Şimdi Ara

Ekran Kartı İle ilgili sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar.. elimde Ati Radeon 9800 Pro ekran kartı var.. en son geçen gün oyun oynadıktan sonra bilgisayarı kapattım.. öbür gün açtığımda vidyolarda filan görüntüler bozulmaya başladı.. görüntüler birbirine giriyodu.. sonra oyunu açıyım dedim.. oyunda da aynı şekilde acaip acaip görüntüler çıkmaya başladı.. ilk önce ekran kartının ısındığını düşündüm.. açtım içine yine termik macun sürdüm kapadım.. ama değişen birşey olmadı.. bgnse ekran kartının ''Troubleshoot'' bölümüne girdim.. orda Hardware Acceleration diye bişi gördüm.. onu Full den yani açıklaması ''All accelerations are enabled'' olandan baştan üçüncü kademeye aldım.. onun da açıklaması ''Disable all DirectDraw and Direct 3D accelerations''... vidyolardaki görüntüler düzeldi ama oyunlara girilmiyo error veriyo... onun için yine full e aldım... sonra dxdiag.exe ye girdim.. orda display bölümünden DirectDraw Acceleration ı disabled yaptım... yine vidyolar düzeldi.. ama oyunlara girmemeye başladı... ekran kartının sorunu ne bozuldu mu yoksa directx ten falan kaynaklanan bi sorun mu.. yardımcı olursanız sevinirim...

    Not : en son driver catalyst 6.7 yi kurdum ama değişen bişi olmadı...







  • directx 9.0c ve ekran kartinin son surucusunu bastan kurmayi dene. sorun ortadan kalkmasi gerekiyor. fakat ekran kartini kurmadan once bir oncekini kaldirmayi unutma.
  • dediğin gibi ekran kartınının eski driverını uninstall edip yenisini kurdum bişiy değişmedi.. directx 9.0c yi uninstall etmenin bi yolu var mı ? ben bulamadım..
  • directx kaldıran programlar var googleda directx remover yada directx uninstaller şeklinde arama yapabilirsiniz..bu programlarla directx kaldırmak ne kadar doğrudur orası tartışılır..ama sizin sorununuz kesinlikle directx dosyalarıyla ilgili..

    saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.