Şimdi Ara

Ekran Kartı Isınıyor ve donuyor(Sorun neden kaynaklandığı öğrenildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky_sun

    arkadaşım aynı karttan bende de var. bende xpde aynı sorunu yapıyordu. ama her oyunda donma oluyordu. win7de yapmıyor. cod mw2 ile ilgili olabilir.

    Dostum bende tam tersi oldu ya. xp de herşey mükemmeldi. win 7 kurdum. herşey ondada mükemmeldi. sonra bi anda bütün oyunalr girdikten 4-5 dk sonra oyunla birlikte pc kilitlenmeye basladı. Formatladım xp 32 bit kurdum. Ama düzelmedi. Şimdi kara kara düşünüyorum. Bios u güncellemeyi düşünüyorum. ama daha önce hiç yapmadım. biraz tedirdinim. İşin garibi daha önce böyle bişi olmayışı. durup dururken buna sebep olan şeyi bulamıyorum. offffffffff

    Edit: Biraz önce birşey tesip ettim. oyuna girdim(herhandi birine) donma olmadan oyunu alta attım ve bir süre öyle bekledim. oyun sorunsuz altta çalışıyor sesleri felan duyuyorum. ama alt/tab tan çıkıp açınca hemen dondu ve kilitlendi. Neden böyle oluyor ya offfffff



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifetaker -- 15 Aralık 2009; 19:49:45 >




  • vistada aynı şeyi yaptı.parça parça denemek yarın ilk iş.
  • bendede aynı ekran kartı var 10 dk lık furmark testinde max. 82C oldu hiç bir airfact veya benzer sorun çıkmadı , oyunlarda ise max70c fln , psu 460W cooler master
  • Dış kaynaklı forumlarda (ZT-X26E3KE-FCP) sürümünde bu sorun gözlenmiş, sizin kartınız bu seridenmi bilemem fakat sorunun GPU'daki temassızlıkla (soğuk lehim gibi) alakalı diyenler olmuş, kimisi karta (ZT-X26E3KC-FCP) biosu attım sorun düzeldi derken kimisinde bu yöntem işe yaramamış ve teknik servise yollayıp değişim alanda olmuş tamier edilip geri alanda olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DhanTE

    Dış kaynaklı forumlarda (ZT-X26E3KE-FCP) sürümünde bu sorun gözlenmiş, sizin kartınız bu seridenmi bilemem fakat sorunun GPU'daki temassızlıkla (soğuk lehim gibi) alakalı diyenler olmuş, kimisi karta (ZT-X26E3KC-FCP) biosu attım sorun düzeldi derken kimisinde bu yöntem işe yaramamış ve teknik servise yollayıp değişim alanda olmuş tamier edilip geri alanda olmuş.

    dostum bide bu vga bios una takıldı aklım. aida 32 ile bios kısmına baktığımda video bios unun 2007 oldugunu gördüm ve altta önerilenlerde video bios u 2 yıldan daha eski gerekli ise güncelleyin diyor. Ama hala anlamadıgım şey 5 gün önceye kadar xp de canavar gibi oynuyordum 8800gt im ile. şimdi durup duruken olmasını anlayamıyorum. ve bu video bios unu güncellemek istesem nasıl yapacağım? Bilen biri anlatabilirmi acaba teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lifetaker

    dostum bide bu vga bios una takıldı aklım. aida 32 ile bios kısmına baktığımda video bios unun 2007 oldugunu gördüm ve altta önerilenlerde video bios u 2 yıldan daha eski gerekli ise güncelleyin diyor. Ama hala anlamadıgım şey 5 gün önceye kadar xp de canavar gibi oynuyordum 8800gt im ile. şimdi durup duruken olmasını anlayamıyorum. ve bu video bios unu güncellemek istesem nasıl yapacağım? Bilen biri anlatabilirmi acaba teşekkürler.


    Son 5 gün içinde herhangi 1 sürücü güncellemesi yada win kurulumu yapmadıysan ve herhangi 1 donanım değişikiliği'de uygulamadıysan, sorunun Kartından kaynaklı donanımsal (kartının arızalanması şeklinde) 1 durum olabilir, ama bios güncellemek için aşağıdaki konuda windows altında bios flashlama anlatılmış belki işine yarıyabilir.

    Link : Nvidia Windows Altında Bios Flashlama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 16 Aralık 2009; 9:08:07 >




  • Çözüm Fan devri %25 ile çalışıyormuş Riva tunerda öyle gözüküyordu. Fan devrini %60 çıkardım 1680X1050 4x oynayabiliyorum artık. Ama vatan pc götürüp test ettireceğim genede.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erol_1982

    Çözüm Fan devri %25 ile çalışıyormuş Riva tunerda öyle gözüküyordu. Fan devrini %60 çıkardım 1680X1050 4x oynayabiliyorum artık. Ama vatan pc götürüp test ettireceğim genede.

    başka herhangi birşey yaptınmı? sadece fan devrinimi yükselttin yani? dostum sana zahmet oyun oynarken sıcaklık kaç derecede bi bakarmısın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifetaker -- 17 Aralık 2009; 22:11:01 >
  • Sadece fan devri başka bişi yok.60 derecelerde seyrediyor. 1680x1050 4xx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erol_1982 -- 17 Aralık 2009; 22:16:04 >
  • arkadaşlar bende 4870x2 var. bütün oyuunlada problem yoktu ama cod4 mw2 de bu akşam 100 dereceyi gördüm. bence oyunda bir sorun var
  • fan devrinin stok hızı %40 , ben bu hızda kullanıyorum yani %40
  • devri arttımdım biraz oynadım 10 dk kadar yine dondu. sıcaklık 58. sorun ne anlayamıyorum. her oyun yine donuyor.Bi bilgisayarcıya mı götürsem acaba yapcak baska bişi kalmadı. yaw bir hafta önce böyle bişi yoktu. Nerden oldu anlamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lifetaker

    devri arttımdım biraz oynadım 10 dk kadar yine dondu. sıcaklık 58. sorun ne anlayamıyorum. her oyun yine donuyor.Bi bilgisayarcıya mı götürsem acaba yapcak baska bişi kalmadı. yaw bir hafta önce böyle bişi yoktu. Nerden oldu anlamadım.


    kart ve psu ney ? işletim sistemi temizmi ( yani yeni kart takılıp format atıldımı)
  • Sorun fan devrinden kaynaklıysa kartı servise yollasanız ya farketmiycekler yada farkedip kartın biosuna daha yüxek değerlerde fan hızını yazıp vericeklermiş.

    Genelde GPU ısısı yada GPU'yu olması gereken hızın çok fazla üzerine çıkartırsanız (overclock) ekranda karıncalanma yapar (Silent Hill oyunundakine benzer) yada kilitlenir, aşırı hız veya aşırı ısı ramlerde ise oyundaki kaplamalarda bozulmalar yaratır, bu sebeple sizdeki sorunun GPU ile ilgili olduğu ısı veya benzeri. 1 şey olduğu kesin.
    Kart'a ait bios update fln varsa yapabilirseniz yapın yoxada bios update yapabilen kişi, zaty kartın org. biosunda fan hızınıda yükseltir flash'lar. Bios işiyle ilgili olmıyanlar'da EVGA p. programıyla fan devrini artırıp öyle oyun oynamak durumunda kalır veya kasa havalandırma systemini elden geçirir, VGA fanını temizler v.s.

    @erol_1982
    Sorununu tespit edip çözmene sevindim, burda paylaşmanda güzel.




  • bendeki fan devride %40 mış sonradan farkına vardım %60 çıkardım söylediğim gibi :)
  • nvidia dan anlamam pek ama oto ayarı yok mu ya?
  • fan devrini %80 yap oyuna öyle gir.tekrar kitlenirse götür kartı.bende de fan devri otomatik artmıyor manuel ayarlamak gerek.
  • Sorun nvidia driver sürekli üst üste kurmaktan kaynaklanıyormuş.

    Tüm driverlarını kaldırdım nvidia nın driver sweper taratıp temizledim tüm arta kalnları ve tekrar kurdum call of u daha önce 70 derecede donuyordu.

    Şuanda 75-76 derecede oynadım hemde fan devir hızını arttırmadan.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.