Şimdi Ara

Egzos fanı mı 140 mm olmalı intake fan mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar p400 kasaya sahibim kasanın fan kapasiteleri:
    öne 3 üste 2 arkaya 1 adet olmak üzere 6 adet 120mm fan alabiliyor. Alternatif öne 2 adet 14cm veya üste 2 adet 14cm takabiliyoruz.



    Şimdi merak ettiğim kasada halihazırda arkada 1 adet ve önde 1 adet olmak üzere 2 tane 12cm fan mevcut. Anakart 4 adet 4pinli fan kontrolcüsü desteklediği için 2 adet daha almayı düşünüyorum. 1 tane 12cm 1 tane 14cm akasa viper alıcam ama merak ettiğim aldıktan sonra 14cm olanı içeriye hava alsın diye öne mi takmalıyım yoksa havayı dışarı atsın diye yukarıyamı takmalıyım? Yani özetle daha büyük çaplı fan intake olarak mı kullanılmalı yoksa egzos fan olarak mı?

    akasa viper güzel fan ama 14cm ler biraz yüksek rpm de gürültü yaptığını duydum o yüzden 1 tane alıp denemek istiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tar Goroth -- 27 Eylül 2018; 11:10:9 >



  • 14cm'liğini test etmedim ama Viper'ın 12cm'liği de pek sessiz değil bence. "Ses" konusu sizin için öncelikliyse, Viper sizi memnun etmeyebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehhalil

    14cm'liğini test etmedim ama Viper'ın 12cm'liği de pek sessiz değil bence. "Ses" konusu sizin için öncelikliyse, Viper sizi memnun etmeyebilir.
    Teşekkürler yanıt için günler sonra yanıt geldi.

    8700 kullanıyorum geçtiğimiz günlerde MSI core frozr L taktım işelmci sıcaklığı 80lerden 60 lara indi gerçekten farketti. 12 lik için pek sesli değil diyolardı ama yanıtınız şüpheye düşürdü beni. ama kasam çok ısınmıyo ben biraz ekleme yapma fantazisine giriyorum sanırım. o sebeple çok yüksek rpm lere ulaşacağıonı düşünmüyorum alsam dahi. peki şuna cevap verebilir misiniz

    14cm lik fan aldım diyelim bunu intake olarak mı takmak mantıklı olur yoksa havayı dışarı vererek kurmak mı? tek fan girişim kaldı onu kullanayım diyorum aldıktan sonra tak çıkar yapmadan tek seferde doğrusunu yapsam iyi olur :)




  • "tek fan girişim kaldı" demişsiniz. Öncesinde 2 tane diyordunuz. Son birkaç gün içinde sisteme fan mı eklediniz?

    14 ya da 12'lik fanlar takılabilir, aman aman fark yaratmaz. İlle de 14 alayım derseniz, egzoz fan olarak takmayı tercih ederim şahsen. Bazı kasalarda ön panele 14'lük fan takma şansı olsa da, fan açıklığı yeterince geniş yapılmıyor; 12'lik fana uygun yapılıyor, 14'lük taksanız da verim alamıyorsunuz. Sizin kasanızın ön bölümünü bilmiyorum, yeterince (14cm çapında) açıklık varsa ön tarafa da takılabilir.

    Ses konusu görecelidir. Ben ses konusunda hassas biriyim. 20'den fazla fan modelini kendi çapımda test ettim. 12 cm'lik Viper da bunlardan biriydi. Yapı kalitesi oldukça iyi fakat bana sessiz gelmedi. (Bu arada fanları 600-1200 devir aralığında test ettiğimi de belirteyim, daha yüksek devirler asla bana göre değildir.) Örneğin Viper'ın kardeşi Piranha, Viper'dan bariz daha sessizdir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.