Şimdi Ara

Ekran Kartı Kod 43 Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Benim MSI gaming laptopum var. İşlemcim i7-6700hq. Geçenlerde GTX 1070 ekran kartı ile Pubg oynarken sıcaklık 80'lerdeydi birden mavi ekran hatası çıktı ve laptop yeniden başladı. Ekranda tuhaf hareketli noktalar belirdi ve aygıt yöneticisinde kod 43 hatası çıktı. Ne yaptıysam olmadı, oyun oynayamadım, laptopu öyle kullanmaya devam ettim. Bir süre sonra aygıt yöneticisinde ekran kartını devre dışı bırakıp tekrar devreye aldığımda kod 43 ibaresi gitti ve istediğim kalitede oyunları oynamaya devam ettim. Bir süre daha geçince bu sefer CSGO'da aynı şey başıma geldi ve bir süre sonra kendiliğinden düzeldi ve tekrar sorunsuz kullanabildim. Laptop çok da ısınmıyor. Şimdi tekrar aynı sorunu yaşıyorum ve ekranda çizgiler falan çıkmadı. Belki tekrar çıkar, tam olarak anlayamadım, sizce sorun nedir? Chipset mi, VRAM mi, Ram mi, priz voltajı mı, vbios mu, driver mı? (Farklı vbioslarla ve driverlarla denedim.) Lütfen arkadaşlar, yardımcı olursanız çok memnun olurum. Mevzudan anlayan arkadaşlar varsa cevaplarınızı bekliyorum...

    Ekran Kartı Kod 43 Hatası


    Ekran Kartı Kod 43 Hatası


    Ekran Kartı Kod 43 Hatası


    Ekran Kartı Kod 43 Hatası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu arada SS alınca resimde çizgi çıkmıyor, bilen bir arkadaş varsa yardımlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ddu ıle ekran surucunuzu kaldırın. registery temızleme programı indirin https://registry-recycler.tr.uptodown.com/windows onunla temızlık yapın


    en son en guncel ekran kartı drıverınızı yukleyın.


    yukardakı ıslemlerı yapmadan once


    malwarebytes programı ıle zararlı yazılım taraması yapın bılgısayarın gusul abdestı gıbı ollur.


    sorun devam ederse garantıde varsa gonderın servıse

  • Denedim, maalesef... Malware temizleme yapmadım sadece. Garanti yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet3451 -- 25 Mart 2021; 10:57:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • format atıp tekrar deneyın calısmaz ise donanımsaldır. muhtemelen reballıng ıslemı gerekebılır yada baska bır sorun istanbulda oldugunuzu dusunerek


    https://www.mycombilgisayar.com.tr/teknik-servis-fiyat-listesi.php 350 tl yapıyorlarmıs daha uygun yerlerde vardır muhakkak arastırın

  • bu arada aklıma gelmısken cıhazları olmayanlar ısı tabancası ıle chip sokmekte ısı tabancası kullanmayan cıhazı olan bır yer bulun verdıgım linktekı bılgısayarcı işlemi nasıl uyguluyor bilmiyorum

  • Eyvallah hocam, hâlâ voltaj sorunu olmuştur diye ümit ediyorum; furmarkta 10-15 dakika çok iyi performans almıştım. Şimdiye kadar hep kendiliğinden düzeldi, başka bir üçlü prizle deneyeyim dedim tekrar duzelirse ama sizce kesin chipset mi sorun?

    MicrosoftTemel Görüntü Bağdaştırıcısı'na geçince çizgiler gitmiyor bu bir şey anlatır mı?

    Ayrıca ekranı zoom programından paylaştığımda da karşı tarafta çizgi vs çıkmıyor ekran normal görünüyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet3451 -- 25 Mart 2021; 23:9:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet3451 A kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen yazılımsal değil donanımsal.Ekran kartı çip arızalanıyor.Yada yol da bir sıkıntı var.Anakart tamir görebilir
  • Genellikle ondan deniyor ama bugün ayo çipinden veya voltajdan da olabileceğini söyledi bir teknik servis. Beklememi durum düzelmezse getirmemi söyledi ben de o süreçte bilen bir arkadaş varsa diye soruyorum hocam. Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt

    Hocam bunlar gaming cihaza girmiyoruz dedi. Yapmıyorlarmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna benzer bir sorun gtx950m ekran kartimda oluyordu. 4 senelik pc di. Driverları (intel ve nvidia) sildim, yeniden kurdum, biosu güncelledim çözüm olmadı. Format attım o da etkili olmadı.

    En son içini açtım, ramlerin yuvalarına üfleyip yeniden taktım (anakarta ve ram yuvalarına tükürük sıçratmamaya özen gostererek)..

    Sonra soğutucu bloğu kaldırıp vatan pc den aldığım aşağıdaki ürünü uyguladım hem gpu hem de cpu ya uyguladım + fanı zarar vermeden temizledim. Fan çok hassas bu sebeple dikkat etmek gerekiyor.

    COOLER MASTER MASTERGEL MAKER NANO PARTİKÜLLÜ TERMAL MACUN R2

    Bunu uyguladım sonra daha problem yaşamadım fanda eskisi gibi coşmuyordu, 1 sene kullandım gönül rahatlığı ve hayır duaları alarak sattım. Nerdeyse 1 seneyi geçecek sattığım genç arkadaş aramadı demek ki sorun çıkmadı.

    Bu tarz cihazlar fazla ısındığı için termal bakımını ihmal etmeyin , gerekirse soğutucu ile destekleyin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ahmet3451 A kullanıcısına yanıt

    fan delıklerını vs kapatıp laptobu sıcak calıstırıp duzeltıklerını soyleyen bır yazı okumustum bırde oyle deneyın..servıse goturup sorunun ne olduguna bakmaları lazım

  • Böyle yaparak cozdunuz ha hocam? Keşke bende de o kadar kolay olsa. Sorununuz benimkiyle bire bir aynı mıydı yoksa benzer sebeple mi sorun yaşamıştınız? Ram yuvaları bayağı altta kalıyor ve ulaşmak için her şeyi sökmek gerekiyor o yüzden cesaret edemiyorum laptopu parçalamaya. Aynen benimki gibiyse cesaret edip o işlemi de uygulamayı düşünüyorum, teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt

    Benim de aklımda öyle bir düşünce var hocam, yakmayayım diye son çare onu düşünüyorum, teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet3451

    Böyle yaparak cozdunuz ha hocam? Keşke bende de o kadar kolay olsa. Sorununuz benimkiyle bire bir aynı mıydı yoksa benzer sebeple mi sorun yaşamıştınız? Ram yuvaları bayağı altta kalıyor ve ulaşmak için her şeyi sökmek gerekiyor o yüzden cesaret edemiyorum laptopu parçalamaya. Aynen benimki gibiyse cesaret edip o işlemi de uygulamayı düşünüyorum, teşekkür ederim.

    6700hq 2015 üretimi bir işlemci, sizde tahminim 2016 da aldınız. Aradan 4 5 sene geçmiş. Daha once termal bakım gormediyse artık macun ozelliğini yitirmiştir.


    Bende once mavi ekranlar başladı, sonra aniden karıncalanma, görüntude yeşillenme ve görüntünün küp küp olup pc nin kitlenmesi söz konusuydu.


    Laptoplar yapısı gereği masaüstü pc ler gibi etkin soğutulamıyor. Genelde de 4.senede problemler ortaya çıkıyor. Ben oyun oynamıyordum ama video işleme vs yapiyordum gpu hızlandırmalı, oyun çok nadir oynandı..


    3 gun önce yeni laptop aldım, garantisi bitsin 2 sene de 1 termal bakım yapacağım.. Reballing temizlikten çok daha pahalı bir islem.


    Her şekilde temizlenmesi gerekecek zaten, ucuzdan pahaliya gitsen daha iyi olur. Temizlik işe yaramazsa diğer alternatiflere yönelmen daha mantıklı..


    Ben yapamam dersen msi yetkili servisinden destek almanı öneririm, sokaktaki bilgisayarcilar makinenin canina okuyabilir..


    Bu arada arkadaşim reballing yaptirdı masaüstü ekran kartına uzun soluklu bir onarim yontemi olmadigini gordüm. Ekran kartını sadece ısıtp verenler varmış öyle değilde direk çipin bacaklarının lehimlerini yenileyen daha kurumsal bir firmada yaptırırsın temizljk sonuc vermezse..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynen öyle yapacağım hocam sonuç vermezse. Bu hatanın kesin sonucu bilinmiyor, burası kötü. Teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı'na geçince çizgiler gitmiyor. Normalde gitmesi gerekmez miydi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet3451 A kullanıcısına yanıt
    O zaman sorun ekranın kendinden olabilir. Harici monitör bağlarsanız sorunun kaynağı bulunabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • acelilctl kullanıcısına yanıt

    Hocam tek kartlı benim laptop ve kod 43 ibaresi ekran kartının yanında duruyor. Ben de bulamadım bir türlü, monitör olsa kartta niye görünüyor? Anlayamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.