Şimdi Ara

EGE/DEU/YASAR/IYTE IZMIR ÜNIVERSITELERI TOPLULUĞU2016/2017 (Whatsapp Grubu Kurulacaktır.)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
3
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konu Izmir'i kazananlar arasındaki iletişimi sağlamak Şehir hakkında sorularınızı cevaplamak amacıyla açılmıştır.

    (WP GRUBU AÇILACAKTIR.)
    Liste Hazırlanacaktır,


    Öncelikle İzmir'den başlayalım.

     EGE/DEU/YASAR/IYTE IZMIR ÜNIVERSITELERI TOPLULUĞU2016/2017 (Whatsapp Grubu Kurulacaktır.)

    İzmir'e gelirken hiçbirinizde bir avrupa şehri beklentisi olmasın. İzmir olanaklarıyla çok iyi bir şehir olmasına rağmen, kentsel yapılaşması çok kötüdür. Şehrin ortasında kalan ve her yerden görülebilen mahalleler maalesef ki gecekondu malalleleridir. İzmir'in insanı genel olarak yardımsever ve iyidir. Otobüste, metroda, vapurda veya sokakta bir İzmirli kendisini kolaylıkla belli eder. Genel olarak saygılı ve görgülü insanlardır.

    Ulaşım: İzmirde şehir içi ulaşım metro, hızlı tren, vapur, otobüs ve minübüsler yardımıyla sağlanır. Minubüsler genelde mesafeye göre para almakla birlikte 2 lira civarındadır.
    Diğer ulaşım araçları için Kent kart edinmeniz gerekmektedir. Kent kart ile ulaşım ücretleri tam 2.25 tl öğrenci 1.35 tl dir.(Temmuz/2016) ve bu ücretlerle 2 araç arası 5 dakikadan az sürede olmamak koşuluyla 90 dakika içerisinde istediğiniz toplu taşıma aracına binebilirsiniz. Otobüs seferleri gece 12 ye kadar normal şekilde devam etmektedir ve gece 12 den sonra her saat başı merkezi noktalardan normalin 2 kat ücreti karşılığında ulaşım sabaha kadar devam etmektedir. İzmir içi ulaşımda taksilerde ayrı bir yer tutar. Gece arkadaşlarınızla bardan çıkıp otobüs beklemek yerine 5-6 kişi taksiyle sıkı bir pazarlıkla üç aşağı beş yukarı otobüsle aynı fiyata yolculuk yapabilirsiniz. (gece 02:00 civarlarında konak meydanından buca üçkuyular meydan civarlarına 30 tl civarı).

    İzmirin tüm nimetlerinden faydalanmak konusunda Deu öğrencileri aslında çok şanssızdır. Ege öğencilerinin yanıbaşında barlarla ve cafelerle dolu küçükpark gibi bir yer varken biz deu öğrencileri ders bitse de alsancak, bornovaya uçsak telaşı içerisindeyizdir. İzmir'de istediğiniz gibi yaşamakta tamamen özgürsünüzdür. Giydiğiniz yediğiniz içtiğiniz yüzünden kimse size laf atmaz (en azından gerçek İzmirliler atmaz. Göç eden vatandaşlarımızın çok olduğu semtler için garanti veremem). Onun haricinde alsancak ve bornovada onlarca irili ufaklı bar cafe bulunmaktadır. Onun haricinde şehir sayısız kongre sergi fuara ev sahipliği yapar. Sessiz sakin yerler arayanlar için Karşıyaka -Bostanlı taraflarındakiler tavsiye olunur. İzmirde bir günde harcayacağın parayla İstanbulda aynı seviyedeki mekanların kapısından bile giremezsin. (İstisnalar kaideyi bozmaz diyelim yinede daha sonra sorun çıkmasın :))

    ve gelelim Buca'ya... Buca İzmirin güney doğusunda yer alan, 500.000 nüfusu olan, İzmir'in en eski ilçelerinden bir tanesidir. Az sayıda yerli (minumum 2 kuşak bucalı) insan barındırır ve nüfusunun büyük çoğunluğu göçlerle oluşmuştur. Yolları insanı sıkar derecesinde dardır. Sosyal olanakları neredeyse 0 olup en merkezi yeri şirinyer semtindeki forbes caddesidir. Burası yaya trafiğine açık bir yol olup sağlı sollu dükkanlardan ve birkaç tane cafeden oluşur.Dokuz Eylül Üniversitesi'nin en büyük 3 yerleşkesi buradadır. Otogara ulaşımın en kolay yolu minibüslerdir. Havalimanı ise İzban(hızlı tren) ile mümkündür.

    Duyuru:
    -EGE ÜNİVERSİTESİ 2016/2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ:http://www.ege.edu.tr/files/2016-2017_akademik_takvim.xlsx


    2016/2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KESİN KAYIT İŞLEMLERİ
    -KESİN KAYIT ÖNCESİ YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER
    -ÜNİVERSİTEMİZE KESİN KAYIT YAPTIRMAK ÜZERE GELECEK OLAN ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR
    -KESİN KAYIT İÇİN GETİRİLMESİ ZORUNLU BELGELER
    -2016/2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KESİN KAYIT TAKVİMİ
    (Yayınlanınca Eklenecektir.)

    Eve çıkmak ve esya almak isteyenler icin Facebook'ta 'Ege Üniversitesi Öğrenciler Arası Alım-Satım'grubu:
    https://www.facebook.co...asi.alim.satim/?fref=ts

    EGE Üniversitesini kazananlar, EGE Üniversitesinde okuyanlar, EGE Üniversitesinden mezun olanlar Gelin bir çatı altında toplanalım, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunalım, merak ettiklerimizi soralım, öğrenelim. Kolaylık olması açısından kim nerde listesi çıkarmamızda fayda var

    Kısaca Ege Üniversitesi
    Ege Üniversitesi, 1955 yılında İzmir'de kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir.Türkiye'de kurulan dördüncü üniversitedir ve ülkenin köklü üniversitelerinden biridir.

    Kampüs Bornova, İzmir'dedir. Kampus dışında Konak'ta Atatürk Kültür Merkezi, Menemen'de Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kurudağ'da Rasathanesi, Urla'da ve Tuzla'da su ürünleri tesisleri, Mühendislik Fakültesi, kimya, tekstil, gıda ve biyomühendislik[2] bölümlerine ait pilot tesisleri,Ödemiş, Bayındır, Tire, Aliağa ve Bergama'da meslek yüksekokullarına ait tesisleri bulunmaktadır.
    Kaynak: vikipedi

    Sorularınızı sorabilirsiniz...
    Kısmen alıntılanmıştır...

    Bu arada İzmirde kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin nakil olacakları yerler açıklanmıştır.
    Şifa Ü. > Ege Üniversitesine
    Gediz Ü. > Katip Çelebiye
    İzmir Ü. > Dokuz Eylul'e gidecek

    ~~~KAZANANLAR/OKUYACAK OLANLAR~~~
    RomulusTR>>>>>Ege Univ.>>>>Uluslararası ilişkiler(İÖ)
    EmreKnow>>>>>>Ege Univ.>>>>Türk Dili Ve Edebiyatı
    DwaynEnrique>>>Dokuz Eylül Üni.>>Makine Mühendisliği(İÖ)
    FBaran7>>>>>>>İYTE>>>İnşaat Mühendisliği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreKnow -- 10 Ağustos 2016; 15:13:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bornovada yurt tutup tinaztepe kampusune otobusle kac dk da gidilir.ulasim kolay midir.bucada yurt tutmak istemiyorum herkes kotu diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Libertador1907 -- 21 Temmuz 2016; 22:46:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Libertador1907 L kullanıcısına yanıt
    Bornova-buca iletişimi sıkıntılıdır,1.5 2 saat sürer.Metrodan otobüse aktarmayla gidersin ama sadece 1,35 tutar,ücret sıkıntı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartmışsınız biraz.
    Ben bildiğim yolları yazıyım
    1-415 direk tınaza kadar gidiyor bornova metrodan kalkıyor.50dk 1saat yolu var.(en basiti)
    2-metroya binersin üçyolda inersin 490a binersin.bu yol trafik yoksa ve otobüs+metro direk gelirse 40dk da sürebilir trafik+kötü şansla 90dakikada.
    3-metroya binersin hilalde aktarmayla izban yaparsın sonra şirinyerde inersin 3dk otobüs durağına yürür 878e binersin.(Eğer üşenmem diyosan en iyisi budur neden?878 hem altyol dediğimiz daha az trafiğin olduğun yerden gider hemde kampüsün içine girer ve seni sınıfının önüne kadar bırakır-diğer otobüsler tınazın kapısında durur ve sınıfına gitmek için yerleşke dediğimiz bedava veya 20kuruş olan otobüsleri kullanmak lazım-)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jahrekimla -- 22 Temmuz 2016; 1:22:55 >
  • jahrekimla kullanıcısına yanıt
    Kardes bu bucada hic mi takilmalik yer yok herkes kotu diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jahrekimla kullanıcısına yanıt
    Hocam sürelerde değişiklik olabilir trafiğe aktarma yapılan yerlere göre açıkcası bornovada kalan bir ogrenci olarak tinaztepeyide pek iyi bildigim soylenemez ama arkadasi aydinlattiginiz için tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Libertador1907 L kullanıcısına yanıt
    Var kardeşim cafeler var parkı var ama bir bornova değil sadece yine öğrenci yoğunluğu olan bir yer ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jahrekimla kullanıcısına yanıt
    Trafik olursa kac dk da varir 415 ?
    50 dk da mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Libertador1907 L kullanıcısına yanıt
    takılmalık dediğin mekana bağlı.Ucuz yemek yeri çok.Kafeler var çok iyimi değil.Bar tarzı yerler pek yok tınaztepe çevresinde ama ilersinde öğretmen evleri diye bi sokak var full kafe bar.

    415i çok kullanmadım ama muhtemelen trafikle 1saati geçer.
    bu arada 390 da var ama sadece kışın ve belli saatlerde oluyor.bornovadan çıkıp şirinyere uğramadan tınaza gidiyor.20dk-30dk sürüyor en kolayı hızlısı bu söylemeyi unutmuşum.
  • jahrekimla kullanıcısına yanıt
    Eyvallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmreKnow kullanıcısına yanıt
    DEU mühendislik kampüs ü çok mu kötü yerde güvenli değil etrafında yurt ihtiyaç karşılanacak hiçbir yer yok diyorlar İzmir DEU dan soğuttular

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp fakültesi inciraltında mı ne demişlerdi.bucadan ne kdad uzak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırya H kullanıcısına yanıt
    Bornovadan inciraltına 1 saat fln sürüyor ama bucayı bilemiyorum kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler, yeni OHAL kararına göre kapatılan üniversiteler arasında Gediz Üniversiteside var, birileri teyit edebilir mi?
  • Missisipimama M kullanıcısına yanıt
    Ben gediz'deyim. Okuldan henuz resmi bir aciklama gelmedi ama sinirden ve meraktan öleceğim. Ne olacagini bilen yok. En buyuk tahmin: baska okullara nakil olacagimiz (yasada boyle yaziyor fakat bu yöntem %100 calismaz). Ornegin biyomedikal muhendisligi İzmir' de bi Ekonomi'de bir de Katip Çelebi'de var, eeee ikisinin de kontenjani yetmez ki bizim okula? Ne olacak? Sehir disina gonderecekler..

    Sonuc olarak su an sacma seylerin aciklanacagi gunu bekliyorum ben, hem gediz tarafindan hem YÖK tarafindan. Kafalarina gore üniversitelere dagitacaklar bizi.. Yerse...

    Ha bunun yaninda bir fikir daha var, bizim garantör üniversitemiz 9 Eylul oldugu icin, gedizin seyrek yerleskesini 9 Eylul üni seyrek yerleskesi olarak isimlendirebilirler, ki bu yöntem daha da guzel olur..
    Ama ben yine de pek zannetmiyorum.

    Kötü günler görecegiz, hic umudum yok.. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aklı olan dokuz eylül üniversitesi yazmasın. gidin şırnakta okuyun ama dokuz eylül yazmayın. ege yazın kampüsü güzel. daha da güzeli katü(trabzon)
    izmiri hiç gelip görmediyseniz söylenilenlere kanmayın burası tam bir gecekondu şehri.gençliğinizi öldürmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neczer -- 23 Temmuz 2016; 19:22:13 >
  • Missisipimama M kullanıcısına yanıt
    Evet var kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nahege270 kullanıcısına yanıt
    Haklısın ama yanılmıyorsam tv de bir yerde rastladım o konuya kapatılan üniversitelerin öğrencileri aynı şehirde başka üniversitelere nakil edecek deniyordu, bir baska olabilcek şey ise Gediz üniversitesinin devlet kontrolünde genel akışına devam etmesidir ki bu da makbuldur. ama kesin bişey söyleyemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmreKnow kullanıcısına yanıt
    Devlet kontrolunde bile devam etmez bu saatten sonra. Fakat asil konu su, kontenjan yetmeyecek ki?
    Dusun yani sen kac donumluk kampusu al baska bir universiteye aktar, en az 8000 bin ogrenci Gediz'de vardi mesela.. İmkani yok İzmir'e sığmanın..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nahege270 kullanıcısına yanıt
    Ben Egede okuyorum, şunu diyebilirim ki istenilirse yapılabilir 8000 ogrenci Katip Çelebiye,Dokuz Eylüle ve Egeye dağıtılabilir, ben kendi okulum icin söyliyim devlet ek kontenjan vs acarlarsa bu iş hertürlü yürür 70000 kişilik okul sadece Egeden bahsediyorum. 2-3bin kişi farkedilmez bile :) tabi bunlar kendi kanaatim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.