Şimdi Ara

ekran karti bios guncelleme ve görüntü alamama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
4.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Anakart: msi p67a-gd65
    Ekran karti: powercolor hd 5850 pcs+

    Uzun süredir ekran kartında sorun vardı. Duzenli aralıklarla ekranda çizgiler çıkıyor, gri ekran geliyor dönüp kalıyor. İyice sinir edici bir hal almisti. Biostan olabileceğini düşünüp anakartın en son bios sürümüne guncelledim. Bu aşama sorunsuz geçti. 1~2 gün bu şekilde geçti ama baktim ki ekran karti hala aynı sorunu veriyor. Ekran kartının biosunu guncellemeye karar verdim.

    Şu anki biosun ustune bir tane bios çıkmış. Onu yükledim sorunsuz şekilde. Bazı değerler değişti. Nelerin değiştiğini görebilmek icin yedegini aldığım eski vga biosumu geri yükledim. Bu adimda da bi sıkıntı çıkmadı. Ama değerlerim internetteki bi kaynakla örtüşmüyordu. O kaynakta yazan biosu yükledim. Yüklemez olsaydım. Restart yapmamla beraber ekrana bir daha görüntü gelmedi.

    Ekrana bios ekranı dahil hiçbir görüntü gelmiyor. Bilgisayar calisiyor ama windows da acilmiyor galiba. Usb ile bağlı klavye mouse da çalışmıyor. Windows açılınca müzik playerim otomatik olarak aciliyordu. Windows açıldığını anlayabilmek için klavyedeki play tuşuna basmam lazım ama çalışmıyor iste usb. Usb den telefonu baglarsam şarj ediyor.

    Ekran kartını söküp taktim,ekran kartını söküp öyle çalıştırdım. Bios pilini söküp taktım. Durumu hiç değişmedi.

    Simdi bi ekran karti bulup onu denemek istiyorum ama çevremde pek pc kullanan yok. Olmadi 15~20 tl ye sadece görüntü almak için bi kart alacağım. Düşüncem iki ekran kartını aynı anda baglayip kartıma son çıkan biosu yüklemek. Sorunun ondan kaynaklandığını düşünüyorum.

    Yardımcı olur musunuz? Her türlü yardımı bekliyorum.

    Telefondan yazdığım için imla hatalarım olmuştur. Kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdenor -- 22 Haziran 2014; 12:47:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bizden tam olarak ne yardımı beklediğinizi anlayamadım.
    15-20 TL erkan kartı göreceli bir durum oalrak forumun 2. el bölümünden belki temin edileiblir. Çift ekran kartını nasıl takmayı planladığınızı bilemiyorum o yüzden durumu açmanız gerekiyor, ayrıca bahsettiğiniz problem daha ziyade soğuk lehim denilen olaya benziyor, tabi sonrasında bios güncellemesi yaparken yanlış bios yüklemesi sonucu problemde meydana gelmiş olabilir. Soğuk lehim için sizin yapabileceğiniz tek çözüm fırınlama yöntemi, yda servise gönderip çip değişimi yaptırtmanız gerkecektir. Bunun haricinde sıkıntınız var ise detaylandırarak sormanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • gerek kalmadı sorunu çözdüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozdenor

    gerek kalmadı sorunu çözdüm.

    nasıl çözdünüz merak ettim :D
    birde çizgi sorunları gittimi
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    Forumda hiç kimse yardımcı olmadı ama biz çözümü yazalım da aynı sorunu yaşayanlar nasıl çözeceklerini öğrensinler.

    öncelikle bilgisayarımda iki adet pci-e x16 girişi var. onbard ekran kartı yok. olsa daha kısa sürede çözülürdü.

    ilk işlem çalışan bir ekran kartı temin etmek. bunu üst tarafta yer alan pci girişine takmanız gerekiyor. biosu silinen kartı alt taraftaki pci girişine takacaksınız. tam tersini yaparsanız görüntü alamazsınız.

    önceden başka bir bilgisayardan bootable bir usb bellek hazırlayacaksanız. sebebi biosu doğru karta yazmak. nasıl yapacağınızı şu linkten bakarak yapabilirsiniz.
    http://www.techpowerup.com/forums/threads/how-to-use-atiflash.57750/

    isterseniz live cd bile hazırlayabilirsiniz. o'da aynı linkte anlatımı mevcut.

    bootable usb hazırladıktan sonra içerisine ATIFLASH dosyasını ve ekran kartınızın biosunu atacaksınız. atiflash linki:
    http://www.techpowerup.com/downloads/2306/atiflash-4-17/

    bios linkleri
    http://www.techpowerup.com/vgabios/

    iki dosyayı da usb bellek içine atıyorsunuz. arkasından bilgisayarı açıyorsunuz. boot etme seçeneklerini açmak için gerekli tuşa basıyoruz. bende "F11". USB den boot ediyoruz. karşımıza windows 98 dos ekranı geliyor. öncelikle şu komutu yazarak hangi ekran kartımıza bios yükleceğiz onu seçeceğiz. yapmamız gereken kartın id numarasını alacağız.

    ATIFLASH -i

    dipnot: ilk olarak çalışan kartı takıp bu işlemi yapın. kartın bilgilerini alın ki ikisi takılıyken hangisinin sorunlu kart olduğunu anlayabilin.

    sorunlu kart 2. slota takılı olduğu için id numarası büyük ihtimalle "1" olacaktır. sonra şu komutu girerek biosu flashlıyoruz.

    ATIFLASH -f -p 1 biosunadı.rom

    ATIFLASH -f -p kısmı değişmeyecek. 1 kısmı sizin ekran kartının ID numarası. sonra ise biosun adını yazacaksınız. ben HD5850.rom demiştim. o yüzden benim komutum "ATIFLASH -f -p 1 HD5850.rom" idi.

    sonra işlem bitince sorununuz çözülmüş olacak.

    not: atiflash programcığı ATIFLASH ismi ile yeniden adlandırırsanız bir sorun yaşamazsınız. çünkü dos ekranında bazı karekter sorunu yaşayabilirsiniz.


    UYARI : BU İŞLEMLER ATI EKRAN KARTLARI İÇİNDİR. NVIDIA İÇİN GEÇERLİ DEĞİLDİR.

    çizgi sorununa gelirsek. şimdi bu olaydan önce sondan bir önce çıkmış olan biosu kullanıyormuşum. olaydan sonra en son çıkan biosu yükledim. çalışma frekansları biraz düşürülmüş. 1 haftadır bir sorun yaşamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdenor -- 28 Haziran 2014; 16:56:46 >




  • ozdenor kullanıcısına yanıt

    RTX 2060 ekran kartı için aynısını yapmak istiyorum acab anasıl yapabilirim bilginiz var mı dahili grafik kartlı bir bilgisayarım var i3 6100 ama anlamadığım dahili grafik kartından görüntü almam için anakarta takmam gerekiyor hdmı veya vga kablosunu bu sefer pci-e yuvasından görüntü alamayacağım için acaba sistem onu görebilir mi ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.