Şimdi Ara

Ehliyetsiz araba kullanırken yakalanmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
48.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nisan ayında başımdan geçenleri anlatmak isterim...
    cuma gecesi 00.20idi.evime dönüyordum kanımda 70cclik bira ile,yok ya çevirme olsada bişeycik çıkmaz dedim.ve olan oldu çevirme oldu:) 91 promil alkol çıktı.
    548 tl ceza yedim,6 ay ehliyet yok,eylül ayının gelmesini iple çekiyorum.cezayı daha ödeyemedim.inşallah bir gün onuda öderiz.
    neyse işimiz arabayla olduğundan dedim ki otobandan gideyim gideceğim yerlere izmirde,şehir içlerini hiç kullanmayayım,abilerim çevre yolunda çevirme olmaz dediler çünkü
    örnekköy girişinde tak yine yakalandım.ruhsat sahibine 270 tl,banada mahkeme 900 tl bir daha ceza kesti.
    ve geçen akşam yine yakalandım.artık polislerle akraba oldum.alkol var mı,dedim ne alkolu abi,3 ay önce bir bira içtik ömrüm gitti,
    neyse saldılar beni.
    benimde merak ettiğim araştırdığım noktada burada,ben araç kullanıyorum,hatta bu vesileyle alkole veda ettim:) (gerçekten)
    bir daha yakalanırsam alkolsuz araç kullanmaktan 3. olmuş olacak,ne ceza alacağım acaba merak ediyorum.ceza evi arabasınımı çağıracaklar direk hapse mi gideceğim.?
    yani paraya çevriliyor,çevrildi bir oldu alkolluyduk,ikincisinde ehliyetsizlikten işlem yedik,hadi insaf ettiler falan sonuncusunda,peki gözümün yaşına bakmayan bir memura denk gelirsem bi sonra ki sefer ne olacak??? paraya çevrilemeyen hapis cezası raddine mi ulaştım acaba merak ediyorum..?
    tavsiyem ne:
    -alkollü araç kullanmayın,klişe sanırdım bende,çok canı yanıyor adamın,
    -kullandınız eve döneceksiniz cuma veya cumartesi akşamı saat 12 03.00 arası olmasın saatiniz.
    -tamam oldu,cuma akşamı içtiniz alkollusunuz,eve dönmek istiyorsunuz..saatte tam 2.15 olsun,ya arabada uyuyun(gerçekten),ya taksi tutun,yada dua mua edin artık...
    ALKOLU ARAÇ KULLANMAK TEHLİKEDİR LAFINI DEĞİŞTİRİYORUM,
    ALKOLLU ARAÇ KULANMAK TEHLİKELİ FALAN DEĞİLDİR.YAKALANIRSAN TEHLİKELİDİR.ÇÜNKÜ ÖMRÜNDEN ÖMÜR GİDER.6 AYDA 10 SENE YAŞLANIRSIN:)




  • Kuzenim 17 yaşında.GEçen gün site içinde ki bakkala gitmek için benden arabayı istedi.(sitemiz büyük)İyi dedim bende hem acemeliğini atar hem de gönlü olsun.Çıkmış siteden dışarı cadde de polis çevirmiş.Yukarıda arkadaşın anllattığı gibi xx lira şuna xx lira buna xx lira mahkeme için gidicek demiş polis bey.Kuzenimin ağzı çok iyi laf yapar namıssız 50 lirayı ruhsata sıkıstırıp vermiş polis tamam git bidaha görmiyim demiş.EVe geldi bana anlattı bunu.Sesimi çıkarmadım genç işte kanı kaynamış falan diye.AMa araba bağlansaydı aynı şekilde karşılarmıydım ? HAYIR





    Uzun lafın kısası.RÜşvet yedireceğin polis çıkarsa(şansına) sıkıntı çekmezsin.Öte ki türlü çok başın ağrır




  • bende herzaman ehliyetimi yanımda taşırım geçengun köye gidecez iş pantolonunu giyince öteki cepte kaldı cuzdanım. cıktık yola hiç polis cevirmemişti daha önce baktm ilerde cevrme var kemeri taktm hemen polis herkese geç dedi beni çevirdi :D
    o anda aklıma geldi ehliyetn evde kaldıgı
    nese ehliyet ruhsat dedi ruhsatı verdk ehliyet ewde kaldı dedim
    numarasını biliyomusun hayır
    kimliğin yanındamı hayır
    tc no biliyo musun hayır
    neyse insaflı cıktı polis evi aradk ehlyt no kimlik nofln ogrendik sorgulandı geçtik :)
  • Bu güne kadar hiç trafikte araba sürmedim.

    Babamın mesleği makam şoforlğu , dedem'de şofordu hatta büyük dedem at arabası kullanıyormuş.Şimdi durumdan anlaşılacağı gibi bizim ailede bir araba sevdası var(amcalarım falanda aynı durumda) ancak ilginçtir bende bu ilgi pekyok.Aslında benim şimdiye kadar arabayı kaçırmak bir yana yollarda sıfır çiziyor olmam gerekiyordu ancak nedendir bilmiyorum(aslında herşeyi biliyorum) araba ile dolaşmak hiç hoşuma gitmiyor.(Bisikletim daha eğlenceli)


    6 yaşımdan beri arabamız var.İlk arabamız vosvos idi(hayalimi süsleyen araba ileride para kazanmaya başladığımda bir tane alacağım) o günden beri kaç tane arabamız olduysa hepsinin anahtarı ve ruhsatı salonda gözümün önünde olmuştur.Bir kez bile alıpda gezmeyi düşünmedim.En fazla arabayı güneşten gölgeye çekmek için ya da arabayı yıkamak için yakınlaştırmak amacıyla anahtarı almışımdır.(O da cadde sokak olmadığı için)

    Eliyetsiz araba kullanmak bile bile tüm suçu kabullenmekdir.Olurda da kaza yaparsanız haklı olduğunuz durumda dahi ehliyet olmadığı için suçlu duruma düşersiniz.Olurda bir yayaya çarparsanız ehliyetsiz olmanız sizin iki kat suçlanmanıza neden olur.Lütfen bu konuda daha akıllı hareket edin.



    Ben dolayısıyla hiç ehliyetsiz yakalanmadım ancak teyzem yakalandı onu anlatayım sizlere;


    Yine hafta sonu bir araya geldik teyzemler gelmişti bize ancak teyzemevde birşey unuttuğunu söyledi Ankara yenimahalleden Mamak'a gittik.

    Tam saimekadın cıvarında koşu yolunun bittiği tren yolunu altından geçildiği kavşağa yaklaşıyoruz polis işaret yaptı ve durduk.(sene 99 ya da 2000)

    Polis:İyi günler hanfendi ehliyet ruhsat???

    Teyzem:Sağ ön koltuğa bakar ancak çantası yok!!!!

    Kuzen ve ben:Arka koltukta

    Teyzem:inanmayacaksınız ama valla memur bey eve 500 m kaldı kardeşime gitmiştik bir şey unutmuştum onu almaya geldik ama çantayıda kardeşimde unutmuşum ehliyette çantada kaldı.(Bu sırada harbiden sırıtıyor.)

    Polis: peki ruhsat ???

    Teyzem:O da çantada

    Ben ve kuzen:

    Polis:derin bi nefes çekti ''saçları boyatmayı unutmuyorsunuz ama ehliyeti unutuyorsunuz.

    Teyzem:Aslında dikkat ettiğim bir konudur ancak aceleyle çıkınca unutmuşum.

    Polis:Tamam bu seferlik ben görmemiş olayım dikkatli kullanın (bence ehliyetli olduğuna inanmadı.) geldiğiniz yoldan geri dönün.

    Teyzem:Çok teşekkürler memur bey iyi günler iyi görevler.


    Bir keresinde de kargasekmezde polisdur demişti arada 200 m vardı teyzem bir fren yaptı arada 150 m var polis geldiyor teyzem olmaz sen gel diyor.Polis işaret yapıyor gel diye teyzem olmaz diyor.Tam komediydi.




  • 800 tl cezası var erken ödenirse 600 tl bizzat ben yediğimden biliyorum adliyeye sevk ediliyor oradan size bi kağıt veriyorlar sonra paşa paşa gidiyorsunuz sıkıntısız bi durum paniğe gerek yok
  • İstanbulda trfiğe sürekli çıkarım.Bir kaç kere polis AMCA larla karşılaştık..Birtanesi aynen şunu dedi..

    POLİS: bak sana bişey demiyorum.bi işlem yapmayacağım.(okul kimliğim vardı.meslek lisesi motor bölümündeyim.dedim araca bakım yaptım testini yapıyorum).Ama dikkat et solundan kalkan birine denk gelirsin seni süründürür.çok şükür şimdiye kadar bişey olmadı.Bu arada 13-14 yaşlarından beri kullanıyorum ve kullanmadığım araç markası kalmadı desem yeridir..herkese hayırlı sürüşler..
  • 19 yaşındayım çok şükür ehliyette var şimdi .Bundan yaklaşık 3 yıl önce arkadaşlarla geziyoz tam eve dönce ana yoldan çıktıktan sonra 200 metre ileride ev tam son dönemeçten dönücem ne göreyim ileride polis amcalar el işareti yapıyor yavaşladım durdum (1-2 saniye gibi gelidi bana bir an kaçmayıda düşündüm sonra sonuçları düşündüm vazgeçtim bkn: polis ihtarına uymayan gence açılan uyarı ateşi sonucu hayatını kaybetti) neyse polis ehliyet ruhsat dedi ruhsatı verdim bakt bi 5-10 saniye sonra ehliyet dedi içimden ulan hem vermiyonuz hem istiyonuz ne yüzsüsünüz demek geldi :) yok dedim ozmana kimliği ver dedi sevindim heralde kimlik kontrolü yapıp göndericek. 1 dakika falan geçti baktım bi kağıt dolduruyor dedim abi yapma etme yok tınlamadı aramızda halledelim mevzusuna giricektim ama öyle bi sinyalde alamadım ( bir de ulan sen devlet memuruna rüşvetmi teklif ediyorsun derse diye ) sonuç olarak cezadan kurtulamadık. (anlaşamamamızın nedenlerinden biri belkide yanlızca 2 tane göbekli polis memuru olmayışlarıydı o dönemde meydana gelen bombalı eylem hazırlığı haberleri olduğu için sanıyorum yanlarında 6-7 tane çevik kuvvet ve 4-5 tane de normal polis vardı heralde onların yanlarında rahat edemedi . arabayı didik didik aramışlardı )

    200 küsür tl araç sahib ine yani babama kesilmişti banada adliyeden aldığım kabahat cezası olan 700 küsür tl ve arabayı da bağladılar otoparka çektiler oda 150 gibi bir rakam tutmuştu 15 gün içinde ödedimi %25 indirim yapılıyordu.

    bu olaydan sonra bende maddi madevi hasarlardan dolayı 3-5 ay arabanın sürücü koltuğuna araba çalışmazken bile oturamadım :) ancak daha sonra yavaş yavaş tekrar kullanmaya başladım 2. baharımda :) arabayı daha farklı kullandığımı fark ettim artık arabanın önüne değil yolun görünen en uzak noktasına ağaç altlarına yol kenarlarına yani polislerin olabileceği her noktaya bakarak kullanmaya başlamıştım. Bu şekilde bursadan istanbula ehliyetsiz gidip geldim gelirken bursa girişinde ( yeni tekniğim sayesinde :) ) çevirme olduğunu gördüm hemen kenera çekip aracı ehliyetli birine verdim

    sonuç olarak yaşanan anda çok acı veren ancak daha sonra güzel bir anıya dönüşen bir olay oldu benim için tabi onca para gitti ama hayattan 1 şey daha öğrenmiş olduk EHLİYETSİZ YAKALANMAAAA.

    birde bir konu hakkında yanlış anlaşılma var ehliyetsiz olan herzaman suçludur bende geçen haberlerde okudum böyle birşey yokmuş size sadece ehliyetsizlikten ceza kesiliyor diğer herşey normal ehliyetliymişsiniz gibi işliyoır (kasko hariç kasko alkollü ve ehliyetsiz olanlara ödeme yapmıyor)
    örnek: siz yolda gidiyorsunuz arkdan biri geldi geçirdi hasar büyük mecbur polis çağırdınız size yaklaşık 1000 tl ye patladı ancak araçta oluşan 5-10 bin tl lik hasar size çarpanın zorunlu trafik sigortası tarafından karşılanır (arkadan çarptığını 8/8 kusurlu olduğunu farz edersek) ancak bu gibi durumlarda en iyi yol ehliyeti olan birini çağırmaktır




  • ya arkadaşlar trafikte 20km yol yapmak ehliyetsiz sorun olmuyomuş öle duydum trafik kurallarında varmış blen varsa bilgilendirimisiniz
  • gecen hafta cumartesi gunu yakalndim. arac sahibine 275 tl ceza. kullanan da adliye ye gider cezasi 1 ay hapis(600 tl ye cevrilir). 15 gun icinde odersen de 450 tl. gecen haftadan beri degismediyse bu sekilde.

    edit:15 yasindan kucukse ceza uygulanmazmis polis oyle soyledi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merto -- 18 Ağustos 2010; 14:38:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mazlumdogan

    ya arkadaşlar trafikte 20km yol yapmak ehliyetsiz sorun olmuyomuş öle duydum trafik kurallarında varmış blen varsa bilgilendirimisiniz

    öyle birşey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mazlumdogan

    ya arkadaşlar trafikte 20km yol yapmak ehliyetsiz sorun olmuyomuş öle duydum trafik kurallarında varmış blen varsa bilgilendirimisiniz


    oyle birsey nasıl olabilir? tespiti nasıl yapılır? basladıgınız noktadan alıp polisi arabaya 19 km 999mt gidip, abi bak 20 km olmadı mı diyeceksin? adam nasıl bilecek (oyle birsey olsa hani) senin kac km dir kullandıgını.? Eger oyleyse ehliyete luzum kalmaz, herkes "abi 10 km olmadı yola cıkalı" der :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onr4249

    Polis:derin bi nefes çekti ''saçları boyatmayı unutmuyorsunuz ama ehliyeti unutuyorsunuz.



    Teyze benim teyzem olsa yanında da ben olsam o polise büyük bir dişçi faturası, banada sulh cezadan birkaç milyar kitlendi demektir. Valla tam dayaklıkmış... Sonra orda burda alınıyorlar, niye memurlarımıza şöyle böyle diyorsunuz diyorlar. Ee şöyle böyle olduklarından olmasın sakın? Siz sanırım yaşça ufaktınız o tarihte...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

    quote:

    Orijinalden alıntı: onr4249

    Polis:derin bi nefes çekti ''saçları boyatmayı unutmuyorsunuz ama ehliyeti unutuyorsunuz.



    Teyze benim teyzem olsa yanında da ben olsam o polise büyük bir dişçi faturası, banada sulh cezadan birkaç milyar kitlendi demektir. Valla tam dayaklıkmış... Sonra orda burda alınıyorlar, niye memurlarımıza şöyle böyle diyorsunuz diyorlar. Ee şöyle böyle olduklarından olmasın sakın? Siz sanırım yaşça ufaktınız o tarihte...



    ooo polat alemdar'da burdaymış.




  • arabayı bağlarlar ve ceza kesilir....
  • Şimdiye kadar hiç yakalanmadım halada yakalanmıyorum gördüler beni ama durdurmadılar neyse 18 dolsun direk ehliyet alıcam zaten dikkatlı kullanın dikkat çekmemeye çalışın rahat davranın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mazlumdogan

    ya arkadaşlar trafikte 20km yol yapmak ehliyetsiz sorun olmuyomuş öle duydum trafik kurallarında varmış blen varsa bilgilendirimisiniz

    hay allah'ım yaa
  • 11 nisan 94 doğumluyum..babam ve abim yanımdayken genelde arabayı kullanırım..otoyolda kullanmadım kullandıysam da 2 veya 3 kere kullanmışımdır dolayısıyla hiç uygulamaya denk gelmedim :) yaşadıgımız muhitte de sadece polisler ddevriye olarak geziyorlar çok denk geldim yanımdan geçerken,ben onu geçerken veya o karşımdan gelirken :) fakat hiçbir durum olmadı hani sağa çek,dur bilmem ne diye..yanımda babam veya abım yokken de 4-5 kere almısımdır arabayı oda babamın ıznı vardı sadece biraz dolasayım hava alıyım hemde gönlüm olsun diye..
    amerikada yaşayan akrabamızın dediğine göre amerikada 16 yaşında sertifika alıyormuşsun ve yanında ehliyeti olan birey olduğu sürece o sertifikan sayesinde kullanabılıyormuşsun arabayı..keske türkiye'de de böyle bir şansımız olsa aaah ah...
  • Benim ehliyetsiz dönemimde başıma gelen bi olayı anlatıyım.

    17 yaşımdaydım babamın passatını almıştım.Babam kendi öğrettiği için çok güvenirdi bana araba konusunda.Neyse o aksam bodrumdan kuzenler gelmiş dışarı çıkarıyım dedim.Aldım arabayı 4-5 mekan değiştirdik.Alkol full herkesde.Göl kenarına gidelim cilasını orda atalım dedik.Hızımda 50-60 arasıydı sahil yolunda.Arabayı yıkatmaya zaman yoktu babamda yaylaya gitmiş önceki gün araba leş gibi arka cam o kadar piski görünmüyor birşey.İçerde müziğin seside açık.Bi baktım arka camın tozunun rengi değişiyor Polis aracı selektör yapıyormuş zor farkettim adam dibimde baya gitmişiz öyle haberim yok.Dualardan önce aklıma kendimi arka koltuğa atmak geldi küçük kuzenin kucağına Yan koltuktada büyük kuzen oturuyor.Araba boş viteste gidiyor yolda düzdü allahtan yan koltuktaki kuzen atladı hemen direksiyon başına direk sağa çekti ehliyet vardı onda yeni almış 4 gün önce.Bu dediğim action 4-5 saniye içinde oldu
    Neyse sağda durduk biz 4 polis geldi herkes araçtan insin dedi ben yosef yosef tabii Dur ihtarına neden uymadınız dedi müzikten duymadık dedim anonsu bide camın halini gösterdim neyse arabanın heryerini didik didik aradılar ehliyet sormadılar sadece ruhsatı kontrol ettiler kimlikleri topladılar GBT yapıp yolladılar bizi.Hatta dalgınlık devam ederken ben geçtim direksiyon başına bastık gittik.Kimlik kontrolünde yaşıma dikkat etseydi tekrar durdurabilirdi

    Ehliyeti aldım.1-2 ay geçmişti, aynı kuzenler geldi yine Mersine gidelim dedik.Ozaman bende 407 yoktu yine passatı aldım.Bi yazlık kiraladık 2 büyük OLMECA GOLD aldık 6 kişiyiz arkadaşlarla beraber.Oturduk tak tak tak sabah 5'e kadar öldürdük 2 büyüğü.Sonra bende kayış kopmuş.Bundan sonrasını arkadaşlar anlatıyor ben birşey hatırlamıyorum.Ben gidiyorum diyip çıkmışım evden saat sabah 5:30 yaklaşık 40 km yol gitmişim mersin hilton oteli kavşağında refuje çıkmış araba airbag suratıma patladığında kendime geldim.Benim kapı ve yan kapı sıkışmıştı arka kapıdan zor attım kendimi telefona sarıldım amcam mersinde oturuyordu direk onu aradım daha onunla konusurken polisler geldi civardaki apartmanlardan çağrılmış.Önce bana baktılar birşey varmı diye yoktu allaha çok şükür araç palmiyeye girdi teker full sola kırıkken tekerden yemiş darbeyi alttakım aşada.Neyse ruhsat ehliyet istediler verdim yeni almışsın geçmiş olsun dedi teşekkür ettim.Alkol varmı dedi hayır dedim biz yinede kontrol edelim dediler bi üfledim 137 promil çıktı.Senin gibi efendi bu cocuk nasıl içtin oğlum sen bu kadar dedi.Abi dedim bende anlamadım tekrar ölçelim bi yanlışlık vardır dedim.Tekrar ölçtük 142 çıktı bu seferde en son 142 olarak yazdılar rapora arabayı çekici geldi çekti benim ehliyet 6 ay gitti. 545 lira para cezası + Ağaçtaki hasardan dolayı Kamu Davası + 6 ay ehliyetsizlik alkole biraz olsun veda etmem için geçerli bir sebep oldu benim için

    Uzun lafın kısası Alkol bütün Kötülüklerin anasıdır,analar kutsaldır fakat,
    siz siz olun bu tecrubeleri iyi dinleyin görün ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAYIN her ne durumda olursanız olun.

    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ask.Makinası

    Benim ehliyetsiz dönemimde başıma gelen bi olayı anlatıyım.

    17 yaşımdaydım babamın passatını almıştım.Babam kendi öğrettiği için çok güvenirdi bana araba konusunda.Neyse o aksam bodrumdan kuzenler gelmiş dışarı çıkarıyım dedim.Aldım arabayı 4-5 mekan değiştirdik.Alkol full herkesde.Göl kenarına gidelim cilasını orda atalım dedik.Hızımda 50-60 arasıydı sahil yolunda.Arabayı yıkatmaya zaman yoktu babamda yaylaya gitmiş önceki gün araba leş gibi arka cam o kadar piski görünmüyor birşey.İçerde müziğin seside açık.Bi baktım arka camın tozunun rengi değişiyor Polis aracı selektör yapıyormuş zor farkettim adam dibimde baya gitmişiz öyle haberim yok.Dualardan önce aklıma kendimi arka koltuğa atmak geldi küçük kuzenin kucağına Yan koltuktada büyük kuzen oturuyor.Araba boş viteste gidiyor yolda düzdü allahtan yan koltuktaki kuzen atladı hemen direksiyon başına direk sağa çekti ehliyet vardı onda yeni almış 4 gün önce.Bu dediğim action 4-5 saniye içinde oldu
    Neyse sağda durduk biz 4 polis geldi herkes araçtan insin dedi ben yosef yosef tabii Dur ihtarına neden uymadınız dedi müzikten duymadık dedim anonsu bide camın halini gösterdim neyse arabanın heryerini didik didik aradılar ehliyet sormadılar sadece ruhsatı kontrol ettiler kimlikleri topladılar GBT yapıp yolladılar bizi.Hatta dalgınlık devam ederken ben geçtim direksiyon başına bastık gittik.Kimlik kontrolünde yaşıma dikkat etseydi tekrar durdurabilirdi

    Ehliyeti aldım.1-2 ay geçmişti, aynı kuzenler geldi yine Mersine gidelim dedik.Ozaman bende 407 yoktu yine passatı aldım.Bi yazlık kiraladık 2 büyük OLMECA GOLD aldık 6 kişiyiz arkadaşlarla beraber.Oturduk tak tak tak sabah 5'e kadar öldürdük 2 büyüğü.Sonra bende kayış kopmuş.Bundan sonrasını arkadaşlar anlatıyor ben birşey hatırlamıyorum.Ben gidiyorum diyip çıkmışım evden saat sabah 5:30 yaklaşık 40 km yol gitmişim mersin hilton oteli kavşağında refuje çıkmış araba airbag suratıma patladığında kendime geldim.Benim kapı ve yan kapı sıkışmıştı arka kapıdan zor attım kendimi telefona sarıldım amcam mersinde oturuyordu direk onu aradım daha onunla konusurken polisler geldi civardaki apartmanlardan çağrılmış.Önce bana baktılar birşey varmı diye yoktu allaha çok şükür araç palmiyeye girdi teker full sola kırıkken tekerden yemiş darbeyi alttakım aşada.Neyse ruhsat ehliyet istediler verdim yeni almışsın geçmiş olsun dedi teşekkür ettim.Alkol varmı dedi hayır dedim biz yinede kontrol edelim dediler bi üfledim 137 promil çıktı.Senin gibi efendi bu cocuk nasıl içtin oğlum sen bu kadar dedi.Abi dedim bende anlamadım tekrar ölçelim bi yanlışlık vardır dedim.Tekrar ölçtük 142 çıktı bu seferde en son 142 olarak yazdılar rapora arabayı çekici geldi çekti benim ehliyet 6 ay gitti. 545 lira para cezası + Ağaçtaki hasardan dolayı Kamu Davası + 6 ay ehliyetsizlik alkole biraz olsun veda etmem için geçerli bir sebep oldu benim için

    Uzun lafın kısası Alkol bütün Kötülüklerin anasıdır,analar kutsaldır fakat,
    siz siz olun bu tecrubeleri iyi dinleyin görün ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAYIN her ne durumda olursanız olun.

    Saygılar.






  • Topic , wake up.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.