Şimdi Ara

Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
5
Favori
14.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sınav stresiniz bittiğine göre aklınızda bulunsun diye yazıyorum

    öğrencisi olduğum bölümle alakalı birkaç yeni bilgi...


    öncelikli olarak yeni artılarıyla başlayalım; yeni bir binamız var ve laboratuvar sayısı çok fazla artmış bulunmakta. yeni bina eski binanın yanında ve çimlendirilmiş bir alan ile birlikte mükemmel bir ortam sunmuş. tabikide pandemi nedeniyle gidilip görülemedi hala... iş imkanları olarak da her mühendislikte olduğu gibi projelere katılarak, gelişim göstererek, referans bularak, insanlarla tanışarak kısacası imkan yaratarak artıyor. Hocalarla birlikte projelere katılıp (tübitak vs.) deneyimleyerek çok iyi öğrenebilirsiniz her şeyi. Ege bölgesindeki şirketler sizi öncelikli olarak görebiliyor. Vestel Bosch gibi şirketlerden de deneyimsiz olarak çalışmaya başlayabiliyorsunuz. Eksileri olarak ise halen daha fizik dersini geçmek baya bir zor. Unutmayın ki uzaktan eğitimde bir tık daha kolay geçenler oldu ve fkö topluluğu azalım gösterdi ve yeni katılımcılar alacaklarına eminim. Onun haricinde eğitimi ve yeri açısından çok iyi. tercih yapacak arkadaşlarıma tavsiyem gerçekten mühendislik istiyorsanız ve gerçek bir kampüs ortamı arıyorsanız gelin ama zorluklar yaşayacağınızı saç baş yolacağınızı da şimdiden bilmeniz gerekiyor.


    Edit: Bugün YÖKAK tarafından 5 yıllık tam kurumsal akreditasyon almıştır. Aynı zamanda ülkede tam akredite olan ilk üniversite olmuştur


    Edit: %100 ingilizce olmuştur. Ayrıca almanya bağlantıları kazanmıştır. yükselecek bir bölüm...



    1.Ege Üniversitesi

    Üniversitemiz son dönemleriyle birlikte ve rektör ile birlikte büyük bir gelişme içerisine girmiştir. Pandemi döneminde bütün binaların dış restorasyonu yapılmıştır ve o eski görünüm artık daha modernize bir hal almıştır. Gerçekten çok büyük bir kampüsü vardır. Yatay bir yerleşme içerisinde olan kampüsü 3.450.000 m2 olup toplamda 27.195.000 m2 arazisi bulunmaktadır. Bu gerçekten büyük bir rakam böylesine merkezi bir konumda olup bu kadar büyük bir kampüste bulunmak büyük bir şans. Deü ye göre de düz bir zeminimiz var rampa çıkmanız falan gerekmiyor. Aslına bakarsak kampüsten çıkmaya ihtiyacınız olmuyor ama yine de izmir gibi bir yerde gidebileceğiniz gezeceğiniz o kadar yer varken insan ister istemez çıkıyor. Okulun içinden metro geçiyor ve bu en güzel tarafı bana kalırsa. 66 yıllık bir okul olan ege üniversitesi her sene gelişmeye devam ediyor. Kütüphanesi çok büyük bazen yer bulmak zor olabiliyor özellikle vize final dönemlerinde ama yine de çok güzel bir kütüphanesi var fotoğraflarına bakabilirsiniz. Yurt imkanları ise içerisinde öğrenci köyü var uygun fiyatlı ve en güzel yer burası bana kalırsa ama çıkması biraz zor oluyor. Aynı zamanda kampüs içerisinde kyk, ege yurt ve yeni açılacak birsürü yurt yapıldığını gördüm bu da yeni gelecekler için büyük bir artı bana kalırsa. Ama üzgünüm ki ev fiyatları gerçekten çok pahalı. Arkadaş edinip çıkarsanız daha rahat olur. İmkanları ve her şeyi mükemmel yatay yerleşme var bu yüzden depreme vs karşı binaları daha koruyucu. Köklü bir üniversite olduğu için de bir marka değeri vardır her zaman. Kulüpleri, toplulukları da fazlasıyla aktiftir. Ne ararsanız onu bulursunuz yani her türlü topluluk var bende çok bilmiyorum ama sizleri IEEE'ye beklerim


    2.Ege EEE

    Bölüm en az %30 ingilizce olarak geçiyor(artık %100) bu bazılarına göre eksi olsada kesinlikle bana göre bir artı çünkü bazı gereksiz derslerden zorlanmama gerek kalmıyor ve bu yüzden gpa düşüklüğü yaşamıyorum. Zorunlu hazırlık var eylül ayında yapılan sınavdan 70 ve üstü alırsanız hazırlığı atlayabiliyorsunuz ama bu sınav ingilizceniz kötüyse biraz zorlayıcı olabilir. Yani ne olursa olsun ingilizce bilmeden ayrılmıyorsunuz bu bölümden tabiki sizin de gayretiniz gerekli. Hazırlık eğitimi online dönemde çok etkili olmasa da kampüste olduğunuzda çok daha etkili oluyor. İleride iş hayatına başladığınızda iş verenlerin size %30 veya %100 ingilizce olarak mezun olduğunuza bakmıyor. Konuşabilmenizi test ediyor ve ona göre sizin ingilizcenizi değerlendiriyor. Bölüme başladığınızda ise 1.sınıf en zor sınıf olarak geçer çünkü fizik dersini geçmek gerçekten zordur. Sadece fizik dersini geçemediği için bölümü bitiremeyen abiler vardı :D Ama çok çalışıldığında bunun da atlatılacağını düşünüyorum. Bölüm gerçekten zor ama çalışıldığında yapılmayacak şey yok. Buradan 3.80 ortalamayla mezun olan da var 6 7 senedir çıkamayan insanlar da. Bu yüzden bölümü sevmeye bakmak gerekiyor. Keyif alacağınızı bilmeniz gerekiyor. Mesela ben gerçekten bu derslerden keyif alıyorum ve bu bölümü seçmemin sebebi tamamiyle bu. Bana çok fazla ceng yaz diyen oldu ama ben ilgi alanımın bu olduğunu ve bölümün cenge göre daha geniş olduğunu. Arge alanında en çok iş yapan alan olduğu için tercih ettim. Daha çok sahada çalışmayı seven biriyim oturarak çalışmak yerine. Ama herkese göre farklıdır tabi ki. Hocaları mükemmeldir. Kafa dengidir ve beraber proje yapmaya her zaman sıcak bakarlar. Tübitak projelerine katılım gösterirseniz daima yanınızdadırlar. Yazacak çok şey var bunu sorularınızla cevaplayacağım.


    3.Elektrik- Elektronik Mühendisliği

    Ceng ile sürekli karşılaştırılsa da 20.yüzyılı şekillendirmeyi bırak baştan yaratmış bu iki mühendislik dalı uzun bir süre daha hayatımızda olacaktır. Bana kalırsa bilişim mühendislikleri her zaman ayakta kalacaktır bunlar ceng, ee, makinedir. Bunlar ana bir mühendislik dalıdır ve 20 sene sonra da hayatımızda olacaklardır. Birisine ilgi artar diğerine azalır bu böyle gider ama bu üçlü daima en iyi mühendislik dalları olacaktır benim fikrimce. Ee zordur ama gerçekten keyif alabilirsiniz. İnceleyin Arduino, robotik vs yazın inceleyin. Ee mühendislerin neler yaptığına bakın. Seversiniz veya sevmezsiniz ama benim gerçekten ilgimi çekmişti tercih zamanlarımda. Aynı zamanda buradan çıkıp yazılım mühedisi olarak çalışan birçok insan vardır.


    4.Hazırlık

    Yukarıda az da olsa bilgi vermiştim şimdi de detaylandıracağım. Öncelikle muafiyete girmeyip ya da geçemeyip hazırlığı okumak zorundaysanız burayı okuyun. Muafiyet sınavından 50 altında alırsanız delta yani en düşük sınıftan başlıyorsunuz ve bence burada olmamaya bakın çünkü en baştan başlatıyorlar ve bu gerçekten işkence :D Ama 50 ve 70 arasında alırsanız gama sınıfında oluyorsunuz ve A2 seviyesinden başlıyorsunuz bu da gayet ideal ve olması gereken bence sonuç olarak buraya girdiyseniz az da olsa ingilzceniz vardır. Bir de dönem başladığında kitapları başka yerden tedarik edin çünkü arada çok fiyat farkı var. Öncelikle dersler Reading, Writing, Listening&Speaking ve Int. Skills. Int skills dersi sizin grammer öğrendiğiniz ana ders ve en çok bu dersi göreceksiniz. Bu dersin hocası sizin mentor hocanız olacak ve onunla iletişim halinde olmanız size çok katkı sağlar. Reading Writing List Speaking derslerine aynı hoca giriyor. Bu derslerde de öğrendiğiniz gramer kalıplarını kullanacaksınız. Reading derslerinde genellikle kitaplar üzerinden gidiliyor ve 1 sayfalık geniş bir essay okunduktan sonra bu chapterda o okuma parçasıyla ilgili geniş çapta soruları cevaplıyorsunuz sınıfça. Bazılarına biraz sıkıcı gelebilir ama bence verimli kullanılması gereken bir ders. Writing dersinde de öğrenmeniz gereken en önemli şey essay yazmak ve buradaki kalıpları iyi bir şekilde öğrenmek. Öğrendiğiniz takdirde türkçe yazı yazmanızı dahi etkiliyor ve geliştiriyor. List Speaking dersinde de dinleme anlama ve soru cevaplama kısmı var aynı zamanda hocayla ve arkadaşlarla ingilizce konuşarak iletişim halinde oluyorsunuz. Bu ders sizin ingilizcenizi en çok geliştiren ders olacaktır. Hazırlık genel olarak verimli ve iyidir. Ama siz de gayret göstermek zorundasınız çünkü yeni bir dil öğrenmek gerçekten çok zor. Bu dile sürekli maruz kalmak gerekiyor bu yüzden yurt dışına gidebilmek en iyi çözüm ama günümüz şartlarında bu erasmus vs ile mümkün oluyor sadece. Egedeki erasmus düzeni de gayet iyi ve güzel. Her sene sonunda bir ingilizce sınavına giriliyor ve buna göre erasmus öğrenci dağılımı oluyor. Bunu tercih etmenizi öneririm.


    Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile ilgili video:


    Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik MühendisliğiEge Üniversitesi TVyoutube
    https://muhfak.ege.edu.tr/
    https://www.youtube.com/watch?v=km2afdDR2K4





    Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği

    Yukarıda gördüğünüz mavi çizgili bina eski binadır restore edilmiştir ve arkasındaki bina da bu sene açılan ek binadır iki bina da ege eee ye aittir.




    Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği




    Sorularınız varsa cevaplayabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 7 Temmuz 2022; 12:48:33 >







  • Hocam kesinlikle engellemiyor. Bunu ben de ilk girdiğimde çok sormuştum. Hatta hiçbir işveren yüzde yüz ing veya yüzde 30 ingceden mezun olmuşsun diye bakmıyor. Senin ingilizce konuşabilmene bakıyor bunu da genelde mülakatta vs test ediyorlar zaten. Bizim bölümdeki gereksiz dersler teknik olmayan dersler türkçe ama logic, electronic materials and device physics gibi teknik dersler ingilizce görülüyor. Deü de gereksiz dersler ingilizce olduğu için gpa sı düşen birkaç arkadaşım vardı bu yüzden egeye geçmeye çalıştılar ama olmamıştı.

  • Hocam bilgin vardır diye soruyorum; İyte Ehm, Deü Eem ve Ege Eem'ı nasıl sıralarsın? Ben bölüm değiştireceğim de %80 İyte'yi tercih edeceğim ama diğerlerini de ne olur ne olmaz araştırıyorum. Elektrik alanında çalışmak istemediğim için Ehm ya da Eem farketmiyor, elektronik alanına yönelmek istiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    Eğitim açısından iytenin daha iyi olduğunu duyuyorum. 3 yerde de arkadaşım var. Ama Ege'nin de bir adı ve markası var bunu bütün firmalar biliyor. Aynı zamanda çok uzun yıllardır sözü geçen hocalara ve donanıma sahip. Sonuç olarak kendini geliştirmekle bitiyor. Deü de egeyle kardeş okul ve iyi bir okul ama konum ve marka açısından egenin daha önde olduğunu düşünüyorum.


    Bunun için iyte ehm > ege eee > deu eee diyebilirim eğitim için.

    Ama okuduğun okulun bir marka değeri ve güzel bir yerde/bölgede okumak istiyorsan. Ege bu sıralamada 1. olabilir. Urla'da yaşam gerçekten zor. İzmire çok uzak. Bunları biliyorsundur ama hatırlatmak istedim yine de. Hakkında hayırlısı olsun dostum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DCE9E722B -- 10 Temmuz 2021; 13:4:44 >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    sana geçen dönem yaz demiştim nerdesin şu an

  • iyte ehm 10la çarpar 5e böler Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 

  • culcaster999 kullanıcısına yanıt

    Kuzenim iyte ehm mezunu ben de ege eem de okuyorum hocam objektif olursak evet iyte gerçekten iyi bir eğitime sahip ama 10la çarpıp 5 e bölme mevzusu yok izmirde diye geçiyorsunuz ama sizi göremiyoruz :d

  • hocam iyte egenin konumunda olsa iyte ehm 15kdan falan alırdı onu diyeyim Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 

  • Hayırlısıyla 1. sınıfa başlayacağım bu sene. Hazırlık aşırı kolaydı bu arada ama gerçekten iyi öğretmenlerim oldu ellerinden geleni yaptılar. Projeler, konuşma klüpleri vb. güzel şeyler gördüm.

  • culcaster999 kullanıcısına yanıt

    Doğrudur hocam ama hiçbir firmada iş alımı yapan kişi gidip de hangi sıralamadan kapatmış diye bakmıyor bu da bir gerçek :d Köklü ve tanınan bir okul olmak da burada önemli.

  • Bahadirl B kullanıcısına yanıt

    Seneye kampüste görüşürüz hocam buralarda bir ege eeeli göreceğimi düşünmezdim :)

  • İyte'nin yerini biliyorum hocam, sürekli orda yaşamasam da nüfusa kayıtlı olduğum yer zaten Urla. Ege'nin konumu çok iyi ama ben zaten öyle sürekli ortamlara giren biri değilim. Arada otobüse atlayıp Bornova'dır, Konak'tır gezip gelmek yeter gibi geliyor bana. Yine de hala İyte'den %100 emin olmama sebebim konumu tabi ki.
    Teşekkür ederim hocam, önümde 1.5 ay gibi bir süre var, düşünüp karar vereceğim artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam iytenin yurtdışı bağlantıları çok iyi sizde nasıl bilmiyorum teknoparkı da çok üst düzeyde ve akademisyenlerin çoğu yurt dışı çıkışlı bunlar + şeyler

  • culcaster999 kullanıcısına yanıt
    Eskişehir bilgisayardayım. Tüm sene öğrendiğim hiçbir şey yok neredeyse. Okulun uzaktan olması, hocaların yetersizliği bölüme doğuştan gelen bir sevgimin olmamasıyla birleşince bomboş geçirdim seneyi. Seneyi ortalama geçirsem bile devam etme konusunda motivasyonum yüksek olurdu ama şu haliyle bomboş 1 sene, bunu 2.mezundan sayıyorum.
    Zaten bilgisayar müh de düşündüğüm kadar bana uygun değilmiş. Fiziksel bir işle uğraşmak daha cazip geliyor şu anda. Ayrıca bilgisayar mühendisliğini de çöpe atmak istemediğim için Ehm - eem mantıklı tercih oluyor. Bu sene gördüğüm kadarıyla artık zaten bilgisayar mühendisi olmak için bilgisayar mühendisi olmak önemli bile değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    Ben de estü bilgisayara gidecektim son anda karar değiştirmiştim. Hayatın sadece bu kararla şekillenmesi gerçekten garip...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DCE9E722B

    Seneye kampüste görüşürüz hocam buralarda bir ege eeeli göreceğimi düşünmezdim :)

    Umarım görüşürüz :)

  • +

  • Deü Eem'nin verdiği kaliteli eğitime imrenmiyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmrenmiyorum hocam çünkü ikiside benzer kalitede eğitim veriyor arkadaşlarım var orada biliyorum yani her şeyi :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DCE9E722B -- 10 Temmuz 2021; 13:6:3 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.