Şimdi Ara

Eklem ağrısının nedenleri? Eklem ağrısına ne iyi gelir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eklem ağrısının nedenleri nelerdir? Kemik ağrısına ne iyi gelir?
    Eklem ağrılarının tüm zamanlardaki en büyük nedeni tabi ki ilerlemiş yaş! Yaşı ilerlemiş insanlarda sıkça görülen eklem ağrıları gençlerde ise daha çok hareket etmeyen kısımlarda görülüyor. Eğer genç kısımdansanız kendinize biraz vakit ayırıp hareket etmeye başlayın. Futbol, basketbol, voleybol oynayın. Kendinize inanıp hep yapmak istediğiniz o şeyi yapın. Ne kadar dinç kalırsanız eklemlerinizde o kadar dinç kalır ve eklem ağrısı çekmezsiniz. Eklem ağrılarının şimdi genel olarak en büyük nedenini anladınız demi. Hareketsizlik…
    Eklem ağrısının nedenleri? Eklem ağrısına ne iyi gelir?
    Genellikle eklem ağrılarının yetişkin, yaşı ilerlemiş olanlar için olduğu düşünülür ama bu ağrılar ille de belli bir yaşta görülebilir diye bir genelleme-kıyaslama yapamayız. Yapmayalım da başımıza gelince çok üzülürüz sonra! Yapılan spor aktiviteleri, kilo ile alakalı sorunlar, elzem kazalar ya da çeşitli hastalıkların da eklem ağrılarına yol açması olasıdır. Pek çok çeşitli nedenden ötürü değişkenlik gösteren eklem ağrıları, günümüzde yaygın olabilen ve sık rastlanan şikâyetler arasında yerini alıyor.

    Diz ekleminin şiddetli sarsılması ve yırtılmasından meydana gelen irin veya el ayak parmaklarının ağrıması sık görülen rahatsızlıklardır ve genel anlamda devala geçmeleri beklenir. Ancak sizi etken şekilde eklem ağrısından da kurtaracak organik irin sökücülerin bulunduğunu biliyor muydunuz? Doğal ki öncelikle doktorunuzun reçetesini kullanmalsıcaklıknız, sadece evdeyseniz ve klasik ibuprofen veya başka bir reçetesiz ilaç alma ihtiyacı duyuyorsanız, öncelikle bu naturel irin sökücülerden birini denemelisiniz. Ne kadar rahatlayacağınıza inanamayacaksınız!

    Eklem ağrısı nedir-Eklem ağrısına ne iyi gelir
    Eklem ağrısı nedir-Eklem ağrısına ne iyi gelir
    Ayakta iken veyahut otururken; vücut bir şekilde destek almak zorunda ve işlevini yapmak zorundadır. Hareket etmemiz için de eklemler kullanılır ve en az kas ve kemiklerimiz kadar etkili bir görevi vardır. Günlük tüm aktiviteleri engelleyecek ve sıkıntı yaratan eklem ağrıları önlemi alınmaz ise sevdiğimiz aktivitelerden ve yaşantımızdan alıkoyarak bize büyük sıkıntı yaratır. Önlemini almamız için öncelikle eklem ağrısının neden kaynaklandığının teşhis edilmesi gerekir. Ama evinizde bununla başa çıkmanın da yolları var! Nasıl mı?

    Eklem ağrısına Limon iyi gelir… Şaşırdınız dimi?

    Evet, her zaman evimizde bulundurduğumuz bu limonda bulunan yararlı besin maddelerinin neredeyse yarısı limonun kabuğunda da bulunuyor. Acımsı tadından dolayı, çoğumuz kabuğunu atıp yalnızca meyvenin suyunu kullanırız. Ancak limonun kabuğunu attığınızda aslında genel sağlığınıza iyi gelecek ve hatta eklem ağrısıyla mücadele edecek çok sayıda besin maddesini de atmış olursunuz.

    Limon kabuğunda bulunan esans yağlarının kan damarlarını rahatlatıp ağrı hissini önemli ölçüde azaltan iltihap sökücü bir etki yaparak eklem ağrılarını azalttığı gösterilmiştir.

    Peki, limon kabuğuyla eklem ağrılarını nasıl tedavi ederiz? Dediğinizi duyar gibiyiz!

    Malzemeler: Doğal sızma zeytinyağı, 2 büyük organik limon, Okaliptüs yaprakları, Kapaklı küçük bir kavanoz, Temiz bir sargı bezi…

    Hazırlanışı: Limon kabuklarını kavanozun içine koyun ve kabukları tamamen kaplayacak kadar zeytinyağı ekleyin. Okaliptüs yapraklarını koyup, kavanozu sıkıca kapatın ve karışımı iki hafta bekletin.

    İki hafta geçtikten sonra, karışımınızı sargı bezinin üzerine dökün ve ağrı duyduğunuz bölgenin üzerine yerleştirin. İdeal olarak bu tedaviyi gece uygularsanız bu merhem siz uyurken cildinize iyice işleyebilir.

    Aslında bu kadar basit! Deneyin ve limonun mucizesini siz de keşfedin! Doğanın bu güzel nimetlerini kullanarak tüm sıkıntılarımızı çözmenin gücüyle yaşamanın tadını çıkarın!

    Peki, eklem ağrısına hangi meyveler ve sebzeler iyi gelir? Eklem ağrısını iyileştiren bitkisel yağlar hangileri?

    Eklem ağrılarınızdan kurtulabilmek için limon dışında da bazı bitkiler vardır. Mesela brokolide bulunan ‘sülfürafan’ maddesinin eklem ağrısı tedavisinde etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanan ve maalesef ki hayvan arkadaşımız farelerin üzerinde yapılan deneyde sülfürafan açısından zengin besinler verilen farelerin eklemlerinin, osteoartrite (halk arasında bilinen ismiyle, kireçlenmeye) çok daha dayanaklı hale geldiği gözlemlenmiştir.

    Yapılan bazı araştırmalara göre bazı besinler oluşan iltihabı azaltarak eklemlerde oluşan ağrıların hafiflemesine yardımcı olduğu düşünülmektedir.

    Kaynak: Ağrısına iyi gelen - Eklem ağrısının nedenleri? Eklem ağrısına ne iyi gelir?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.