Şimdi Ara

Ekran Kartı Değişimi Sonrası Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ekran kartı değişimi sonrası Creative T6300 5+1 hoparlörden ses alamamaya başladım. Kulaklık (usb ile anakarta bağlı) ile ses alabiliyorum. Hoparlör açıp kapayınca anlık tepki veriyor ancak sınama yaptığımda bile ses vermiyor. Ekran kartı HDMI ile bağlı. Ne yaptıysam düzeltemedim.

    Sistemim;
    Ryzen 2600
    Msi B450 Tomahawk
    Corsair 2x8 gb ram
    Rx Vega 56
    Fsp 700 watt psu
    Creative T6300 5+1 ses sistemi

    Nvidia'dan Amd'ye geçiş yaptım. Ekran kartı HDMI ile bağlı. Ddu ile güvenli modda ses ve ekran kartı sürücülerini sildim. Anakart için son sürücüleri yükledim. Hoparlörü telefona bağladığımda ses alabiliyorum. Soketlerin durumu ekran kartı öncesindeki gibi ve normal durumda. Ekran kartı öncesi hiçbir problem yoktu. Bazı sürücülerin çakıştığını düşünüyorum. Açıp kapama harici sınama yaparken bile tepki vermiyor. Varsayılan yapmam ya da sol alt kısımdan ses aygıtı seçmem bir işe yaramadı. Sorunun çözümü ile ilgili yardımınızı bekliyorum.







  • Daha önce benzer bir sorun yaşadım, durum tamamen ekran kartı sürücüleri ile ilgili, temiz bir format atın ve her şeyi baştan kurun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArchaeologist -- 8 Mart 2019; 7:13:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

    Daha önce benzer bir sorun yaşadım, durum tamamen ekran kartı sürücüleri ile ilgili, temiz bir format atın ve her şeyi baştan kurun.
    Cevap için teşekkürler. Ekran kartı sürücüsü, realtek sürücülerini defalarca kez kurdum. Ayarları sıklıkla kontrol ettim ama bir çözüm bulamadım. En sonunda format atayım dedim. Format attım ancak Windows 10'un ilk hali ile de ses alamadım. Sürücüleri ve işletim sistemini güncelledim gene ses alamadım. Kulaklıkta sıkıntı yok ama hoparlörü tanıdığı halde ses vermiyor, sınama yapmıyor. Jak takıldı ve çıkarıldı bildirimi veriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.