumlar, kar ederler, hizmet kurumlarıdır ve verdiği hizmetlerden ücret alarak çalışılar. Sadece kredi vereyim, faiz alayım olayı yoktur.

  • Cem kullanıcısına yanıt
    Banka tabiki hayrına yapmıyor bunları ama para göndermek kadar basit bir işlemi Enpara gibi bankalar yapabiliyorsa diğer bankalardada olması gerek yıl 2023 para göndermek hala ücretli ona söyleniyor insanlar zaten her türlü faiz vs saplıyor bankalar acıma duyguları yok o yüzden böyle basit işlemleri ücretli yapmanın mantığı yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

    Hocam basit işlem dediğin şeyin arkasında bir dolu maliyet var. En başta o eft işlemi için MB bankaya maliyet yansıtıyor. Bunun haricinde, banka senin işlem yapabilmen, işlemin güvenliğini sağlayabilmesi, sürekli geliştirmesi vs. adına bir dolu teknolojik yatırım yapıyor. Bu yatırımların kesintisiz hizmet vermesi gerekiyor, aksama lüksü yok. Bir internet sitesi misal, arçelik yada milliyet vs. bunlar 1 saat çökse ne kadar zarar verebilir sana ama geçenlerde kırmızı banka 1 gün sistemleri çöktü, millet işlem yapamadı, parasını kullanamadı, ciddi sıkıntı yaşadılar. Bunun bırakın 1 günü 1 saat bile olması ciddi sorun. Arka planda bir dolu yatırım var. Basit bir bankamatik kartı bile sana istediğin yerden para çekme lüksü veriyor, hemde 7/24. Üstelik bunu yaparken güvenlik sağlamak için bir dolu yatırım var. Kartını kaybettiğinde hemen iptal edebilmen için 7/24 müşteri temsilcisi hazır bekliyor, internet şubende sorun yaşayınca keza öyle. Bunların hepsi maliyet.


    Enpara nasıl yapıyor dersen, zaten finansbankın kuruluşu diye biliyorum. Alt yapı olarak paralel, şubesi olmadığı için personel maliyeti yok, yani maliyet kalemlerinin çoğu minimize edilmiş. Ayrıca bu sayede ciddi bir müşteri kitlesini kendine çekmeye çalışıyor. Yeterli doyumu yaşadıktan sonra masraf almayacak diye birşey yok.


    Ekbilgi: Misal faizler yükselmeden önce 1,69 - 1,99 dan çekebildiğim kadar kredi çektim. Yıllık maliyet vergi vs. % 28, bir şeyler aldım sattım, sonuç olarak şuan bu paralar KKM - Vadeli - Borsada olarak dağıldı. Bana maliyetimin %12-15 üzerinde getiri sağlıyor. Bankadan konut kredisi çekmiştim, 0,81 ile, ev aldım evin 3 yılda getirisi 10 yıllık kredinin faizini çıkardı. Yanlış anlama hocam, bankanın sana faiz sapladığını düşünüyorsan hiç yanaşma, çünkü bankayı nasıl kullanacağını bilmiyorsun demektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 26 Kasım 2023; 16:9:11 >




  • Cem kullanıcısına yanıt
    Bende diyorum ki bu bankalar ciddi şekilde faizden para kazanıyor insanları bildiğin yoluyorlar ciddi paralar dönüyor o yüzden diyorum bankalar şu para gönderme muhabbetini ücretsiz yapma zamanı geldi geçti bile yapmak zorundalar böyle insanları yolarken para göndermenin masrafı onlar için hiç birsey.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt
    Alakası yok dediğinle banka her türlü insanı yoluyor suanda kredi çekmeyi dene bi faiz oranlarına bak ne demek istediğimi anlarsın onuda geç kredi kartı faiz oranlarına bak hiç birsey yapmadan bin liralar koyuyor üstüne direk tefeciden beter oldu suan.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

    Mesajı düzenledim, ekbilgi kısmında yazdım.


    Ayrıca ek daha yapayım, banka her müşteri ile kredili olarak çalışmaz, ayrıca faiz gelir giderleri dışında, hizmet gelirleri de vardır bankalarda ayrı takip edilir. Misal faizlerin arttığı şu dönemde bankalar faiz karlarından daha çok bu tip hizmet gelirleri daha önem taşır. Çünkü krediler azaldı, talep az ve banka kar edemez. Bu sebepler hizmet gelirlerin yüklenir.

  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

    Kardeş yanlış anlama, 5 yıllık bankacılık, belli süreli finans ve halen devam eden yatırım ve proje danışmanlığı yapıyorum. Bankaların birebir içinde, işleyişi bilen biri olarak çok detaya girmeden yazıyorum. Şuan zaten kredi çekilmez, çekende ahmaktır. Ancak şuan kredi faizinin sorumlusu banka değil ülke politikasıdır, yurtdışındasın galiba gelişmeleri takip edemiyorsun sanırım. Mehmet şimşek ve ekibi, MB bankası faiz üstüne faiz arttırıp, kredi verilmesi için gerekli her türlü sıkılaşmayı yapıyor. Yani tüketiciye kredi çekmemesi için, bankalarda kredi verememesi için her türlü regülasyonu yapıyor. Ben gidip şuan kredi çekmem, ama mayıs ayında çekebildiğim kadar çektim. sebebini yukarıda yazdım. Şuan kardayım, çektiğim kredinin tüm faizini 5 ayda çıkardım. Daha ne diyeyim.

  • Vain kullanıcısına yanıt

    banka değiştirirken havale eft masrafını düşünmeyen ve bankacı ile bu konuyu konuşmayan bir muhasebecinin olduğu şirkette çalışıyorsanız alternatif kalmıyor maalesef...

  • Hala EFT/FAST işlemlerine ücret ödeyen kaldımı gerçekten. ?

  • TEB den Cepteteb hesabı açın 7/24 hangi banka olursa olsun eft havale ücreti kesmiyor ücretsiz işlemler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Max gönderi limiti kaç

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enpara ve on mobil candır eft havale geç eft bana işlemez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.