Şimdi Ara

Ekran kartı hatası sonrası bilgisayarı sıfırlayamama problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
32
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba,


    3.5 yıl önce aldığım Dell G5 15 SE marka laptopum aldığımdan beri oyun esnasında ses titremesiyle beraber kapanıyor, bazen de buna birçok farklı hata koduna sahip mavi ekran eşlik ediyordu. Ancak bu nadiren oluyor ve tekrardan bilgisayarı açtığımda oyunuma kaldığım yerden sorunsuzca devam edebiliyordum.


    Bugün ise CS2 oynarken bilgisayar yine aynı şekilde kapandı ve tekrar açıp oyuna girdiğimde 30 fps almaya başladım. Aygıt yöneticisine baktığımda ise ana ekran kartım olan Radeon 5600M gözükmüyordu. Gizli aygıtları göster dedim ve 5600Me tıkladığımda bu donanım takılı değil bilgisi yer aldı. Bunun üzerine ekran kartı güncellemelerini yaptım ancak sorun düzelmedi. Daha sonra Dell'in kendi sitesinden son bios güncellemesi olan 1.20'yi belki olur edasıyla indirdim. Nitekim oldu da. Aygıt yöneticisinde 5600M'e tıkladığımda bu aygıt düzgün çalışıyor dedi. Daha sonra CS2'ye tekrar girdim ve yine bilgisayar henüz ana menüdeyken kapandı.


    Bilgisayar bu son kapanıştan sonra açılırken mavi ekran verdi (sanırım CRITICAL PROCESS DIED yazıyordu.). Daha sonra sistem dosyalarını geri yükle dediğimde bir sorunla karşılaşıldı yazıp işlemi tamamlamadı. Daha da sinirlenen ve keyfi kaçan ve ben bilgisayarı sıfırlamaya karar verdim. Ancak dosyalarımı sakla seçeneğinden yaptım bu işlemi. Çünkü benim için önemli olan bazı word ve jpeg dosyaları mevcut. Ancak bu işlemde de karşılaştığım hata "Bilgisayarınız sıfırlanırken bir sorunla karşılaşıldı. Hiçbir değişiklik yapılmadı." oldu. Ben de sizlerden yardım alma ihtiyacı hissettim. Dosyalarımı kurtarabileceğim şekilde bir sıfırlama yapmam veya sıfırlama yapmadan dahi bu sorunu aşmam mümkün müdür? Ekran kartı'nın takılı gözükmemesi ve bios update ile bunun düzelmesi tam olarak nasıl mümkün olabiliyor? Yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.