Şimdi Ara

Ekran kartı ısınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha öncede yazdığım gibi yeniden yazıyorum ..

    2x6600GT kullanıyorumj (daha doğrusu kullanamıyorum) SLI ile ilgili birkaç ayar yaptım nvidia display menu'den ama oyunlardaki ısınma sorunum hala bitmedi aşırı derecede ısınıyor ekran kartlarım özellikle underground2 de 1280x1024 çözünürlükte 16x antialiasing (sli olduğu için çıkabiliyorum) hiç kasmazken 1. ekran kartı 80 dereceyi buluyor diğeri ise 70 küsürlerde geziyor sizce nedeni ne olabilir? detayları düşürdüm öyle denedim ama hala çok ısınıyor ve ekranda yeşil yeşil kareler beliriyor (artifactlar) ek vga cooler da aldım taktım fakat yaramadı her ikisini üfleyecek şekilde taktım ama nafile son olarak sorun thermal macunlarda mı diye sorayım dedim çünkü işlemcinin her tarafına sürülmemiş sanırım macun b3ende mevcur resimdeki boş yerlere süreyim mi her iki kartın da?

    Lütfen resme bakın ve yardımlarınzı bekliyorum acilen..

    http://img355.imageshack.us/my.php?image=image0036uf.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GApac -- 23 Ağustos 2005, 13:51:01 >







  • macunla fazla alakalı değil hocam bence başka bi sorun var.
  • aynı sorun benim başıma gelmişti. Ekranda küçük yeşil karelenmeler çıkıyor.Benim kart Leadtek 6600gt xtreme'di fakat extra fan filan aldım ama artifactlar'da çok az azalmalar oldu ama tam olarak sorun çözülmedi kartı geri verdim.şimdi asus en6600gt kullanıyorum ondada sıcaklıklar aynı idle 50 load 70 civarı ama artifact olmuyor.

    Bu forumda çok arama yaptım herkez sıcaklıklar normal diyor.

    Sana tavsiyem kartları birde tek tek deneme sli yapmadan belki kartların birinde problem vardır.
  • Tek tek denedim her ikisi de tek olunca ısınmıyor sorun psu'dan olabilir mi? Bir de resimde gösterdiğim gpu'nun kalan yerlerine de süreyi mi macun denemek için zararı olur mu?
  • Yukarıda yazdığım linkteki resimde boş kalangpu etrafına macun sürsem (gaydası olsun vey olmasın denemek amacıyla) bir zararı olu mu?
  • faydası olmaz çünki ısınan çekirdek işlemci parlıyan yerde.o bölge sağlam temas ediyorsa sorun yok.dediğim gibi fiziksel bir problemden ısınmıyolar.bir uyum problemi var
  • Kartları teker teker denedim ve ikisi de aynı sıcaklıkta kalıyor fakat biri artifact veriyor o kartı ilk aldığımda kutusunu açınca zaten fanının perdeleri yamuktu elimle düzeltmiştim hasar almış olabilir değiştireceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.