Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.819
Cevap
60
Favori
600.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • geçen gün bizde carrefour'dan sinbo marka ekmek makinası aldık. 105 ytl, taksitli,mutfak tartısı hediye.
    buradaki ve internet sitelerdeki tariflere göre yaptım ilk ekmekler görünüş olarak güzeldi. tadında fazla maya tadı vardı.
    pakmaya'nın kuru mayasını kullandım. bi de hafif tatlı geldi ekmeğin tadı. daha tam oturtamadım yani istediğim tadı.
    bu konudaki tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim.
  • Ekmek yapma makineleri bir ara "konu dışı" bölümünde gündeme gelmişti.
    O konu kayboldu, gitti. Oraya eklediğim cevapları arayıp buldum, buraya taşımak iyi olur diye düşündüm:

    ***************
    O makinelerden birkaç ay önce ben de bir heves satın almıştım. Beraber yaşadığım kız arkadaşım "alma bak hevesin kaçar, bir kenarda durur öyle" demişti de inanmamıştım.
    Aynen öyle oldu. Makineyle ilk hafta yiyemeyeceğimiz kadar çok ekmek yaptık. Özel süt tozları, ekmek unları falan aldık. Ekmeği havalandırmak için tahta ızgaralar, un kutuları, nasıl olsa kullanırız diye poşet poşet instant mayalar...

    Sonra ne mi oldu? Tam bir hafta sonra "onunla mı uğraşacağım" dedim, ekmek yapmayı bıraktım. Nasıl olsa her gün Migros'a gidiyorum, her gün Uno tost ekmeği alabiliyorum... Üstelik Uno'nun ekmekleri kendi yaptığımız ekmeklere beş basıyor.

    Kısacası 40 yaşını geçmiş bir evhanımı değilseniz almayın bu makineyi sevgili dostlar. İlle de alacağım, kendi ekmeğimi kendim yapacağım diyorsanız da mesaj atın bana, mutfağımda boş boş bekleyen Sinbo marka makineyi size aldığımın yarı fiyatına satayım, yanında da 10 poşet maya, 2 kutu süt tozu falan göndereyim. Siz de hevesinizi alın.
    **************

    **************
    quote:

    Orjinalden alıntı: MMZ

    malzameyi koyuyorsun herşeyi o yapıyor.



    İşte beni de cezbeden tümce tam olarak buydu! "İnanamıyorum ya, şimdi ben bunun içine un, su falan koyacağım, düğmesine basacağım bana ekmek çıkaracak! süper yaa! Muhteşem!" dediğim anı halen hatırlıyorum.

    Sonradan gördük ki bu olay şu şekilde oluyormuş:

    1) Kabın içine belli bir sırayla su, un, süt tozu, maya, şeker, zeytinyağı, tuz vs koyulur.
    2) Kafadan 4 saat beklenir
    3) Genellikle havadaki nem oranı, bulunduğumuz ilin rakımı, o gün alçak basınç mı var yüksek basınç mı gibi verilere tam olarak sahip olmadığımızdan; olsak bile bunları ekmek yapımında kullanmayı bilmediğimizden ya gereksiz şişmiş, ya kaskatı olmuş, ya yapış yapış olmuş, ya tam mayalanmamış ekmeğimizi makineden çıkarırız.
    4) Çıkardığımız ekmeğe benzeyen şeyin en fazla yarısını yeriz, diğer yarısı yemek artıklarıyla karışıp sokağınızdaki kedileri sevindirir (aslında çok güzel bir şey bu)
    5) Bir süre sonra bakkaldan alınan beyaz ekmeğe oldukça yakın bir şey yapmayı öğreniriz, sevinç çığlıkları atarız
    6) Bir süre daha sonra "yahu ben dandik bakkal ekmeğine yaklaştım diye seviniyorum, deli miyim" diye kendi kendimize sorarız
    7) Biraz daha süre sonra "aman bugün uğraşmayayım, alıvereyim Uno bi poşet" deriz.
    8) O aşamadan sonra bir kez daha o makinenin yüzüne bakmayız! Yaşasın Uno! Yaşasın her gün ekmek almak!

    Not: "Dört saat beklemeye gerek yok, timer'ı var onun; kur sabah hazır" mı diyorsunuz?

    - Geceden koyduğunuz su, un, maya vs gece boyunca durduğu yerde birbirine karışıyor ve ekmeğiniz berbat oluyor
    - Bununla da kalmıyor sabahın 4'ünde "hardırı hurduru gardırı gurduru hardıgı bırdırı goooaarrh" gibi acayip seslerle yatağınızdan fırlıyorsunuz! On beş dakika boyunca bu sesi dinleyince bütün uykunuz kaçıyor, tekrar uyuduktan birkaç saat sonra ise ilk başlarda güzel gelen ama sonradan içinizi bayan bir ekmem kokusu oluyor evde.
    - Her sabah yatakta yuvarlanarak mayışık mayışık kalkmaya alışmış siz, bibibip bübübüp seslerini duyar duymaz yataktan fırlıyorsunuz, bir koşu fırın eldivenleri, tahta ızgaralar vs vs uğraşa uğraşa ekmeğinizi soğumaya bırakıyorsunuz.

    Tekrarlıyorum: Almayın arkadaşlar!
    *************************

    *************************

    Bu arada bu işle uğraşmayı benim gibi "lüzumsuz" görmeyenler ve makinesini benim gibi bir kenara atmak yerine gerçekten kullananlar için şöyle bir site önerebilirim:http://ekmekkokusu.blogspot.com

    Tekrarlıyorum, kısa bir süre sonra eğer 40 yaşını geçmiş bir evkadını değilseniz o makineden bıkacaksınız. İşte o ana kadar bu sitedeki tarifleri uygulamayı deneyebilirsiniz.

    **************************




  • Ben kesinlikle katılmıyorum.Zahmet olarak da görmüyorum.Bence çok pratik.Gidip ne olduğunu bilmediğiniz ekmekleri almak can sıkıcı.Sıcak sizin elinizden çıkmış uygun koyarsanız normal kabarmış ekmeği yemek muhteşem.
    Ekmek kokusundan ve motor sesinden rahatsızsanız size tavsiyem gece herşeyi koyun,açın mutfak camını kapatın mutfağın kapısını ne gürültü ne de koku.Sabaha uyandığınız saatte yeni pişmiş mis gibi ekmek.Ayrıca beklerken unun suya karışması sorun değil.Önemli olan mayayı suya değmeyecek şekilde üste koymak bu kadar basit.
    Açıkçası biz eskiden apartman görevlisine ekmek aldırıyorduk.İnanın bence yok şu kadar ekmek diye not yaz yok bozuk para ayarlamakla uğraş para üstü eksik gelsin kapının önündeki pis soğuk ekmeği içeri al.Bence bunlar çok daha can sıkıcı ve zor.Gece yatmadan önce koy unu suyu mayayı yağı felan kur gitsin.Üstelik 3 kişi olunca 1 ekmek 1 günde yetiyor.Artarsa zaten dışarıdan alınan ekmeğe göre çok daha zor bayatlıyor.Üstelik tadı da gayet güzel insan tadı olan birşey yiyor.Günlük ekmek de var.Yok ekmek bitti yok bayatladı öyle bir dert yok.Önceden annem eve ekmek alırdı 1 gün kalınca berbat olurdu ama yemek zorunda kalırdık nefret ederdim.Ama makinanın ekmeği 2 gün kalsa bile oldukça lezzetli.
    Bana sorarsanız ekmeğin çok tüketildiği toplumumuzda mutlaka her evde olması gereken birşey.Az istiyorsanız gramajını küçültün ya da daha küçük ekmek yapan modeller var onları alın.Ekmek ihtiyacınız çoksa da büyük modelleri alın.Ne artar ne az gelir.
    Daha temiz daha ekonomik daha besleyici ve en önemlisi daha lezzetli ve zahmetsiz.Bence alınmalı.En güzel yanı da ayda 15 YTL taksitle birşey alın.Tasarrufunuzdan o taksitle ne aldıysanız bedavaya gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 5 Mart 2007; 19:22:48 >




  • Ben de katılıyorum
    insanın kendi ekmeğini bilerek yapması gibi güzel birsey yok, dışardan gelen ekmeklerin icinden bin türlü şey cıkıyor, hele bir de tvlerde izledigimiz gördüğümüz iğrenc böcek içindeki ekmek fırınlarını gördükçe insan ekmek yemek istemiyor.Ayrıca denildigi gibi 1 gün bekleyen ekmek hemen bayatlıyor, halbuki evde yapılan günlerce taze kalabiliyor.En güzeli de tertemiz olduguna hic şüphe yok!
    Yasasın evde ekmek yapmak
  • Ben "aldım evde öyle duruyor" olayına tamamen kızıyorum başka bir tepki bile veremiyorum.
    Bu aynı şey gibi sigar zararlı biliyorum ama içiyorum ne yapayım.
    Yani sen irade sahibi biri isen ve bu aleti alıp kullanmayacaksan niye alıyorsun Yaklaşımı doğru arkadaşımın UNO ekmek alıyormuş tamam o da hijyenik e bu UNO yeni çıkmadı ki neden makina aldın madem UNO alacaktında

    Bende makina yok ama evlendiğimde isterdim eşim kullansın yapsın şöyle güzel kepek çavdarlı üzümlü cevizli ekmekler haftasonu arkadaşları misafir edip güzel bir kahvaltı sofrası kurmak falan




  • pek hareket yok bu başlıkta. ben tecrübelerimi yazayım, yinede faydası olur insanlara: öncelikle ben temiz ekmek yicem, ekmeğimi kendim yapcam deyip işe girmek lazım. yoksa bi-iki aya bıkılır ve makina kenara atılır.
    şimdi benim tecrübelerime göre önemli noktalar:
    -su ılık olcak. buradaki ılıktan kasıt (annemin tabiri ile:) el ısırmayacak kadar. yani öyle imamın abdest suyu ılıklığında değil.
    -kesinlikle instant maya kullanın. dr otker iyi. her yerde de bulunuyor. kenton'ı bi kere denedik üstü çöktü ve iyi pişmemişti ekmek. daha da denemedik.
    -ölçüler önemli.
    -unun kalitesi önemli. eleyip koymak daha iyi oluyo.
    -akşamdan koyup, sabah programlamak güzel ama su soğuduğu için direkt yapılan kadar iyi olmuyor ama yinede sabah sıcak ekmek kokusu ile uyanmak için bile arada yapılır.
    -sıcağı sıcağına değilde 5-6 saat bekletince daha güzel oluyor ekmekler.
    -cevizli, fındıklı, zeytinli hepsini denedik. hepsi güzel, zeytinli ayrı bi güzel oluyo. bi sabah iş yerine götürdüm, herkes çok beğendi.
    -söke'nin hazır karışımları var, pahaı ama. arada alınabilir. kutuda yazmıyo ama 900grlık yapıyorum ben bir poşeti.


    bu kadar yazdıktan sonra birçok denemeden sonra damak tadımıza göre en beğendiğimiz ölçüyü vereyim (su ve un hariç, diğer ölçüler azaltılıp, çoğaltılabilir, denem yanılma ile en uygun kıvam ve tad yakalanailir):

    kap: 240 mllik makina ile verilen ölçekli bardak.
    büyük ölçek: makina ile verilen kaşığın büyük tarafı.
    küçük ölçek: makina ile verilen kaşığın küçük tarafı.

    1+1/3 (320 ml) kap ılık su
    2,5 ölçek sıvı yağ(genelde ayçicek kullanıyoruz, bazen zeytinyağı)
    2 kap un
    2 büyük ölçek şeker
    1,5 küçük ölçek tuz
    (tuzla şeker suya değmemeli, ilk dökülen un, suyun üstünü kapatmalı)
    1 kap un
    (un, şeker ve tuzun üstünü örtmeli)
    2 küçük ölçek instant maya
    (maya suya ve şekere değmemeli)

    program:1
    ekmek boyutu:700 veya 750 gr

    program 3 saat kadar sürecektir. bitince bi on dakka makina içinde bekletim, sonra çıkartın. aceleniz yoksa hemen dilimlemeyin. 1 saar kadar felan soğusun.

    afiyet olsun!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    quote:

    -kesinlikle instant maya kullanın. dr otker iyi. her yerde de bulunuyor. kenton'ı bi kere denedik üstü çöktü ve iyi pişmemişti ekmek. daha da denemedik.


    @wind06,

    yukarıdaki tecrübe hariç dediklerine tamamen katılıyorum. Maya konusunda ben tam tersi bir tecrübe yaşadım. Dr. Oetker maya yüzünden ilk ekmeklerin tamamı çöktü. Kenton' dan sonra hiç sıkıntıntı yaşamadım.
    Dün Dr. Oetker mayayı aldığım marketi uyardım. Bir mail de Dr Oetker'e atmayı düşünüyorum. Anlaşıldığı kadarı ile maya konusunu net olarak çözmeden nefis ekmek yapmak imkansız.

    Tarifini de uygulayacağım ve resmini bir aksilik olmazsa buraya koyacağım.



    evet buradan kenton'u okumuştum, o yüzden kenton maya da almıştım ama ilk denemede kötü sonuç verdi. dr oetker'e devam ettik. nazar değmesin hiç de sorun yaşamadık.




  • 650 randiman unu, daha dogrusu unu sadece randiman numarasini belirterek nereden aliyorsunuz?
  • ARKDAŞLAR DAHA ÖNCEDE BU KONUDA MESAJ YAZMIŞTIM SORMAK İSTEDĞİM ŞUAN PİYASADAKİ BÜTÜN EKMEK YAPMA MAKİNELERİN HAZNESİ HEP TEFLONMU?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    @wind06,

    makine üzerinde içeriyi rahat görmek için bir buton var, butona basılınca içinde kuvvetli bir ışık yanıyor. Ayrıca o an için hangi aşamada ise o aşamanın led'i yanarak bilgi veriyor.

     Ekmek Yapma Makinası


    tarifin için çok teşekkür ederim.


    paylaşım ve fotolar için çok teşekkürler.
    bu makina çok güzelmiş. fiyatı nedir ve nerede satılıyo?
    benim yaptıklarımda hemen hemen böyle. yani kıvam ve kabarıklık olarak. bi ara bende foto gönderirim. yalnız senin ekmeğin üstünde ki siyah şeyi anlayamadım, böcek gibi duruyo yaw:)
    bal ve müsli kullanmak güzel fikir. hem ballı hem vitaminli:) bu arada müsliyi nerden satın alıyosun?
    bi dahaki sefere sütlü ekmek denicem bende. bolbolye.com diye bi sitede güzel tarifler var.
    walla ben maya konusunda dr. oetker instant mayada ısrarlıyım. o kadar ekmek yaptık hiç sorun yok. pakmaya ve kenton'u ise birer defa denedik ikisi de başarısızdı. un olarak söke ve sinangil aldık. sinangil'in esmer ununu aldık. kepek ekmeği harika oldu. şu bim'deki un varsa ondanda almak lazım. yarın bakacam.
    tarif için rica ederim. paylaşımlarımızı yazarsak güzel tadlar ortaya çıkacaktır.




  • Sevgili Kayınvalidemin ekmeği:

     Ekmek Yapma Makinası



    Bu da ekmek makinesi:

     Ekmek Yapma Makinası



    Yaaa...




  • biz de bim'in unundan aldık güzel çıktı ben de tavsiye ederim lezzetli
    Ama o alaskanın üzerindeki ekmek bir tuhaf anlayamadım şeklini pek:S
  • anladım ben de şekline şaşırdım o makine nasıl yapmış diye:)
  • peki herkese bir sorum var.
    bir suru model tavsiye etmişşiniz ama bunarin pisirme sureleri ne kadar ???
    bazısı 1 saatte bazısıda 3 saatte pisiriyor. bence surede cok onemli. bu makineleri kullananlar sure ile ilgilide bilgi verirlerse sevinirim.
    tesekkurler...
  • ayrıntılı acıklama icin tesekkurler. 3-4 saat bana biraz uzun gibi gelmişti ama elektrik sarfiyatı cok fazla degilse iyiymis. cunke evde ekmek yapmak isterken elektrik faturası canımızı yakmasın diye dusundum :)
    birde fotrunda okudugum yorumlar dogrultusunda fakir almaya karar verdim. umarım dogru bir secim yapmısımdır :))
  • Eletrik faturamız pek oymamadı.Zaten bir yerde program başına 1,05kwh harcadığını duymuştum.30 gün olsa 30 kwh bu da yakl. 4,50YTL yapar taş çatlasa da 5
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    Bu gün Arçelik'in ekmatik'ini gördüm. Dış görünüş olarak gayet güzeldi. Kendi sınıfındaki makineler arasında tercih edilebilir gibi geldi. Tabii bir de alıp kullanarak test etmek gerekli.

    Kullanan bir arkadaş var ise tecrübelerini aktarabilir mi?


    Arçelik'inki fason çin üretimi.Sinbo'dan özellikleri daha az olmasına rağmen %50 daha pahalı.Ben hayatta almam rasgele Çin'de üretilmiş makinanın üzerinde marka var diye.Sinbo çok daha güzel
  • Arkadaşlar ekmeğin üzerinin çökme nedeninin önceden fazla kabarması olduğunu düşünüyorum.
    Fazla kabarmaması için mayayı biraz daha az kullanmak gerekiyor. Hazır karışımlar iinde en iyi sonucu söke çavdar unu karışımı ile alıyoruz, özellikle tavsiya ederim. Mayayı içinden çıkan paketin 3/4'ü kadarını kullanın.
  • Buyrun akradaşlar size Fakir uyghun fiyat ve alman kalitesi
    http://www.stokburada.com/index.php?p=show&pid=8425&k_id=0
    sinbo daha ucuz fakat .... fakir derim tercih sizin
    http://www.stokburada.com/index.php?p=show&pid=8466&k_id=0




  • peki arkadaşlar bu ekmek yapma makinasının en yüksek kapasitesi ne kadar. mesela ben eve fazla ekmek alırım daima ve evde fazla ekmek bulundururum. temiz olduğunu düşündüğüm fırınlardan 5-6 tane çiftli ekmek alırım, sonra da buzluğa koyar lazım oldukça dilimle indirir kızartırım fırından çıkmış gibi olur. şimdi eğer fazla miktarda ekmek istiyorsak, çünkü sık sık ekmek yapmayla uğraşmak istemiyorum. benim ekmek sistemim toplu alıp buzluğa koymak üzerine dayalı. fakat temiz ve sağlıklı ekmek yemek istiyorum. bu makinaların en büyük kapasitede olanları ne kadar ekmek veriyor bir seferde. benim 5-6 çiftli somunun karşılığını veren kapasiteleri var mı? bir de gördüm 1 kilo kapasite diyor biri. bu malzemeler için mi yoksa çıkan ekmek için mi geçerli.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.