Şimdi Ara

Ekran Kartı Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Asus A7V8X-X model bir anakartım 512 Mb DDR400 Ram 80 Gb Samsung disk WinXP Pro hede höde bir makinaya sahibim. Eski ekran kartım 64 Mb Gfroce 4 Mx420 idi. Dün tanıdığım bir dostumdan 128 Mb GForce FX5200 aldım.

    Sorun şu ekran kartını aldım, taktım xp tanıdı gittim sitesinden 9963 driverlarını indirdim. NFSU2 Oynıyayım dedim oynamaz olaydım. ekran kartım 64 Mb iken çok daha güzeldi. Arabaların üstünde salak salak grafik hataları filan. Neyse Driverlerı sildim yeniden kurdum. Sorun çözülmedi aksine daha da berbatlaştı.

    Makina açılıyor windows açılıyor mavi bi çubuk varya gidip gelen onu geçiyor tam windows ekranına geçecekken monitöre görüntü gelmemeye başlıyor.

    Makinayı VGA modda açıyorum. 640*480 açılıyor. Çözünürlüğü yükseltmeye kaltığımda ekran kararıyor ve (eğer 1024*768 yapmaya kalkarsam) Gülen suratlar beliriyor 800*600 yaparsam da W harfleri beliriyor ve makina kendini resetliyor ve tekrar monitörün görüntüsü gidiyor.

    Xp yi kaldırdım yeniden kurdum. Bu sefer ekran kartını ne Xp kendisi tanıyor nede driverlarını kurduğumda sonuç alabiliyorum. Driverlarını kurmaya kalktığımda ya kendi resetliyor yada hiç bir şey olmamış gibi restart atıyor ve ekran kartı filan gelmiyor.

    Ancak 64 Mb olanı kurduğumda sorunsuz çalışıyor. YARDIM EDİN LÜTFEN YOKSA MAKİNAYI ATACAM 5 KATTAN







  • Kartın iyice slota oturduğuna emin ol. Driver'ları nvidia'nın sitesinden indir.
  • Kaç kere söküp taktığımı inan ben bile hatırlamıyorum. ve her seferinde monitör girişine kadar vidalarını sıkarım. o konuda abartı titizimdir.

    Nvidianın sitesinden indirdim. ve 6177 serisinden itibarende sürekli güncel driverlarını tutarım. Öyleki bıos yazılımlarımın bile makineyi aldıktan bu yana bütün versiyonlarını indirir, günceller ve yedeklerim. bi sorunla karşılaşırsam lazım olur diye ama yok. anlamadım neden böle yapıyor
  • Bence hiç moralinizi bozmadan arkadaşınızın bilgisayarında birkez daha deneyin. Kartın sök-tak sırasında hasar almasıda mümkün olabiliyor. En azından "kart mı acaba bozuk" sorusuna cevap bulabilirsiniz.
  • Büroda ki diğer makinada denedim sorunsuz çalışıyor.
  • Benim eski mx440'ı da NFSU'ya kurban verdim. Bu açıdan bakıyorum da oyunun yeni versiyonuda çok canlar yakıyor.

    Olanağınız var ise 98 kurmayı deneyin. Buda sonuç vermez ise yeniden Xp kurup donanım çakışması olup olmadığına bir bakın. Gereksiz herşeyi çıkarmayı deneyin. Örneğin Tv, Radyo,MPEG kartı vs... gibi.
  • eğer gülen surat demeseydin ekran kartının GPU su hasar görmüş... yani yapacak bişey yok derdim ama, bu bi virüs tarzı bişey olabilir.... virüs programı ile taratmanı tavsiye ederim...
  • Mpeg kartı filan yok makinada ses kartım onboard 5+1 onuda sökemem zaten :)

    Virüs olayına gelince 64 Mb olanı takınca sorunsuz çalışıyor. :) Son çare birazdan diskin diğer bölümüne 98 Kurup deniyeceğim. kaybedecek ne varki :)
  • yeniden format attım makinaya ama genede hikaye oldu off offf delirecem
  • ekran kartın ısınıyor,ya bilgisayarın kapağını aç yada ekran kartına bir fan tak.
  • aynı sorun bendede vardı,sonunda ekran kartını aldığım arkadaşa sevinç göz yaşları ile taktim ettim..
  • falla en sonunda 4 yıllık emeklerimi göz ardı edip bastım fdiski ne var ne yoksa sildim gitti. Sonuç ÇALIŞIYOR.. Gİden bilgileremi üzülsem ekran kartının sağlam olduğunda mı sevinsem ? Yardımcı olmaya çalışan herkese selamlar ve teşekürler.
  • beyler para sorun değil diyenlere ekran kartı

    GEFORCE FX6800 ULTRA 256 mb ddr2 teknolojisi çok manyak görüntü gerçek gibi ama fiyatı 700 dolar ona göre
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.