Şimdi Ara

Ekran kartı güç kablosu nasıl bağlanılır? (8 - 6 pin vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
3.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, üst düzey ekran kartlarında 8 yada 6, 6+8 ve 6+2 şeklinde güç pinleri bulunuyor.Bu güç pinlerinin örnek olarak 6+8'in sadece 8'i takılsa herhangi bir sıkıntı çıkartır mı yoksa ister 6+2 ister sadece 6 yada 8 olsun yani her ne olursa olsun ekran kartında bulunan tüm pin girişlerinin takılmasımı gerekiyor? Saçma bir soru gibi gelebilir ama youtube'da 2 - 3 defa tam takılmadığına denk geldim ne yapacağımı bilemedim.Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vsync -- 3 Nisan 2015; 11:30:00 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >



  • Bu güç girişleri koyulmuş ise tüm bağlantıların eksiksiz yapılması gerekiyor. Youtube daki bahsettiğiniz videoları merak ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Bu güç girişleri koyulmuş ise tüm bağlantıların eksiksiz yapılması gerekiyor. Youtube daki bahsettiğiniz videoları merak ettim.



    Videoları izleyeli 4 - 5 ay oluyor, ingilizce yayın yapan bir kanaldı yanlış hatırlamıyorsam.Belki geri kalan girişleri sonradan takmışlardır orasını bilemem aklımda soru işareti kalsın istemedim.Cevap için teşekkür edeirim, iyi geceler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vsync kullanıcısına yanıt
    Kartın kaç çıkışı var ise 8+6 yada 8+8 gibi, hepsinin bağlantısının yapılması gerekir. Aksi durumda misal sadece 8 pin veya 6 pin bağlanırsa (sizin youtubede gördüğünüz videolardaki gibi) görüntü alınsa bile kartı oyun v.s. için kullanamazsınız. Fanlar çalışmaz, Pc kapanır, reset atar veya hata alırsınız görüntü gider kabloların tamamını bağlayana kadarda gelmez. Yani kısacası adamlar gerekiyor ki 8+6 veya 8+8 şeklinde girişler yapmışlar, bizede onları gerekli güçteki power ile doldurmak düşüyor
  • Normalde nasıl bağlandığını teorik olarak biliyorum fakat pratik olarak hiç yapmadım.Yani bildiğim halde tam emin değildim videoda da tam bağlanmadığını görünce dedim heralde ben yanlış biliyorum.O neden bu konuyu açma gereği duydum.Bu arada yorum için teşekkür ederim, iyi geceler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 pinle 8 pin arasında ciddi bir watt farkı vardır(6 pin =75W, 8 pin 150W) ancak psu tek pci-e railinde 150W gibi bir güç aktarabiliyorsa o zaman bazı kullanıcılar bir aparat kullanarak 3 topraklama pinlerini tek topraklama pinine yönlendirerek kullanıyor. yani aslında 6 pin le 8 pin arasında fark olarak 2 tane daha topraklama pinidir. tabi bunun bu şekilde yapılmasını tavsiye etmiyorum. öyle söylese bile 150Wlık gücü psu kaldırmayabilir, çünkü muhtemelen eski bir psu dur ve zaman içerisinde çıktısından ciddi bir miktar kaybetmiş olma ihtimali yüksektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancakveancak -- 31 Mart 2015; 10:13:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ancakveancak

    6 pinle 8 pin arasında ciddi bir watt farkı vardır(6 pin =75W, 8 pin 150W) ancak psu tek pci-e railinde 150W gibi bir güç aktarabiliyorsa o zaman bazı kullanıcılar bir aparat kullanarak 3 topraklama pinlerini tek topraklama pinine yönlendirerek kullanıyor. yani aslında 6 pin le 8 pin arasında fark olarak 2 tane daha topraklama pinidir. tabi bunun bu şekilde yapılmasını tavsiye etmiyorum. öyle söylese bile 150Wlık gücü psu kaldırmayabilir, çünkü muhtemelen eski bir psu dur ve zaman içerisinde çıktısından ciddi bir miktar kaybetmiş olma ihtimali yüksektir.

    yazdıkların çok bilgilendirici oldu, internette sürekli kasa toplayanları izliyorum 2 - 3 kez ekran kartı montajı esnasında güç pinlerini tam takmayınca dikkatimi çekti.bu arada cevap için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar yeni bir sistem topluyorum şöyle bir sorum olucak ekran kartım 2080 super ve 8+8 pin girişi var. Almak istediğim PSUda ise 4 tane 6+2 olduğu yazıyor. Acaba bağlantıda bir sıkıntı yaşarmıyım veya bağlayabilirmiyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 adet 6+2 demek 4 adet 8 adet demek olur zaten, yani aynı anda o karttan 2 tane de bağlarsın demek oluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.