Şimdi Ara

Ek RAM Takviyesi ve 64-bit Kurulumu ile ilgili Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Hâlihazırda 4 GB ram bulunan makineme bir 2 GB'lık daha ram almayı düşünüyorum. Almak için ise kendime göre sebeplerim var (64 bit OS'nin belleği daha etkili kullanması, bazı aşırı mod kurduğum oyunlar vs.) şimdi şu an bildiğiniz gibi 32 bit Windows 4 gb ram'in 3,50'sini görüyor, e haliyle zaten 2 gb daha bellek alınca 64 bit kurmak şart olacak. Şimdi sorularım:

    1- Benim anakart şu: Intel DH67CL ve işlemci de Intel core i5 2400, şu an takılı olan 2x2 gb ram'ler 1333 mhz ve DDR, benim de 2 gb'lik 1333 mhz DDR3 ram almam gerekiyor, buraya kadar tamam (yanlışsam ram önerisi veriniz).
    2- Yalnız bu CL9 ve CL7 olayı var, onlarda neye dikkat etmem gerek, zannedersem ram'lerin gecikme süresi, bendekilerin CL kaç olup olmadığını nasıl anlarım, AIDA64 gibi programlar ile bunu göremiyorum çünkü.
    3- Ve son olarak 64 bit kurduktan sonra programlar ve oyunlar ile ilgili ne sıklıkla uyumsuzluk problemi yaşarım? Duyduğuma göre 32 bit'te çalışan program veya oyun 64 bitte de çalışıyormuş (tabi 32 bit ve ayrıyetten 64 bit versiyonu olmayanları kastediyorum).







  • Bir de bu dual channel ve triple channel olayı tam olarak ne oluyor? Çift kanal ve üçlü kanal sanırım, bunlarda neye dikkat etmem gerekir? Yani 3x2gb ram sorun çıkarır mı? İlla 4x2 gb mi olması gerekir? Ya da 2x4 GB?
  • Ramleri yerinden sök bak, üstünde yazar büyük ihtimal. Oyunlarda bir sorun çıkmaz 32-64 yüzünden. 64 bitlik sürümü varsa oyunun onu tercih et tabii ki performansı daha iyi olur, ama aynı oyunun 32 bitlik sürümü de 64 bit işletim sisteminde çalışır.

    Kanal olayını bilmiyorum ama bir yerlerde 2x4 olursa daha performanslı olur diye okuduğumu hatırlıyorum ama bundan tam emin değilim yanlış yönlendirme yapmayayım.
  • Cevabın için teşekkürler hocam. RAM'leri sökmeye gerek yok zaten ne olduklarını biliyorum, kasayı çok kez açıp baktım daha önceden. İşte dediğim gibi benim derdim cl9 cl7 vs. idi ama onları araştırdım, gecikme süresi muhabbetiymiş. Az olursa o kadar iyi tabi ama onu da seçme şansım yok zaten bendeki mevcut ram ler cl9, bende o şekil alacağım zaten. 2x2 GB 1333 mhz ddr3 cl9 RAM alıyorum, bendeki 2x2 gb ile birleştiriyorum oluyor sana 4x2=8 gb ram (biliyorum ben de okumuştum 2x4 gb ram daha iyi diye ama yapacak birşey yok, en baştan 2x4 gb ram alamam şu an), bir de mis baştan win 7 ultimate 64 bit kuruyorum, artık ağır modlar kurduğum oyunlarda stutter sorunu ortadan kalkar diye düşünüyorum. Ha kanal olayı da şuymuş, yani anakartın bellekleri çalıştırması ile ilgili olan brşey, dual channel iki huni, triple channel 3 huni hesabı, kaç huni olursa işlem o kadar çabuk biter gibi birşey. Tabi bendekıi anakart dual olduğu için 2 adet 2 gb ram almam lazım, işime de gelir yani, inanın 6 bile yetmez, çünkü cidden pc'de RAM'i zorlayan bir kişiyim :) Hatta birazdan 64 bit usb'den kurmaya başlıyorum. Çok sağol.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dru-Zod -- 18 Mayıs 2012; 8:18:33 >




  • aslında ne mhz lerine ne de CL lerine bakmana gerek yok. bende senin yapmaya çalıştığın şeyi yaptım. 2x2gb lik ramlerden birini söküp 4 gb takım...2gb lık olanlar 1066 mhz idi ama 4 gb lık 1333 mhz ydi. 4 gb lığı takınca windows otomatik olarak onu da 1066 a ayarladı. CL olayına da dikkat etmen gereksiz çünkü ramler değişik versiyonlarda olduğunda windows mhz si ve CL si en düşük olana göre hepsini kendi otomatik ayarlıyor. ha ola ki ayarlayamadı o zamanda bios tan kendin girip ayarlayabilirsin
  • Sonuçta uyumlu almak lazım. Siparişi verdim hayırlısıyla. Cevaplar için teşekkürler.
  • önce anakartınla ilgili biraz araştırma yap, 64 bit işletim sistemi diye taktığın 6 gb ram in tamamını gösterecek diye birşey yok, birçok kişide donanıma ayırıyor ve bios modlamadıktan sonra da çözümü yok, ha donanıma ayırması da iyi birşey ama zaten hazırda güçlü bir ekran kartının yanında ram den de 2 gb ekran için ayırması gereksiz oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

    önce anakartınla ilgili biraz araştırma yap, 64 bit işletim sistemi diye taktığın 6 gb ram in tamamını gösterecek diye birşey yok, birçok kişide donanıma ayırıyor ve bios modlamadıktan sonra da çözümü yok, ha donanıma ayırması da iyi birşey ama zaten hazırda güçlü bir ekran kartının yanında ram den de 2 gb ekran için ayırması gereksiz oluyor

    64 bit win 7 ultimate kurdum zaten, 32 bit'teyken 3,50 gb görürken şimdi 4,00 tam görüyor, orada sıkıntı yok yani. Zaten 6 gb değil 8 gb yapacağım, yani ek olarak 2x2 gb alıyorum.

    Anakartı mı da biliyorum zaten, modeli, desteklediği DIMM channel sistemi (dual), test edilen modüller (4x2gb vs.) vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dru-Zod -- 20 Mayıs 2012; 13:50:27 >
  • Güncelleme: Tamamdır dostlar, yeni RAM'ler geldi, taktım ve şu an çalışıyor, tam 8171 MB görüyor. İlerisi için yatırım gibi birşey yaptım. Sıra ekran kartımı ve psu'yu yenilemekte. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dru-Zod -- 22 Mayıs 2012; 15:33:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.