Şimdi Ara

eğitim sistemimiz neden kötü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar eğitim sistemimiz garip deilmi? Öğrenciler ilkokuldan üniversiteye kadar yarış atı gibi koşturuyor , sonrasında problem çözemeyen,ezberci,okulda öğrendiklerini gercek yasamda kullanamayan nesiller yetisiyor. Bu durum nasil düzeltilebilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu durum halkın devrimi ve cehaletle olan mücadeleyi güçlendirirsek düzelir.
  • peki halkın devrimi nasıl gerçekleştirilecek?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nemesis2014

    peki halkın devrimi nasıl gerçekleştirilecek?


    halkın farkındalığı oluşunca.

    o da ancak maaşlarını alamadıkları zaman olur.

    bunun asıl sebebi içimizde yaşayan hainlerden dolayıdır. (çıkar için savunulan düşünce)
  • Bugün öğrendim lisede artık 11. sınıfta bolum seçiliyormuş.
    Edebiyata yeteneği olan bir çocuk 10 sene fen bilimlerinden geçer not almak zorunda kalırken,
    Fizik konusunda yetenekli bir çocuk 10 sene coğrafya görmek zorunda kalıyor.
    Üstelik okulda öğrenciyi kitap okumaya yönlendiren hiç birşey yok.
    Konuşulması gereken çok şey var aslında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LordWinchester

    Bugün öğrendim lisede artık 11. sınıfta bolum seçiliyormuş.
    Edebiyata yeteneği olan bir çocuk 10 sene fen bilimlerinden geçer not almak zorunda kalırken,
    Fizik konusunda yetenekli bir çocuk 10 sene coğrafya görmek zorunda kalıyor.
    Üstelik okulda öğrenciyi kitap okumaya yönlendiren hiç birşey yok.
    Konuşulması gereken çok şey var aslında

    Peki bunun örnekleri var mı? yani bizim yapamadıklarımızı yapabilen ülkeler
  • nemesis2014 N kullanıcısına yanıt
    Şimdiye kadar yurtdışı olarak sadece Finlandiya eğitimi hakkında biraz bakınmışlığım var onun dışında diğer ülkelerde eğitim nasıldır diye pek araştırmadığım için kulaktan dolma bilgilerle " amerikada-avrupada eğitim çok iyi yeaaa, adamlar yapmış ağğbii, okula serbest gidiyoonn" gibisinden klasik ergen söylemlerinde bulunmak istemiyorum.
    Ama bildiğim kadarı ile öğrencileri küçük yaşlarda (yanlış hatırlamıyorsam bize göre ortaokul çağlarında) mesleklere göre yönlendiren ülkeler var.

    Sistemimizdeki en büyük yanlış her yıl eğitim sisteminde bir sürü değişiklik yapılması bence.
  • Çünkü sabit bir sistemde kalamama gibi özelliği var eğitim sistemimizin sağolsunlar öğrencilerimiz deneme tahtası gibi o sistem olmadı şu sistemi deniyelim muhabettinden ziyan ediliyor, o kadar emek verip bir yerlere gelmek isteyen insanlarla dalga geçiliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence asıl sorun sistemin sürekli olarak değiştirilmesinden ziyade okullarda verilen skolastik eğitim sistemi ve malum torpil mevzusu . Bence sorunun temeli bunlardan kaynaklanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nüfus yoğunluğu bu kadar yüksek olduğu müddetçe - hele ki giderek artarken - düzelmesi mümkün değil. Yurtdışındaki gibi bir sistemle ezberlemeden, öss tipi sınavlara sokmadan üniversiteye öğrenci alınsa artık nasıl torpiller döner belli değil. Bir de sistemin kendisinin oluşturduğu insanların mesleklere olan bence yanlış bakış açısı da etkili. Sınav olmasa herkes belli üniversitelerin bir kaç bölümüne yığılır. O bölümü, mesleği istediğinden/yatkın olduğundan değil, popüler olduğundan. Üniversite hatta yüksek lisans zorunlu temel eğitim halini alıyor bir de; o kadar çok üniversite açıldı ki bir yandan da parayı bastıranlar herkes en az üniversite mezunu olacak neredeyse. İnsanlarda aşağılanan beceri, bir nevi çıraklık-ustalık eğitimiyle - akademik değil - geliştirilen meslekleri düzgün yapanlar olmayınca neler olacak... Yani insanların kafa yapısı da olumsuz anlamda etkili. Zaten kimse çocuğunun bir şey ''öğrenmesini'' değil ''geçmesini, kazanmasını, bitirmesini'' istiyor ama yüksek eğitim demek bu değil zaten herkes aynı yolda yürümemeli de. Belki toplumsal bir aşağılık kompleksinden kaynaklanıyordur belli meslekleri yüceltmek orada aşırı yoğunlaşma, mesleğe göre insanlara saygı duyma ya da aşağılama. Hoş meslekler de değerini ve anlamını kaybediyor kaç mühendis gerçekten üretim, yaratım aşamasında çalışıyor ki, herkes bir şeyler pazarlama derdinde kişi en iyi üniversitenin x y z mühendisliğinden de mezun olsa pazarlamacı, işletme mezunu da, başka bölümler de... Herkes tüketme peşinde oldukça. Bence bunun sonu hiç hayra alamet değil sadece Türkiye için değil dünya için de geçerli, 1929 bunalımını dünyanın yeniden yaşaması şaşırtıcı olmaz.

    Ek olarak gelişen teknoloji ve sosyal yaşam tarzlarından dolayı oldukça farklı yeni nesiller gelişmesine rağmen eski ve zaten yetersiz eğitim şekli çok ciddi anlamda değişmeli, ezber-ezberlemeden de öte o zaten olmaması gereken bir şey ama herkes sorgulayarak yetişirse hangi güç insanları onlar farketmese de köleleştirebilir (=.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elyria -- 16 Kasım 2014; 7:14:10 >




  • Bir ülkenin nüfusu çok fazla olsa bile eğer eğitim için gerekli bütçeyi ayırırsa çok başarılı olur. Mesela abd'nin nüfusu 317 milyon olmasına rağmen en iyi üniversitelerde abd de nobel ödülleride genelde oraya gidiyor. Örnek olarak çin'de ( dünyanin en fazla nüfuslu ülkesi) pisa nın 2012 raporlarına göre en yüksek puanı almis. Yani nüfusunuzu etkili kullanirsaniz o size bir güç olarak yansir


    Ikinci olarak insanlarin bölüm ve mesleklerle ilgili düşünceleri görüşünüze tamamen katılıyorum. Mesela üniversite sinavinda derece yapanlarin çoğu tıp fakültelerine gidiyor. Sanki herkes tıp icin doğmuş.



    Son olarakta herkes sorgulayici dusunse ne olur?demissiniz. Zaten meslek liselerinde yeterince öğrenci var. He olmasa bile almanya 1960 tan beri bizden işçi alıyordu. Çunku iş gücüne ihtiyaci vardi ve simdi almanya dünyanin enguclu devletleri arsinda. Yani demek istedigim asil önemli olan bilimsel dusunme yetenegine sahip bireyler yetistirmek aksi halde ülkemizin gelismesi cok zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Okul puanına göre öğrencilerin üniversiteye yerleşmesi mümkün değil çünkü hoş beleşten puan veren okullar tercih edilir.Kaliteli eğitim veren okullar öğrenciyi üniversiteye hazırlayamaz.Bu da büyük bir sıkıntıya yol açar.Bir nevi kriz gibi.
    Orta Asyanın ve Azerbaycanın eğitim sistemide fena değil ama ne bileyim Türkiyede bir çok sorun var.
    Mesela ilkokula değinelim anneler çocuklarını çok besleme yetiştiriyor aman oğlum şöyle yapsın aman oğlum böyle yapmasın aman oğluma bir şey olmasın.Elalemin çocuğu ağlarken ilkokulda sümüklü sümüklü biz okulu keşfederdik.Çünkü okul keşfedilecek yeni bir yerdi bizim için.Solucanları kurcalardık ızgaralarda,ne bileyim plastik şişelerle oynardık.Hem öğrenirdik hem eğlenirdik.
    En sıkıntılı eğitim kurumları Türkiyede ortaokullar kesinlikle ortaokullara el atmaları lazım.Okuldan atılma olayının ortaokulda olması lazım.
    Meslek Liseleri hakkında broşürler dağıtılmalı ve puansız çocuk meslek lisesine ve imam hatibe mahkum edilmemeli.Her ilçede
    bir tane puansız lise olmalı.
    Üniversite eğitimine gelecek olursak kesinlikle tek başına üniversitedeki eğitim size yetmez.Sizin o eğitimin üstüne bir şeyler eklemeniz gerekir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.