Şimdi Ara

Egpu mu yoksa chipset değişimi mi? (Konu derin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.
    2012nin sonlarında severek aldığım PB Easynote LS44-Hr-611TK model notebook um geçtiğimiz aylara kadar ufak tefek problem dışında ihtiyacımı görecek şekilde kulanıyordum. İ5 2.5 ghz işlemci, 17,3" ekran 8 gb ram ve amd 7670m ekran kartı ile oynadığım oyunlarda idare eder şekilde gidiyorduk ki aniden mavi bir ekran ile atimpagsys hatası gelene kadar. Araştırmalar ve bir cok denemeden sonra çift ekran kartlı notebook daki harici ekran kartının chipsetinin bozulduğunu düşünmekteyim. Yeni bir pc ve notebook alacak kadar para yok, mevcut hali ile de (intel hd3000 chipset) oyun bile zor açtığından çözüm arayışı içindeyim.
    1. Secenek; Egpu - Egpu için en büyük sıkıntı piyasadaki ekran kartı kıtlığı ve uçuk fiyatlar (gtx 1050ti bulmak zor, bulsan da 1000tl gözden çıkarmak lazım) ayrıca ek parcalar, kablolar, psu ve ekran kartı dışarıda olması ayrı problem. Kutu da tutayım desem kart, psu, kutu, aparat v.s. Maliyet olacak 2000 tl
    Avantajı benim laptop da 2. Minipciex var yani wireless adaptörü sokememe gerek yok, 2. Hdd yuvası var (mali duruma göre ssd ile sistemi güçlendirebilirim, işlemci ve ram da 1,2 sene daha idare eder yani belli masraflar ile yatırım yapmaya değebilir)
    2. Secenek ise arızalı olduğunu tahmin ettiğim (hala kesin bilgim yok ama işaretler bu yönde, donanımsal destek alamadım henüz) amd 7670m e sahip 216-0833000 kodlu chipseti piyasada bulabileceğim muadili yada daha üstünü ile değiştirtmek. Bu işin mali açıdan daha uygun olacağını ve notebook u mobile olarak kullanmaya devam etmenin daha makul olcağını düşünüyorum ancak dezavantajları ise ürün bulmak, demontaj ve montajı yaptırmak (güvenebilir bir yer), sonrasında sistemin stabil çalışmama riskleri de bulunmakta.

    Öneri ve tavsiyelerinize açığım, Kocaeli içinde notebook uzmanı tavsiyesi de fena olmaz. Fotoları ekliyorum

    Saygılarımla

    [simage]https://image.ibb.co/nLr0pR/IMG_20180204_WA0010.jpg 10.jpg[/simage]






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juveline -- 4 Şubat 2018; 2:54:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yok mu hiç öneri/düşünce ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.