Şimdi Ara

Egea gerçek hayat yakıt tüketimi, Depo-Yol Bilgisayarı farkı. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
8.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pbmax P kullanıcısına yanıt
    Dizelde gelecek yok. Ya düşük hacim turbo ya da hibrid.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    Özellikle Fransız motorlarına göre fazla yakıyor. Normal kullanımda (hunharca gazlamadan insan gibi kullanmaktan bahsediyorum) 1-2 litre fazlası olur. Olmayabilir de ama %90 olur. (Fazladan 1-2 litre yakmaya daha müsait motorlar)

    Ben hunharca gazladığımda söyleyeyim, 1.6 atmosferik benzinli Fiat ile 25lt/100 km, 1.3 MultiJet ile 14.9LT/100km değerlerini gördüm. Benzinlide zaten arabanın altından akan yakıt turbo ıslığı gibi ses çıkarıyor

    Dede gibi kullanmadığında italyan ile 11 litre yakarsan öp başına koy zira aynı anda 3 ibre birden hareket ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, evet araç atmosferik ve tam otomatik. Yakıtı fazla demiyorum zaten, yani fazla da, şikayet etmiyorum. Böyle olacağını bilerek aldım baştan. Yol bilgisayarının, depo ölçümüne göre daha düşük tüketim gösterdiğini belirtmek ve bunu dayanaklarıyla göstermek amacıyla açmıştım konuyu. LPG ye uyum konusunda piyasadaki en iyi motorlardan, zaten gördüğüm kadarıyla çoğu kullanıcı LPG taktırıyor. Ama ben düşünmüyorum, hem araca (belki olmaz ama) zararı olmasın hem de zaten 5 sene kullanır değiştiririm düşüncesindeyim ve bu 5 senede 25-30 bin km ancak yapacağım gibi görünüyor.

    Araca gelince; Biri 2,5, diğeri 10 yaşında 2 çocuğa sahip bir aileyiz. Hem iç hem bagaj genişliği yetiyor bize, rahat rahat biniyoruz ama nadiren (bagajda sürekli bebek arabası -büyüklerden- olunca) keşke daha fazla bagaj olsaydı dediğim de oldu. SW olanını almadığıma pişmanım, bugün ki durumda SW olanı alırdım. İç malzeme kalitesi vasat, daciadan iyi, renaulttan kötü, sanırım anlaşılır bir tarif oldu. Şu an aracım 8.000 km de ve maalesef Ankara'nın berbat yollarında kullanılmasına rağmen (ki Ankara yolları her yer ya çukur ya bozuk asfalt, tangır tungur gidiyorsunuz) trim sesi gelen yeri yok. Yalnız geçen çevre yolunda dişli asfaltta giderken bir yerden (sanırım kapıydı) zırıltı geldi ama düz asfaltta gelmedi bir daha. Otomatik vitesi güzel, problemsiz, konforlu (en azından fiat'tan ve bu fiyattan beklenmeyecek kadar), yol ve rüzgar sesi konusunda da eli güçlü. Daha 2 gün önce Ank-Esk gidiş dönüş yolunda dikkat ettim 120 km/s hıza kadar cidden çok sessiz (Yol durumu çok önemli, kaymak asfaltta tüy gibi süzülüyor, asfaltın durumuna göre değerlendirmek lazım aslında), 120 km/s hızdan itibaren rüzgar sesini duyuruyor içeriye. Yani kısaca, tek cümle ile nasıl anlatırsın deseniz "Parasının hakkını fazlasıyla veren araç" derdim herhalde.

    Kronik olanı bırakın (Maşallah) kronik olmayan bir sorunu bile çıkmadı 15-16 aylık kullanım sürecinde, sanırım/umarım değiştirmeyi düşündüğüm zamana kadar da sorun çıkarmaz. Yakıtını koyup biniyorum.

    Kötü yanları; Ses sisteminin kalitesini beğenmiyorum, direksiyon büyük, koltukları vücudu tam sarmıyor (hoş, 178 cm boy, 69 kg olmam etkili olabilir), yakıt tüketimi muadillerine/rakiplerine göre biraz fazla, aşırı sıcaklarda (Antalya-Mersin bölgesinde yaz aylarında mesela) kliması çokta iyi soğutmuyor.

    Fiyat/fayda dengesine baktığınızda (bence) halen daha en alınası araçlar diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 26 Haziran 2019; 10:6:30 >




  • Güncel

    Bugün Ankara dan kemere geldim. Ankara dan Çıkmadan depoyu tam doldurdum ve yol bilgisayarını sıfırladım. Kemere 20 km kala tekrar tam dolum yaptım ve 562 km yol yapmışım 220 tl yakıt aldı. Km başına depo hesabı 5.47 lt/100 km oldu, yol bilgisayarı ise 5.3 lt / 100 km gösteriyordu.

    Bu arada araçta 4 yetişkin ve tıka basa dolu bagaj vardı ve yol boyu klima açıktı. Tüketim memnun etti. Ş.içi üzsede uzun yolda telafi ediyor bir nebze de olsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 27 Temmuz 2019; 22:40:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Trafik kurallarına uyarak kullanınca aslında çoğu benzinli araç az yakıyor gerçekten. Bende de benzinli punto var 1.4 tjet. Aynı motor egeada da hala kullanılıyor. 100-120 arası gidince gayet iyi yakıyor 5.5 civarında tüketim oluyor. Ama ne zaman dizel gibi uzun yol gideyim biraz süratli kullanayım desem (ki bundan kastım 130-140 ve üzerindeki hızlar) 7 litre civarı tüketim oluyor. Sizin konuyu başından beri takip ediyorum zannedersem keşke almasaydın diyen çok olmuştu ama bence gayet güzel bir tercihti. İhtiyaçlarınızı karşılıyor en önemlisi de sıfır kilometre araba yani. Önceden nasıl binildi derdi yok. Benim puntomu biraz yüklemek istiyorum mesela ama önceki bakımları nasıl yapıldı nasıl kullanıldı bilmediğim için çekiniyorum kaldıramaz diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence normal bir durum sonuçta sensörden gelen verinin bir hata payı var, bu hata aldığınız km arttıkça birikiyor. Mesela aynı testi 7000 km değil de 1000 km için yaparsanız aradaki fark daha düşük çıkacaktır diye tahmin ediyorum.
  • _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt
    
    Belediye evimizin ötesindeki caddeyi park ücretli yaptı, sokağa park etmeye gelen araç sayısı arttı. 4 katlı binanın 4.katında oturuyoruz. Parkeden araçların çoğu dizel oluyor ve dumanı çatı saçaklarında birikip içeri giriyor, yazın pencereler açık olduğu için bu sorunu her geçen yıl daha şiddetli yaşıyoruz. Çölde kutup ayısı ile karşılaşmak gibi bir sorun fakat sokakta dolaşırken de hep denk geliyor aynı pis koku. Bu gidişatın değişmesi gerekli.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    5.47 lt'yi cihaz (yol bilgisayarı) 5.3 lt gösteriyorsa o zaman cihaz 3% az göstermiş oluyor fakat şehir dışı yolda. sehir içi karışık yollarda 10% az gösteriyor. Bence bu durum hata payı falan deil, bilerek ayarlanmış bir durum amacı da kullanıcıyı 10% farkla da olsa memnun etmek. Bence bu olay tüketiciyi aldatmak olarak dahi değerlendirilebilir. Egea'nın tüm kusurları affedilebilir fakat tüketiciyi aldatmanın affı yoktur.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    560 km de 0.17 lt/100 km fark toplamda 0.95 lt yapar. Fulleme esnasında bu kadar fark olabilir. Bir pompacı diğerinden az ya da fazla doldurabilir.

    Yol bilgisayarı enjeksiyon sırasındaki aç-kapaları sayıyor bildiğim kadarıyla. Şehir içi için fabrika özel yapmış vs doğru bir yorum değil. Buharlaşma vs etkisi de olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, okulların açılması ile Ankara'da trafiğin en yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerindeki 4 günlük tüketim değeri aşağıdaki gibi, mübarek otobüs gibi tüketiyor.

    Egea gerçek hayat yakıt tüketimi, Depo-Yol Bilgisayarı farkı.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    13,42L / 100km. Yol bilgisayarı %10'a kadar az gösteriyor demiştin. Onu da hesaba katsan 100km'de 15 litre yakıyor denilebilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    13,42L / 100km. Yol bilgisayarı %10'a kadar az gösteriyor demiştin. Onu da hesaba katsan 100km'de 15 litre yakıyor denilebilir mi?
    Bu zaten depo ölçümü, yol bilgisayarını "0" lamadığım için, yol bilgisayarı verisini göremem. Ama bugün sabah itibariyle yol bilgisayarını da "0" ladım, bakalım ortalama hız ne olacak, yol bilgisayarı ile depo ölçümü ne kadar farkedecek.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Bir önceki aracınız 1.4 otomatik fiestada tüketiminiz ne seviyedeydi. Kullanım şeklimiz benzer gözüküyor. 9 litre seviyesinde yakıyorum. Maksimum 10lt yatsa kafi diyordum ancak yoğun şehir içi kullanımı nedeniyle geçeceğim sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Flying Nimbus

    Bir önceki aracınız 1.4 otomatik fiestada tüketiminiz ne seviyedeydi. Kullanım şeklimiz benzer gözüküyor. 9 litre seviyesinde yakıyorum. Maksimum 10lt yatsa kafi diyordum ancak yoğun şehir içi kullanımı nedeniyle geçeceğim sanırım.
    Fiesta ile yoğun trafikte kullanımımız hiç olmadı. Fiesta hafta sonu gezileri için kullandığımız bir araçtı. Egeayı alalı da 1,5 yıl oldu ve ilk kez böyle yoğun dur/kalklı trafikte kullanıyorum. Okul servis fiyatlarından dolayı, çocuğumu okula araçla getirip götürmeye karar verdim. Ortalama hızı merak ediyorum, sanırım 20 km/s altında bir ortalama hız ortaya çıkacak. Cuma gününe kadar ölçüp tekrar paylaşırım.
  • Flying Nimbus kullanıcısına yanıt
    Günde ortalama 15 km yol yapıyorum, sabah 7-7,5 akşam 7-7,5 olmak üzere. Dün ortalama hıza baktım 12 km/s görünüyor ve 7 km mesafeyi 50 dk da katediyorum yaklaşık.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    12 km ortalama hızda 1.6 atmosferik tam otomatik kombinasyonlu c segment araç için 13.5 litre pompa tüketimi gayet normal hocam, kulağa az bile geliyor, 12 km ortalama hız nedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 24 Eylül 2019; 11:40:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Otomatik Egea'da dur/kalk trafiği için motoru otomatik durdurup başlatan sistem yok mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizelde var ama benzinlide yoktu büyük ihtimalle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 24 Eylül 2019; 14:6:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol bilgisayarı ıle pompada olcum arasındakı fark fiata dava acmayı gerektırecek oranda fazla egea sahıplerı araclarını artık 2. Elde satamıyorlar bende dıkatle ızlıyorum konu yu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.