Şimdi Ara

ekran donması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar ben foruma yeni uye oldum ve ilk defa bir baslık acıyorum daha onceden sitelerde okudugum gibi bazen yanlıs yere yanlıs konular acıldıgında diger üyelerin hışmını gordumo yuzden eger yanlıssa buda bilmedigimdendir kusura bakmayınkonuya geleyim laptobum calışır vaziyetteyken yere düştü ve bilgisayar acılmıyodu bende bilgisayarcıya goturdum harddisk degişmesi lazım dediler degiştim seagate 512gblık harddisk takıldı format atıldı.bilgisayar calısırken ekranda donmalar basladı.mesela feyse girince veya film izleyince sadece örnek olarak diyorum ekran birden donuyo o an ekranda ne varsa sabit bir sekilde hiçbir renk kayması fln olmadan bende laptobu tekrar kapatıp acmak zorunda kalıyorum.geçenlerde forumda arastırırken bit olayına gozum takıldı işlemcimi arastırdım 64 bite uygun oldugunu gordum son bir care olarak belki işe yarar diyip daha onceden 32 bit işletim sistemini kurmuşlardı 64 bit kurdurdum windows 7 olarak.ama yine çözüm olmadı.dikkatinizi bir yere cekmek istiyorum bilgisayarcıdan ilk aldıktan sonra hoparlorlerinden cok az ses geldigini farkettim ve tekrar goturdugumde kısadevre olmuştur dediler tamir suresini cok dediklerinden dolayı ben vermekten vazgectim.belki bundan dolayı olabilir diye dusunuyorum iki tane bilgisayarcıya goturdum hiç bişey yapamadılar.yapılan harddisk testlerinde badsector da bulunmuyor ayrıca ısınma sorunuda yok denildi.bencede ısınmada bir sorun yok calısması gayet normal.yardımcı olursanız sevinirim gercekten sistemimi de aşagıda veriyorum.tesekkurler.


    toshiba satellite a 200 1bp
    intel core 2 cpu T7200 2.0ghz 2.0ghz
    ram 2 gb
    64 bit işletim sistemi
    ekran kartı nvidia geforce go 7300







  • Diski kim badsector taramasi yaptirdi? hangi program ile?
  • bilgisayarcı yaptı ve yok dedi hatta programı da bana verdi cd olarak bende yaptım bulamadım ismini vereyim Hiren's Boot CD ve Harddisc Inspector ikisiylede yapıldı
  • ne kadar suruyor tarama?
  • 1 saat civarı surmustu eger yanılmıyosam belki biraz daha fazlada olabilir
  • Siz notebook u dusurmussunuz o kisma dikkat etmemisim. O zaman tek bir cevap kaliyor fiziksel bir arizasi var. dusurdugunuzde sadece disk gitmemiş arada cok buyuk ihtimal anakartida catlattiniz. Anakart catladigindan dolayi da isindikca catlayan yerde sıkıntı olusup makinenizi kilitliyor.
  • cevapların için tesekkurler peki ram işlemci bunlarda sorun olabiliyormu boyle durumlarda?anakartta dedigin gibi bir sorun varsa bunun tamiri mumkunmu degiştirmek mi gerekiyor?bazen hiç donmadıgıda olabiliyor bazen arka arkaya belli zaman aralıklarında donuyor.
  • laptoplar hassas aygıtlar olduğu için küçük bir hatada büyük hasarlar görüyor. bu sana biraz pahalı patlayabilir dostum.
  • Anakart catlagini yapilabilir yada tamir edilebilir bir ariza degil. Yenisini almaniz gerekir buda cok pahali bir secenek olabilir sizin icin. Bulunabilirligi goz onune alindiginda yeni notebook bile mantikli gelebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.