Şimdi Ara

Ekran Kartı Belleği Eksik Gözüküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. HIS HD5850 Turbo İCooler ekran kartım var. Belleği 1GB. Ancak "dxdiag"dan baktığım zaman 700 küsür mb gözüküyor. Bu neyden kaynaklanıyor olabilir? Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?



  • ısletım sıstemınden kaynaklanıyor ..dogru gosteremeyebılr ..ekran akrtında sıkıntı yok ..
  • masaüstünde özelliklerden ekran kartı özelliklerine bakabilirsin yada gpu-z programıylandaa gerçek belleği görebilirsiniz
  • Windows 7 işletim sistemim. Bundan kaynaklandığını sanmam. GPU-Z'de 1024MB gözüküyor. "Dxdiag"dan bakınca 754MB gözüküyor. Bir önceki kartım HD3870 idi. Ondan 2047MB gözükürken ki 512MBdı o, Neden bu kartım eksik gözüküyor? Ve gerektiğinde ramden kullanamıyor mu bu kart?
  • Ram slotlarından 3ü dolu. Acaba bü yüzden kaynaklanıyor olabilir mi?
  • windows xp de tam kullanır ayrıca ram den kullanması iyi bişey değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Killforyou_gfb

    windows xp de tam kullanır ayrıca ram den kullanması iyi bişey değil

    8GB Ram var bilgisayarda. Gerektiğinde kullanması problem yaratmaz. Ama neden dxdiagda ve sistem requirements sitesinde 1GBlık kartım 754MB gözükür bilmiyorum. Herhangi bir fikriniz var mı?
  • googlda arastırırsanız bu durum ısletım sıstemıyle ılgılı bır sorun ..ama gordugu kadarıyla hareket etmıyor sıstem ..yanı atıyorum 2 gb lık bır kartı 1 gb algılamıyor sadece sıstemde ole gosterıyor..aslında ılgınc bır durum ..dıyecegım o kı kartınızın performansı neyse sıstem onu kullanıyor .. ama gostermeme gıbı huyları olabılıyor .. netten farklı yazılımlarla sıstemın tamamını goruntuleyebılrsınız.. degısık bır ıkı programla test edın ıstersenız ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nıggaa

    googlda arastırırsanız bu durum ısletım sıstemıyle ılgılı bır sorun ..ama gordugu kadarıyla hareket etmıyor sıstem ..yanı atıyorum 2 gb lık bır kartı 1 gb algılamıyor sadece sıstemde ole gosterıyor..aslında ılgınc bır durum ..dıyecegım o kı kartınızın performansı neyse sıstem onu kullanıyor .. ama gostermeme gıbı huyları olabılıyor .. netten farklı yazılımlarla sıstemın tamamını goruntuleyebılrsınız.. degısık bır ıkı programla test edın ıstersenız ..

    GPU-Z'de 1024MB gözüküyor. Ama dxdiagda ve System Requirements sitesinde 754MB gözüküyor. Bütün sürücüleri sildim ve tekrar yükledim. Ama sonuç değişmedi.
  • 1.slotta 2gb, 2.slotta 2gb ve 3.slotta 4gb ram vardı. 4gblık olanı çıkardım ve 2806mb gözükmeye başladı ekran kartı. Sanırım ramler dual olunca paylaşabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrbashkan

    Merhaba arkadaşlar. HIS HD5850 Turbo İCooler ekran kartım var. Belleği 1GB. Ancak "dxdiag"dan baktığım zaman 700 küsür mb gözüküyor. Bu neyden kaynaklanıyor olabilir? Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

    Dxdiag da gördüğünüz anakartınızın üstündeki onboard kartınız olmasın isim ve özelliklerine dikkatli bakınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drnynl


    quote:

    Orijinalden alıntı: mrbashkan

    Merhaba arkadaşlar. HIS HD5850 Turbo İCooler ekran kartım var. Belleği 1GB. Ancak "dxdiag"dan baktığım zaman 700 küsür mb gözüküyor. Bu neyden kaynaklanıyor olabilir? Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

    Dxdiag da gördüğünüz anakartınızın üstündeki onboard kartınız olmasın isim ve özelliklerine dikkatli bakınız.

    Değil arkadaşım değil! Onboard kart yok anakartın üstünde. Ayrıca dxdiagda aktif olan kartın özellikleri gösterilir.
  • Çözdüm neden böyle olduğunu. DIMM1'de 2GB hyperx, DIMM2'de 2GB hyperx ve DIMM3'de 4gb hyperx vardı. DIMM3'ü boş bırakınca diğer 2 ram dual oldu ve 2806MB gözüktü. Sadece DIMM2'yi boş bıraktığımda dual ortadan kalktı ve 3828MB gözüktü. Yani 2GB'ı çıkarttım bilgisayardan. 4GBlık bir ram alana kadar 6GB ile idare edeceğim artık. Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.