Şimdi Ara

Ehliyet sınavını geçemeyenin IQ'su düşük olabilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 24 yaşındayım. Hiç araba hevesim merakım olmadı. Anca bilgisayarda need for speed oynardım. Stajyer ehliyet dalgası gelecekmiş diye bizimkiler zorla ehliyete yazdırdı.

    Neyse dedim gideyim falan. Teorik derslerin hiçbirine girmedim. 1 defa direksiyona gittim hoca sürüşümü beğendi direk trafiğe çıkardı. Kazasız belasız stop'suz tamamladım.

    12 Aralıkta teorik sınav varmış diye dedim geçmiş sınavı bi çözeyim. 50 sorudan 43 doğru yaptım.

    Yapamadıklarım da bilgi sorularıydı işte promil sınırı kaçtır, motorsikletlerin azami yoldaki hız zınırları kaçtır gibi.

    İşin en komiği de hep duyuyordum ''motor çok zordoooo'' diyenleri. 10 motor sorusunun 10'unu da doğru yapmışım ki hiç anlamam mekanikten vs. Azıcık beyin kullandım o kadar.

    5 defa teorik sınavı geçemeyenler olduğunu gördüm de, üzüldüm.

    Not: IQ 164 (zekatestimerkezi diye bi site var ordan yaptım tabi gerçekte daha düşük çıkar)

    2. Not: O testi de baya evvel birileri forumda konu açmıştı da yaptım. millet 130 IQ ile mutlu falan oluyordu. meraktan bi bakıvermiştim.







  • sen beni güldürdün allah da seni güldürsün IQ 164 demek gerçekten iyimiş.

    ben ehliyet aldığımda ilk yardımda zorlanmıştım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    ilk yardım çok kolaydı. 12/13 yaptım. yani sıradan bi insanın tv'de bile öğrenebileceği (ki hiç tv izlemem) çoğunlukla mantık soruları gibi geldi bana.

    en çok bilgi sorusu trafikte vardı 21/27 yaptım trafikte. dediğim gibi promil, km/h benzeri ezber sorularını ve birkaç işaret sorusunu yanlış yaptım.

    motorda 10/10 yaptım :D aslında onda da bilgi soruları vardı ama biraz mantık biraz da şansım yaver gitti. yani motorun sürtünmeden dolayı alacağı hasarı azaltmak için yağ kullanman gerektiğini traş makinesi kullanan herkes bilir sanırım.

    ya mesela bi soru vardı. şu işaret aşağıdakilerden hangisini gösterir diyor. işaretle ilgili hiçbir fikrim yok. yay gibi uzayan bir çizgi var. baktım tipine fırının ısıtıcı demir borularına benziyor. ısıtıcıyı seçtim doğru çıktı. yani bu sorular hayatının her yerinde karşına çıkan şeyler aslında. biraz kafa çalıştırınca kolayca yapılıyor. sırf fantazi olsun diye sınava çalışmayıp direk sınava giricem. ya vezir olucam ya rezil :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih Güzey -- 8 Aralık 2015; 23:42:42 >




  • sorular dediğiniz gibi mantık işi çoğu. pratik zeka bir insan yapabilir. şuan baktım çıkmış sorulara ilk yardımda yine zorlandım

    umarım ehliyetinizi alırsınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim öyle umuyorum. hani madem ehliyet alıyorum arabam da olsun bari boşa gitmesin dedim pederi ikna ettim araba alıcak şimdi. ehliyeti alamazsam acayip gülerim :D
  • duyduğuma göre park işi sıkıntılıymış

    pazar gün markete gittim. marketin çevreside acemi güzergahı. denemek için benim sedan clio ile güzergahtaki dubaların arasına tek hamlede nizami park ettim. aracım HB olan sürücü adaylarının arabasından 25 cm falan uzun herhalde :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    başında durucak hocaya göre değişiyor o ya. kimisi önemli bakıyor, kimisi de trafikte iyi olsun da parkı zamanla öğrenir şeklinde yaklaşıyor.

    şimdiye kadar trafikte hiç zorlanmadım kusursuza yakın kullandım ilk sürüşümde. park etmekte de zorlanacağımı düşünmüyorum. hani belki çok küçük bi ihtimal geri geri park et derse falan biraz kasar mı diyorum ama, muhtemelen sonraki direksiyon derslerimde onun da pratiğini yapacağım için bana pek ürkütücü gelmiyor şimdilik.

    araç kullanımında bilgisayar oyuncuları biraz daha avantajlı bence. yani bi gemi, helikopter, uçak, tank kullanıp aynı anda da savaşan biri için sağa sinyal vermek çok zor gelmiyor :D
  • inşallah geçersin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    gece gece gevezeliğim üzerimde. dur biraz daha konuşayım. aslında 3rd görsek arabayı neler gösteririm o hocaya ama :P
  • bu diyeceklerimi umarım yanlış anlamazsın

    çok biliyorum, ben kesin yaparım, bunlar basit havasına gitmemeni öneririm. o an bişi olur yapamazsın falan. çünkü böyle olaylar çok gördüm (kendim de yaşadım)

    sakin kullan. hocanın huyuna git. tamam hocam haklısınız hocam. kusura bakmayın hocam vs vs.

    sen 12 aralık sınavina mı gireceksin ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...DeAtH... -- 9 Aralık 2015; 0:24:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    12 aralıkta teori var. 2-3 hafta sonrasına direksiyon.

    hoca anlattı bi tane eleman varmış boğaziçinde okuyormuş. hoca şu günler şu saatlerde teorik ders oluyor falan diye bilgilendirme yapmış. çocuk da demiş ''ben gelmem onlara yieeaa gerek yok geçerim zateen direksiyona gelsem yeteeer'' falan.

    sonra bu mal teorik sınavı geçememiş direksiyona da girememiş

    yani dediğin gibi oluyor cidden. benim kendime güvenim biraz daha farklı ama. sınav konusunda başarılıyım. hiçbir sınavda heyecana kapılmıyorum yapım böyle. hani mevzuyu da çözdüm biraz biraz.

    mesela çoğu kadın paniktir. muhtemelen ehliyet sınavlarında da birçok hata yapıyorlardır. ama bir şekilde alıyorlar o ehliyeti. pelin diye bi arkadaş 2 seferdir alamıyor gülüyorum baya :D panik yapmış sınavda :D

    rutinlere uy, sakin ol. altın kural bu. bence hocanın baktığı şey senin trafikte ne kadar kontrollü bir birey olup olmadığın.

    mesela trafikte çok iyi araba kullanırsın falan, adamın biri sollar sinirlenir adama söver direksiyona bi tane patlatırsın adam seni öfkeni kontrol edemediğinden dolayı bırakır. yani bırakır mı bilmiyorum ama bence bırakmalı :D

    yapılacak şey basit. koltuğunu ayarla, aynaları ayarla, emniyet kemerini tak ve güvenli bir sürüşe hazırlan. bu detaylar ne kadar dikkatli olduğunu gösterir. hepsi bu. hocayla konuşurken heyecan yapma rahat ol. sesin titreyerek hebebe höböbö dersen trafikte heyecan yaptığını düşünebilir. trafikte heyecan da insanı hataya götürebilen bir etmen olduğu için bunu negatif olarak değerlendirebilir.

    hiç ehliyet sınavına girmedim ama muhtemelen mantık bu şekilde işliyordur. sadece 2 dakika ben hoca olsam neye bakarım diye düşününce bu sonuçlar çıkıyor yani. yine IQ show yaptım Allah kahretmesin adokfadpofka :D şu liseli random gülüşlerini de atmasam benden büyük adam olur aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih Güzey -- 9 Aralık 2015; 0:34:38 >




  • sınav sonucunu, direksiyon sınav sonucunu vs beni bilgilendirmeyi unutma. çok merak ediyorum. inşallah geçersin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    ilk işim o olucak bak pinliyorum seni tepeye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine stajyere kalıyorsun bende gireceğim inşallah geçeriz.
  • 3RE3RA kullanıcısına yanıt
    hocam emin misin kurstaki hoca kalmıycaksınız muhtemelen hazır değil o sistem henüz falan diyordu. kesin bilgi mi?
  • Hocalar öyle diyor ama internette okudugum bilgilerin hemen hemen hepsinde Yıl başından sonra çıkaran herkesin stajyer olucagını söylüyor.
    Yani şuan geçsen yıl başından sonra cıkarsan stajyermişsin öle deniliyor.
    Zaten bizim direksiyon sınavı 2-3 ocak gözüküyor.
  • hakan0725 kullanıcısına yanıt
    ya gerçi stajerlik olayı ehliyet almama bahane oldu başka bişey değil. bizdeki stajyerlik sistemi avrupadaki gibi değilmiş öyle yanında ehliyeti olan biri oturucak falan. sadece ceza puanımız normal sürücüye göre yarı yarıyaymış sanırım. o da beni ırgalamıyor zaten iyi şöförüm :D
  • Hayırlısı beni korkutan bazı kurs yerleri 2-3 ocakda mesela ilk sınav çok aday alıyorlar para kazanmak icin
    2-3 ocakda herkesi alamıyorlar mecbur 2.ci sefere atıyorlar 23-24 ocak aslında 23-24ü 2-3 ocakda kalanlar için olan sınav tarihi.
    umarım öyle bişey yapmaz bizim kurs
  • hakan0725 kullanıcısına yanıt
    bizim hocalar nisan'dan sonra ancak olur o sistem diyorlar. henuz uygulamaya hazir degil altyapi falan demisler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklıma geldin yarın sınav var. başarılar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.