Şimdi Ara

Ekran Kartı Arızası HIS HD3850 IceQ3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 senedir kullandığım HIS 3850 IceQ3 ekran kartım sebepsiz yere arızalandı. Ekranda parazitlenme ve açılışta görüntü gelmemesi gibi sorunlar yaratıyor. Arızanın son durumu aşağıdaki gibi. Konuyu biraz araştırdım ve arızanın GPU'dan kaynaklanabilme ihtimali varmış. Daha önce bu tarz bir sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa, yada arızanın sebebini tespit edebilen varsa lütfen yazsın. Şimdiden teşekkürler.

     Ekran Kartı Arızası HIS HD3850 IceQ3


     Ekran Kartı Arızası HIS HD3850 IceQ3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter86 -- 15 Ekim 2010; 8:55:32 >







  • Aynı sorun bendede olmuştu kartı çıkarıp tekrar takdım düzeldi sorun yeni aldığım pc de oldu hemde pc yi açıp baktığımda ekran kartının bir ucunun ram tırnağı kapatılmadan üstüne oturduğunu farkettim kartı çıkarıp tırnaktan kurtarınca dalgalanmalar kayboldu bi kontrol edin isterseniz.
  • Pci-Ex yuvasını kontrol ettim herhangi bir sorun yok yuvada. İlginiz için teşkler.
  • Bilgisayarda overclock varsa standart hızlara dönümeyi deneyin. Bilgisayarın RAM lerini kontrol edin, en kötü ihtimal tek tek farklı yuvalarda takıp deneyin. Elbette en güzeli ekran kartını çıkartıp başka bilgisayara takmak, aynı arızayı verirse yapacak pek bir şey yok. Kartın RAM ve GPU saat hızları düşürülüp denenebilir.
  • Kart fabrika çıkışı overclocklu olduğu için, kartın biosuyla oynamak lazım sanırım. Ama dediğiniz gibi kartı başka bir anakartla denemem gerekli. Benim anakartım MSI P45T-C51 anakartın overclock seçenekleri bir hayli fazla, kartın gpu'sunun fazla ısındığınıda düşünüyorum. P45 çipsetlerle yada özellikle bu anakartla ilgili bir uyumsuzluk olabileceğini düşünüyorum. Bios update yaptım son sürüm yüklü. İlginiz için teşekkürler.
  • Benim ekran kartınada oldu bole bişey ama benimkinin çizgileri aşağıya doğruydu :D arkadaşların dediği gibi sök tak pcı ları kontrol et düzelirse düzelir düzelmesse ekran katı gitti ama cpu dan olacahını sanmıyoru
  • cpu kızarmıs olabilir yani ekran kartın mefta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UzmaN345

    cpu kızarmıs olabilir yani ekran kartın mefta



    Böyle bilgili arkadaşlara ihtiyacımız var
    O dediğin cpu değil gpu.Gpu mefta olsa ekran kartının çalışma ihtimalı yok .Yani görüntü vermez.


    Benim bir arkadaşında ekran kartı böleydi tamire verdik .Adam ekran kartının bazı bölümlerinin yandıgını söylemişti ama yapamadılar.




  • gpu arızasında aşağı doğru dikey çizgiler çıkar.monitör arızasında ise yatay.

    burdaki sorun ekran kartının girişlerinden olma ihtimali olabilirmi acaba ? overclock la alakalı bi sorun olmaz ekran kartının yuvasını denediyseniz. ama ekran kartının bios da bi freq diye birşey vardı.tam hatırlamıorm. mhz freq filan orayı bı kontrol et olmazsada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.